Kojoj Europi pripadate: Orbanovoj ili Merkelicinoj?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
[size=31]SAD za pristup
A. Merkel, Orbanov je bio uspješan za Australiju[/size]
Tony Abbott: Jedini način da odvratite ljude koji žele doći jest da ih ne pustite unutra
658PREGLEDA
Foto: Reuters/Pixsell
AUTOR:
[size=11]Tomislav Krasnec
[/size]
[size]
Njemačka kancelarka Angela Merkel i mađarski premijerViktor Orban u izbjegličkoj i migrantskoj krizi pretvorili su se u oličenje dviju suprotstavljenih ideja Europe. Merkel želi Europu bez zidova koja, poput Njemačke, mora pronaći snage i načina da se nosi s krizom a da pritom ne odustane od međunarodnih obveza pružanja azila i zaštite ljudskih prava, dok Orban na priljev migranata gleda kao na prijetnju Europi, demokraciji i kršćanstvu, prijetnju od koje se treba zaštititi zidovima. Kako priljev ljudi s Bliskog istoka prema Europi postaje sve veći, sve su glasniji oni koji dijele Orbanovo razmišljanje.
Pomoć izbjeglicama
Unutar Europske pučke stranke, kojoj pripadaju i Merkel i Orban (kao i HDZ), Orban je dobio pljesak za govor u kojemu je rekao da lideri država EU nisu od svojih birača dobili mandat da dozvole ulazak "milijuna ljudi na naš kontinent". Njemačka kancelarka i unutar svoje stranke i svoje zemlje osjeća pritisak bavarskih političara koji javno pokazuju slaganje s Orbanom i smatraju da su kancelarkini javni pozivi potkraj ljeta označili otvaranje granica te da sada na jednak način javnim porukama može zatvoriti granice.
Pristup A. Merkel i dalje ima široku podršku u izjavama političara i diplomata, pa je tako i američka veleposlanica u Budimpešti Colleen Bell kritizirala mađarsku politiku kad je u govoru ovoga tjedna spomenula da "svaka država ima pravo braniti svoje granice, ali svaka država, kao dio međunarodne zajednice ima i temeljnu obvezu pomoći izbjeglicama u potrazi za sigurnim utočištem". I dok je SAD na strani pristupa A. Merkel, dojučerašnji australski premijer Tony Abbott ovih je dana dao snažnu podršku Orbanovu pristupu.
– Jedini način da odvratite ljude koji žele doći jest da ih ne pustite unutra. To pokazuje australsko iskustvo – rekao je Abbott, čija je zemlja razvila politiku zaustavljanja migranata na moru ispred Australije, što je politika koja zahtijeva "primjenu određene sile".
– To će zahtijevati veliku logistiku i troškove, to će nagrizati našu savjest, ali to je jedini način da se spriječi val čovječanstva koji se valja prema Europi i može je zauvijek promijeniti – rekao je Abbott u govoru u Londonu u utorak ovoga tjedna.
Katastrofalna pogreška
– Zapovijed da ljubimo bližnjega svoga kao samog sebe jest u srcu svake zapadne politike, ali trenutačno taj instinkt vodi velik dio Europe u katastrofalnu pogrešku – dodao je bivši australski premijer, pozvavši EU da praktički zaboravi na pravo na azil i zatvori vanjske granice za izbjeglice i migrante. Angela Merkel i dalje ponavlja da ograde nisu pravo rješenje, no bavarska stranka CSU, s kojom Merkeličin CDU djeluje u stranačkoj uniji, prijeti da će se povući iz vlade ako se politika beskonačne dobrodošlice nastavi.
Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza
>> EK pozvala na što bržu gradnju prihvatnih centara na zapadnobalkanskoj ruti
Tony Abbott: Jedini način da odvratite ljude koji žele doći jest da ih ne pustite unutra
658PREGLEDA
Foto: Reuters/Pixsell
- Video
- Video
AUTOR:
[size=11]Tomislav Krasnec
[/size]
VL Inicijative
VL Biografije
Večernji list Premium
Pretplati se, isplati se!
[size]
Njemačka kancelarka Angela Merkel i mađarski premijerViktor Orban u izbjegličkoj i migrantskoj krizi pretvorili su se u oličenje dviju suprotstavljenih ideja Europe. Merkel želi Europu bez zidova koja, poput Njemačke, mora pronaći snage i načina da se nosi s krizom a da pritom ne odustane od međunarodnih obveza pružanja azila i zaštite ljudskih prava, dok Orban na priljev migranata gleda kao na prijetnju Europi, demokraciji i kršćanstvu, prijetnju od koje se treba zaštititi zidovima. Kako priljev ljudi s Bliskog istoka prema Europi postaje sve veći, sve su glasniji oni koji dijele Orbanovo razmišljanje.
Pomoć izbjeglicama
Unutar Europske pučke stranke, kojoj pripadaju i Merkel i Orban (kao i HDZ), Orban je dobio pljesak za govor u kojemu je rekao da lideri država EU nisu od svojih birača dobili mandat da dozvole ulazak "milijuna ljudi na naš kontinent". Njemačka kancelarka i unutar svoje stranke i svoje zemlje osjeća pritisak bavarskih političara koji javno pokazuju slaganje s Orbanom i smatraju da su kancelarkini javni pozivi potkraj ljeta označili otvaranje granica te da sada na jednak način javnim porukama može zatvoriti granice.
Pristup A. Merkel i dalje ima široku podršku u izjavama političara i diplomata, pa je tako i američka veleposlanica u Budimpešti Colleen Bell kritizirala mađarsku politiku kad je u govoru ovoga tjedna spomenula da "svaka država ima pravo braniti svoje granice, ali svaka država, kao dio međunarodne zajednice ima i temeljnu obvezu pomoći izbjeglicama u potrazi za sigurnim utočištem". I dok je SAD na strani pristupa A. Merkel, dojučerašnji australski premijer Tony Abbott ovih je dana dao snažnu podršku Orbanovu pristupu.
– Jedini način da odvratite ljude koji žele doći jest da ih ne pustite unutra. To pokazuje australsko iskustvo – rekao je Abbott, čija je zemlja razvila politiku zaustavljanja migranata na moru ispred Australije, što je politika koja zahtijeva "primjenu određene sile".
– To će zahtijevati veliku logistiku i troškove, to će nagrizati našu savjest, ali to je jedini način da se spriječi val čovječanstva koji se valja prema Europi i može je zauvijek promijeniti – rekao je Abbott u govoru u Londonu u utorak ovoga tjedna.
Katastrofalna pogreška
– Zapovijed da ljubimo bližnjega svoga kao samog sebe jest u srcu svake zapadne politike, ali trenutačno taj instinkt vodi velik dio Europe u katastrofalnu pogrešku – dodao je bivši australski premijer, pozvavši EU da praktički zaboravi na pravo na azil i zatvori vanjske granice za izbjeglice i migrante. Angela Merkel i dalje ponavlja da ograde nisu pravo rješenje, no bavarska stranka CSU, s kojom Merkeličin CDU djeluje u stranačkoj uniji, prijeti da će se povući iz vlade ako se politika beskonačne dobrodošlice nastavi.
Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza
>> EK pozvala na što bržu gradnju prihvatnih centara na zapadnobalkanskoj ruti
Slovenija i Hrvatska prepuni hvale tijekom videokonferencije
"– Hvala. – Hvala i vama. – Ne, hvala vama... – tako je, prema izvoru iz EU, zvučao razgovor između predstavnika Slovenije i Hrvatske na prvoj videokonferenciji o stanju na zapadnobalkanskoj ruti, koja je održana u četvrtak i ponavljat će se svakog tjedna kako bi se nadgledao dogovor s nedjeljnog summita 11 država. Slovensko-hrvatski razgovor pun zahvala bio je, prema izvoru, jedan od najpozitivnijih trenutaka te videokonferencije.[/size]
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Kojoj Europi pripadate: Orbanovoj ili Merkelicinoj?
red wolf wrote:Ovo je glupo pitanje...
ovo je glup odgovor..
2015-08-06
Pijan si...Oprašta ti se.epikur37 wrote:red wolf wrote:Ovo je glupo pitanje...
ovo je glup odgovor..
Guest- Guest
Dakle za liberalnu, multikulti trpačinu s američkom podrškom ili
za suverenu državu, konzervativnu i kršćansku europu sa samostalnom politikom
2015-08-06
Ja sam za treću opciju - Sjedinjene europske države...epikur37 wrote:Dakle za liberalnu, multikulti trpačinu s američkom podrškom ili
Guest- Guest
red wolf wrote:Pijan si...Oprašta ti se.epikur37 wrote:red wolf wrote:Ovo je glupo pitanje...
ovo je glup odgovor..
Mah onako malo popio li ono lagano vozim ;)
nego za što si to merkelicinu trpačinu gdje ovi vaši dolaze vagonima ili za baju orbana
2015-08-06
hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
Guest- Guest
red wolf wrote:hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
An passan bio sam danas u Rijeci, nije im lako živjeti na onakvoj padini gdje god kreneš uspon 45 -60 stupnjeva.
Popio sam dva piva, 13 kuna standarno ;)
2015-08-06
A onda si nastavio po vinu...epikur37 wrote:red wolf wrote:hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
An passan bio sam danas u Rijeci, nije im lako živjeti na onakvoj padini gdje god kreneš uspon 45 -60 stupnjeva.
Guest- Guest
red wolf wrote:Pa ne znam...Nisam iz Rijeke...epikur37 wrote:red wolf wrote:hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
Znam, čisto onako bacih dnevno iskustvo, kad dođem u Bihać javim ti se..;)
2015-08-06
hahahahahahahahahahahahahaha...Pa tamo me nećeš isto naći...epikur37 wrote:red wolf wrote:Pa ne znam...Nisam iz Rijeke...epikur37 wrote:red wolf wrote:hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
Znam, čisto onako bacih dnevno iskustvo, kad dođem u Bihać javim ti se..;)
Guest- Guest
red wolf wrote:A onda si nastavio po vinu...epikur37 wrote:red wolf wrote:hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
A ne onda je bio ručak. Preporučam restorane Merche uz autocestu na Tifonovim postajama i kavica. Vino je tek sad kad sam završio poslove...
2015-08-06
pleasered wolf wrote:
hahahahahahahahahaha
2014-04-19
Abbott je liberal
2014-04-19
ma bravo...epikur37 wrote:red wolf wrote:A onda si nastavio po vinu...epikur37 wrote:red wolf wrote:hahahahahahahahahahaepikur37 wrote:
Mah onako malo popio
A ne onda je bio ručak. Preporučam restorane Merche uz autocestu na Tifonovim postajama i kavica. Vino je tek sad kad sam završio poslove...
Guest- Guest
prckov wrote:Abbott je liberal
Orban je konzervativac....al dobro govore.
2015-08-06
Ja bih ovdje nadodao i Putinovoj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Putin, Orban isti par cipela.
vidim da nisi nikada bio duze u madjarskoj od 2 danaepikur37 wrote:Dakle za liberalnu, multikulti trpačinu s američkom podrškom ili
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» "Hrvatska vas podržava, pripadate porodici EU i NATO"
» "Smeta vam ponašanje vjerskih zajednica? Na popisu recite da im ne pripadate"
» Razina na kojoj je ljudska svijest danas
» Kojoj strani će zima ići u korist u Ukrajini?
» Koja pesma je obeležila godinu u kojoj ste rođeni?
» "Smeta vam ponašanje vjerskih zajednica? Na popisu recite da im ne pripadate"
» Razina na kojoj je ljudska svijest danas
» Kojoj strani će zima ići u korist u Ukrajini?
» Koja pesma je obeležila godinu u kojoj ste rođeni?
Page 1 of 2