Hrvatska željeznica je najgora u EU
Page 1 of 1
Hrvatska željeznica je najgora u EU
HRVATSKA je najgora u EU po učinkovitosti željezničkih usluga. Pokazalo je to najnovije istraživanje Europske komisije u kojemu se ocjenjuju učestalost željezničkih linija, točnost, brzina i cijena, piše HRT.
"Najviša ocjena je 7. Prosjek EU-a iznosi 4,33, a Hrvatska je ocijenjena s 2,66. Zbog velikih ulaganja - kvaliteta cestovnog prometa znatno je bolja, ali ne i sigurnost. Prosječan broj poginulih na milijun stanovnika na prometnicama u EU je 49, a kod nas čak 80", objavio je HRT.i
"Još jedan problem Hrvatske je korištenje alternativnih goriva i obnovljivih izvora energije u prometu. Imate vrlo malo punionica za električne automobile", rekao je glasnogovornik Europske komisije za transport Enrico Brivio za HRT.
Kako prenosi HRT, Europska unija je zabrinuta što se u nekim projektima za koje je Hrvatska dobila znatan novac, poput radova na dionici pruge Dugo Selo-Križevci, kasni na provedbi.
"Mi imamo jedno zlatno pravilo: Ako ne iskoristiš novac, gubiš ga. Ova godina je uistinu ključna. Ako se ne dokaže da Hrvatska može iskoristiti taj novac bojim se da će doći do određenog smanjenja", komentirala je Maja Bakran Marcich, zamjenica glavnog direktora za mobilnost i promet u EK.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-zeljeznica-je-najgora-u-eu/2073304.aspx
"Najviša ocjena je 7. Prosjek EU-a iznosi 4,33, a Hrvatska je ocijenjena s 2,66. Zbog velikih ulaganja - kvaliteta cestovnog prometa znatno je bolja, ali ne i sigurnost. Prosječan broj poginulih na milijun stanovnika na prometnicama u EU je 49, a kod nas čak 80", objavio je HRT.i
"Još jedan problem Hrvatske je korištenje alternativnih goriva i obnovljivih izvora energije u prometu. Imate vrlo malo punionica za električne automobile", rekao je glasnogovornik Europske komisije za transport Enrico Brivio za HRT.
Kako prenosi HRT, Europska unija je zabrinuta što se u nekim projektima za koje je Hrvatska dobila znatan novac, poput radova na dionici pruge Dugo Selo-Križevci, kasni na provedbi.
"Mi imamo jedno zlatno pravilo: Ako ne iskoristiš novac, gubiš ga. Ova godina je uistinu ključna. Ako se ne dokaže da Hrvatska može iskoristiti taj novac bojim se da će doći do određenog smanjenja", komentirala je Maja Bakran Marcich, zamjenica glavnog direktora za mobilnost i promet u EK.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-zeljeznica-je-najgora-u-eu/2073304.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Hrvatska željeznica je najgora u EU
plutaca nabavi lovu cim zgotovi problem limarije sto prouzrocila zla djevojcica
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
to je madjarska zeljeznica, hrvatska ima samo Lokomotive iz propale juge...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
odšteta kuharici iz HŽ-a koju su šefovi godinama maltretirali
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Nase željeznice su bile u vrijeme Tita skroz normalne
Kasnile samo po sat vremena
A sad kasne bar dvajst godina
Kasnile samo po sat vremena
A sad kasne bar dvajst godina
Osobno imam krasne uspomene iz željeznice
Svaki put na nekog naletila zanimljivog i svasta ..pricala
Po mraku u kupeu
Dobis inspiraciju ne
Po mraku u kupeu
Dobis inspiraciju ne
transport zeljeznicom je jedan od najisplativijih..kad iz ajudija izlazi kontigent transportni,to je pamtiti..dvije lokomotive elektricne naprijed i bog te pitaj koliko platformi sa vozilima nakaceno na to...treba prilicno cekati da to prodje..
Guest- Guest
Vozila sam se u levitirajućem vlaku
400 na sat
400 na sat
To si ti pomiješala s metlom.Sora wrote:Vozila sam se u levitirajućem vlaku
400 na sat
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
Hrvatska nije u Shengenu tako da nije čudo da smo zadnji ( ovi ostali nemaju granične kontrole ). Sad će liberalizacija putničkog prometa u Hrvatskoj pa će se to malo pokrenit. Malo su nam i linije isprekidane nakon šta se raspala bivša država tako da i to koči. Najlošiji u EU i bit čemo dok smo van Shengena jer je to tako jer drugi nemaju granicu koja ih koči. Nismo najlošiji u Europi. Ima i gori. Dovoljno pogledat BiH ili Cg ili Kosovo , Makedoniju , Albaniju. Srbija li la nešto modernizirajj pa ok no očito sve istočno od nas ( sa izuuetkom Srbije nešto ) je gore od nas višestruko.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Sora wrote:Osobno imam krasne uspomene iz željeznice
Po mraku u kupeu
Dobis inspiraciju ne
zanimljiva atmosfera kratkih susreta u vlakovima da..
BiH je katastrofa naspram koje se HŽ čini kao United Federation of Planets
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:BiH je katastrofa naspram koje se HŽ čini kao United Federation of Planets
Uopće prometuje tamo željeznica....jednom sam nakon rata išao TZ-brčko...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Malo sam ti editirao post, Imala si jedno slovo viška u boldanomSora wrote:Osobno imam krasne uspomene iz željeznice
Svaki put na nekog naletila zanimljivog i svasta ..prcala
Po mraku u kupeu
Dobis inspiraciju ne
epikur37 wrote:Hektorović wrote:BiH je katastrofa naspram koje se HŽ čini kao United Federation of Planets
Nisam se nikad vozio u BiH, iako znam dobro stanje... u HR jesam prigradski oko ZG, i skroz je bilo ugodno...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
SB-Vk praši preko 160 km na sat, problem je najveći od Kutine do ZG gdje mora milkiti oko 50 km/h što se tiče ovog dijela prema slavoniji, na drugim pravcima se nisam vozio pa ne znam.Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:BiH je katastrofa naspram koje se HŽ čini kao United Federation of Planets
Nisam se nikad vozio u BiH, iako znam dobro stanje... u HR jesam prigradski oko ZG, i skroz je bilo ugodno...
Ja jesam , novogodišnji praznici 1989/1990 , unska pruga , išli kod rodbine u Beograd al to su bile Yu željeznice i pruga koja danas nije u funkciji.Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:BiH je katastrofa naspram koje se HŽ čini kao United Federation of Planets
Taman uvatili zadnji vlak jer se u Siječnju 1990 Jugoslavija počela raspadat.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/14._izvanredni_kongres_SKJ
A ovo nakon rata i uništenja , podiljeno na dvije državne željeznice kompanije normalno da je sjena toga svega.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Similar topics
» Ovo je karta poreza na kupnju. Hrvatska je najgora u EU
» Hrvatska više nije druga najgora ekonomija EU
» Eurostat : Hrvatska će postat zemlja staraca , po tome je najgora u EU
» ''U DRUŠTVU HAITIJA I VENEZUELE KATASTROFA: Economist objavio graf prema kojem je Hrvatska, u možda najvažnijoj kategoriji za budućnost, četvrta najgora na svijetu''
» Njemačka željeznica do 2040. prelazi na biogoriva
» Hrvatska više nije druga najgora ekonomija EU
» Eurostat : Hrvatska će postat zemlja staraca , po tome je najgora u EU
» ''U DRUŠTVU HAITIJA I VENEZUELE KATASTROFA: Economist objavio graf prema kojem je Hrvatska, u možda najvažnijoj kategoriji za budućnost, četvrta najgora na svijetu''
» Njemačka željeznica do 2040. prelazi na biogoriva
Page 1 of 1