ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova"

Go down

Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova" Empty Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova"

Post by Hektorović 3/4/2019, 17:23

Mato Đaković za "Avaz": Otpočetka sam tvrdio da je ovo konstrukcija nečijeg bolesnog uma
Novinar Mato Đaković, nakon odluke da Tužilaštvo BiH neće provoditi istragu protiv njega u aferi „Selefije“, ali ni protiv Mije Krešića i Ivana Bandića, kazao je za „Avaz“ da je otpočetka tvrdio da je „ovo konstrukcija nečijeg bolesnog uma“.
- To sam tvrdio na početku, evo tvrdim i sada. To nema nikakve veze sa mnom, ni to, niti bilo šta drugo što je protuzakonito. Svako normalan bi nakon svih tih dokaza i saslušanja donio takvu odluku. Međutim, meni je šteta nanesena i šta ćemo sada. Meni je drago što je Tužilaštvo BiH završilo svoju istragu, neka je sada završi i Žurnal. Meni bi to najviše godilo, jer su mi nanijeli veliku štetu  – rekao nam je Đaković.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova" Empty Re: Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova"

Post by Hektorović 3/4/2019, 17:24

Tužilaštvo BiH donijelo je Naredbu o neprovođenju istrage protiv Mije Krešića, zamjenika ministra sigurnosti BiH, Mate Đakovića, novinara, i Ivana Bandića, generalnog konzula Hrvatske u BiH, a nakon izvršenih provjera u predmetu koji je Tužilaštvo BiH formiralo po službenoj dužnosti, a u vezi s navodima iznesenim na jednom internet-portalu.
U tekstu je navedeno da osobe sudjeluju u nezakonitim aktivnostima povezanim sa vrbovanjem državljana BiH u svrhu nezakonitih aktivnosti na području BiH, a povezanih sa pripadnicima selefijskog pokreta, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
- U predmetu su saslušani Đaković, Krešić, Avdo Avdić, Dragan Mektić, osoba Č. H., koja se pojavljuje u određenim videomaterijalima, Midhat Hasanspahić, Osman Mehmedagić, a zatražene su informacije i od policijskih agencija u BiH (Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, Granična policija BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i druge), a sve u cilju provjere da li je bilo koja policijska agencija imala saznanja o navedenom.
Svi saslušani svjedoci, osim Avde Avdića koji nije pitan o navedenoj problematici, iz razloga jer postoje zakonske prepreke za njegovo saslušanje, nisu iznijeli bilo kakva saznanja da su navedene tri osobe sudjelovale u prethodno opisanim aktivnostima. Takvih saznanja nije imao ni svjedok Č. H. Sva saslušanja svjedoka snimljena su audio-video tehnikom.
Policijske agencije su u svojim izjašnjenjima obavijestile Tužilaštvo BiH da one nisu raspolagale bilo kakvim informacijama o aktivnostima objavljenim na portalu, kao ni Vijeće ministara BiH niti Predsjedništvo BiH.
Nadalje, u toku vršenih provjera, otvorila su se druga pitanja proizašla iz medijskih izvještaja i saznanja o vrbovanju državljana BiH od osoba koje su se navodno predstavljale kao uposlenici sigurnosnih i obavještajnih službi drugih zemalja, pa su u okviru predmeta započete aktivnosti koje će se rješavati putem Međunarodne pravne pomoći sa Hrvatskom i Slovenijom, a radi rasvjetljavanja svih okolnosti.
Tužilaštvo BiH ovom prilikom informira javnost da, prema prikupljenim dokazima i izjavama svjedoka, Ministarstvo sigurnosti BiH u momentu kada je ministar sigurnosti dao javnu potvrdu iznesenih informacija nije raspolagalo zvaničnom informacijom o opisanim događajima - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova" Empty Re: Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova"

Post by Hektorović 3/4/2019, 17:43

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, također je prokomentirao za „Avaz“ informaciju Tužilaštva BiH o neprovođenju istrage protiv njega u aferi „Selefije“
Prema njegovim riječima, ovo je bila jedna obična sapunica i glupost te da ni sam ne zna zašto su trošeni ljudi i resursi da se dokaže nešto za što je tvrdio da nema veze s istinom.
- U više navrata rekao sam da su ovo obične gluposti. Nisam ni razumio da se protiv mene treba voditi bilo kakva istraga. Žalosti me što trošimo vrijeme. U ovome svemu, samo su moje ime i prezime istiniti, a ostalo je najveća budalaština koju sam čuo radeći ovaj posao – kaže Krešić.
Ivan Bandić, generalni konzul Hrvatske u BiH, napisao nam je kratko da ništa ne može komentirati.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 3/4/2019, 18:02

Propala namještena afera selefije, Mato Đaković tvrdi " to je konstrukcija bolesnih umova" Slika207
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Eroo 3/4/2019, 18:39

Onda ništa.
Pojeo vuk Avdu. :)

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/4/2019, 18:39

Generalno ovo afero je svima u Hrvatskoj postalo jasno tko je uopće Bakir Izetbegović

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/i-izetbegovic-optuzio-hrvatsku-soa-pokusava-podmetanjem-dokazati-tvrdnje-predsjednice-kitarovic-20190330/print

Prvo tri puta zaredom uzme Hrvatima člana predsjedništva i samim time Hrvatska nema svog člana predsjedništva koji može uložiti veto a onda iscenira sve ovo da bi optužio Hrvatsku za sudjelovanje u terorizmu.

No fala kurcu Erdogan ispušio Ankaru i Istanbul a sad će i izbori za EU parlament te drugi izbori po EU a antiislamsla desnica de diže.

A RS stoji stabilna kao prepreka na putu islamskog fundamentalizma u BiH.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/4/2019, 18:40

Eroo wrote:Onda ništa.
Pojeo vuk Avdu. :)
Nije ništa. Jel stvarno misliš da ćemo mi u Hrvatskoj zaboraviti da nas je ovaj ( Bakir Izetbegović , SDA ) optužio da smo zemlja koja pomaže i potiće islamski terorizam u Evropi ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Hektorović 3/4/2019, 18:50

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i jedan od onih koji su saslušani u prostorijama Tužilaštva BiH u navedenom predmetu za Klix.ba je kazao da drugačiju odluku nije ni očekivao te da se radi o još jednom skandalu u režiji državnog tužilaštva.

"Ja sam na početku, čim je Tužilaštvo ekspresno otvorilo istragu, rekao da oni neće ništa uraditi. Oni zbog jakih rodbinskih veza su imali isključivi motiv skidanja odgovornosti sa tih pojedinaca, prvenstveno mislim na Miju Krešića i Matu Đakovića koji su bliski srodnici glavne tužitečjice Gordane Tadić. Ekspresno otvore, sprovedu kao fol neku istragu i da onda objave da nema elemenata", kazao je Mektić.

On ističe skandaloznim činjenicu da je istraga obustavljena jer nema elemenata, ali da je u saopćenju Tužilaštvo kazalo kako se nastavlja rad na tom predmetu.

"Šta onda imate dalje raditi ako nema elemenata!? To je nebuloza i glupost. Ko je lud, ali potpuno lud, on je mogao provjerovati u iskrenu namjeru Tužilaštva BiH. Tužilaštvo BiH je u službi mafije, pojedinaca i određenih političkih elita. To je jedna velika bruka i sramota", mišljenja je prvi čovjek Ministarstva sigurnosti BiH.
Mektić naglašava da Krivični zakon BIH ne poznaje ono što tvrde iz državnog tužilaštva. 

"Ako nema elemenata, šta se onda više ima tu raditi? Ako ima, onda nije trebalo obustavljati istragu. Upadaju u vlastite nebuloze, to je naprosto nevjerovatno", rekao je Mektić.

Slovenački mediji danas su objavili informaciju o djelovanju pripadnika SOA-e na području Slovenije. Portal 24ur piše da je SOA neovlašteno prisluškivala slovenskog predstavnika u Arbitražnom sudu Jerneja Sekoleca i zastupnice Slovenije, a da iza prisluškivanja stoji čovjek kodnog imena "Davor mehaničar" 

Mektić za naš portal ističe da se radi o identičnom načinu rada kao što je zabilježen u našoj zemlji.

"Potvrdilo se isto djelovanje SOA-e u Sloveniji. Sve se poklapa, odnosno način izvršenja na koji su radili u BiH. I sada se potvrđuje činjenica da smo mi u BiH bili upravu. Sve vrijeme sam govorio to jer mi imamo materijalne argumente i djelovali smo na zaštiti interesa BiH", prokomentarisao je Mektić.

Naš sagovornik kaže da ga ne bi iznenadilo da Tužilaštvo BiH pokrene istragu za slučaj u Sloveniju, ako bude motivisano nekim poltičkim interesima ili rodbinskim vezama i da donese odluku da ni u Sloveniji nije bilo dejstva SOA-e.

"Oni rade prljave poslove za privatne interese i direktno protiv vladavine zakona u BiH. Kodno ime Davor mehaničar se pojavljivao kod nas, kao sada u Sloveniji. To potvrđuje činjenicu da je to zapravo to i da su radili i u BiH i da je princip rada isti", zaključio je ministar sigurnosti BiH.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Eroo 3/4/2019, 22:09

Nivo...plava riba, kljukana dinastija...
Istina je da svi sve prisluškuju, osluškuju i prate, a to im i je zadatak.
Istina je i to da su tajne službe u EU međusobno povezane i imaju 
većinu zajedničkih ciljeva. U okruženju ministra Mektića djeluje barem 15ak
tajnih službi. I u HR, da se razumijemo. Mogao bih s velikom sigurnošću 
navesti di im je centar za jugoistok Europe, ali to nije moj problem niti područje
zanimanja. Često tajne službe imaju pisarnice na istom spratu kao i domaća.
Ništa posebno i ništa nepoznato. 
Bosna upravo očekuje povratak 100tinjak "boraca" iz Sirije i to je Mektićev
najveći problem, jer ne zna što s njima. Nije to samo bosanski problem, već
i problem EU, a posebno susjeda BiH, pa tako i Hrvatske.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics