U Sloveniji slave dan drzavnosti sa bilbordima na kojima se nalazi slika zarobljenih pripadnika JNA
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: U Sloveniji slave dan drzavnosti sa bilbordima na kojima se nalazi slika zarobljenih pripadnika JNA
Maggie19 wrote:autorska prava iznad prava ratne odstete?!dzango wrote:Ovde nije reč o glupom ratu već o autorskim pravima na lik i delo. A tu je pravo mnogo važnije i rigoroznije. Niko nema pravo da koristi tvoj lik i stavite na bilbord u nekoj kampanji bez tvoje dozvole.Maggie19 wrote:Tuzit ce ih malo sutra.
Pojeo vuk magarca.
K'o i cijeli taj rat.
Hrvatski logorasi traze 1000kn po danu koji su proveli zatoceni u logorima po Srbiji.
Dobit ce nista.
Koji logori?!
Nema nista ni od cega tu.
Hahaha, ajde molim te obriši komentar. Ne brukaj se...
Guest- Guest
Re: U Sloveniji slave dan drzavnosti sa bilbordima na kojima se nalazi slika zarobljenih pripadnika JNA
Kakve veze jedan vojnik može da ima sa ratnom odštetom. Bože kakvih lupetanja i besmislica ovde možeš da pročitaš...
Guest- Guest
marcellus wrote:http://www.ganesaklub.com/biografija-jovan-deretic.html
Rođen je u Orahovcu, opštini Trebinje u Kraljevini Jugoslaviji. Studirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, a 1963. je napustio Jugoslaviju i otišao prvo u Francusku gde je
studirao na Tehničkom koledžu u Parizu, a potom i istoriju u Lionu. Doktorirao je istoriju u SAD-u. Radio je u tehničkoj struci u Francuskoj i Americi. Više godina bio je urednik Američkog Srbobrana. Do 1997. živeo je u Čikagu kada se preselio u Beograd. Postaje stalni član Petrovgradske carske Akademije nauka i umetnosti 2009.
vjerojatno neko zečje plivalište od akademije provjerit ću
U biti u Rusiji su sve te akademije osim RAN-a, koji je centralizirana institucija, na razini BANU :D
90tih se postajalo akademik za parstodolara u nekim takvim novoosnovanim... što se vidi po ovom "carsko" :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Nije on autor fotke to prvo. Drugo, ako je uslikan na javnom mjestu niš od toga. malo si se zajebo oko tih autorskih prava.dzango wrote:Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.Maggie19 wrote:autorska prava iznad prava ratne odstete?!dzango wrote:Ovde nije reč o glupom ratu već o autorskim pravima na lik i delo. A tu je pravo mnogo važnije i rigoroznije. Niko nema pravo da koristi tvoj lik i stavite na bilbord u nekoj kampanji bez tvoje dozvole.Maggie19 wrote:Tuzit ce ih malo sutra.
Pojeo vuk magarca.
K'o i cijeli taj rat.
Hrvatski logorasi traze 1000kn po danu koji su proveli zatoceni u logorima po Srbiji.
Dobit ce nista.
Koji logori?!
ocu, kad ti prestanes glumit mix francuske sobarice i svicarca ;-DSerbia Strong wrote:Maggie19 wrote:autorska prava iznad prava ratne odstete?!dzango wrote:Ovde nije reč o glupom ratu već o autorskim pravima na lik i delo. A tu je pravo mnogo važnije i rigoroznije. Niko nema pravo da koristi tvoj lik i stavite na bilbord u nekoj kampanji bez tvoje dozvole.Maggie19 wrote:Tuzit ce ih malo sutra.
Pojeo vuk magarca.
K'o i cijeli taj rat.
Dobit ce nista.
Koji logori?!
Hahaha, ajde molim te obriši komentar. Ne brukaj se...
tomice, dopustas da ti osjecaji utjecu na logiku..to nikad ne zavrsi dobro :-))Serbia Strong wrote:Kakve veze jedan vojnik može da ima sa ratnom odštetom. Bože kakvih lupetanja i besmislica ovde možeš da pročitaš...
Pa i Seve je gonjala neka autorska pravau svojim...mhmmm..ehmmm..dobro..umjetnickim izricajima,pa nish..iako su joj snimak maznuli iz ville i stavili na internet za dobrobit svih nas.....danni1 wrote:Nije on autor fotke to prvo. Drugo, ako je uslikan na javnom mjestu niš od toga. malo si se zajebo oko tih autorskih prava.dzango wrote:Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.Maggie19 wrote:autorska prava iznad prava ratne odstete?!dzango wrote:Ovde nije reč o glupom ratu već o autorskim pravima na lik i delo. A tu je pravo mnogo važnije i rigoroznije. Niko nema pravo da koristi tvoj lik i stavite na bilbord u nekoj kampanji bez tvoje dozvole.Maggie19 wrote:Tuzit ce ih malo sutra.
Pojeo vuk magarca.
K'o i cijeli taj rat.
Dobit ce nista.
Koji logori?!
Guest- Guest
Maggie19 wrote:tomice, dopustas da ti osjecaji utjecu na logiku..to nikad ne zavrsi dobro :-))Serbia Strong wrote:Kakve veze jedan vojnik može da ima sa ratnom odštetom. Bože kakvih lupetanja i besmislica ovde možeš da pročitaš...
Nisu ,,osjećaji” ljtb, već profesionalna deformacija. A skup pravnih pravila koja uredjuju odredjenu oblast tj. nečija prava/obaveze se kosi sa zaključcima nekog lica (u ovom slučaju, tebe). Bolje me poslušaj nego da navijački i huliganski nastupaš...
Guest- Guest
da, vidim kako si profesionalac i znalac, kaja je sve objasnila :-DSerbia Strong wrote:Maggie19 wrote:tomice, dopustas da ti osjecaji utjecu na logiku..to nikad ne zavrsi dobro :-))Serbia Strong wrote:Kakve veze jedan vojnik može da ima sa ratnom odštetom. Bože kakvih lupetanja i besmislica ovde možeš da pročitaš...
Nisu ,,osjećaji” ljtb, već profesionalna deformacija. A skup pravnih pravila koja uredjuju odredjenu oblast tj. nečija prava/obaveze se kosi sa zaključcima nekog lica (u ovom slučaju, tebe). Bolje me poslušaj nego da navijački i huliganski nastupaš...
A, o nevinosti i naivnosti tvojoj, pa i tvojih sunavijaca kojima se divis, ne bih 8-))
Pa i mi smo na hateveju prikazivali slike mrtvih četnika, skoro svaki dan. Svi smo uživali, pljeskali i radovali se.
crvenkasti-
2014-04-17
kaya wrote:Autorska prava pripadaju osobi koja je stvorila to djelo , on nije stvorio tu sliku osim ako nije bio selfie s vremenskim odmakom.dzango wrote:Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.Maggie19 wrote:autorska prava iznad prava ratne odstete?!dzango wrote:Ovde nije reč o glupom ratu već o autorskim pravima na lik i delo. A tu je pravo mnogo važnije i rigoroznije. Niko nema pravo da koristi tvoj lik i stavite na bilbord u nekoj kampanji bez tvoje dozvole.Maggie19 wrote:Tuzit ce ih malo sutra.
Pojeo vuk magarca.
K'o i cijeli taj rat.
Dobit ce nista.
Koji logori?!
Ovo je neka arhivska snimka ...kuzis ne. I da je ziv i da zna za to ne bi on tu mogao nista
Nekvlašćeno koristiš moj lik...
Guest- Guest
Maggie19 wrote:da, vidim kako si profesionalac i znalac, kaja je sve objasnila :-DSerbia Strong wrote:Maggie19 wrote:tomice, dopustas da ti osjecaji utjecu na logiku..to nikad ne zavrsi dobro :-))Serbia Strong wrote:Kakve veze jedan vojnik može da ima sa ratnom odštetom. Bože kakvih lupetanja i besmislica ovde možeš da pročitaš...
A, o nevinosti i naivnosti tvojoj, pa i tvojih sunavijaca kojima se divis, ne bih 8-))
Čekaj, šta mi spominješ kayu i njen stav, a hvatala si se za neku ratnu odštetu.
Megice, možda sam mladji-ali vrana nisam.
Guest- Guest
ne bi prošlo, on je na određenom događaju (rat) a to može biti i neki drugi događaj, prosvjed. smatra se da pošto je na takvom događaju pristaje privlačiti pozornost i ne treba njegova dozvola za slikanje ili za objavu slika. da njega netko nacilja u šetnji gradom pa eto objavljuje to za neke svrhe možda i da jer bi trebao dati pristanak na to , mogao bi se javiti što vi mene objavljujete i tako..Serbia Strong wrote:kaya wrote:Autorska prava pripadaju osobi koja je stvorila to djelo , on nije stvorio tu sliku osim ako nije bio selfie s vremenskim odmakom.dzango wrote:Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.Maggie19 wrote:autorska prava iznad prava ratne odstete?!dzango wrote:
Ovde nije reč o glupom ratu već o autorskim pravima na lik i delo. A tu je pravo mnogo važnije i rigoroznije. Niko nema pravo da koristi tvoj lik i stavite na bilbord u nekoj kampanji bez tvoje dozvole.
Ovo je neka arhivska snimka ...kuzis ne. I da je ziv i da zna za to ne bi on tu mogao nista
tako da mislim da ne..a nije toliko prepoznatljiv a možda čovjek nije niti živ..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Jedno je vest a drugo korišćenje lika u ekonomske svrhe marketinške kampanje, pogotovo političke kampanje.kaya wrote:ne bi prošlo, on je na određenom događaju (rat) a to može biti i neki drugi događaj, prosvjed. smatra se da pošto je na takvom događaju pristaje privlačiti pozornost i ne treba njegova dozvola za slikanje ili za objavu slika. da njega netko nacilja u šetnji gradom pa eto objavljuje to za neke svrhe možda i da jer bi trebao dati pristanak na to , mogao bi se javiti što vi mene objavljujete i tako..Serbia Strong wrote:kaya wrote:Autorska prava pripadaju osobi koja je stvorila to djelo , on nije stvorio tu sliku osim ako nije bio selfie s vremenskim odmakom.dzango wrote:Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.Maggie19 wrote:
autorska prava iznad prava ratne odstete?!
tako da mislim da ne..a nije toliko prepoznatljiv a možda čovjek nije niti živ..
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
kaya wrote:ne bi prošlo, on je na određenom događaju (rat) a to može biti i neki drugi događaj, prosvjed. smatra se da pošto je na takvom događaju pristaje privlačiti pozornost i ne treba njegova dozvola za slikanje ili za objavu slika. da njega netko nacilja u šetnji gradom pa eto objavljuje to za neke svrhe možda i da jer bi trebao dati pristanak na to , mogao bi se javiti što vi mene objavljujete i tako..Serbia Strong wrote:kaya wrote:Autorska prava pripadaju osobi koja je stvorila to djelo , on nije stvorio tu sliku osim ako nije bio selfie s vremenskim odmakom.dzango wrote:Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.Maggie19 wrote:
autorska prava iznad prava ratne odstete?!
Ali mu je lik upotrebljen u propagandne svrhe. Sva razlika na ovom svetu, razmeš?
Guest- Guest
kužim ja što vi hoćete reći, da se netko reklamira s njim ali zakon o zaštiti podataka razlikuje dvije stvari i o medijima, je li on naciljan na plaži ada ne zna ili na nekom javnom zbivanju tipa parada, prosvjed, štrajk, rat , kada bi bio na plaži naciljan i netko tu sliku koristi na primjer na reklami za turističku agenciju on bi mogao reći - vi mene koristite , ja vam nisam dao dozvolu . ako se to dogodi onom drugom zbivanju, javnom a ovo to je, od njega ne treba više dozvola za slikanje i korištenje materijala, samo od onoga koji je slikao..kada uđeš tenkom u grad ne treba tvoja dozvola za slikanje i korištenje istoga :)Serbia Strong wrote:kaya wrote:ne bi prošlo, on je na određenom događaju (rat) a to može biti i neki drugi događaj, prosvjed. smatra se da pošto je na takvom događaju pristaje privlačiti pozornost i ne treba njegova dozvola za slikanje ili za objavu slika. da njega netko nacilja u šetnji gradom pa eto objavljuje to za neke svrhe možda i da jer bi trebao dati pristanak na to , mogao bi se javiti što vi mene objavljujete i tako..Serbia Strong wrote:kaya wrote:Autorska prava pripadaju osobi koja je stvorila to djelo , on nije stvorio tu sliku osim ako nije bio selfie s vremenskim odmakom.dzango wrote:
Da. Treba mu samo dobar advokat. Autorska prava su danas na prvom mestu.
Ali mu je lik upotrebljen u propagandne svrhe. Sva razlika na ovom svetu, razmeš?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
de ne lupetaj, za deretića sam iznio sve fakte a to što pod ookroviteljstvom SANU može svaka budala držati predavanja govori o tome kakvi debili vode istu da im je čak i Deretić dobro došao i drag gostSerbia Strong wrote:tre wrote:kod vas se samo ističu plakati nož žica srebrenica a to je prihvatljivoSerbia Strong wrote:Eroo wrote:Jebote, pa vi ste u Srebrenici masovno strijeljali puno mlađe.dzango wrote:
Dokaz da dan državnosti slaviš sa slikom zarobljenog klinca od 18 godina. Više šlifa i pameti imaju njihove tate iz Bosne.
Ali se ovde ne stavljaju bilbordi koji veličaju to, glupaku...
Barem ovde postoji konsenzus da je Srebrenica najveća sramota srpskog naroda u novijoj istoriji.
Opet si lupio i slagao kao za deretića...
No da se vratimo temi, nož žica srrbrenica jeste dio vaše ikonografije tako da đaba krečiš i lupetaš gluposti
pa jel ga priznala za akademika ili svaka budaletina može držati predavanja pod plkroviteljstvom SANU? Ne zna se što je gore po vas od toga gore, da je akademik koji drži predavanja ili budaletina koja drži predavanja pod pokroviteljstvom SANU.Serbia Strong wrote:marcellus wrote:http://www.ganesaklub.com/biografija-jovan-deretic.html
Rođen je u Orahovcu, opštini Trebinje u Kraljevini Jugoslaviji. Studirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, a 1963. je napustio Jugoslaviju i otišao prvo u Francusku gde je
studirao na Tehničkom koledžu u Parizu, a potom i istoriju u Lionu. Doktorirao je istoriju u SAD-u. Radio je u tehničkoj struci u Francuskoj i Americi. Više godina bio je urednik Američkog Srbobrana. Do 1997. živeo je u Čikagu kada se preselio u Beograd. Postaje stalni član Petrovgradske carske Akademije nauka i umetnosti 2009.
vjerojatno neko zečje plivalište od akademije provjerit ću
Pa tre je mene ubeđivao da je on član SANU-a, zato što je prisustvovao na nekom otvorenom predavanju u Novom Sadu. To je jedina poveznica između njega i SANU.
mi jesmo, ti baš i nisi. Tek kad si postao Hrvat počdo si to njegovati i cijeniti ali daleko više od Hrvata, uvijek jd poturica bio gori od turčina pa takl i ti srbin koji je kao postao Hrvatcrvenkasti wrote:Pa i mi smo na hateveju prikazivali slike mrtvih četnika, skoro svaki dan. Svi smo uživali, pljeskali i radovali se.
jesi mladji, ali nisi dijete, haha..pa se tako ni ne izvlaci..;-DSerbia Strong wrote:Maggie19 wrote:da, vidim kako si profesionalac i znalac, kaja je sve objasnila :-DSerbia Strong wrote:Maggie19 wrote:tomice, dopustas da ti osjecaji utjecu na logiku..to nikad ne zavrsi dobro :-))Serbia Strong wrote:Kakve veze jedan vojnik može da ima sa ratnom odštetom. Bože kakvih lupetanja i besmislica ovde možeš da pročitaš...
Čekaj, šta mi spominješ kayu i njen stav, a hvatala si se za neku ratnu odštetu.
Megice, možda sam mladji-ali vrana nisam.
crvenkasti je i danas očito pod dojmom scena ratnih događanja kad je napuštao Baniju. kad su je njegovi četnici okupirali i ljude sjekirama ubijali. onda mu je to bilo neš najnormalnije jer se radilo o ustašiji koju je najbolje sjekirom po čelenki...
2015-08-08
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Povlastene mirovine u RH-a dobija 7200 bivsih pripadnika JNA i 16000 clanova obitelji pripadnika NOB-a
» Marijan Knezović: Hasanbegović 'izvan javnosti zastupa potpuno druga stajališta od onih po kojima je postao prepoznatljiv i po kojima obmanjuje birače'
» Marseve smrti zarobljenih Hrvata na putu za Krf opisao Mile Budak
» Vucic potvrdio da se nalazi u SAD
» Milanović se u svađama nalazi kao doma!
» Marijan Knezović: Hasanbegović 'izvan javnosti zastupa potpuno druga stajališta od onih po kojima je postao prepoznatljiv i po kojima obmanjuje birače'
» Marseve smrti zarobljenih Hrvata na putu za Krf opisao Mile Budak
» Vucic potvrdio da se nalazi u SAD
» Milanović se u svađama nalazi kao doma!
Page 6 of 6