Broj nezaposlenih u Njemačkoj najniži od 1991
Page 1 of 1
Broj nezaposlenih u Njemačkoj najniži od 1991
5,1%
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2074528
Super.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2074528
Super.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Broj nezaposlenih u Njemačkoj najniži od 1991
Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj najmanja od 1991. godine
U Njemačkoj je nezaposlenost pala na svega 5,1 posto, što je najniži nivo od 1991. godine.
Savezna agencija za zapošljavanje u Nirnbergu saopćila je da je 72.000 nezaposlenih manje u odnosu na februar.
U poređenju sa martom prošle godine, u Njemačkoj je 157.000 lica više zaposleno.
Uprkos slabijem ekonomskom rastu, tržište rada se i dalje razvija u pozitivnom smjeru, navode iz Agencije.
Proljećno oživljavanje tržišta rada je, zbog neuobičajeno visoke temperature i lijepog vremena, uticalo na rast zapošljavanja u sektorima građevine, poljoprivrede i ugostiteljstva.
Najviše nepopunjenih radnih mjesta zabilježeno je u sektorima građevinarstva, javne uprave, maloprodaji i zdravstvu.
U Njemačkoj je nezaposlenost pala na svega 5,1 posto, što je najniži nivo od 1991. godine.
Savezna agencija za zapošljavanje u Nirnbergu saopćila je da je 72.000 nezaposlenih manje u odnosu na februar.
U poređenju sa martom prošle godine, u Njemačkoj je 157.000 lica više zaposleno.
Uprkos slabijem ekonomskom rastu, tržište rada se i dalje razvija u pozitivnom smjeru, navode iz Agencije.
Proljećno oživljavanje tržišta rada je, zbog neuobičajeno visoke temperature i lijepog vremena, uticalo na rast zapošljavanja u sektorima građevine, poljoprivrede i ugostiteljstva.
Najviše nepopunjenih radnih mjesta zabilježeno je u sektorima građevinarstva, javne uprave, maloprodaji i zdravstvu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
LOOOL .. švabe ( i ameri) izbjegavaju državni sektor. kod nas bi se povlačila veza do 8koljena , da se uvališ negdje makar za 4000kn a da nemoraš raditi ništaRayMabus wrote:Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj najmanja od 1991. godine
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:LOOOL .. švabe ( i ameri) izbjegavaju državni sektor. kod nas bi se povlačila veza do 8koljena , da se uvališ negdje makar za 4000kn a da nemoraš raditi ništa
Večinom dead end careers
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ne znam jesam priča kako sam bia u državnom sektoru za 1600kn, kada sam završia faks, i nas 90% je protjeralo nakon toga(primilo nas 20ak) jer nismo imali jaku vezu. ostalo 3-4 , na plaću od 5000kn , mi ostalih 20 na burzu rada.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:LOOOL .. švabe ( i ameri) izbjegavaju državni sektor. kod nas bi se povlačila veza do 8koljena , da se uvališ negdje makar za 4000kn a da nemoraš raditi ništa
Večinom dead end careers
prvo sam šizio, ali to je vrhunska stvar. od tada sam zaradio pun kurac više para u realnom sektoru, i naučio pun kurac različitih vještina( a i dalje učim) dok bi da sam ostao gore, bila mentalna stagnacija i rutina. i manja lova dugoročno. (tko ima želje i ambicije). najgore i od nas ostalih 20ak(ekonomisti, IT inžinjer , i koji pravnik - ) svi u dugoročno bolje prošli(osim ove jedne pravnice njima je depresija žestoka).
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
vode li se kozojebi na socijali kao nezaposleni?
marcellus wrote:vode li se kozojebi na socijali kao nezaposleni?
Vjerojatno ne. Statistika zna biti dobar alat za laganje.
catabbath-
2015-08-22
catabbath-
2015-08-22
Similar topics
» U Njemačkoj se broj nezaposlenih povećao za 373 tisuće
» Broj stranih radnika nadmašio je broj nezaposlenih
» Broj nezaposlenih u lipnju u BiH smanjen za blizu 2000 osoba
» Više od 180.000 nezaposlenih, HZZ tvrdi da broj zaposlenih stalno raste
» U Njemačkoj će se do 2050 udvostručiti broj muslimana
» Broj stranih radnika nadmašio je broj nezaposlenih
» Broj nezaposlenih u lipnju u BiH smanjen za blizu 2000 osoba