U Predsjedništvu SPD-a oba Komšića, Lagumdžija, Bajrović, Đonlagić
Page 1 of 1
U Predsjedništvu SPD-a oba Komšića, Lagumdžija, Bajrović, Đonlagić
Novi pokret, stara lica: U Predsjedništvu SPD-a oba Komšića, Lagumdžija, Bajrović, Đonlagić...
Okončana je Osnivačka Skupština Pokreta socijalne pravde i demokratije kojoj je prisustvovalo 276 delegata, koji su usvojili Proglas pokreta koji obuhvata tri segmenta te izabrali Predsjedništvo SPD-a.
Predsjedništvom Pokreta predsjedavat će Ivo Komšić, a u ovo tijelo izabrani su i Reuf Bajrović, Zlatan Begić, Alisa Bijedić, Mladen Ćavar, Nihad Čolpa, Dženan Đonlagić, Sakib Kopić, Zoran Jovanović, Elma Karišik, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Meliha Lekić, Goran Mačkić, Zlatko Miletić, Amir Murić, Hasan Muratović i Emir Zlatar.
Osnivačkoj skupštini prisustvovali su delegati iz političkih organizacija socijaldemokratske orijentacije (DF, GS i SDP), nevladinih organizacija (HNV, SGV, VKBI, Krug 99, Evropski Pokret, Fondacija Društvo zajedničkih vrijednosti), kao i pojedinci iz javnog, političkog i društvenog života.
Na osnivačkoj Skupštini, pored ostalih se obratio i predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je kazao da će se mnoga pitanja poput funkcije i šta će biti sa ovim pokretom ljudima vremenom odgovoriti.
- Ne mogu da se pomirim sa tim da smo kao država i kao društvo podijeljeni, i ne mislim da je to realnost. Na nama je odgovornost da nešto probamo da uradimo a ne da nam se desi kao u susjedstvu. Uvijek sam optimističan, ali pokušavam biti i realan. Nije me strah hoćemo li se mi slagati u ovoj sali, strah me da hoćemo li ubijediti ljude u BiH da je ovo realno, čestito i pošteno. Ova ideja nije važno da li se mi slažemo. Ako ljudi prihvate ovu ideju onda možemo da kažemo da smo dali doprinos za razvoj ove države. Ova ideja nije nikakv pokušaj da se neko proslavi- kazao je Komšić.
Osnivačka Skupština usvojila je osnivački dokument, čime je Pokret socijalne pravde i demokracije (Pokret SPD) formaliziran, za sada bez formalnog registriranja.
Skupštine je usvojila i Proglas Pokreta kojim poziva političke organizacije, organizacije civilnog društva i pojedince da se priključe Pokretu.
Okončana je Osnivačka Skupština Pokreta socijalne pravde i demokratije kojoj je prisustvovalo 276 delegata, koji su usvojili Proglas pokreta koji obuhvata tri segmenta te izabrali Predsjedništvo SPD-a.
Predsjedništvom Pokreta predsjedavat će Ivo Komšić, a u ovo tijelo izabrani su i Reuf Bajrović, Zlatan Begić, Alisa Bijedić, Mladen Ćavar, Nihad Čolpa, Dženan Đonlagić, Sakib Kopić, Zoran Jovanović, Elma Karišik, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Meliha Lekić, Goran Mačkić, Zlatko Miletić, Amir Murić, Hasan Muratović i Emir Zlatar.
Osnivačkoj skupštini prisustvovali su delegati iz političkih organizacija socijaldemokratske orijentacije (DF, GS i SDP), nevladinih organizacija (HNV, SGV, VKBI, Krug 99, Evropski Pokret, Fondacija Društvo zajedničkih vrijednosti), kao i pojedinci iz javnog, političkog i društvenog života.
Na osnivačkoj Skupštini, pored ostalih se obratio i predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je kazao da će se mnoga pitanja poput funkcije i šta će biti sa ovim pokretom ljudima vremenom odgovoriti.
- Ne mogu da se pomirim sa tim da smo kao država i kao društvo podijeljeni, i ne mislim da je to realnost. Na nama je odgovornost da nešto probamo da uradimo a ne da nam se desi kao u susjedstvu. Uvijek sam optimističan, ali pokušavam biti i realan. Nije me strah hoćemo li se mi slagati u ovoj sali, strah me da hoćemo li ubijediti ljude u BiH da je ovo realno, čestito i pošteno. Ova ideja nije važno da li se mi slažemo. Ako ljudi prihvate ovu ideju onda možemo da kažemo da smo dali doprinos za razvoj ove države. Ova ideja nije nikakv pokušaj da se neko proslavi- kazao je Komšić.
Osnivačka Skupština usvojila je osnivački dokument, čime je Pokret socijalne pravde i demokracije (Pokret SPD) formaliziran, za sada bez formalnog registriranja.
Skupštine je usvojila i Proglas Pokreta kojim poziva političke organizacije, organizacije civilnog društva i pojedince da se priključe Pokretu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
2018-04-10
Re: U Predsjedništvu SPD-a oba Komšića, Lagumdžija, Bajrović, Đonlagić
E sad su gotovi Čović i Dodik :)
2018-04-10
izgleda da komso ima "ovu ideju"
2014-04-19
Ko o čemu kurva o poštenju.
A pred očima se im odigrava totalna arabizacija i turkizacija, koju Hrvati i Srbi nikad neće prihvatiti. Daleko vam lepa kuća.
Eroo wrote:A pred očima se im odigrava totalna arabizacija i turkizacija, koju Hrvati i Srbi nikad neće prihvatiti. Daleko vam lepa kuća.
Oba Komšića nemaju skupa niti 1% podrške u narodu kojeg bi kao trebali predstavljati
čisti profesionalni majorizatori... bez ikakvog osobnog morala...
2018-04-10
Špirić: Komšić i Lagumdžija su stare konkubine politike SDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i potpredsjednik SNSD-a, Nikola Špirić poručio je da stranke iz FBiH prizivaju međunarodnu intervenciju.
Prokomentirao je i prvu skupštinu Pokreta socijalne pravde i demokratije, gdje je izabrano Predsjedništvo kao zvanično rukovodstvo novoformirane organizacije.- Danas se u Sarajevu nije ništa novo desilo. Umjesto jednog Komšića dobili smo dva i Zlatka Lagumdžiju. Kada god su oni bili u kombinaciji RS nije ništa dobro mogla da očekuje. Oni su bili u savezu sa SDA, to su stare konkubine politike SDA - kazao je Špirić i dodao da će se pokušati produkovati nova kriza institucija BiH da bi se osigurala intervencija međunarodne zajednice.
2018-04-10
Sve je to piši propalo. BiH stvarno nema više smisla...
Dobro bi bilo da 3 naroda može u nekoj formi biti zajedno, ali, kao što vidimo,
to nije moguće; laž, podmetanje, podkradanje i nepovjerenje, sve na jednom mjestu...
BiH se počela raspdati već onda kad su muslimani prvi put izabrali Komšića kao
hr člana predjedništva. Nije to udaljilo samo Hrvate, već je bio i signal Srbima da se
udalje od BiH što se dalje može.
Dobro bi bilo da 3 naroda može u nekoj formi biti zajedno, ali, kao što vidimo,
to nije moguće; laž, podmetanje, podkradanje i nepovjerenje, sve na jednom mjestu...
BiH se počela raspdati već onda kad su muslimani prvi put izabrali Komšića kao
hr člana predjedništva. Nije to udaljilo samo Hrvate, već je bio i signal Srbima da se
udalje od BiH što se dalje može.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Similar topics
» Reuf Bajrović: Nadomak smo pobjede, ostalo je da uzmemo 6/17 Hrvata u Domu naroda PFBiH i zadržimo 2/3 u Predsjedništvu BiH
» Ako bi nanesla prilika i ako bih već morao birati između Josipovića i Komšića birao bih Komšića :)
» ĐONLAGIĆ: OVO JE BEZOBRAZLUK, ISLAMOFOBIČNE IZJAVE ČOVIĆA PREŠLE SU SVE GRANICE
» Zlatko Lagumdžija: FBiH će postati Zapadna Obala i Gaza Evrope
» Novi šejh u BiH: Nakon gubitka liderstva u SDP-u, Lagumdžija počeo tumačiti Kur'an
» Ako bi nanesla prilika i ako bih već morao birati između Josipovića i Komšića birao bih Komšića :)
» ĐONLAGIĆ: OVO JE BEZOBRAZLUK, ISLAMOFOBIČNE IZJAVE ČOVIĆA PREŠLE SU SVE GRANICE
» Zlatko Lagumdžija: FBiH će postati Zapadna Obala i Gaza Evrope
» Novi šejh u BiH: Nakon gubitka liderstva u SDP-u, Lagumdžija počeo tumačiti Kur'an
Page 1 of 1