Nema operacija nakon 70-te?@
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Nema operacija nakon 70-te?@
vidio sam jednu motivacionu naljepnicu na vratima stare operacione sale,u starom krilu bolnice..
I LOVE(simbol srca) TO OPER8 ..danas to rutina,ne kao u doba Frankensteina..
I LOVE(simbol srca) TO OPER8 ..danas to rutina,ne kao u doba Frankensteina..
Guest- Guest
Dado umire,umires i ti doture,jel???veber wrote:pa bilo je pitanje, davno prije one afere oko doktora dolje kod vas u dalmaciji;T. wrote:Usraću se od količine političke korektnosti...
-koliko vrijedi život vašeg oca?
nakon par minuta je tip, doktor zaključio da njegov život vrijedi jako puno.
dao sam mu ponudu koju nije mogao odbiti. a da ne bi bilo neko preseravanje baš sam se kicu požalio, objasnio. sve na pp.
vjeruj mi, doktor nije mogao odbiti moju ponudu, a rekao sam mu da nema garantnog lista i povrata robe.
dao sam mu paket lagano oštećen, želim ga van kao novog.
Guest- Guest
veber wrote:odgovori su uvijek jednostavni iza monitora.
no kada dođe do situacije oko u oko onda više nisu jednostavni.
stajati iza avatara, pisat iza nicka je vrlo hrabro.
ne avansno je stavio u usta mito i zaključio da babo treba vrhunsku skrb.pismejker wrote:Dado umire,umires i ti doture,jel???veber wrote:pa bilo je pitanje, davno prije one afere oko doktora dolje kod vas u dalmaciji;T. wrote:Usraću se od količine političke korektnosti...
dao sam mu ponudu koju nije mogao odbiti. a da ne bi bilo neko preseravanje baš sam se kicu požalio, objasnio. sve na pp.
vjeruj mi, doktor nije mogao odbiti moju ponudu, a rekao sam mu da nema garantnog lista i povrata robe.
veber-
2014-12-30
pismejker wrote:Dado umire,umires i ti doture,jel???veber wrote:pa bilo je pitanje, davno prije one afere oko doktora dolje kod vas u dalmaciji;T. wrote:Usraću se od količine političke korektnosti...
immortal-
2014-04-16
sta je to?Speare Shaker wrote:The Republic of Dream wrote:neka vrsta eutanazije
Još će uvesti i lebovanje nakon sedamdesete.
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
The Republic of Dream wrote:sta je to?Speare Shaker wrote:The Republic of Dream wrote:neka vrsta eutanazije
Pa lapot, lebovanje. Metoda zbrinjavanja starčadi kada im um ode na kvasinu ili kada ih jednostavno obitelj nije sposobna dalje hraniti ili to jednostavno ne želi pa ih opale sjekirom, nekom macolom ili običnom jačom granom po glavi da njima i sebi skrate muke, da ih se riješe i tako.
Radilo se na način da im se stavi štruca ili hljeb kruha na glavu i onda se opali po tom kruhu sa riječima ne ubijam te ja nego ovaj kruh. Bar je tako preneseno iz narodnih predaja, koliko je to istina, valjda samo Bog zna.
Nije bio baš jako raširen običaj na ovim prostorima, ali je bio prisutan.
No, zanimljivo je da je taj običaj manje ili više iskorijenjen sa ovih prostora, ali se sad pokušava uvesti u neka navodno civliziranija društva kao što je nizozemsko, a vjerojatno uskoro i švicarsko.
Što ti je život, a?
Inače su Japanci davno imali još gadniji običaj zbrinjavanja svoje starčadi tako da bi ih poslali u planinu prethodno im porazbijavši sve zube da se ne mogu sami hraniti i tako bi ih osudili na smrt od gladi i smrzavanja.
Guest- Guest
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Mislim da je to prikazano u nekom filmu. Crnogorci su bili u pitanju.
Pogača na glavu a onda drvenim batom/maljem po glavi.
Speare Shaker wrote:The Republic of Dream wrote:sta je to?Speare Shaker wrote:The Republic of Dream wrote:neka vrsta eutanazije
Pa lapot, lebovanje. Metoda zbrinjavanja starčadi kada im um ode na kvasinu ili kada ih jednostavno obitelj nije sposobna dalje hraniti ili to jednostavno ne želi pa ih opale sjekirom, nekom macolom ili običnom jačom granom po glavi da njima i sebi skrate muke, da ih se riješe i tako.
Radilo se na način da im se stavi štruca ili hljeb kruha na glavu i onda se opali po tom kruhu sa riječima ne ubijam te ja nego ovaj kruh. Bar je tako preneseno iz narodnih predaja, koliko je to istina, valjda samo Bog zna.
No, zanimljivo je da je taj običaj manje ili više iskorijenjen sa ovih prostora, ali se sad pokušava uvesti u neka navodno civliziranija društva kao što je nizozemsko, a vjerojatno uskoro i švicarsko.
Što ti je život, a?
Inače su Japanci davno imali još gadniji običaj zbrinjavanja svoje starčadi tako da bi ih poslali u planinu prethodno im porazbijavši sve zube da se ne mogu sami hraniti i tako bi ih osudili na smrt od gladi i smrzavanja.
A od kuda starčadi zubi.
Yehudim wrote:Mislim da je to prikazano u nekom filmu. Crnogorci su bili u pitanju.
Mislim da je riječ o Lepoti poroka, ali se ne sjećam točno.
Navodno je baš u Crnoj Gori odnosno na sjeveru zemlje (Durnitor) taj običaj bio najrašireniji. Ili je barem tako dokumentirano, tko zna što se u nekim drugim krajevima događalo ako nema iole valjane dokumentacije, zapisivanja narodnih običaja i slično.
Guest- Guest
Yehudim wrote:Speare Shaker wrote:The Republic of Dream wrote:sta je to?Speare Shaker wrote:The Republic of Dream wrote:neka vrsta eutanazije
Što ti je život, a?
A od kuda starčadi zubi.
Od prirode, naravno. Moja pokojna baka je preminula sa ravno 99 godina i 2 mjeseca, a još su joj bila preostala dva zuba.
A kad je taj japanski običaj u pitanju, nije bila riječ o nekoj starčadi u jako poznoj dobi. Najčešće nešto više od 60 kada ljudi itekako znaju imati svoje zube. Najčešće ne sve, naravno.
Inače je o tome snimljen jedan japanski film koji sam odavno gledao (vjerojatno i puno više, ali koje nisam imao prilike gledati) i tada je bila iznesena informacija da je film snimljen da bi se ilustrirao stvarni lokalni običaj iz povijesti Japana.
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
» svjetski vođa nema mira. nakon pelcovanja ide ispuštanje krede u atmosferu
» Kad netko nastupi sa sloganom 'Sad il' nikada', dosta je glupo da nakon poraza govori: ah, dobro, nema veze, bit će bolje drugi put
» Bujanec ismijao Drazena Lalica:'I on predaje studentima politologiju a nema pojma da se Obama po americkom ustavu nakon dva mandata ne smije kandidirati.'
» Desnica u Sloveniji: Srebrenica nije največi zločin u europi nakon WW2... to su Titovi pokolji nakon WW2
» svjetski vođa nema mira. nakon pelcovanja ide ispuštanje krede u atmosferu
» Kad netko nastupi sa sloganom 'Sad il' nikada', dosta je glupo da nakon poraza govori: ah, dobro, nema veze, bit će bolje drugi put
» Bujanec ismijao Drazena Lalica:'I on predaje studentima politologiju a nema pojma da se Obama po americkom ustavu nakon dva mandata ne smije kandidirati.'
» Desnica u Sloveniji: Srebrenica nije največi zločin u europi nakon WW2... to su Titovi pokolji nakon WW2
Page 3 of 3