Irski Hrvati traže školu na hrvatskom jeziku
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Irski Hrvati traže školu na hrvatskom jeziku
vuksadinare wrote:Sto ce im..zar nisu rekli da se nece vratiti..i da im je hrvatska u kurcu...nista od skole djadja...
Kad bi se ovako Židovi odnosili prema svojoj dijaspori, davno bi propali. Čemerna smo mi nacija.
Guest- Guest
pizzon wrote:hrvati u srbijimortal wrote:koliko ta Europa drži do demokracije i prava stranaca u drugim zmljama sramota je da Hrvati uopće moraju tražiti školu na Hrvatskom
trebali su im to osigurati !!
imaju skole na hr
da li srbi u hr imaju isto
skole, tv kanal, pravo na vecinski jezik i pismo.
Imaju saborske zastupnike, novine, školu na ćirilici i volju da Hrvatska propadne.
Guest- Guest
Ma dobit će školu tj dopunsku nastavu , nije škola problem nego priča kako je u Irskoj super a rade od jutra do mraka da plate stanarinu a s dicon nekomuniciraju nego je dobro jutro i laku noć.
Odo gledat Benfica Dinamo , ovo jebo mater meni idu prodavat priče ja bija tri godine vanka prije dvajst godina kad oni nisu znali šta je evropska unija.
Odo gledat Benfica Dinamo , ovo jebo mater meni idu prodavat priče ja bija tri godine vanka prije dvajst godina kad oni nisu znali šta je evropska unija.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
kofein wrote:pizzon wrote:hrvati u srbijimortal wrote:koliko ta Europa drži do demokracije i prava stranaca u drugim zmljama sramota je da Hrvati uopće moraju tražiti školu na Hrvatskom
imaju skole na hr
Imaju saborske zastupnike, novine, školu na ćirilici i volju da Hrvatska propadne.
immortal-
2014-04-16
To je dopunska nastava i ne škola...RayMabus wrote:Nije baš tako. Ako pošalju zahtjev ministarstvo obrazovanja to razmotri, prouči pa ako ima osnove krene u realizaciju. Uglavnom svi veći gradovi di ima Hrvata imaju tako što.Eroo wrote:U Americi, Australiji, Canadi i Njemačkoj ima , po nekim procjenama, između 3,5 i 4 milijuna Hrvata.catabbath wrote:RayMabus wrote:Nekomuniciraju uopće. To tamo samo radi i to poslove koje Irci neće. To ti je ono : Dobro jutro , laku noć.catabbath wrote:Djeca im neznaju hrvatski? Pa na kojem jeziku komuniciraju?
Znači rade od jutra di mraka a dica u nekoj cjelodnevnoj nastavi i sl.
Istina zarađuju puno više nego u RH ali ironično, mi siromašni bi trebali,financirati obrazovanje dice na hrvatskom. Hm pa valjda se mogu organizirati i svi skupa platiti nekog nastavnika.
Nikome nije palo na pamet da za njih traži posebne škole.
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
nama je hrvatica-partizanka pred.vladekofein wrote:pizzon wrote:hrvati u srbijimortal wrote:koliko ta Europa drži do demokracije i prava stranaca u drugim zmljama sramota je da Hrvati uopće moraju tražiti školu na Hrvatskom
imaju skole na hr
i pun q ministara u zadnjih
20tak godina.
Guest- Guest
pizzon wrote:nama je hrvatica-partizanka pred.vladekofein wrote:pizzon wrote:hrvati u srbijimortal wrote:koliko ta Europa drži do demokracije i prava stranaca u drugim zmljama sramota je da Hrvati uopće moraju tražiti školu na Hrvatskom
imaju skole na hr
i pun q ministara u zadnjih
20tak godina.
1:0 za braću srbe ali
Nista dok ne budete imali HRVATA ZA PREDSJEDNIKA
Neki Josip
I to u vladajućoj koaliciji.kofein wrote:pizzon wrote:hrvati u srbijimortal wrote:koliko ta Europa drži do demokracije i prava stranaca u drugim zmljama sramota je da Hrvati uopće moraju tražiti školu na Hrvatskom
imaju skole na hr
Guest- Guest
RayMabus wrote:Neznaju dica rvatski
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/593625/hitno-nesto-poduzmite-djeca-nam-jaja-citaju-aa-hrvati-iz-irske-uputili-apel-veleposlanstvu-i-ministarstvu-znanosti-traze-otvaranje-skole-za-hrvatske-malisane
Grad Cork
https://en.m.wikipedia.org/wiki/County_Cork
Ima ih pet tisuća tamo a nema škole na hrvatskom jeziku
to je kad su ljudi fiksirani na 5 poslova istovremeno, pa nek im dicu odgaja netko drugi.
a nista lipse nego s djecicom citat knjige na hrvatskom. engleski uce vani, a doma hrvatski.
ja sam mojima uvijek citao na hrvatskom. pocne nesto njemacki - papaaa...a ja odmah - sta ljubavi, ne razumijem ni rijeci...pa da vidis kako se muci s hrvatskim...u 1. razredu osnovne perfektno i njemacki i hrvatski - citat, pisat, govorit.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
mortal wrote:ma o čem ti ????RayMabus wrote:Kako će in to osigurat kad Irci neznaju hrvatski jezik ?mortal wrote:koliko ta Europa drži do demokracije i prava stranaca u drugim zmljama sramota je da Hrvati uopće moraju tražiti školu na Hrvatskom
Ima škola u Dublinu i sad će vamo otvorit jedan razred dopunske nastave.
Baš gledan di je taj gradić, južna Irska , Bogu iza nogu , njima tamo dosadno pa dajte nam učiteljicu. A šta će ? Pa bolje da znaju dica više jezika. Engleski , irski , rvatski. Šta ih brige.
ima Hrvata
mogu i Hrvati predavati
Ne ide to tako.
Da bi netko poučavao mora biti učitelj/ica ili profesor/ica hrvatskog jezika
Cilj ove laži je propaganda adezeja kako bi utrpali još uhljeba
još bi i vjeronauk utrpali potiho.
Čula si veća za - adezej Irska - Samo šta su odjebani u startu ....bila je tema o tome.
A od adezeja je većina i pobigla.
Neka sami roditelji uče dicu hrvatskom jeziku.
držim da sad Irci u RH trebaju tražiti isto za sebe i stvar riješena
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» evo šta ameri misle o hrvatskom jeziku
» Potiho se radi na novom zakonu o hrvatskom jeziku
» Ekumena na djelu:Hrvatskoj djeci u Tramošnici u RS-u ukinuta nastava na hrvatskom jeziku
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Sretno stoga bilo Ministarstvu kulture i medija s kažnjavanjem portala na hrvatskom jeziku kojima je nakladnik netom osnovana firma s Kajmanskih otoka
» Potiho se radi na novom zakonu o hrvatskom jeziku
» Ekumena na djelu:Hrvatskoj djeci u Tramošnici u RS-u ukinuta nastava na hrvatskom jeziku
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Sretno stoga bilo Ministarstvu kulture i medija s kažnjavanjem portala na hrvatskom jeziku kojima je nakladnik netom osnovana firma s Kajmanskih otoka
Page 3 of 3