Denkverbot
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Denkverbot
violator wrote:Da, vidi se da mu je Peterson drag. :) Ali fakat je ispalo smijesno. Kritiziras Marxa a jedino sto si procitao jest Manifest, a ni to nisi shvatio.
Ma i Zizek mi je bezveze. Mozda ce biti bolje kad si budu medjusobno replicirali.. Uglavnom, cini mi se da su obojica promasila temu.
čini mi se da ću tovarišu Slavoju poslat nekoliko podužih meilova kad me čopi inspiracija.
Guest- Guest
pregljedo sun uvodne izjave.
peterson je sebi uze u zadatak nojlakši od svih mogućih. da je hoti izvesti dokaz da je jedun plus jedun dvo, težje bi mu bilo nego pokozati zoč je komunistički manifest oda gluposti. vijolator se podsmjehivo kako ga peterson ustvari ni shvati, ali nikad, ikad ne će objosniti tu svoju tvrdnju, argumentirati je, i to iz dvo razloga;
prvo jer joj se ne da,
a drugo jer to ni moguće učiniti.
međutin, činjenica da je nešto lako ne znoči da ne moro biti učinjeno, rečeno. iako je komunsitički manifest manifest o vlastitoj gluposti autorov, un imo toliko poklonika dun danas, čak i nakon krvi za popuniti veće more i čak i kad ga se debater na afirmacijskoj stroni odrče, zbog čega je neobično važno da se javno pljune no nje na jednon ovakovon globalno gledanom showu.
žižek je, s druge strone sebi uze u zadatak da napravi presjek današnjice, suhi filozofski presjek ki u većini drži vodu, ali je irelevantan. ako ti rečeš da je trumpa stvorila težnja da trump nika ne dojede na vlost, u pravu si, ali so what? debate su ograničene forme i čovik tribo dojti s nekoliko generalizacija, koje će dekonstruirati, a ne s esejen kojeg bi tribalo dekonstruirati misec dana rečenicu po rečenicu.
ipak, uspi je plasirati nekoliko tvrdnji koje se kvalificiraju za ovakovu formu; većina se složila s petersonom - u smislu priznanja potpunog debakla komunizma- i jedna na temelju koje će se presumably razviti daljnja debata-> regulacija kapitalizma.
peterson je sebi uze u zadatak nojlakši od svih mogućih. da je hoti izvesti dokaz da je jedun plus jedun dvo, težje bi mu bilo nego pokozati zoč je komunistički manifest oda gluposti. vijolator se podsmjehivo kako ga peterson ustvari ni shvati, ali nikad, ikad ne će objosniti tu svoju tvrdnju, argumentirati je, i to iz dvo razloga;
prvo jer joj se ne da,
a drugo jer to ni moguće učiniti.
međutin, činjenica da je nešto lako ne znoči da ne moro biti učinjeno, rečeno. iako je komunsitički manifest manifest o vlastitoj gluposti autorov, un imo toliko poklonika dun danas, čak i nakon krvi za popuniti veće more i čak i kad ga se debater na afirmacijskoj stroni odrče, zbog čega je neobično važno da se javno pljune no nje na jednon ovakovon globalno gledanom showu.
žižek je, s druge strone sebi uze u zadatak da napravi presjek današnjice, suhi filozofski presjek ki u većini drži vodu, ali je irelevantan. ako ti rečeš da je trumpa stvorila težnja da trump nika ne dojede na vlost, u pravu si, ali so what? debate su ograničene forme i čovik tribo dojti s nekoliko generalizacija, koje će dekonstruirati, a ne s esejen kojeg bi tribalo dekonstruirati misec dana rečenicu po rečenicu.
ipak, uspi je plasirati nekoliko tvrdnji koje se kvalificiraju za ovakovu formu; većina se složila s petersonom - u smislu priznanja potpunog debakla komunizma- i jedna na temelju koje će se presumably razviti daljnja debata-> regulacija kapitalizma.
2014-04-16
e, samo da ne zaburavin, žižek se s pavon obruši na vladavinu eksperata, a ka bi se još obruši i na vladavinu većine, je znote ča bi posto?
libertarijanac
libertarijanac
2014-04-16
jo ću odgovoriti na žižekovo pitanje,
adorno i horkheimer su došli iz frankfurstske marksističke skule u meriku i budući da su svjedočili kapitalističku neotuđenost radničke klase, smislili su "fetiširanu udobnost", "duboko spritualno ropstvo u kapitalističkon stroju" i tako sposili ostale marksiste od neugodnosti činjenice da je merikuncima bolje nego to marksistička teorija dopušćo.
žižek je nesposoban govornik. svaku poantu ku je mogo imati je sun uništi. pitanje od deset riči je postavljo pet minuti.
uspi je reći da je hegelijanac a ne marksist, i ko takov priznati da filozofi apsolutno ne mogu viditi budućnost, ča je glogov kolac u srce marksizma.
još jedna stvor,
žižek u nekoliko navrata spominje da stvori s markson, facaulton, and so on nisu tako jednostavne;
istina je da nikad nisu, ali u sovakovin sučeljavanju se barata s općenitin idejami, inzistiranje na detaljima toga tipa ne služi ničemu osin skretničarenju.
nis još gotov, ali grin vunka piti pa ću nastaviti malo posli.
adorno i horkheimer su došli iz frankfurstske marksističke skule u meriku i budući da su svjedočili kapitalističku neotuđenost radničke klase, smislili su "fetiširanu udobnost", "duboko spritualno ropstvo u kapitalističkon stroju" i tako sposili ostale marksiste od neugodnosti činjenice da je merikuncima bolje nego to marksistička teorija dopušćo.
žižek je nesposoban govornik. svaku poantu ku je mogo imati je sun uništi. pitanje od deset riči je postavljo pet minuti.
uspi je reći da je hegelijanac a ne marksist, i ko takov priznati da filozofi apsolutno ne mogu viditi budućnost, ča je glogov kolac u srce marksizma.
još jedna stvor,
žižek u nekoliko navrata spominje da stvori s markson, facaulton, and so on nisu tako jednostavne;
istina je da nikad nisu, ali u sovakovin sučeljavanju se barata s općenitin idejami, inzistiranje na detaljima toga tipa ne služi ničemu osin skretničarenju.
2014-04-16
Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:mativka wrote:zanima me što drugi misle, no to ne znači da će to utjecati na moje mišljenje nakon što pogledam debatu.Noor wrote:Pa ti ides traziti i citati tuđa mišljenja...koliko vidim i jedina simativka wrote:A možda prelako padate pod tuđe utjecaje? :)kic wrote:
stvarno mi je smijesno gledati komentar dogadjaja prije nego sto se pogleda sam dogadjaj, kao da prvo trazimo sta cemo misliti o necem, pa tek onda idemo se zapravo upoznati s tim.. strah od vlastitog suda?
poput filma, tebi se jedan glumac sviđa u filmu - meni neki drugi, zar bih trebala reći nakon što ti izjaviš da ti se sviđa: jaoooo i meni se on sviđa!
neznam da li je ovo moje ponovno uskrsnuće pametno ali da će biti učinkovito sigurno hoće.
Više mi ovdje možemo naučiti iz kvalitetnih debata između tebe i Abena nego, pretpostavljam...ovih dvoje.
I mene muči ta granična crta u promišljanjima. Imam osjećaj kao da sam dijete iz miješanog braka..aben wrote:e, samo da ne zaburavin, žižek se s pavon obruši na vladavinu eksperata, a ka bi se još obruši i na vladavinu većine, je znote ča bi posto?
libertarijanac
A?aben wrote:
Piti..što?
mativka wrote:Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:mativka wrote:zanima me što drugi misle, no to ne znači da će to utjecati na moje mišljenje nakon što pogledam debatu.Noor wrote:Pa ti ides traziti i citati tuđa mišljenja...koliko vidim i jedina simativka wrote:
A možda prelako padate pod tuđe utjecaje? :)
poput filma, tebi se jedan glumac sviđa u filmu - meni neki drugi, zar bih trebala reći nakon što ti izjaviš da ti se sviđa: jaoooo i meni se on sviđa!
neznam da li je ovo moje ponovno uskrsnuće pametno ali da će biti učinkovito sigurno hoće.
Više mi ovdje možemo naučiti iz kvalitetnih debata između tebe i Abena nego, pretpostavljam...ovih dvoje.
a ben, puno ćeš od abena naučit. njemu fali više greda u glavi nego na krovu crkve Notre Dame.
psovke su tu da bi upozorile da nešto ne valja.
Guest- Guest
Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:mativka wrote:Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:mativka wrote:zanima me što drugi misle, no to ne znači da će to utjecati na moje mišljenje nakon što pogledam debatu.Noor wrote:
Pa ti ides traziti i citati tuđa mišljenja...koliko vidim i jedina si
a ben, puno ćeš od abena naučit. njemu fali više greda u glavi nego na krovu crkve Notre Dame.
Psovke su znak slabosti.
mativka wrote:Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:mativka wrote:Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:mativka wrote:
zanima me što drugi misle, no to ne znači da će to utjecati na moje mišljenje nakon što pogledam debatu.
Psovke su znak slabosti.
kaj da? to samo kad ih izgovoriš glasno ili napišeš ako psuješ je znak slabosti ako psuješ u sebi ili ništa ne napišeš a psuješ majku i oca nekom dok tipkaš to je znak jakosti? o bog te jebo! to mi je novo. imaš još koji biser iz tvoje škrinjice mudrosti?
Guest- Guest
Imam ih puno :)Gnječ wrote:mativka wrote:Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:mativka wrote:Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:
Psovke su znak slabosti.
kaj da? to samo kad ih izgovoriš glasno ili napišeš ako psuješ je znak slabosti ako psuješ u sebi ili ništa ne napišeš a psuješ majku i oca nekom dok tipkaš to je znak jakosti? o bog te jebo! to mi je novo. imaš još koji biser iz tvoje škrinjice mudrosti?
No za sve se zna vrijeme i mjesto.
Ne možeš se vaditi psovkama u nedostatku argumenata.
Rabarbara wrote:Plačeeeem...Noor wrote:Gnječ wrote:Noor wrote:nema smaranja, čar je u finoj mjeri, da bi covjek dobio, mora i dati :)Gnječ wrote:
ma kakve igre to je smaranje igra mačke i miša igra dominacije do besvjesti. ne podnosim to nikako ja sam pragmatičan može igra ali svaka igra ima pravila i granice a kod vage to ne važi nema granica nema pravila. a bogami kod mene ima i pravila i granica nisam ja ničija igračka.
ma hajde? što prije moram dati da bi dobio ili moram najprije dobiti da bi dao? kako to ide? isto kao i ona maloumna floskula koju čak popi i šrinkovi furaju "trebaš se prilagoditi" ma nemoj?! jebote kome bi se ja to trebao prilagoditi? i zašto? mogu se prilagoditi jedino vremenskim uvijetima i nikome drugome. da ne bi. čim osjetim da je netko vaga odma mi zvone svi alarmi i hvatam se za pištolj.
to me podsjetilo na 1. maj. to davanje i primanje. družio sam se sa jednom izrazito zgodnom ženom i ona mi predloži da idemo na grah za 1. maj u šumu partizani kuvaju grah i dijele ga džabe. znači ajd dođemo mi stanemo u red dobijemo sledovanje i bočicu vode besplatno. i drugi isto bilo je svjetine pun kurac. nemamo mjesta di jest sve zauzeto pun kurac partizana nađemo dalje neko srušeno stablo sjednemo na deblo i udri. govori ona meni ma je dobar taj grah mljac mljac...Gnječ kako tebi izgleda? ja mljackam mmmm mljac pa dobar je nje loš ono ipak je gratis pa mljac ok je. i tako...ja to pojedem i nije prošlo ma ni desetak minuta meni počme grmit u crijevima. opako grmit. vidim ja da se sprema oluja pa kažem milostivoj khm... znaš ja bih trebao ić do ćenife nešto me bombardira iznutra ko da sam pojeo atomsku bombu. ona meni pa idi evo iza grma tu a ja si mislim di ću iza grma bog te jebo ljudi cirkuliraju ako čučnem doć će neki pjandura i izrigat će se na mene ili popišat me. rekoh odoh ja ipak do ćenife. di je ćenifa? skroz na drugom kraju poljane oko 500 metara daleko meni je to izgledalo daleko ko 5 svjetlosnih godina. nekako se dokopam ćenife i kurac. zauzeto! ja lupam i vičem daj seri brže jebemtiboga ajde čekam tu pun kurac sasrat ću se u mudante porko bog tovar. lik izađe uđem šta se dešavalo unutra i kako izgleda ćenifa neću opisivat. i prođe grmljavina a van ćenife red do groba psuje me svjetina svima je toliko bio dobar grah da su ga se svi odmah htjeli otarasit. a ova moja prijateljica umjesto da mi daje moralnu podršku ona fotićem fotografira ćenifu. eto nije nešto ali je iskreno i istinito.
a prijateljici ništa?
Ako Anki partizanki nije bilo ništa to znači da nije problem u grahu nego je od njih dvoje jedini seronja bio Gnječ.
Aj molim te zamisli scenu. Mirno jedu prvomajski grah. Odjednom on skače i piči prema kabini tamo negdje na ledini. Ona dolazi i zatiče ispred ulaza red bijesnih ljudi, a iznad kabine leluja neki čudan oblak.
Valjda se žena uplašila da je netko aktivirao ciklon be, pa se uhvatila fotića umjesto da mu doda moralnu podršku (toalet papir).
Anka partizanka tu nije bitna. već kad je bila tamo, nju sam iskoristio da bih oblikovao neku probavljivu priču i poslao poruku pučanstvu jer ih zanima Anka partizanka. inače da sam pričao samo o sranju nitko ne bi čitao, tko će čitat tuđa sranja kad ljudi imaju previše i vlastitih.
to ti je kao što je Isus pričao svoja sranja vjernici ih zovu prispodobe. ali poanta je bila u davanju i primanju jebeš partizane i grah.
ps. baš me zanima već kad smo kod sranja šta bi bilo da su se Anki partizanki pobunila crijeva a ne Gnječu. onda bi bio Gnječ kriv kao i uvijek? Anka partizanka ne bi ni stigla do ćenife zasrala bi cijelu brigadu partizana na ledini.
ma.
Guest- Guest
mativka wrote:Imam ih puno :)Gnječ wrote:mativka wrote:Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:mativka wrote:
Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)
Psovke su znak slabosti.
ti baš i nisi meritorna za meni davati lekcije iz ponašanja pošto samo postavljaš pitanja. imam ja argumenata pun kurac evo sam abenu dao argumente da je libertarijanizam tisuću puta gori od komunizma da je libertarijanizam čista utopija. i ne da mi se abenu argumentirati čovjek je greška prirode fali mu nekih vijuga u glavi pa ga opalim psovkom. psovka je sažeti, jezgroviti argument. tko to ne kuži nek se ubije odmah.
Guest- Guest
Samoubije iz zasjede ili? :)Gnječ wrote:mativka wrote:Imam ih puno :)Gnječ wrote:mativka wrote:Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:
Psovke su znak slabosti.
ti baš i nisi meritorna za meni davati lekcije iz ponašanja pošto samo postavljaš pitanja. imam ja argumenata pun kurac evo sam abenu dao argumente da je libertarijanizam tisuću puta gori od komunizma da je libertarijanizam čista utopija. i ne da mi se abenu argumentirati čovjek je greška prirode fali mu nekih vijuga u glavi pa ga opalim psovkom. psovka je sažeti, jezgroviti argument. tko to ne kuži nek se ubije odmah.
Ne dajem ti lekcije, niti sam meritorna za takvo što.
No, tvoj stav prema svima koji ti ne povlađuju je djetinjast.
Ti si onaj koji jesi, kao i svatko drugi. Pa barem, osnova kulture je potrebna za sudjelovanje.
kic wrote:
stvarno mi je smijesno gledati komentar dogadjaja prije nego sto se pogleda sam dogadjaj, kao da prvo trazimo sta cemo misliti o necem, pa tek onda idemo se zapravo upoznati s tim.. strah od vlastitog suda?
???? ako su aitori nepoznati naravno da je smijesno.... zna se sto se moze ocekivati, zizek pojefe petersona u jednom zalogaju,puno mocnij u argumentaciji....peyetson voli igre,mastovit ali se izgubi....kao aben, mozda mu je i fizicki slican, glasic etc....
zasto bi bilo neobicno cuti st9 drugi misle? prije ili poslije....sve su to samo informacije jer ni zizek ni peyerson nisu svete krave o cijim stavovima ovisi zivot,bili ciji....bar se nadam.....
.. strah? a mozda se bojis da ce necije misljenje utjecati na tvoje?......
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
Upravo to.night sky wrote:kic wrote:
???? ako su aitori nepoznati naravno da je smijesno.... zna se sto se moze ocekivati, zizek pojefe petersona u jednom zalogaju,puno mocnij u argumentaciji....peyetson voli igre,mastovit ali se izgubi....kao aben, mozda mu je i fizicki slican, glasic etc....
zasto bi bilo neobicno cuti st9 drugi misle? prije ili poslije....sve su to samo informacije jer ni zizek ni peyerson nisu svete krave o cijim stavovima ovisi zivot,bili ciji....bar se nadam.....
.. strah? a mozda se bojis da ce necije misljenje utjecati na tvoje?......
mativka wrote:Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:mativka wrote:Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:mativka wrote:
zanima me što drugi misle, no to ne znači da će to utjecati na moje mišljenje nakon što pogledam debatu.
....... ........ .....
night sky- Posts : 1227
2015-08-16
mativka wrote:Samoubije iz zasjede ili? :)Gnječ wrote:mativka wrote:Imam ih puno :)Gnječ wrote:mativka wrote:
Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.
Psovke su znak slabosti.
Ti si onaj koji jesi, kao i svatko drugi. Pa barem, osnova kulture je potrebna za sudjelovanje.
nitko meni ne povlađuje nisam to primijetio ni osjetio. ti meni govoriš da sam djetinjast? tko stalno postavlja pitanja? djeeca. prema tome...
ja jesam kakav jesam love me or hate me ali nisam kao i svatko drugi. ako ti ne primjećuješ različitost to je znak da nešto ne valja. tebi su svi isti meni su svi različiti.
Guest- Guest
A zašto takva reakcija?night sky wrote:mativka wrote:Zaboravila sam napomenuti i da bih voljela čuti i argumente Speara.Gnječ wrote:mativka wrote:Hoće, ukoliko psovke, prijetnje i ostale maštarije zamijeniš argumentima ;)Gnječ wrote:
....... ........ .....
Govorimo o osobama s jakom osobnošću i stavom, sviđao nam se on ili ne.
Kroz Gnječa sam shvatila da ste vi "stara ekipa".
Aben, Spear, Gnječ su jake osobnosti s različitim stavovima ali kroz njih se puno da novoga (iako mislimo da već sve znamo) naučiti, ako ne naučiti, onda barem ponovno promisliti.
Djeca su čuđenje svijetu :)Gnječ wrote:mativka wrote:Samoubije iz zasjede ili? :)Gnječ wrote:mativka wrote:Imam ih puno :)Gnječ wrote:
nitko meni ne povlađuje nisam to primijetio ni osjetio. ti meni govoriš da sam djetinjast? tko stalno postavlja pitanja? djeeca. prema tome...
ja jesam kakav jesam love me or hate me ali nisam kao i svatko drugi. ako ti ne primjećuješ različitost to je znak da nešto ne valja. tebi su svi isti meni su svi različiti.
mativka wrote:A?aben wrote:
Piti..što?
pa vina
2014-04-16
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Page 4 of 50