Dogovoren iznos bezuvjetnog temeljenog dohotka u Finskoj
Page 1 of 1
Dogovoren iznos bezuvjetnog temeljenog dohotka u Finskoj
OLLI Kangas koji rukovodi pripremama za uvođenje bezuvjetnog temeljnog dohotka u Finskoj kaže da će on u eksperimentalnoj fazi iznositi 550, a kasnije oko 800 eura mjesečno.
> Finska vlada osnovala radnu skupinu za bezuvjetni temeljni dohodak
Kangas je za Lännen Media rekao da će temeljni dohodak biti relativno visok jer zamjenjuje druga socijalna davanja.
Finska institucija za socijalno osiguranje (Kela) kaže da će prijedlog pilot programa biti završen do studenog 2016. godine nakon čega će krenuti njegovo testiranje na nacionalnoj razini, navodi yle.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dogovoren-iznos-bezuvjetnog-temeljenog-dohotka-u-finskoj-/853156.aspx
> Finska vlada osnovala radnu skupinu za bezuvjetni temeljni dohodak
Kangas je za Lännen Media rekao da će temeljni dohodak biti relativno visok jer zamjenjuje druga socijalna davanja.
Finska institucija za socijalno osiguranje (Kela) kaže da će prijedlog pilot programa biti završen do studenog 2016. godine nakon čega će krenuti njegovo testiranje na nacionalnoj razini, navodi yle.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dogovoren-iznos-bezuvjetnog-temeljenog-dohotka-u-finskoj-/853156.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Dogovoren iznos bezuvjetnog temeljenog dohotka u Finskoj
fino, svi talibani i arapi putuju za finsku i ostale zemlje će ih se riješit. To je dobar način da iz zemlje otjeraš sposobne i radišne a privučeš šljam i neradnike
socijalizam gre napri :)
2014-04-16
da je sredit finske papire, hahaha, i ležati lagano.. 800€ sjeda svaki mjesec uredno.. budale neka rade..
Guest- Guest
Ti su u duši socijalistički uhljeb a ne neoliberal.neoliberalni_placenik wrote:da je sredit finske papire, hahaha, i ležati lagano.. 800€ sjeda svaki mjesec uredno.. budale neka rade..
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
ja sam sukladno ono što je po mojim interesima.. ako se uhljebim negdje i dobijam za ležarinu par stotina tuđih eura mjesečno, zašto ne ? socijalističko/uhljebski plaćenik, why not :Dmarcus-t wrote:Ti su u duši socijalistički uhljeb a ne neoliberal.neoliberalni_placenik wrote:da je sredit finske papire, hahaha, i ležati lagano.. 800€ sjeda svaki mjesec uredno.. budale neka rade..
Guest- Guest
nema beda ja sam da se to uvede i ovdje, smjesta dajem otkaz na poslu, uzmem osamsto ojra keš i razliku do svoje plaće zaradim u fušu po sistemu keš na ruke. Za koji bi kurac plaćao 800 eura poreza državi mjesečno iz svoje bruto plaće kad mogu uzet 800 eura koje će neka druga budala zaradit umjesto mene?
marcus-t wrote:Ti su u duši socijalistički uhljeb a ne neoliberal.neoliberalni_placenik wrote:da je sredit finske papire, hahaha, i ležati lagano.. 800€ sjeda svaki mjesec uredno.. budale neka rade..
Svi smo, sine, svi smo... ja prvi dajem otkaz, i nek budala deboto radi umjesto mene, ja ću samo čekat da mi para sjedne na račun i drkat kurac...
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
točnomarcellus wrote:nema beda ja sam da se to uvede i ovdje, smjesta dajem otkaz na poslu, uzmem osamsto ojra keš i razliku do svoje plaće zaradim u fušu po sistemu keš na ruke. Za koji bi kurac plaćao 800 eura poreza državi mjesečno iz svoje bruto plaće kad mogu uzet 800 eura koje će neka druga budala zaradit umjesto mene?
Guest- Guest
Kad će više propasti ta Skandinavija?
Shvati jednu stvar, novi svjetski poredak neće biti kapitalistički...neoliberalni_placenik wrote:da je sredit finske papire, hahaha, i ležati lagano.. 800€ sjeda svaki mjesec uredno.. budale neka rade..
Guest- Guest
narod u Finskoj zadovoljan odlukom, slave po ulicama Helsinkija
Guest- Guest
inshallah Helsinki
2014-04-15
ostrakon wrote:narod u Finskoj zadovoljan odlukom, slave po ulicama Helsinkija
eto kome ide bezuvijetni dohodak. ovi eu marksisti su odlučili uništiti zapad i europu
Guest- Guest
još pred više od 100 godina su to odlučili
Guest- Guest
To je postepeni prelazak iz kapitalizma u komunizam. Onaj prirodni a ne utopijski - kad država postane dovoljno bogata a ljudi dovoljno samosvjesni. Marxisti su zasrali s revolucijama i nasilnim rušenjem kapitalizma. To nije nikad imalo šansu da zaživi, pogotovo s tom razinom svijesti. Finci imaju šansu da stvore humanije društvo mada sumnjam da će uspjeti jer kapitalistička bagra će činiti sve što je u njenoj moći da to ne uspije. Kao i do sada uostalom.ostrakon wrote:još pred više od 100 godina su to odlučili
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Ovisi što podrazumijevate ovdje pod pojmom '' marksisti ''...Citirati ću @Marcusa-t -- '' kad država postane dovoljno bogata a ljudi dovoljno samosvjesni. '' To je moglo biti i biti će samo u budućnosti...Ali, i prije toga socijalizam.
Guest- Guest
Similar topics
» Dogovoren iznos bezuvjetnog temeljenog dohotka u Finskoj
» EU STOJI UZ ZAGREB ‘Taj iznos najviši je dosada isplaćeni iznos jednoj članici pogođenoj prirodnom katastrofom‘
» Cvrtila: napad je dogovoren
» Amerika se oporavila od kraha burze, dogovoren deficit veći za 300 milijardi $
» Ubojstva u Finskoj
» EU STOJI UZ ZAGREB ‘Taj iznos najviši je dosada isplaćeni iznos jednoj članici pogođenoj prirodnom katastrofom‘
» Cvrtila: napad je dogovoren
» Amerika se oporavila od kraha burze, dogovoren deficit veći za 300 milijardi $
» Ubojstva u Finskoj
Page 1 of 1