dan državnosti se vraća na 30. svibnja...
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
dan državnosti se vraća na 30. svibnja...
promjena datuma
30.05.2019. | 10:04Bačić potvrdio: Iduće godine Dan državnosti obilježavat ćemo 30. svibnja!
Piše Anita Belak-Krile
Foto Darko Tomaš/Arhiv/HANZA MEDIA
Podijeli na Facebook-u [url=http://twitter.com/intent/tweet?url=http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/606248/bacic-potvrdio-iduce-godine-dan-drzavnosti-obiljezavat-cemo-30-svibnja&text=Bačić potvrdio: Iduće godine Dan državnosti obilježavat ćemo 30. svibnja!&via=SlobodnaDalmacija]Podijeli na Twitter-u[/url] [email=?subject=Članak sa portala Slobodne Dalmacije: Bačić potvrdio: Iduće godine Dan državnosti obilježavat ćemo 30. svibnja!&body=Zanimljivo sa portala Slobodne Dalmacije: http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/606248/bacic-potvrdio-iduce-godine-dan-drzavnosti-obiljezavat-cemo-30-svibnja]Pošalji na email[/email]
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, potvrdio je kako će se od iduće godine Dan državnosti umjesto 25. lipnja obilježavati 30. svibnja kako se slavio prvih deset godina od uspostave višestranačkog Sabora.
- Nadam se da ove godine zadnji put obilježavamo ovaj dan kao spomendan Hrvatskog sabora i da bi od iduće godine 30. svibnja trebali obilježavati kao Dan državnosti. Siguran sam da će to podržati velika većina hrvatskih građana, a i većina zastupnika u Hrvatskom saboru. Toga dana sjećamo se kao onoga kada je doista uspostavljena nova, moderna, suverena i samostalna hrvatska država - rekao je Bačić za HRT.
Govoreći o današnjem obilježavanju dana Sabora Bačić je naglasio da je prijepodne planirano postavljanje vijenaca na Mirogoj na grob Franje Tuđmana.
- U 13 sati će predsjednik Sabora održati primanje, a potom će se nastaviti sa zasjedanjem. Nakon 18 godina kada je Sabor promijenio ovaj dan, došlo je vrijeme da se vrati taj dan kao onaj kada ćemo obilježavati danom kada je nastala moderna hrvatska država. Vjerujem da malo koji građanin Hrvatske zna razliku između 25. lipnja kojega sada obilježavamo kao Dan državnosti, 8. listopada kao Dana Nezavisnosti – zaključio je Bačić.
-------------------------------------------------------------------------
napokon nešto pozitivno od hdz-a...
T.- Posts : 17558
2014-04-14
Re: dan državnosti se vraća na 30. svibnja...
ovo lijevo je lik koji je inicirao promjenu datuma 2001. godine...
2014-04-14
jabuka ne pada daleko od stabla...
po lijevosti i 'ljepoti', svejedno..
po lijevosti i 'ljepoti', svejedno..
OK. Taj 30 svibnja je i ostao upamćen,a ne ovi današnji u 6. i 10. mjesecu,ja ni ne znam ni kad ni što. Većina ljudi isto tako.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
sa je kasno. promjena je učinila svoju svrhu.
2014-04-16
Ja bih ukinuo ta dva dana u 6. i 10. mjesecu,kao i Uskrsni ponedjekljak i drugi dan Božića.
Umjesto toga bih kao neradni dan stavio 2.1. jer tad su većina njih nesposobni za bilo kakav posao,bilo fizički bilo psihički.
Umjesto toga bih kao neradni dan stavio 2.1. jer tad su većina njih nesposobni za bilo kakav posao,bilo fizički bilo psihički.
2014-04-22
meni zato sto pada u kasno proljece..i sto se moze frknut rostilj,mozda i okupati...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
i kod nas drugotne dobro sisaju...
lovu iz proračuna...
na račun svoje drugotnosti...
lovu iz proračuna...
2014-04-14
pa to je svuda na zapaduT. wrote:i kod nas drugotne dobro sisaju...
lovu iz proračuna...
system je korumpiran od strane feministica
samo lazu I lazu
do besvjesti
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
za koji dan da navijam?
došo je i taj dan....AssadNaPodmornici wrote:za koji dan da navijam?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Kakva ozbiljna država takvi - datumi praznika.
ja sve takve poput tebe,jastreb wrote:Ja bih ukinuo ta dva dana u 6. i 10. mjesecu,kao i Uskrsni ponedjekljak i drugi dan Božića.
posebno vaše pravo glasa
immortal-
2014-04-16
I Tri kralja nisu čak ni zapovjedani katolički blagdan,a kod nas je to državni praznik.mortal wrote:ja sve takve poput tebe,jastreb wrote:Ja bih ukinuo ta dva dana u 6. i 10. mjesecu,kao i Uskrsni ponedjekljak i drugi dan Božića.
posebno vaše pravo glasa
Nerki kažu da su 3 kralja stavili zbog pravoslavaca kojima je taj dan Badnjak.
Inače čitao sam neke knjige,u kojima se piše da su tri kralja bili Jezidi.
2014-04-22
vazniji su Duhovi nego 3. kralja da, Njemci imaju Pfingsten praznike, bar ove katolicke drzave tamo..
ova promjena je samo ideoloski potez natocivanja goriva u svoj mlin, bezveze..
10. Travnja.AssadNaPodmornici wrote:za koji dan da navijam?
Za ovu i ovakvu Hrvatsku i za ovo i ovakvo stanje hrvatske nacionalne svijesti to bi bilo najpostenije.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2