ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji"

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji" Empty Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji"

Post by RayMabus 22/5/2019, 11:34

Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji" 46

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2085417

Ajmo još malo iseljavanja i kraha nataliteta. Ovo vam je pravi razlog zašto u Hrvatskoj stvari ne idu na bolje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji" Empty Re: Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji"

Post by AssadNaPodmornici 22/5/2019, 11:40

hahahahahahaahahahahahhahahaahha

2018-06-14

Back to top Go down

Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji" Empty Re: Svako osma osoba u državi je "hrvatski branitelji"

Post by RayMabus 22/5/2019, 11:42

Sad kad vam dan podstak da znam ljude koji su bili u ratu a ne primaju nikakve braniteljske mirovine. Prvi muž od moje sestre jer ih je diglo sve na Oluju a bija je i prije toga na ratištu nešto ( nešto je stariji od mene pa je njega vatao vojni rok tamo oko tih godina ).

Sad kad znaš da ima a ima ljudi koji rade a bili su u ratu onda je pitanje odakle njih pola miljona s pravom na ove mirovine.

E to ti je pravo pitanje i to van je 15% ukupne popuoacije a kako pola ljudi ne izlazi na izbore to ti je 30% biračkog tijela jer ovi svi izlaze.

Zaglibili u društvu koje će glasat za HDZ da taj isti HDZ danas popodne proda po Hrvatske Mongolima.

Nikad ode neće bit bolje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 22/5/2019, 11:44

Braniteljima moraš dati.

Oni su najviše zaslužni što imamo Hrvatsku.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Ringo10 22/5/2019, 11:53

Koji cirkus su Hrvati napravili od Hrvatske ...
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by catabbath 22/5/2019, 11:55

Godišnje nastane više branitelja nego novorođene dice

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/5/2019, 12:03

catabbath wrote:Godišnje nastane više branitelja nego novorođene dice
Pa e. Članovi partije. Tako meni rođak , ok je lik al je primjer kako su se te braniteljske mirovine dilile šakom i kapom. Lovci i onda deset dana čulili na čuki u Zagori i to kao ratni staž i prima 2000 kuna braniteljsku mirovinu plus ima radni staž od prije i odavno u mirovini.

I takvih imaš more di za njegovih 15 dana di ga je evidentiralo da je bija 15 dana s puškon negdi a evidentirala ih je njihjova partija oni 2000 kuna primaju na račun toga cili život. Normalno da će glasat za HDZ. A pa i ja bi eto da mi tako šta omogućiš.

Pola miljona takvih u državi. Svako osmi stanovnik ove države.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 22/5/2019, 12:23

catabbath wrote:Godišnje nastane više branitelja nego novorođene dice
Zato šta se sad hrpa njih približava dobu za ranije umirovljenje i omda se site da su bili pet dana u ratu i da je to evidentirano dakle može tražit status branitelja i odeš kod Medveda učlaniš se u HDZ i on ti da minimalnu braniteljsku mirovinu od 2000 kuna. To još nadovežeš na svoj radni staž i eto lipe mirovine. To je meni rođak naparavija. Bija 15 dana na čuki 91 jer je lovac pa otišlo njih par i onda nakon deset godina napunija blizu 60 i prijevrimena mirovina i šta sad boli ga kurac , ima radni staž jer je radija cili život plus ovo i jebe ga se.

Takvih imaš 15% u državi tj svako osmi stanovnik Hrvatske.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by melkior 22/5/2019, 13:25

S tih pola milijuna branitelja mogla se pokrenuti invazija na Tursku, a ne 5 godina "oslobađat" trećinu kifle :_|  Još nek netko kaže da su Hrvati sposobni ratnici, nabijem ga na kurac.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Ringo10 22/5/2019, 13:29

melkior wrote:S tih pola milijuna branitelja mogla se pokrenuti invazija na Tursku, a ne 5 godina "oslobađat" trećinu kifle :_|  Još nek netko kaže da su Hrvati sposobni ratnici, nabijem ga na kurac.
Godine 1991 ja ne vjerujem da je bilo više od 30 tisuća aktivnih boraca. Vjerojatno sam pretjerao. 

U Oluji i Bljesku je bilo više ali to je trajalo jako kratko.

U vrijeme primirja i UNPA zona od Nove Godine 1992 do Bljeska bilo je samo par kratkotrajnih sporadičnih akcija sa nevelikim brojem sudionika.

Tako da je fakat misterij odakle ovih pola milijuna. U stvari i nije misterij.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by vuksadinare 22/5/2019, 13:31

Ringo10 wrote:
melkior wrote:S tih pola milijuna branitelja mogla se pokrenuti invazija na Tursku, a ne 5 godina "oslobađat" trećinu kifle :_|  Još nek netko kaže da su Hrvati sposobni ratnici, nabijem ga na kurac.
Godine 1991 ja ne vjerujem da je bilo više od 30 tisuća aktivnih boraca. Vjerojatno sam pretjerao. 

U vrijeme primirja i UNPA zona od Nove Godine 1992 do Bljeska bilo je samo par kratkotrajnih sporadičnih akcija sa nevelikim brojem sudionika.

to moras pitati jadranku kosor...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Yehudim 22/5/2019, 13:54

BIVŠI SDP-ov MINISTAR REAGIRAO NA ŽESTOKO PRIOPĆENJE MINISTARSTVA BRANITELJA 'Što to Vlada i Tomo Medved skrivaju kad mi prijete kaznenim progonom zbog izjava o braniteljskim mirovinama!?' REAGIRAO I GRBIN 'HDZ braniteljskim mirovinama kupuje glasove i ugrožava mirovinski sustav'

2018-03-06

Back to top Go down

Post by Eroo 22/5/2019, 15:48

Ringo10 wrote:

Ti nisi samo glupi bosanac, ti si i zloban...30,000 su bili profesionalni, s pogodbom, a ostali su se mijenjali, ponekad i tjedensko.
Pola milijuna je taman. Bilo ih je i više, ali oni su kao bili civili. Šta su bili oni medicinari na linijama, šta su skupljali ruke i noge i vraćali drob na svoje mjesto?
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by debotoijusto 22/5/2019, 16:38

Kad se stoga hrvatski branitelji, vitezovi Domovinskog rata, patetično pitaju kakva ih budućnost čeka u državi za koju su se borili, odmah ću im reći: bit će to jebena budućnost. Neće u toj budućnosti biti mnogo poštovanja za njihovu žrtvu i herojstva.

Zajebavat će ih na ulici klinci kojima se ni roditelji još nisu bili rodili kad su oni goloruki jurišali na srpske tenkove, pričat će viceve o invalidima u kolicima, svirati i pjevati neke drske pjesme izrugujući se svetinjama Domovinskog rata, svakoj do posljednje, bezočno će im se rugati na načine koje mi, iz vremena džepnih telefona, primitivnog interneta i društvenih mreža, još ne možemo ni pojmiti.

Izgleda vam danas to prilično nemoguće, ali vjerujte mi, znam: baš ništa toj budućnosti neće biti sveto, ni Vukovar ni Ovčara, ni strijeljani ni ranjeni, ni Josip Jović ni Blago Zadro, ni Tigrovi ni Pauci, ni Bljesak ni Oluja.

Mislite li zaista da je Domovinski rat danas tvrđi i čvršći kanon nego što je to šezdesetih ili sedamdesetih godina prošlog stoljeća bila Narodnooslobodilačka borba?

Veterani Toga rata bili su integrirani u sve slojeve vlasti i sve niše društva, posve svejedno jesu li bili ministri obrane ili podvornici u područnoj školi nije s njima bilo baš nikakve šale, i pitate li se je li u to vrijeme bilo barem ovolicno izgleda da će ikada doći vrijeme kad će ih na ulici zajebavati klinci kojima se ni roditelji još nisu bili rodili kad su oni goloruki jurišali na njemačke tenkove – bezočno se izrugujući svetinjama NOB-a, svakoj do posljednje, na načine koje oni tada, iz vremena kozaračkih kola i šapirogafiranih biltena, još nisu mogli ni pojmiti – odmah da vam kažem: nije. Ni ovolicno.

Pa ipak, i u takvoj državi, cijeloj uređenoj kao spomen-park kanonizirane Revolucije – bez parlamentarne demokracije, političke opozicije i nezavisnih medija – došlo je bilo vrijeme kad su odrasla djeca kojima taj Rat i Revolucija nisu značili savršeno ništa.

Onda je došlo vrijeme kad su mrki i opasni partizani – glogoški i klemmovi naših djetinjstava – ostarjeli i onemoćali, i kad odjednom više nisu izgledali tako mrki i opasni, čak i kad su naše zajebancije cenzurirali, zabranjivali i tužili sudovima. Onda je došlo vrijeme kad smo ih počeli zajebavati na ulici i pričati viceve o ranjenicima na Neretvi, pa zasvirali i zapjevali drske pjesme izrugujući se svetinjama Narodnooslobodilačkog rata, svakoj do posljednje.
Nije bilo do nas, nismo mi bili odljuđeni: odljuđeni su bili oni. Čak i kad od našeg, stvarnog života nisu bili amputirani bezbrojnim privilegijama, penzijama, stanovima, kućama, luksuznim automobilima, carinskim olakšicama i cijelom magnom cartom stečenih prava, njihove su tragične sudbine uređene kao državni mitovi i svetinje, cijeli je njihov strašni rat bio ispražnjen od svega čovječjeg, i mi prema njima nismo imali, niti mogli imati, nijednu i nikakvu ljudsku obavezu.
Zvuči vam poznato?
Bez brige, zazvučat će.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Ringo10 22/5/2019, 18:41

Eroo wrote:
Ringo10 wrote:

Ti nisi samo glupi bosanac, ti si i zloban...30,000 su bili profesionalni, s pogodbom, a ostali su se mijenjali, ponekad i tjedensko.
Pola milijuna je taman. Bilo ih je i više, ali oni su kao bili civili. Šta su bili oni medicinari na linijama, šta su skupljali ruke i noge i vraćali drob na svoje mjesto?
A ti si glup ko kurac. Da je bilo u Hrvatskoj pola milijuna ratnika 1991ve, rata ne bi ni bilo kretenu.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 22/5/2019, 18:50

debotoijusto wrote:

Onda je došlo vrijeme kad su mrki i opasni partizani – glogoški i klemmovi naših djetinjstava – ostarjeli i onemoćali, i kad odjednom više nisu izgledali tako mrki i opasni, čak i kad su naše zajebancije cenzurirali, zabranjivali i tužili sudovima. Onda je došlo vrijeme kad smo ih počeli zajebavati na ulici i pričati viceve o ranjenicima na Neretvi, pa zasvirali i zapjevali drske pjesme izrugujući se svetinjama Narodnooslobodilačkog rata, svakoj do posljednje.
Nije bilo do nas, nismo mi bili odljuđeni: odljuđeni su bili oni. Čak i kad od našeg, stvarnog života nisu bili amputirani bezbrojnim privilegijama, penzijama, stanovima, kućama, luksuznim automobilima, carinskim olakšicama i cijelom magnom cartom stečenih prava, njihove su tragične sudbine uređene kao državni mitovi i svetinje, cijeli je njihov strašni rat bio ispražnjen od svega čovječjeg, i mi prema njima nismo imali, niti mogli imati, nijednu i nikakvu ljudsku obavezu.
Zvuči vam poznato?
Bez brige, zazvučat će.
Pročitao sam cijeli Dežulovićev tekst i odličan je. Da, to je odnos prema povijest na ovim prostorima.

ALi u ozbiljnim državama i društvima pak nije sve baš tako. Ozbiljne države i društva poštivaju svoje svetinje i tradicije i tu ni stotine godina ne mogu da ugroze. 

Ali dobro, balkanske vukojebine u kojima obitavaju jadni narodi bez memorije  su nešto drugo.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by vili40 22/5/2019, 19:07

Ako nisu uspjeli sjebati bas sve,sjebali su veliku vecinu onog sto su dotakli pa im je tako uspjelo i bespovratno iskompromitirati domovinski rat.A neke posljedice tih lopovluka i lakomosti nisu nas jos ni dotaknule.I onda meni tu pisu da sam pesimist i cvilidreta a zapravo me zaboli ona stvar.Zelite to pa i imate to a i branite to meni svejedno.HDZ nema alternativu jebo vas on.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by epikur37 22/5/2019, 19:11

treba vidjeti je li više nobovaca ili domovaca procentualno
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by debotoijusto 22/5/2019, 19:34

MINISTARSTVO branitelja danas je medijima poslalo priopćenje koje se u najmanju ruku može opisati kao kontroverzno. Priopćenje je bilo potaknuto izjavama predsjednika stranke Demokrati i bivšeg ministra rada u vladi SDP-a Miranda Mrsića, koji je kritizirao politiku vlade Andreja Plenkovića prema ratnim veteranima i sve veći broj ljudi koji imaju taj zakonski status iako je rat završio prije više od dva desetljeća.
Mrsićeve kritike su očito razljutile ministra branitelja Tomu Medveda pa se njegovo Ministarstvo javnosti obratilo priopćenjem u kojemu se, između ostaloga, navodi i sljedeće: “Uznemiravanje javnosti, a posebice braniteljske populacije koje izvodi gospodin Mrsić, opasan je i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu.”

“Nažalost, dio našeg političkog establishmenta još uvijek nije naučio da o nekom kontroverznom pitanju ili kritičkoj evaluaciji treba razgovarati i vlastito stajalište braniti uvjerljivo i logično. Prizivanje kaznenog progona zbog izjava poput Mrsićevih zapravo je priznanje nemoći argumentiranog odgovora. U našem kaznenom pravu već godinama ne postoji kazneno djelo uznemiravanja javnosti pa je utoliko spominjanje kaznenog progona potpuni pravni promašaj”, odgovorila je odvjetnica Alaburić.

U svakom slučaju, današnje priopćenje iz Ministarstva branitelja otkriva najmanje dvije stvari. 
Prva je koliku živčanost kod ministra Medveda i njegovih suradnika izaziva javna kritika njihovog političkog djelovanja pa se u svojim replikama ne mogu suzdržati ni od obmana javnosti o izmišljenim kaznenim djelima, koje su svojim riječima počinili njihovi kritičari.
Cijelo je priopćenje Ministarstva branitelja pisano u povišenom emotivnom registru i izgleda kao tekstualna tirada umjesto kao staloženo očitovanje jednog državnog tijela.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/medved-bi-kaznjavao-kriticare-braniteljskih-privilegija-to-je-diktatura/2087473.aspx
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 22/5/2019, 19:43

A to je bitno zbog čega? Ako gledamo po proračun zapadnobalkanske Somalije, važno je koji su to privilegirani i prikačeni na državnu sisu...a to su redom ražni PTSPovci i invalidi kao Fred Matić ili Zoran Erceeg
Oastalih može biti i milijardu

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics