U mom srcu nema mjesta za ustaše
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: U mom srcu nema mjesta za ustaše
Ne tribaju mi Srbi da počnen rat u BiH.Zorba wrote:Dodo se poturcio nema nis od toga.
Samo mi triba antiislam u zapadnij Europi da blokira Tursku a meni drži logistiku.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nisan mislija na njih.Zorba wrote:Nema logistike otisla u Irsku i Njemacku.
AfD u Njemačkoj , FPO u Austriji....
2014-04-11
A onda ćemo ih još natrpat mujagama.Zorba wrote:Slabi su oni nemaju nafte...Mogu ih ucjenjivati kako hoce...
Poanta priče je da ne mašu Hrvatskoj sa crvenom krpon sa ton Gradinom i pola miliona nejači jer to je onda legitiman vojni cilj u budućem ratu.
2014-04-11
Natrpat ćemo ih mujagama
NAPAO GA AFGANISTANAC 57
Mladić iz BiH preminuo u Njemačkoj nakon što su ga izboli nožem
Klix.ba
prije 32m
51
Foto: Theo Klein/BildMladić iz BiH preminuo u Njemačkoj nakon što su ga izboli nožem
Sedamnaestogodišnji Alen D. iz BiH preminuo je u bolnici u Munchenu nakon što ga je prije dvije sedmice na benzinskoj pumpi napao Afganistanac i nanio mu smrtonosne povrede nožem.
Kako piše njemački Bild, napad se dogodio u petak uoči Uskrsa koji je Alen trebao provesti sa svojim rođacima i prijateljima. Problem je nastao nakon što je su Alen i njegovi prijatelji napravili selfije i snimali se na benzinskoj pumpi u ulici Herzog-Wilhelm-Strasse. Afganistanac Amir U. (20) bio je sa svojim prijateljima. Iznerviran jer se druga grupa muškaraca fotografiše napao je Alena.
Kako se navodi u policijskom izvještaju Afganistanac je udarao Alena skupa sa svojim prijateljima, a potom ga je napao nožem. Od tada je u bijegu, ali je uhapšen danas u Francuskoj.
Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann kazao je kako je ovo veliki uspjeh.
"Mnogo mi je laknulo zbog hapšenja otpuženika u Francuskoj. Šokantno je da je od posljedica uboda žrtva preminula nakon dvije sedmice. Minhenska policija brzo je identificirala dvojicu osumnjičenih s opsežnim, pedantnim istragama i izdala evropske potjernice za njima. Tužilaštvo teži brzoj izručenju dvojice optuženih. To sada ovisi o francuskom pravosuđu", rekao je Herrmann.
Amir U. je došao u Njemačku 2006. godine i iza sebe ima dosje. Teretio se zbog prodaje droge i napada na policajca. Sa sobom je uvijek vodio istu grupu koja se tereti za razbojništva.
Kako su ranije napisali njemački mediji, Alen je imao mnogo prijatelja i volio je život. Iza njega su ostali roditelji i mlađi brat.
"Išao je u školu i volio je sportove. Imao je cijeli život pred sobom. Sad je mrtav. Bio je dva dana u komi", napisao je novinar portala tz.de.
Alen će biti sahranjen u Bosni, a njegovi prijatelji prikupljaju donacije kako bi se tijelo prebacilo ovdje.
NAPAO GA AFGANISTANAC 57
Mladić iz BiH preminuo u Njemačkoj nakon što su ga izboli nožem
Klix.ba
prije 32m
51
Foto: Theo Klein/BildMladić iz BiH preminuo u Njemačkoj nakon što su ga izboli nožem
Sedamnaestogodišnji Alen D. iz BiH preminuo je u bolnici u Munchenu nakon što ga je prije dvije sedmice na benzinskoj pumpi napao Afganistanac i nanio mu smrtonosne povrede nožem.
Kako piše njemački Bild, napad se dogodio u petak uoči Uskrsa koji je Alen trebao provesti sa svojim rođacima i prijateljima. Problem je nastao nakon što je su Alen i njegovi prijatelji napravili selfije i snimali se na benzinskoj pumpi u ulici Herzog-Wilhelm-Strasse. Afganistanac Amir U. (20) bio je sa svojim prijateljima. Iznerviran jer se druga grupa muškaraca fotografiše napao je Alena.
Kako se navodi u policijskom izvještaju Afganistanac je udarao Alena skupa sa svojim prijateljima, a potom ga je napao nožem. Od tada je u bijegu, ali je uhapšen danas u Francuskoj.
Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann kazao je kako je ovo veliki uspjeh.
"Mnogo mi je laknulo zbog hapšenja otpuženika u Francuskoj. Šokantno je da je od posljedica uboda žrtva preminula nakon dvije sedmice. Minhenska policija brzo je identificirala dvojicu osumnjičenih s opsežnim, pedantnim istragama i izdala evropske potjernice za njima. Tužilaštvo teži brzoj izručenju dvojice optuženih. To sada ovisi o francuskom pravosuđu", rekao je Herrmann.
Amir U. je došao u Njemačku 2006. godine i iza sebe ima dosje. Teretio se zbog prodaje droge i napada na policajca. Sa sobom je uvijek vodio istu grupu koja se tereti za razbojništva.
Kako su ranije napisali njemački mediji, Alen je imao mnogo prijatelja i volio je život. Iza njega su ostali roditelji i mlađi brat.
"Išao je u školu i volio je sportove. Imao je cijeli život pred sobom. Sad je mrtav. Bio je dva dana u komi", napisao je novinar portala tz.de.
Alen će biti sahranjen u Bosni, a njegovi prijatelji prikupljaju donacije kako bi se tijelo prebacilo ovdje.
2014-04-11
Koliko je Hrvatah pobila ustaška vlast u četiri godine, a koliko je Hrvatah pobila komunistička vlast u prva četiri mjeseca? Kad već komentiraš kao da znaš, reci nam.Ringo10 wrote:Citat
Niko od nas ne želi nikakav sukob. Mi moramo da živimo u miru sa drugima i kažemo da ta monstruozna priča i tvorevina NDH nije bila ni nezavisna ni država, a po broju ubijenih Hrvata nije bila niti hrvatska", kazao je Dodik.
Dodo, kapa do poda, ovakvu obranu Hrvata od strane jednog Srbina odavno nismo čuli.
Naravno ustašoidni imbecili nemaju taj mentalni kapacitet da to shvate. Njihov IQ je ravan IQ Paramecija.
Uz ispriku paramecijima što ih uspoređujem sa tim ološem i šljamom ustaškim, to je bilo samo figurativna usporedba.
Koliko je Hrvata pobila ustaška vlast - ne zanima me .Regoč wrote:Koliko je Hrvatah pobila ustaška vlast u četiri godine, a koliko je Hrvatah pobila komunistička vlast u prva četiri mjeseca? Kad već komentiraš kao da znaš, reci nam.Ringo10 wrote:Citat
Niko od nas ne želi nikakav sukob. Mi moramo da živimo u miru sa drugima i kažemo da ta monstruozna priča i tvorevina NDH nije bila ni nezavisna ni država, a po broju ubijenih Hrvata nije bila niti hrvatska", kazao je Dodik.
Dodo, kapa do poda, ovakvu obranu Hrvata od strane jednog Srbina odavno nismo čuli.
Naravno ustašoidni imbecili nemaju taj mentalni kapacitet da to shvate. Njihov IQ je ravan IQ Paramecija.
Uz ispriku paramecijima što ih uspoređujem sa tim ološem i šljamom ustaškim, to je bilo samo figurativna usporedba.
Koliko je Hrvata pobila komunistička vlast - ne zanima me.
Kitomir me zaboli.
Ono što me zanima je to da je Hrvatska dobila obnovljenu državnost kroz FNRJ odnosno SFRJ, kroz ZAVNOH i AVNOJ dobila konstitutivni status kao i ostale republike koja podebljana Ustavom 1974, što je poslužilo kao osnov za osamostaljenje, da je konačno dobila cijelu svoju obalu sa Zadrom, Istrom i otocima, Baranju i Međimurje, da je izašla iz rata sa statusom pobjednika umjesto sa statusom nacističkog gubitnika, da je bila među tri najtujecajnije republike u SFRJ u svim domenima, da je nakon rata doživila preporod u svakom smislu, izgradnju, industrijalizaciju i potpuno obrazovanje naroda, ekonomski progres. Potpunu emacipacija, od političke, nacionalne, preko ekonomske pa do kulturne i sportske.
Nije sve bilo idealno i bez lomova ali Hrvatska se kroz SFRJ i period socijalističke izgradnje artikulirala kao FAKTOR.
To su jedino važne činjenice a ne to ko je kome više jebao milu majku u razračunavanjima 2. sv rata. To je bitno a Blajburgomaniju, povijesni revizionizam i kuknjavu za ustašama kojoj kraja nema, sve to možete nabiti sebi u guzicu.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Citat
Pa zato su politički i nesposobni...
Mislim jedino ih mogu nečiji tuđu tenkovi postaviti na vlast u HR.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» U Hasanbegovićevoj Hrvatskoj za Tuđmana nema mjesta
» Cviljanović : Za imigrante nema mjesta u Republici Srpskoj
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
» Direktor Applea: Na našim platformama nema mjesta mržnji
» Više nema mjesta za djelatnike na izmišljenim radnim mjestima
» Cviljanović : Za imigrante nema mjesta u Republici Srpskoj
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
» Direktor Applea: Na našim platformama nema mjesta mržnji