Grabar-Kitarović preuzela predsjedanje Vijećem žena svjetskih lidera
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Grabar-Kitarović preuzela predsjedanje Vijećem žena svjetskih lidera
velis zrtve patrijarhalne culture, jel o tom pricas, zrtve nepisanih pravilaEroo wrote:Dobro znaš da žene općenito nisu ravnopravne muškarcima.prckov wrote:moramo definirat o cemu govorimo kad kazemo real equality
necemo je znat postic ako je ni definirat ne znamo
Dovoljno je pogledati u bilo koji Parlament, da sad ne spominjem poslovni svijet.
Imamo mi svoje talibane, koji misle da im je jedino mjesto u kuhinji,
da rađaju i služe muževe s pivskim trbusima, koji su, tobože, glave obitelji.
Svi sve znamo, ne da se mi o ovome raspravljat...
kako ko privatno zivi I sta ko od zene/muskarca ocekuje I dobije u tom odnosu je privatna a ne kolektivna stvar
nije brak ako nevalja svetinja, svako ima svoje zivote I razloge za biti u braku ili ne biti, I ne vidim sto bi to drustvo trebalo regulirat,
oli bi I drustvo trebalo regulirat kolko seksa treba muskarac imat u braku, a zena laznih glavobolja
a to sto zene nisu u parlamentu ne znaci da ih neko drzi za nogu da ne pobjegnu tamo, sve dok niko nije institucionalno diskriminiran tu nema problema. Oli ti mislis da u parlamentu I slicnim pozicijama treba birat po spolnim I drugim kriterijima ili po sposobnosti
sto se mene tice mogu zene bit 100% u parlamentu I bilo gdje ako su bolje od drugih kandidata
sama cinjenica da su zene zastupljene u svim podrucjima je dokaz da nemaju zapreka ako to zele I za to sto zele su sposobne
ali radit separatizam koji je proizveo identitetsku politiku za koju si ti homofob, islamofob, ksenofom, zenomrzac I scvasta jos nesto je direktano radit protiv svoje zajednice
nisu ni muskarci medu sudijama, jesu to I oni potlaceni od strane zena ili im to zanimanje jednostavno nije zanimljivo u velikom broju
u medicine takode su muskarci manjina
jel bi se sad trebali muskarci odvojit I tapsat po ledima kako su uspjeli povecat broj muskih sudija u drustvu
I na kraju koja prava muskarci imaju a zene nemaju pa nisu ravnopravne, pazi trebam samo jedno a ja cu ti nabrojat par koje muskarci nemaju a zene imaju, da hocu rec da su danas muskarci institucionalno neravnopravni u odnosu na zene
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Nije pošteno da žene idu u službu kao i muškarci, pa kad dođu doma najprije idu u trgovinu po hranu, slijedi kuhanjeprckov wrote:velis zrtve patrijarhalne culture, jel o tom pricas, zrtve nepisanih pravilaEroo wrote:Dobro znaš da žene općenito nisu ravnopravne muškarcima.prckov wrote:moramo definirat o cemu govorimo kad kazemo real equality
Dovoljno je pogledati u bilo koji Parlament, da sad ne spominjem poslovni svijet.
Imamo mi svoje talibane, koji misle da im je jedino mjesto u kuhinji,
da rađaju i služe muževe s pivskim trbusima, koji su, tobože, glave obitelji.
Svi sve znamo, ne da se mi o ovome raspravljat...
kako ko privatno zivi I sta ko od zene/muskarca ocekuje I dobije u tom odnosu je privatna a ne kolektivna stvar
nije brak ako nevalja svetinja, svako ima svoje zivote I razloge za biti u braku ili ne biti, I ne vidim sto bi to drustvo trebalo regulirat,
oli bi I drustvo trebalo regulirat kolko seksa treba muskarac imat u braku, a zena laznih glavobolja
a to sto zene nisu u parlamentu ne znaci da ih neko drzi za nogu da ne pobjegnu tamo, sve dok niko nije institucionalno diskriminiran tu nema problema. Oli ti mislis da u parlamentu I slicnim pozicijama treba birat po spolnim I drugim kriterijima ili po sposobnosti
sto se mene tice mogu zene bit 100% u parlamentu I bilo gdje ako su bolje od drugih kandidata
sama cinjenica da su zene zastupljene u svim podrucjima je dokaz da nemaju zapreka ako to zele I za to sto zele su sposobne
ali radit separatizam koji je proizveo identitetsku politiku za koju si ti homofob, islamofob, ksenofom, zenomrzac I scvasta jos nesto je direktano radit protiv svoje zajednice
nisu ni muskarci medu sudijama, jesu to I oni potlaceni od strane zena ili im to zanimanje jednostavno nije zanimljivo u velikom broju
u medicine takode su muskarci manjina
jel bi se sad trebali muskarci odvojit I tapsat po ledima kako su uspjeli povecat broj muskih sudija u drustvu
I na kraju koja prava muskarci imaju a zene nemaju pa nisu ravnopravne, pazi trebam samo jedno a ja cu ti nabrojat par koje muskarci nemaju a zene imaju, da hocu rec da su danas muskarci institucionalno neravnopravni u odnosu na zene
i posluga gospodinu mužu. Ah, da, prije toga treba dovesti i djecu iz vrtića i dočekat one iz škole.
Poslije kuhanja ručka slijedi rad s djecom i njihovim domaći zadacima.
Navečer slijedi opet večera, kupanje djece i i davanje istih na spavanje.
Nakon toga slijedi pranje posuđa i pospravljanje...pa umivanje i skidanje makeupa....i naravno, sex, ako joj je još do toga.
Ja u klin, ti u ploču...
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
kraljica Kolinda pomilovala dilera drogom
Guest- Guest
pa ti si ljevlji od soreEroo wrote:Nije pošteno da žene idu u službu kao i muškarci, pa kad dođu doma najprije idu u trgovinu po hranu, slijedi kuhanjeprckov wrote:so, real equality is selective equality of outcomeT. wrote:Malo se pravimo glupi jel...prckov wrote:moramo definirat o cemu govorimo kad kazemo real equality
Puna ravnopravnost žena znači jednaka zastupljenost žena i muškaraca na rukovodećim položajima u gospodarstvu, u politici, na javnim funkcijama (gradonačelnici, načelnici i sl.), brez obzira na sve...
Ovo se ne odnosi na rad u tvornicama, rudnicima, vojsci, policiji, na opasnim zanimanjima, u građevini i sl. ...
mislim da cak ni feministice nisu tolko bezobrazne
al zanima me sta je to za eru
zanima me sta je to njega ovdje u ovoj ljevicarsko feministickoj morbidi odusevilo I zasto
i posluga gospodinu mužu. Ah, da, prije toga treba dovesti i djecu iz vrtića i dočekat one iz škole.
Poslije kuhanja ručka slijedi rad s djecom i njihovim domaći zadacima.
Navečer slijedi opet večera, kupanje djece i i davanje istih na spavanje.
Nakon toga slijedi pranje posuđa i pospravljanje...pa umivanje i skidanje makeupa....i naravno, sex, ako joj je još do toga.
sta to mene a bome I tebe boli kurac kako ko u svom braku zivi
i kako bi to drzava ili nekakvi separatisticki pokreti trebali sredit to tvoje navodno crno-bijelo nepostenje zasnovano na misljenju
I koju ce korist u konacnici drustvo imat od toga
2014-04-19
e moj ero u kojoj nesvjesti si ti
nemas ti pojma sta se valja iza te spike I kenjaze na koju ti ko prvacic sa crvenom maramicom nasjedas
nemas ti pojma sta se valja iza te spike I kenjaze na koju ti ko prvacic sa crvenom maramicom nasjedas
2014-04-19
U međunarodnoj politici, i u općenito u djelovanju u javnosti, se kaže: Važno je biti viđen.prckov wrote:e moj ero u kojoj nesvjesti si ti
Šta to negativnog može HR očekivati iz Kolindinog predsjedavanja u UN?
Reci mi samo jednu stvar, a ima masu pozitivnih.
Mante se jalnuških fora...
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hrvatska preuzela predsjedanje Vijećem Europe
» Bošnjački dio BiH: "Grabar Kitarović je preuzela dio retorike Dodika" (?)
» 7 moćnih svjetskih lidera koji pričaju ruski
» Hitno operirana Katarina Kitarović, kći predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović
» Intervju Kolinde Grabar Kitarović
» Bošnjački dio BiH: "Grabar Kitarović je preuzela dio retorike Dodika" (?)
» 7 moćnih svjetskih lidera koji pričaju ruski
» Hitno operirana Katarina Kitarović, kći predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović
» Intervju Kolinde Grabar Kitarović
Page 3 of 3