Trump poručuje Rusima: Povucite vojsku iz Venezuele
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Trump poručuje Rusima: Povucite vojsku iz Venezuele
Ma da?...Slabo ti pratiš što sve radi Trump...melkior wrote:Trump je obični blefer, previše puta je do sada spominjao da su sve opcije na stolu. To možda može pričati bratu Kimu, Rusi su ipak druga liga.
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
Pa vjerujem da će nakon ovog djelovati, brzo...melkior wrote:Nasuprot Putinu koji ne priča, već djelujered wolf wrote:To ti je zapravo fraza...Vrlo otvorena, kao poruka...melkior wrote:Ja bih pak volio vidjeti sve te opcije...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
red wolf-
2016-02-10
Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
Najvjerojatnije je opcija da će se, za razliku od Sirije, vlast u Venezueli doslovce urušiti iznutra i tako rusko ovlačenje u venezuelansku krizu pokazati promašenim.
Guest- Guest
Pojebat će Melaniju Trump?red wolf wrote:Pa vjerujem da će nakon ovog djelovati, brzo...melkior wrote:Nasuprot Putinu koji ne priča, već djelujered wolf wrote:To ti je zapravo fraza...Vrlo otvorena, kao poruka...melkior wrote:Ja bih pak volio vidjeti sve te opcije...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Pravo je pitanje koga ili što osiguravaju ruski "savjetnici" u Venezueli; vlast ili naftna polja?Speare Shaker wrote:T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
Najvjerojatnije je opcija da će se, za razliku od Sirije, vlast u Venezueli doslovce urušiti iznutra i tako rusko ovlačenje u venezuelansku krizu pokazati promašenim.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Pravo je pitanje koga ili što osiguravaju ruski "savjetnici" u Venezueli; vlast ili naftna polja?Speare Shaker wrote:T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
Idu u paketu.
Guest- Guest
jedno i drugo, zbog nestanka struje venezuela ima problem sa proizvodnjom i ono malo nafte što proizvodemelkior wrote:Pravo je pitanje koga ili što osiguravaju ruski "savjetnici" u Venezueli; vlast ili naftna polja?Speare Shaker wrote:T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Za nestanak struje ni kriv Maduro, nego kapitalistički agenti. To se zove teror. Uskraćivanje stuje jednoj zemli samo da bi se podčinila.
Amerika je ovdi na strani zla
Što kaže jedan advanceovac:
100 ruskih vojnika pozvanih od strane legitimne (kakva je da je) Vlade su provokacija a americki think thankovi koji su kreirali Majdan demokracija?
100 ruskih vojnika pozvanih od strane legitimne (kakva je da je) Vlade su provokacija a americki think thankovi koji su kreirali Majdan demokracija?
Što je zlo na ovom svijetu, a što dobro?AlfaOmega wrote:Za nestanak struje ni kriv Maduro, nego kapitalistički agenti. To se zove teror. Uskraćivanje stuje jednoj zemli samo da bi se podčinila.
red wolf-
2016-02-10
Nista..red wolf wrote:Što je zlo na ovom svijetu, a što dobro?AlfaOmega wrote:Za nestanak struje ni kriv Maduro, nego kapitalistički agenti. To se zove teror. Uskraćivanje stuje jednoj zemli samo da bi se podčinila.
Guest- Guest
P.SPrije sat vremena
60
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-bi-izgledala-americka-vojna-intervencija-u-venezueli/2074045.aspx
............
evo onog istog nedojebanog liberala, nakon sirije sad se uhvatio venezuele.
60
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-bi-izgledala-americka-vojna-intervencija-u-venezueli/2074045.aspx
............
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
zast ilegalno?AssadNaPodmornici wrote:Ilegalno su Rusi ušli u Venezuelu. Dakle napravili su invaziju. Šta da sutra Amerika počne iskrcavati tenkove i stavljati rakete u Krahovu koji je udaljen 1h vožnje autom od Kurska?
a ameri vec jesu na sat voznje od kurska
ma ja mislim da je ovo s venezuelom repriza kubanske krizeSpeare Shaker wrote:T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
aj mi ce mo se maknut iz venezuele a vi odjebite iz ukrajine i gruzije
nest u tom stilu
Leviathan2 wrote:ma ja mislim da je ovo s venezuelom repriza kubanske krizeSpeare Shaker wrote:T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
nest u tom stilu
x
fer inaf
2015-08-06
epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ma ja mislim da je ovo s venezuelom repriza kubanske krizeSpeare Shaker wrote:T. wrote:Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...red wolf wrote:Kad Trump kaže da su ''sve opcije'' otvorene ja bih mu vjerovao...
nest u tom stilu
x
fer inaf
Fair ili ne, problem je u tome što ovdje ne postoje samo dvije strane, američka i ruska, koje se takmiče za naklonost domorodaca nego i venezuelanska koja je ovdje zapravo faktor nestabilnosti i daleko manje homogena nego što je to šezdesetih bila Castrova Kuba.
Taj će se narod ipak posljednji pitati, a što u većini misle o Madurovom režimu pokazali su i na parlamentarnim izborima koji je Madurova opcija izgubila, ali se on dosjetio raspustiti legalno izabrani parlament i raspisati izbore za tzv. ustavotvornu skupštinu premda za to nije bilo njiti jednog racionalnog razloga.
Problem većine sličnih režima je u tome da ne osjete trenutak kada trebaju otići i onda obično poteče puno krvi prije nego to shvate.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ma ja mislim da je ovo s venezuelom repriza kubanske krizeSpeare Shaker wrote:T. wrote:
Najotvorenija opcija je da će ameri ruse poljubit u dupe...
nest u tom stilu
x
fer inaf
Fair ili ne, problem je u tome što ovdje ne postoje samo dvije strane, američka i ruska, koje se takmiče za naklonost domorodaca nego i venezuelanska koja je ovdje zapravo faktor nestabilnosti i daleko manje homogena nego što je to šezdesetih bila Castrova Kuba.
Taj će se narod ipak posljednji pitati, a što u većini misle o Madurovom režimu pokazali su i na parlamentarnim izborima koji je Madurova opcija izgubila, ali se on dosjetio raspustiti legalno izabrani parlament i raspisati izbore za tzv. ustavotvornu skupštinu premda za to nije bilo njiti jednog racionalnog razloga.
Problem većine sličnih režima je u tome da ne osjete trenutak kada trebaju otići i onda obično poteče puno krvi prije nego to shvate.
Sve je to napisano sa smislom i stoji. A i svijet se promijenio, Venezuela je dosta kompleksna u ovoj geopolitičkoj situaciji.
Istovremeno mislim da ovaj seljak Maduro treba otići a i gadi mi se Guiado il kako se već zove ovaj američki klon.
Degutatno sve skupa.
2015-08-06
Jeku gigantskog početka...epikur37 wrote:P.SPrije sat vremena
60
............
"SAD ima jasan cilj u Venezueli: smjenu režima i obnovu demokracije i vladavine zakona koja je u toj zemlji još samo mrtvo slovo na papiru. Dosad je taj cilj pokušao ostvariti ekonomskim sankcijama, međunarodnom diplomatskom izolacijom i unutarnjim pritiskom na režim Nicolasa Madura"
Ono, đodu zaposlili na honorar da im piše
ja navijam za assada
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Trump pokleknuo pred Rusima
» Objavljeni rezultati velike istrage: Trump nije bio u dosluhu s Rusima
» Trump šalje vojsku... CNN: ovo je Trumpov državni udar
» Trump pokreće masovno kresanje državne potrošnje(osim na vojsku hhh)
» Trump čelnicima Minneapolisa: Stavite grad pod kontrolu ili šaljem vojsku
» Objavljeni rezultati velike istrage: Trump nije bio u dosluhu s Rusima
» Trump šalje vojsku... CNN: ovo je Trumpov državni udar
» Trump pokreće masovno kresanje državne potrošnje(osim na vojsku hhh)
» Trump čelnicima Minneapolisa: Stavite grad pod kontrolu ili šaljem vojsku
Page 2 of 3