Porez plaćaju vani a lječe se u Hrvatskoj
Page 10 of 10
Page 10 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Porez plaćaju vani a lječe se u Hrvatskoj
vili40 wrote:ma ne samo to nego čovjek ima sve predispozicije da se vrati u HR i postane premijer ili bar odvjetnik koji će zaraditi brdo love braneći HDZ-ove kumove koji su zamračili milijarde.Hrvatska i HDZ u srcu,e to me svako malo ubije.flumen wrote:vili40 wrote:opet mi se povisio tlak£otk@ wrote:Bio u Americi, bio kod zubara u Americi isti dan kad sam posumnjao na karijes. Kako se razbolijevam svakih 10 god., nisam uzeo zdravstveno. Da je stvarno bio karijes, zubar bi me pošteno oderao.
Hoću reći, nismo svi isti.
Neki zbilja vani žive u groznim uvjetima, rade grozne poslove, za nikakvu plaću. Tu nema nikakve računice, osim što imaju problem sa Hrvatskom kao takvom. I to je ok, izborili smo se za takve da čiste ribu po danskim tvornicama i da mijenjaju pelene babama u Italiji.
Ekonomska migracija, migracija iz računice, je drugi par rukava. Sve najbolje im želim - i ipak povratak u domovinu, što prije. :)
Ali ne možeš imati i ovce i novce. Plaće i porezi njemački, liječenje preko HZZO-a.
vjerujem...ovo pise netko tko pojma nema, a onda se samo prepisuje.
(Plaće i porezi njemački, liječenje preko HZZO-a)
Ovdje mozete pogledati kako je sa zdravstvenim u Njemackoj - ako nekog inetresiraju cinjenice, a ne fake News
No, netko je vec napisao, da ima ljudi koji dolaze sa hrvatskim firmama Koje kao kooperanti rade sa njemackim...oni su i dalje hzzo osiguranici, a preporucuje se dodatno osiguranje za visoke troskove njemackog zdravstva jer hzzo ne pokriva sve.
ako je netko uredno prijavljen u maticnom uredu i zaposlenik njemacke firme, onda je i zdravstveno osiguranje obavezno, Osim kada se moze privatno osigurati - no to mozes ako imas zaradu brutto vecu od 5062,50 € mjesecno. To se onda zove Versicherungspflichtgrenze.
Slicno je i sa obrtnicima - i oni mogu preko PKV - Private Krankenversicherung - napraviti osiguranje Koje je bolje i jeftinije od obaveznog (GKV).
Inace - to sa osiguranjima je davno regulirano 1908. godine, a reformu je dozivjelo tek 2008 i 2009.
Guest- Guest
flumen wrote:vili40 wrote:opet mi se povisio tlak£otk@ wrote:Bio u Americi, bio kod zubara u Americi isti dan kad sam posumnjao na karijes. Kako se razbolijevam svakih 10 god., nisam uzeo zdravstveno. Da je stvarno bio karijes, zubar bi me pošteno oderao.
Neki zbilja vani žive u groznim uvjetima, rade grozne poslove, za nikakvu plaću. Tu nema nikakve računice, osim što imaju problem sa Hrvatskom kao takvom. I to je ok, izborili smo se za takve da čiste ribu po danskim tvornicama i da mijenjaju pelene babama u Italiji.
Ekonomska migracija, migracija iz računice, je drugi par rukava. Sve najbolje im želim - i ipak povratak u domovinu, što prije. :)
Ali ne možeš imati i ovce i novce. Plaće i porezi njemački, liječenje preko HZZO-a.
Ovdje mozete pogledati kako je sa zdravstvenim u Njemackoj - ako nekog inetresiraju cinjenice, a ne fake News
No, netko je vec napisao, da ima ljudi koji dolaze sa hrvatskim firmama Koje kao kooperanti rade sa njemackim...oni su i dalje hzzo osiguranici, a preporucuje se dodatno osiguranje za visoke troskove njemackog zdravstva jer hzzo ne pokriva sve.
ako je netko uredno prijavljen u maticnom uredu i zaposlenik njemacke firme, onda je i zdravstveno osiguranje obavezno, Osim kada se moze privatno osigurati - no to mozes ako imas zaradu brutto vecu od 5062,50 € mjesecno. To se onda zove Versicherungspflichtgrenze.
Slicno je i sa obrtnicima - i oni mogu preko PKV - Private Krankenversicherung - napraviti osiguranje Koje je bolje i jeftinije od obaveznog (GKV).
Inace - to sa osiguranjima je davno regulirano 1908. godine, a reformu je dozivjelo tek 2008 i 2009.
Ne ljudi koji dolaze sa njemačkim firmama i obvezatno su osigurani (makar od 2008 samo ukoliko su se ozlijedili/razbolili u vezi sa poslovi, inače imaju zdravstvo kao i mi), niti ljudi koji dolaze sa hrvatskim firmama u Njemačku.
Tema članka su fizičke osobe, hrvatski gradjani, sa neodjavljenim prebivalištem, koji više nisu porezni rezidenti, poslodavac im ne uplaćuje zdravstvene doprinose u HZZO, a liječe se u Hrvatskoj.
Toliko o razumijevanju.
£otk@-
2019-02-12
AssadNaPodmornici wrote:pa slušaj ako bi se kurčio da si stručnjak, lipo bi te pitao par pravnih pitanja pa odgovori.
ja se kručim da "znam ekonomiju", pa ako me netko pita bilo kakvo jebeno pitanje na svijetu o ekonomiji, dat ću odgovor. ako je netko navodno stručan inžinjer, onda nije problem odgovoriti na par pitanja iz svoje struke. nemoraš raditi analize, nego možeš odmah iz glave napisati par stvari..
netko da me pita , odmah "aj odmah reci odnos inflacije i kamatne stope u FEDu" , možeš o tome pisati doktorat, ali bogami možeš i napisati par rečenica u 5minuta da objasniš.. nevidim problem zašto neki stručni ing nebi mogao isto
Dobro, napisao sam kako ja radim, ti pitaj mene, ja neću tebe.
£otk@-
2019-02-12
vili40 wrote:ma ne samo to nego čovjek ima sve predispozicije da se vrati u HR i postane premijer ili bar odvjetnik koji će zaraditi brdo love braneći HDZ-ove kumove koji su zamračili milijarde.Hrvatska i HDZ u srcu,e to me svako malo ubije.flumen wrote:vili40 wrote:opet mi se povisio tlak£otk@ wrote:Bio u Americi, bio kod zubara u Americi isti dan kad sam posumnjao na karijes. Kako se razbolijevam svakih 10 god., nisam uzeo zdravstveno. Da je stvarno bio karijes, zubar bi me pošteno oderao.
Bez brige vili od te sudbine si siguran, čuvaj si tlak.
A tko će biti premijer, a tko novi Prodanović, o tom-potom. Mogao bi zažaliti za mnom ;)
£otk@-
2019-02-12
kofein wrote:Eroo wrote:kofein wrote:Migrantima azilantima (arapskoj kukavelji) sve besplatno, a svojoj braći što ode zbog neimeštine trbuhom za kruhom gledamo u zubni karton.
...i da "LJEČE"....
Transferi dijaspore
Gastarbajteri prošle godine u Hrvatsku poslali više od 2,25 milijardi dolara
https://direktno.hr/razvoj/gastarbajteri-prosle-godine-hrvatsku-poslali-vise-od-225-milijardi-dolara-84962/
Kakav medijski prijezir i "propitkivanje" prema dijelu naroda koji se zamisli, "pokušava lječiti na naš trošak". Nevjerojatno.
Ama čovječe, lapsus. Imala je lapsus u naslovu, otrpi. Novine su već davno cijepljene od lektora, tamo se isto može svašta naći. :)
£otk@-
2019-02-12
Planiram se preseliti u banglades. Imate li informacije kako je tamo?
Nacula sam od nasih da je super, placa je 6000 eura i jako te postuju .
Naravno ostati cu ovdje na hzzo-u i LJECITI se , tak da mi ostane bar 5000.
Nacula sam od nasih da je super, placa je 6000 eura i jako te postuju .
Naravno ostati cu ovdje na hzzo-u i LJECITI se , tak da mi ostane bar 5000.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
koka krivo su ti rekli. u bangladešu je Taka službena valuta i vrijedi cca 0,01€
znači plaća bi ti bila cca 60€, tako da se drži hzzo.
doduše gablec je 20ak taka
2014-12-30
ajmo svi u bangladešveber wrote:koka krivo su ti rekli. u bangladešu je Taka službena valuta i vrijedi cca 0,01€
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ja porez placam i u Hrvatskoj (silom zakona odnosno poslova), a placam ga i u Njemackoj. No zdravstveno mi je njemacko, a ne hrvatsko...
po pitanju mirovine mogu dati zahtjev u hrvatskoj ili u njemackoj...no premnijevam da bi filtriranjem financija prva solucija bila losija opcija...
po pitanju mirovine mogu dati zahtjev u hrvatskoj ili u njemackoj...no premnijevam da bi filtriranjem financija prva solucija bila losija opcija...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Kaya lupa ko max po divizijiveber wrote:koka krivo su ti rekli. u bangladešu je Taka službena valuta i vrijedi cca 0,01€
Nesto joj suha ..
Ha ga
Odi tivuksadinare wrote:ajmo svi u bangladešveber wrote:koka krivo su ti rekli. u bangladešu je Taka službena valuta i vrijedi cca 0,01€
Tamo cijene bedake
£otk@ wrote:flumen wrote:vili40 wrote:opet mi se povisio tlak£otk@ wrote:Bio u Americi, bio kod zubara u Americi isti dan kad sam posumnjao na karijes. Kako se razbolijevam svakih 10 god., nisam uzeo zdravstveno. Da je stvarno bio karijes, zubar bi me pošteno oderao.
Ne ljudi koji dolaze sa njemačkim firmama i obvezatno su osigurani (makar od 2008 samo ukoliko su se ozlijedili/razbolili u vezi sa poslovi, inače imaju zdravstvo kao i mi), niti ljudi koji dolaze sa hrvatskim firmama u Njemačku.
Tema članka su fizičke osobe, hrvatski gradjani, sa neodjavljenim prebivalištem, koji više nisu porezni rezidenti, poslodavac im ne uplaćuje zdravstvene doprinose u HZZO, a liječe se u Hrvatskoj.
Toliko o razumijevanju.
Kako je to moguce ,a prije godinu dvije je bila velika akcija gdje se prijetilo gradjanima velikim kaznama ako se ne odjave a zive i rade u primjer Svabiji?
Dio se odjavio,dio nije..kako sad to??..Kako se nije provela u cijelosti akcija odjavljivanja...
Pa jel mozete Irudamu,vi ista napraviti KOMPLETNO i U CIJELOSTi..
osim nekoj staroj babi sjesti kaznom za "nelegalnu" prodaju na pijaci..??
Guest- Guest
from 2014 zivio sam oko 2 godine u HR
nisam imo zdravstveno
tj niko od nas cetvoro nije imo, ni ja ni zena ni djeca
trebo sam placat 50 eura po osobi mjesecno
mala mi zavrsila u bolnici par dana I sve sam kesiro
a bili smo tad stalno prijavljeni I nastanjeni u HR
reko da neke malo oraspolozim
nisam imo zdravstveno
2014-04-19
možeš živjet u hrvatskoj, biti prijavljen, ali ako ne radiš ili ako nisi prijavio australsko zdravstvo moraš plaćati za sebe. ako ti je nositelj zdravstva u australiji trebao si njima ispostaviti račun. ili imati dodatno zdravstveno koje sve pokriva. ako ti je mala mlađa od 18 ili se redovito školuje do 27e ima pravo na besplatno zdravstvo.
znači ili te netko oženio ili nisi bio pravilno osiguran.
znači ili te netko oženio ili nisi bio pravilno osiguran.
2014-12-30
Mislila sam da barem u prezimenu želiš zadržati to slovo A koje te podsjeća na korijene.Eroo wrote:Nije u duhu slovenskog jezika.Rabarbara wrote:Da, vidi se izdaleka ta slovenska kultura.Eroo wrote:
Za razliku od vas vodonoša, koji ste išli drobon za kruvon, ja nisan migrant. Slovenski lon proizvod.
Od sad ću te zvati Janez Kosac.
Inače, prilagođavam se Balkancima kad god sam u njihovom društvu. Šta je begu za kilu zlata.
Dobro, Budi Janez KosEc. Iz sela Spodnje Senožeče.
Svd s v držb Blkncv, z Jnz s čfr, švd, tspdnj, nkl n bš Slvnc. :)
Guest- Guest
Sad možeš. Čim te zaboli žuč pravac tu na operaciju. Jeftinije jeprckov wrote:from 2014 zivio sam oko 2 godine u HR
nisam imo zdravstveno
Guest- Guest
tamo si napisala da je meni ero sinonim za bosance ili bosanci za eru.Rabarbara wrote:Mislila sam da barem u prezimenu želiš zadržati to slovo A koje te podsjeća na korijene.Eroo wrote:Nije u duhu slovenskog jezika.Rabarbara wrote:Da, vidi se izdaleka ta slovenska kultura.Eroo wrote:
Za razliku od vas vodonoša, koji ste išli drobon za kruvon, ja nisan migrant. Slovenski lon proizvod.
Od sad ću te zvati Janez Kosac.
Inače, prilagođavam se Balkancima kad god sam u njihovom društvu. Šta je begu za kilu zlata.
Dobro, Budi Janez KosEc. Iz sela Spodnje Senožeče.
Svd s v držb Blkncv, z Jnz s čfr, švd, tspdnj, nkl n bš Slvnc. :)
nije stvar u tome. njegov pristup. vlada se kao da je pripadnik nekog "višeg" naroda, a slovenci su zajebani.
za njih je čefur.
stalno objavljuje teme o hrvatskoj, kbk za kolindu. recimo moja ex radi obleku za kgk, a dotična živi 800m od mene pa sam silom prilika bio kod kgk jer je ex ostavila stvari kod mene u stanu. erroooo bi svršil 150 puta da se približi stanu.
s obzirom da mi uredno jebe mrtve članove obitelji pišem takve stvari.
on je jadan izgubljen, slovencima čefur, nama hrvatima sančo, njegovim sančosima slovenec.
kenja ko grlica, a ne zna radit s acadom, ja ga koristim umjesto škanicla.
dolazi stalno s pozicije da je pripadnik višeg naroda i da je ok krasti, mažnjavat i sl.
nema tu nikaj naročito osobno. ja mu nikada nisam opsovao člana obitelji, a kamoli člana mrtvog djela.
no on pun kulture uredno to radi.
veber-
2014-12-30
Za ministra zdravstva Milana Kujundžiće to je ‘financijski ali i moralni problem’.
“To nije korektno prema onima koji ovdje žive i koji uplaćuju za zdravstveno osiguranje. U tom smislu HZZO će poduzimati i već poduzima određene mjere”, izjavio je ministar Milan Kujundžić.
Zanimljivo je da mu istovremeno ne smeta što se Hrvati iz primjerice Bosne i Hercegovine liječe u Hrvatskoj a naknadu za zdravstveno osiguranje uplaćuju u svojoj matičnoj zemlji.
Iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija procjenjuju da pravo na zdravstveno osiguranje koristi čak 330 tisuća osoba koje ne žive u Hrvatskoj.
“To nije korektno prema onima koji ovdje žive i koji uplaćuju za zdravstveno osiguranje. U tom smislu HZZO će poduzimati i već poduzima određene mjere”, izjavio je ministar Milan Kujundžić.
Zanimljivo je da mu istovremeno ne smeta što se Hrvati iz primjerice Bosne i Hercegovine liječe u Hrvatskoj a naknadu za zdravstveno osiguranje uplaćuju u svojoj matičnoj zemlji.
Iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija procjenjuju da pravo na zdravstveno osiguranje koristi čak 330 tisuća osoba koje ne žive u Hrvatskoj.
Ti ne znas koristiti rupe u zakonuprckov wrote:from 2014 zivio sam oko 2 godine u HR
nisam imo zdravstveno
Tocno da se bosanskohercegovački državljani tretiraju kao stranci
Međutim brojne iznimke im omogućuju besplatno lijecenje.
Od HVO do umirovljenika it'd
Page 10 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» PORED FRILENSERA, POREZ PLAĆAJU I GASTARBAJTERI?
» Sve luđe: Od 1. siječnja kreće SDP-ov porez koji će uništiti tržište kapitala u Hrvatskoj
» Bit ce love i za jos jednu eskadrilu Rafala!Globalne korporacije placat ce porez u Hrvatskoj
» Hana Hadžiavdagić otvoreno: Moje dijete će biti Hrvat, bit će rođeno u Hrvatskoj, plaćam tu porez, ovo je moja država
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Sve luđe: Od 1. siječnja kreće SDP-ov porez koji će uništiti tržište kapitala u Hrvatskoj
» Bit ce love i za jos jednu eskadrilu Rafala!Globalne korporacije placat ce porez u Hrvatskoj
» Hana Hadžiavdagić otvoreno: Moje dijete će biti Hrvat, bit će rođeno u Hrvatskoj, plaćam tu porez, ovo je moja država
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
Page 10 of 10