Ok drugovi, sta ste lagali, lagali ste
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Ok drugovi, sta ste lagali, lagali ste
[size=48]TRI NAJVEĆE REVIZIONISTIČKE LAŽI O JASENOVCU: O ustaškom logoru sve se zna, a teze naših mitomana pokazuju i koliko su licemjerni[/size]
Re: Ok drugovi, sta ste lagali, lagali ste
O logoru Jasenovac svjetski ugledni znanstvenici na temelju brojnih dokumenata i svjedočanstava napisali su knjige i stručne studije koje ne ostavljaju nimalo prostora za negiranje ili relativizaciju onoga što se tamo od 1941. do 1945. događalo. Potpuno je jasno tko su i iz kojeg razloga bili stradalnici, a tko počinitelji zločina. Sve navedeno sugerira da kada je u pitanju način sjećanja, način komemoriranja i što je najvažnije način podučavanja o ovom mjestu, Hrvati ne bi trebali imati dileme. Kao npr. ni Nijemci kada ih pitate što misle o nacističkim logorima poput Auschwitza ili Treblinke.
Nažalost, realnost je upravo suprotna. Jasenovac je za Hrvate pojam koji izaziva prijepore, podjele i za današnje europske standarde neviđenu količinu povijesnog revizionizma. Svake godine u travnju povodom sjećanja na proboj logoraša već godinama se održava nekoliko odvojenih komemoracija. Ovom trendu pridružila se i hrvatska predsjednica kojoj toliko smeta postojanje više komemoracija da je odlučila organizirati još jednu, i to samo za sebe.
Nažalost, realnost je upravo suprotna. Jasenovac je za Hrvate pojam koji izaziva prijepore, podjele i za današnje europske standarde neviđenu količinu povijesnog revizionizma. Svake godine u travnju povodom sjećanja na proboj logoraša već godinama se održava nekoliko odvojenih komemoracija. Ovom trendu pridružila se i hrvatska predsjednica kojoj toliko smeta postojanje više komemoracija da je odlučila organizirati još jednu, i to samo za sebe.
Dokumenti o ‘poslijeratnom logoru’ ne postoje
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Ovaj posljednji “argument” možda na najbolji način i ukazuje na licemjeran odnos dijela hrvatske javnosti prema Jasenovcu i njegovim žrtvama. Svakog 18. studenog u Vukovaru, gradu koji je postao simbolom hrvatskog otpora i žrtve, okupi se preko 50 tisuća ljudi kako bi izrazili svoju sućut i zahvalnost prema otprilike tri tisuće ubijenih vojnika i civila. Iako Hrvatska nema službenu brojku stradalih ta činjenica nikoga u koloni sjećanja ne zamara, niti je razlogom nečijeg (ne)dolaska u Vukovar.
Iz toga proizlazi moj savjet svima onima koji u “prenapuhanim” i neusklađenim brojkama traže opravdanje da ne dođu izraziti poštovanje prema žrtvama logora u Jasenovcu. Neka jednostavno umjesto 83 zamisle da je od 1941. do 1945. uz obalu rijeke Save ubijeno “samo” tri tisuće nevinih civila. I dođu im se iskreno i dostojanstveno pokloniti, kao što to čine na ušću Vuke u Dunav.
Onima za koje je neusklađenost brojki oduvijek samo izgovor, a pravi razlog negiranja i omalovažavanja isključivo etnički sastav ubijenih, mislim da ne bi pomogao nikakav savjet povjesničara. Njima bi ipak preporučio da se za pomoć obrate nekoj drugoj struci.
Iz toga proizlazi moj savjet svima onima koji u “prenapuhanim” i neusklađenim brojkama traže opravdanje da ne dođu izraziti poštovanje prema žrtvama logora u Jasenovcu. Neka jednostavno umjesto 83 zamisle da je od 1941. do 1945. uz obalu rijeke Save ubijeno “samo” tri tisuće nevinih civila. I dođu im se iskreno i dostojanstveno pokloniti, kao što to čine na ušću Vuke u Dunav.
Onima za koje je neusklađenost brojki oduvijek samo izgovor, a pravi razlog negiranja i omalovažavanja isključivo etnički sastav ubijenih, mislim da ne bi pomogao nikakav savjet povjesničara. Njima bi ipak preporučio da se za pomoć obrate nekoj drugoj struci.
eno ti "jasenovac" u sri lanki
2014-04-19
Jebe nas se. To su radili neke ustaše većina Hrvata nema veze sa ustašama hvatate potomke Petra Brzice u Argentini koji pričaju samo španski
Ima Klokana u zoo ?prckov wrote:eno ti "jasenovac" u sri lanki
Kaj pa jevuksadinare wrote:Evo nje evo nje...
Pretvoriti cu ovaj forum u glasilo antifasita
Ili me nece biti
Sviđa mi se tvoj komentarAssadNaPodmornici wrote:Jebe nas se. To su radili neke ustaše većina Hrvata nema veze sa ustašama hvatate potomke Petra Brzice u Argentini koji pričaju samo španski
Da
Vecina Hrvata nema veze s ustasama
Ne bi pobjedili partizani da je tako
sta biloSora wrote:Ima Klokana u zoo ?prckov wrote:eno ti "jasenovac" u sri lanki
nesto ti zapelo u grlu pa ne prepoznas fasiste a kobiva si njaka tifusarka
kako sad to
2014-04-19
Jel to silovanje sad?prckov wrote:sta biloSora wrote:Ima Klokana u zoo ?prckov wrote:eno ti "jasenovac" u sri lanki
kako sad to
Jupiiii
Na HTV o KRLEZI uprsvo
U najvažnijoj popodnevnoj mediji
O bella Ciao
Na HTV o KRLEZI uprsvo
U najvažnijoj popodnevnoj mediji
O bella Ciao
I sta velis za sri lanku ti ko dokazana tifusarkaSora wrote:Jel to silovanje sad?prckov wrote:sta biloSora wrote:Ima Klokana u zoo ?prckov wrote:eno ti "jasenovac" u sri lanki
kako sad to
jel to bio islamofasizam il sta, a?
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
a to velisSora wrote:Jupiiii
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Pa mi jesmo antifasistiSora wrote:Kaj pa jevuksadinare wrote:Evo nje evo nje ...
Ili me nece biti
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
I bolje vam jevuksadinare wrote:APa mi jesmo antifasistiSora wrote:Kaj pa jevuksadinare wrote:Evo nje evo nje ...
Ili me nece biti
Makar nisam bas sigurna
Jos se morate dokazivati
Saće titov rođendan pa dan pobjede
Pazite sta laprdate
Samo vam to velim
Letit ce perje i iverje .
Tebi vuku dlake ..
Pa ne velimprckov wrote:a to velisSora wrote:Jupiiii
To je UZVIKIVANJE
JUPIIIII
Bella Ciao (Hugel Remix)
El Profesor
Mi son alzato
O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao
Una mattina mi son alzato
E ho trovato l'invasor
O partigiano, portami via
Ché mi sento di morir
O partigiano
Morir
Ciao, ciao
Morir
Bella ciao, ciao, ciao
O partigiano
O partigiano
Bella ciao, ciao, ciao
E se io muoio da partigiano
Tu mi devi seppellir
E seppellire…
Prevedi na hrvatski
El Profesor
Mi son alzato
Una mattina mi son alzato
E ho trovato l'invasor
Ché mi sento di morir
O partigiano
Morir
Ciao, ciao
Morir
Bella ciao, ciao, ciao
O partigiano
O partigiano
Bella ciao, ciao, ciao
Tu mi devi seppellir
E seppellire…
Prevedi na hrvatski
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Lagali su
» CNN:Lagali smo da oteramo Trampa
» Lagali su stoljećima - ovako je zapravo izgledalo Isusovo lice
» Cacic:Najodgovorniji u drzavi su svjesno lagali,trebaju snositi odgovornost.
» Lagali su nas decenijama:Ovo su srpski gradovi koje su oslobodili cetnici a ne partizani
» CNN:Lagali smo da oteramo Trampa
» Lagali su stoljećima - ovako je zapravo izgledalo Isusovo lice
» Cacic:Najodgovorniji u drzavi su svjesno lagali,trebaju snositi odgovornost.
» Lagali su nas decenijama:Ovo su srpski gradovi koje su oslobodili cetnici a ne partizani
Page 1 of 3