SDP za dostupan i besplatan pobačaj
Page 1 of 1
Predsjednica splitskog Foruma žena SDP-a Ana Lovrić je izjavila kako u SDP-u težište stavljaju na tome da pobačaj bude dostupan, besplatan i legalan. Dodala je i da se na priziv savjesti ne pozivaju samo liječnici već i djelatnici u ljekarnama, pa to onemogućuje pravo pacijentica da 'dobije svoju terapiju ili zaštitu koja joj treba'.
"Sve je češći priziv savjesti koji onemogućuje žene da na jedan legalan, human i medicinski način 21. stoljeća dođu do svog prava, pa odlaze u druge države na pobačaj. Mi držimo da se neće dogoditi manji broj pobačaja zbog 'različitih hodova' nego će se pobačaji događati u nestručnim uvjetima i drugim državama", rekla je Lovrić.
Prema njenom mišljenju pobačaj treba biti besplatan jer, kako kaže, "cijene variraju od 1800 do 3500 kuna i upravo to čini nedostupnim pobačaj ženama zato jer se za pobačaj često odlučuju zbog socijalnih razloga".
Forum žena SDP-a će podne u prostorijama SDP- a održati i javna tribina na tu temu.
Predsjednica splitskog Foruma žena SDP-a Ana Lovrić je izjavila kako u SDP-u težište stavljaju na tome da pobačaj bude dostupan, besplatan i legalan. Dodala je i da se na priziv savjesti ne pozivaju samo liječnici već i djelatnici u ljekarnama, pa to onemogućuje pravo pacijentica da 'dobije svoju terapiju ili zaštitu koja joj treba'.
"Sve je češći priziv savjesti koji onemogućuje žene da na jedan legalan, human i medicinski način 21. stoljeća dođu do svog prava, pa odlaze u druge države na pobačaj. Mi držimo da se neće dogoditi manji broj pobačaja zbog 'različitih hodova' nego će se pobačaji događati u nestručnim uvjetima i drugim državama", rekla je Lovrić.
Prema njenom mišljenju pobačaj treba biti besplatan jer, kako kaže, "cijene variraju od 1800 do 3500 kuna i upravo to čini nedostupnim pobačaj ženama zato jer se za pobačaj često odlučuju zbog socijalnih razloga".
Forum žena SDP-a će podne u prostorijama SDP- a održati i javna tribina na tu temu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: SDP za dostupan i besplatan pobačaj
pa bolje nego zabranjen i mito ispod klupe.
i zdravije.
i zdravije.
2014-12-30
Sa ovakvom politikom mogu ići samo ispod 10%...
Taman kad su počeli rasti.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:Sa ovakvom politikom mogu ići samo ispod 10%...
a da se vama iz BiH konačno zabrani pravo glasa u tuđoj državi?
Guest- Guest
zabranom pobačaja? ili dozvolom istog.
ja sam protivnik pobačaja ali sam za pravo da žena odluči.
za razliku od pedofila koji zagovaraju zabranu, ja sam svu djecu priznao. sva su moja.
licemjerno ne idem na misu niti ne tražim oprost grijeha.
zgodne su mi curke, a više su na oca nego na majke.
i da mi tamo neka pedofilčina drži predavanje o homo, abortusu i nevjeri. teško licemjerje.
abutusa će bit. a neodgovornost je muškarca kaj ne zna navući prezervativ jer je to kao da ga je u vodu spremil. pere noge u čarapama, a nije ih opral pol godine.
ja sam protivnik pobačaja ali sam za pravo da žena odluči.
za razliku od pedofila koji zagovaraju zabranu, ja sam svu djecu priznao. sva su moja.
licemjerno ne idem na misu niti ne tražim oprost grijeha.
zgodne su mi curke, a više su na oca nego na majke.
i da mi tamo neka pedofilčina drži predavanje o homo, abortusu i nevjeri. teško licemjerje.
abutusa će bit. a neodgovornost je muškarca kaj ne zna navući prezervativ jer je to kao da ga je u vodu spremil. pere noge u čarapama, a nije ih opral pol godine.
2014-12-30
SDP je za izjednacavanje ljudskih vrjednosti sa zivotinjskim,
ne podizuci zivotinje na ljudski nivo nego spustajuci ljude na nizi zivotinjski nivo
Oni kojima je odnos između muskarca i zene kao i stvaranje potomstva na zivotinjskom nivou neka sele u sumu, ostale neka ostave da mogu na miru zivjeti
ne podizuci zivotinje na ljudski nivo nego spustajuci ljude na nizi zivotinjski nivo
Oni kojima je odnos između muskarca i zene kao i stvaranje potomstva na zivotinjskom nivou neka sele u sumu, ostale neka ostave da mogu na miru zivjeti
2014-04-16
mortal wrote:SDP je za izjednacavanje ljudskih vrjednosti sa zivotinjskim,
a kako se muškarac i žena jebadu? kako beštije!
Guest- Guest
Sad ćemo skočit na 30 posto...Vi ne shvaćate da ne možete živjeti u prošlosti...Živimo u 21. stoljeću, stoljeću u kojem će se dogoditi tektonske promjene...Hektorović wrote:Sa ovakvom politikom mogu ići samo ispod 10%...
red wolf-
2016-02-10
Pa kad već nisu za prava radnika...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ti još uvijek spavaš...Klasični radnici su prošlost...Zapadna ljevica se okrenula onima koji rade na određeno vrijeme i kako to riješiti...melkior wrote:Pa kad već nisu za prava radnika...
red wolf-
2016-02-10
Pa abortusomred wolf wrote:Ti još uvijek spavaš...Klasični radnici su prošlost...Zapadna ljevica se okrenula onima koji rade na određeno vrijeme i kako to riješiti...melkior wrote:Pa kad već nisu za prava radnika...
2015-08-09
Jao, koji si ti glupan...melkior wrote:Pa abortusomred wolf wrote:Ti još uvijek spavaš...Klasični radnici su prošlost...Zapadna ljevica se okrenula onima koji rade na određeno vrijeme i kako to riješiti...melkior wrote:Pa kad već nisu za prava radnika...
red wolf-
2016-02-10
Jao koja si ti budala...evo, sad će svi prekaristi glasat za SDP, samo što nisu SDP ovakav kakav je može prikupiti jedino LGBT i penzionere koji misle da su još u ´45-oj.red wolf wrote:Jao, koji si ti glupan...melkior wrote:Pa abortusomred wolf wrote:Ti još uvijek spavaš...Klasični radnici su prošlost...Zapadna ljevica se okrenula onima koji rade na određeno vrijeme i kako to riješiti...melkior wrote:Pa kad već nisu za prava radnika...
2015-08-09
SDP-ova urbana biračka baza ako je pametna, će glasati za Plenkovića
2015-08-09
Pa na europskim izborima su glasali za SDP koji je prvi puta izašao samostalno...Sve veće gradove dobio je SDP...melkior wrote:SDP-ova urbana biračka baza ako je pametna, će glasati za Plenkovića
red wolf-
2016-02-10
Ajde, u nadi je spas...red wolf wrote:Pa na europskim izborima su glasali za SDP koji je prvi puta izašao samostalno...Sve veće gradove dobio je SDP...melkior wrote:SDP-ova urbana biračka baza ako je pametna, će glasati za Plenkovića
2015-08-09
Nije to nada...To je opipljivi rezultat...melkior wrote:Ajde, u nadi je spas...red wolf wrote:Pa na europskim izborima su glasali za SDP koji je prvi puta izašao samostalno...Sve veće gradove dobio je SDP...melkior wrote:SDP-ova urbana biračka baza ako je pametna, će glasati za Plenkovića
red wolf-
2016-02-10
https://twitter.com/KayFellowz/status/1140215755881025536
Guest- Guest
Similar topics
» Registar branitelja više neće biti javno dostupan
» Bandić se uzgoropadio: Svima nelegalno priključenima besplatan priključak
» Sendvicarima iz Beograda osiguran besplatan prijevoz do biralista u zadarskoj zupaniji
» Irci legalizirali pobačaj
» Prosvjed za pobačaj pred Ustavnim sudom
» Bandić se uzgoropadio: Svima nelegalno priključenima besplatan priključak
» Sendvicarima iz Beograda osiguran besplatan prijevoz do biralista u zadarskoj zupaniji
» Irci legalizirali pobačaj
» Prosvjed za pobačaj pred Ustavnim sudom
Page 1 of 1