ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija

Go down

U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija Empty U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija

Post by catabbath 29/5/2019, 19:24

Njemački ministar unutarnjih poslova želi prisiliti chat aplikacije da vlastima daju pristup kriptiranim razgovorima njihovih korisnika

• Facebook
  • [email=?subject=U Njema%c4%8dkoj %c5%beele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija - Alan %c4%90uri%c4%87 se o%c5%a1tro usprotivio&body=https://www.bug.hr/sigurnost/u-njemackoj-zele-pristup-kriptiranom-dijelu-chat-aplikacija-alan-djuric-se-9711]E-mail [/email]

0
U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija U-njemackoj-zele-pristup-kriptiranom-dijelu-chat-aplikacija-alan-djuric-se_lT4KiU
Horst Seehofer, njemački ministar unutarnjih poslova, izjavio je kako bi aplikacije za razmjenu poruka trebale davati vlastima, pristup svim komunikacijama korisnika. Aplikacije poput Telegrama i WhatsAppa bile bi u tom slučaju obvezne čuvati sve poruke i razgovore u arhivama, te njihove dekriptirane inačice dostaviti organima reda kada ovi to zatraže. U slučaju da neka od njih odbije na ovaj način surađivati s vlastima, piše Spiegel, mogla bi se suočiti sa zabranom rada u Njemačkoj.
Aplikacije koje Seehofer želi prisiliti na odavanje privatnih podataka sve odreda koriste end-to-end enkripciju za zaštitu razgovora kako bi osigurale da nitko osim pošiljatelja i primatelja ne može pristupiti tako kriptiranim porukama. U slučaju da Njemačka uvede ovakav zakon kompanije bi morale usvoje aplikacije ugraditi "stražnja vrata", što nitko od njih ne želi učiniti jer bi time otvorili daleko veće probleme kad je riječ o privatnosti.

Neprihvatljivi rizici za korisnike

Spiegel prenosi i izjavu suosnivača kompanije Wire koja se bavi sigurnim komunikacijama, Alana Đurića, koji je rekao da bi dozvoljavanje pristupa do kriptiranih komunikacija bilo kome "imalo katastrofalne učinke". Naglasio je da je ovakva inicijativa opasna i da izlaže korisnike neprihvatljivim rizicima.

O mogućem uvođenju pravila za dekripciju sadržaja u chat aplikacijama razgovarat će se na nadolazećoj konferenciji Ministarstva unutarnjih poslova u Kielu sredinom sljedećeg mjeseca. Sloboda korištenja enkripcije, stoji u prijedlogu nove legislative, mora biti u skladu s neizbježnim potrebama sigurnosnih agencija. Od vlasnika aplikacija tražit će se da kriptiraju komunikacije, ali i da, u skladu s tehničkim mogućnostima, vlastima daju pristup do određenih sadržaja u zakonski određenim iznimnim slučajevima.
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija Empty Re: U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija

Post by catabbath 29/5/2019, 19:25

Prokleta Rusija i Kina i Iran i ostali ne-narodni špijunski totalitarni režimi.

Male
2015-08-22

Back to top Go down

U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija Empty Re: U Njemačkoj žele pristup kriptiranom dijelu chat aplikacija

Post by darth_vader 29/5/2019, 19:29

Njemačku opet treba poravnati čini se, ali ovaj put malo temeljitije. Do jednostaničnih organizama...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:39

a šta imaš na chatu kriptirat koji kurac? je baš će na chatu se dogovarat kako raznesti eksplozivom neki trgovački centar. mislio sam da su njemci pametniji ali vidim da i njima rapidno pada IQ.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:43

Gnječ wrote:a šta imaš na chatu kriptirat koji kurac? je baš će na chatu se dogovarat kako raznesti eksplozivom neki trgovački centar. mislio sam da su njemci pametniji ali vidim da i njima rapidno pada IQ.

iz poruka možeš stvoriti detaljnu sliku nečije osobnosti

a onda pomoću prediktivnih modela predvidjeti postupke, predvidjeti kretanje, predvidjeti ideološko opredjelenje

definiran si svojim navikama

nemaš slobodnu volju
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:48

Facebook patents tech to predict where you will go and when

https://www.geospatialworld.net/blogs/facebook-patents-tech-predict/

Personality Prediction System from Facebook Users

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050917320537

U.S. Military to Scan Through 350 Billion Social Media Messages

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-25/u-s-military-to-trawl-through-350-billion-social-media-messages
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 29/5/2019, 19:49

Njemačka je zlo. Oduvijek to tvrdim. Pogledaj im samo jezik. Glazbu. Filmove. Nogomet. Sve fuj, bljak...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:51

sanitarni kordon wrote:
Gnječ wrote:a šta imaš na chatu kriptirat koji kurac? je baš će na chatu se dogovarat kako raznesti eksplozivom neki trgovački centar. mislio sam da su njemci pametniji ali vidim da i njima rapidno pada IQ.

a onda pomoću prediktivnih modela predvidjeti postupke, predvidjeti kretanje, predvidjeti ideološko opredjelenje

nemaš slobodnu volju

ma vi ste otišli u kurac previše SF filmova škodi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:52

jasambrend wrote:Njemačka je zlo. Oduvijek to tvrdim. Pogledaj im samo jezik. Glazbu. Filmove. Nogomet. Sve fuj, bljak...

meni su njemice sasvim ok.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 29/5/2019, 19:52

Gnječ wrote:a šta imaš na chatu kriptirat koji kurac? je baš će na chatu se dogovarat kako raznesti eksplozivom neki trgovački centar.  
Pa neki su završavali na ispitivanju zbog poruke tipa: "Evo me na kolodvoru,vlak kasni sat vremena,dođe mi da eksplodiram!"
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:53

sanitarni kordon wrote:

Facebook patents tech to predict where you will go and when

https://www.geospatialworld.net/blogs/facebook-patents-tech-predict/

Personality Prediction System from Facebook Users

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050917320537

U.S. Military to Scan Through 350 Billion Social Media Messages

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-25/u-s-military-to-trawl-through-350-billion-social-media-messages

deda ti ćeš spalit na možjane bogtejebo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 29/5/2019, 19:54

Gnječ wrote:
jasambrend wrote:Njemačka je zlo. Oduvijek to tvrdim. Pogledaj im samo jezik. Glazbu. Filmove. Nogomet. Sve fuj, bljak...

Aj naizust neku osim Diane Kruger bubni...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:56

jastreb wrote:
Gnječ wrote:a šta imaš na chatu kriptirat koji kurac? je baš će na chatu se dogovarat kako raznesti eksplozivom neki trgovački centar.  
Pa neki su završavali na ispitivanju zbog poruke tipa: "Evo me na kolodvoru,vlak kasni sat vremena,dođe mi da eksplodiram!"

u Njemačkoj vlakovi nikada ne kasne. to možda u RH putnici nesretnici HŽ-a pišu te sms-ove.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 19:57

jasambrend wrote:
Gnječ wrote:

Aj naizust neku osim Diane Kruger bubni...

sve.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 29/5/2019, 20:08

catabbath wrote:Prokleta Rusija i Kina i Iran i ostali ne-narodni špijunski totalitarni režimi.
I Njemačka i Švedska i V.Britanija i N.Zeland. Sve su to jedni te isti ..

Prema Kini, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji  - hrvatska je bastion slobode i ljudskih prava doslovno.
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by red wolf 29/5/2019, 20:56

sanitarni kordon wrote:

nemaš slobodnu volju
hehehehehehehehehehehehe
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 21:49

jebate,smuci mi se kad vidim gdje sve kreteni ne tipkaju kao sumanuti u vacapu ili slicnim sranjima..kao da zivot o tome ovisi..
najbolje mi je kad stanu na semaforu,pa se zakuckaju,kao opsjednuti,dok svjetli Zeleno..Svabi kao ofce dresirane uredno cekaju,a meni milina sjesti na sirenu,jos kad sam iza kretena ili kretenke.. :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 21:50

kriptiranje?...svejedno..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by omni 29/5/2019, 21:53

pismejker wrote:jebate,smuci mi se kad vidim gdje sve kreteni ne tipkaju kao sumanuti u vacapu ili slicnim sranjima..kao da zivot o tome ovisi..
najbolje mi je kad stanu na semaforu,pa se zakuckaju,kao opsjednuti,dok svjetli Zeleno..Svabi kao ofce dresirane uredno cekaju,a meni milina sjesti na sirenu,jos kad sam iza kretena ili kretenke.. :clown
Radi besmislene poruke su spremni ubiti necije dijete ili ga napraviti invalidom. Bolje je bilo bez tih sranja u prometu. Pored standardnih budala, narkomana i alkosa sad i debili sa vaznim porukama.
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 29/5/2019, 21:59

omni wrote:
pismejker wrote:jebate,smuci mi se kad vidim gdje sve kreteni ne tipkaju kao sumanuti u vacapu ili slicnim sranjima..kao da zivot o tome ovisi..
Radi besmislene poruke su spremni ubiti necije dijete ili ga napraviti invalidom. Bolje je bilo bez tih sranja u prometu. Pored standardnih budala, narkomana i alkosa sad i debili sa vaznim porukama.
Gle,to samo govori koliko je kretenluk i opsjednutost trenutnom bespredmetnom komunikacijom uhvatio maha...
Istina,dosad sam vidio da samo likovi uspore do boli,u gradu,ili sjede na zeleno..nisam vidio nesrece,ali svejedno..imas pilu od tonu i po tesku,ucas nekog sameljes,ako ne pazis..
Gledao sam pazljivo likove,i neke poznanike,sto rade kad im sjedne poruka..odmah sumanuto otvaraju Vacap i gledaju sto je..JEDNOSTAVNO NE MOGU IZDRZATI,da ne pogledaju i ne odgovore..bolest cista..opsjednutost..

eeee stara dobra vremena fiksnih telefona i skupih uvodjenja linija... :loveshower
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics