Jesu li Filipinci rješenje za manjak radne snage u Hrvatskoj ?
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Jesu li Filipinci rješenje za manjak radne snage u Hrvatskoj ?
Country IQ
Philippines 86
Philippines 86
AssadNaPodmornici- Posts : 22253
2018-06-14
https://www.thedubrovniktimes.com/news/croatia/item/4095-croats-are-the-most-cost-effective-foreign-workers-in-germanyAssadNaPodmornici wrote: Upoznao sam ih kao vrijedne, poslušne i skromne ljude. Oni su vam idealan kadar za ugostiteljstvo. Servilni su, uvijek nasmijani, kao stvoreni za rad u turizmu. U usporedbi s našim ljudima, oni nisu toliko snalažljivi, djeluju sporiji, da se našalim, rade na 33 okretaja, ali su kao takvi odgovorni i dobro izvršavaju sve povjerene im zadaće.
dakle Hrvati koji su bili brži , produktivniji, snalažljiviji(inteligentniji) , su im bili preskupi za digntii plaću sa 400-500€ na 700-800€ , i sada uvoze gluplje filipince koji su očito gluplji, sporiji, rade na 33 okretaja, -ali nebune se.
[list=breadcrumb]
[*]Croats are the most cost-effective foreign workers in Germany
[/list]
dakle Hrvat nevalja Hrvatu HDzvcu i poduzetniku, ali zato Njemcu koji je praktički stvorio modernu civilizaciju valjaju , a valjaju Hrvatu, zato svi Hrvati u Njemačkoj, a naši Hrvatski kapitalisti i vlast uvoze glupe i spore filipince koji su "barem nasmješeni, nebune se i spremni su raditi 14h dnevno za 3000kn i spavati naslagani ko sardine u konzervama"
jeben je bio dan kada smo odlučili praviti svoju državu,
AssadNaPodmornici- Posts : 22253
2018-06-14
yahhh Yoda,vi dalmatinci ste vrlo tvrdoglavi i bundžijski magarci..
Guest- Guest
vuksadinare wrote:ak ni's drugo katolici su
immortal-
2014-04-16
mortal wrote:vuksadinare wrote:ak ni's drugo katolici su
rado nose svoj križ, stina im je kušin
crkva ih je odgojila da ponizno služe, da budu sluge, dobri su, nema oholosti u njima
Guest- Guest
I onda će ti ovaj naš dovest tako jednog Filipinca pa ćeš na kraju ti morat radit i svoj i njegov posao jer ovaj nemisli dignit plaće dvi kune a tebi će solit pamet kako ima tko radit ako ti nećeš.AssadNaPodmornici wrote:https://www.thedubrovniktimes.com/news/croatia/item/4095-croats-are-the-most-cost-effective-foreign-workers-in-germanyAssadNaPodmornici wrote: Upoznao sam ih kao vrijedne, poslušne i skromne ljude. Oni su vam idealan kadar za ugostiteljstvo. Servilni su, uvijek nasmijani, kao stvoreni za rad u turizmu. U usporedbi s našim ljudima, oni nisu toliko snalažljivi, djeluju sporiji, da se našalim, rade na 33 okretaja, ali su kao takvi odgovorni i dobro izvršavaju sve povjerene im zadaće.
dakle Hrvati koji su bili brži , produktivniji, snalažljiviji(inteligentniji) , su im bili preskupi za digntii plaću sa 400-500€ na 700-800€ , i sada uvoze gluplje filipince koji su očito gluplji, sporiji, rade na 33 okretaja, -ali nebune se.
[list=breadcrumb]
[*]Croats are the most cost-effective foreign workers in Germany
[/list]
dakle Hrvat nevalja Hrvatu HDzvcu i poduzetniku, ali zato Njemcu koji je praktički stvorio modernu civilizaciju valjaju , a valjaju Hrvatu, zato svi Hrvati u Njemačkoj, a naši Hrvatski kapitalisti i vlast uvoze glupe i spore filipince koji su "barem nasmješeni, nebune se i spremni su raditi 14h dnevno za 3000kn i spavati naslagani ko sardine u konzervama"
jeben je bio dan kada smo odlučili praviti svoju državu,
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Da, za ugostiteljstvo jesu idealni. Mislim da s hrvatima nema smisla ni pokusavati , oni neka idu konobariti u njemacku. Tamo su disciplinirani i njemci su zadovoljni s njima. Postuju sve, pauze, radno vrijeme i sretan je kad mu njemac kaze guten tag. Tu vjecno neka ljubomora radi kod njih, zasto netko ima lokal a on radi, zasto taj vozi bolji automobil, zasto ima ljepsu zenu, sto ga ne pusti ranije jer su mu frendovi na sanku , zasto cistiti sobu danas jucer ju je , sto on sad bas mora mijenjati bolesnog kolegu , kad ce placa i tako dalje i blize. Zagorcavaju zivot i sebi i vlasnicima ug. objekata. I da im daju 2000 eura srali bi i dalje i bili ljubomorni. Tako da da, filipinci u hotele, hrvati u njemacku.
Last edited by kaya on 12/3/2019, 17:13; edited 2 times in total (Reason for editing : ..)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Samo za cijelogodišnje ugostiteljstvo a čovika za radni odnos cilu godinu moš nać i ovdje. Problem je u sezoncima a to Filipinci nisu. Sezonci će se uvozit iz Bosne , Srbije....kaya wrote:Da, za ugostiteljstvo jesu idealni. Mislim da s hrvatima nema smisla ni pokusavati , oni neka idu konobariti u njemacku. Tamo su disciplinirani i njemci su zadovoljni s njima. Postuju sve, pauze, radno vrijeme i sretan je kad mu njemac kaze guten tag. Tu vjecno neka ljubomora radi kod njih, zasto netko ima lokal a on radi, zasto taj vozi bolji automobil, zasto ima ljepsu zenu, sto ga ne pusti ranije jer su mu frendovi na sanku , zasto cistiti sobu danas jucer ju je , sto on sad bas mora mijenjati bolesnog kolegu , kad ce placa i tako dalje i blize. Zagorcavaju zivot i sebi i vlasnicima ug. objekata. I da im daju 2000 eura srali bi i bili ljubomorni. Tako da da, filipinci u hotele, hrvati u njemacku.
2014-04-11
Ma daj, sto mislis da u austrijskim skijalistima radis cijelu godinu? Radis sezonski, ugovore sklapas na odredeno . Ako u maticnim zemljama ima placu 200 dolara on tu zaradi za 6 mjeseci sasvim solidno. Zimi ga agencija salje drugdje, u austriju npr..RayMabus wrote:Samo za cijelogodišnje ugostiteljstvo a čovika za radni odnos cilu godinu moš nać i ovdje. Problem je u sezoncima a to Filipinci nisu. Sezonci će se uvozit iz Bosne , Srbije....kaya wrote:Da, za ugostiteljstvo jesu idealni. Mislim da s hrvatima nema smisla ni pokusavati , oni neka idu konobariti u njemacku. Tamo su disciplinirani i njemci su zadovoljni s njima. Postuju sve, pauze, radno vrijeme i sretan je kad mu njemac kaze guten tag. Tu vjecno neka ljubomora radi kod njih, zasto netko ima lokal a on radi, zasto taj vozi bolji automobil, zasto ima ljepsu zenu, sto ga ne pusti ranije jer su mu frendovi na sanku , zasto cistiti sobu danas jucer ju je , sto on sad bas mora mijenjati bolesnog kolegu , kad ce placa i tako dalje i blize. Zagorcavaju zivot i sebi i vlasnicima ug. objekata. I da im daju 2000 eura srali bi i bili ljubomorni. Tako da da, filipinci u hotele, hrvati u njemacku.
2015-08-15
Zasto bi netko placao konobare na jadranu zimi ako ne radi?!
S cim da ti da placu .. pa otvori restoran pa ih plati zimi kada si toliko pametan..
S cim da ti da placu .. pa otvori restoran pa ih plati zimi kada si toliko pametan..
2015-08-15
Hrvatice ce dobiti konkurenciju ...eto srice za Mobijusa..One su sazaljive daju picke kogod zatrazi a i onima sramezljivima..katolkinje ...samo joj kazes da virujes u Papu ,,odma se popiski od srice::)))elike su radnice...Od jutra delaju a i navecer ako je potrebito..bit ce sexa i kod 'rvata:::)))
Guest- Guest
Pa ok al to je njemu cijelogodišnje a ne nama. Možeš i to no on nije eu državljanin pa očito onda mora imat posebno dozvolu za Austriju a posebno za Hrvatsku. Malo komplicirano.kaya wrote:Ma daj, sto mislis da u austrijskim skijalistima radis cijelu godinu? Radis sezonski, ugovore sklapas na odredeno . Ako u maticnim zemljama ima placu 200 dolara on tu zaradi za 6 mjeseci sasvim solidno. Zimi ga agencija salje drugdje, u austriju npr..RayMabus wrote:Samo za cijelogodišnje ugostiteljstvo a čovika za radni odnos cilu godinu moš nać i ovdje. Problem je u sezoncima a to Filipinci nisu. Sezonci će se uvozit iz Bosne , Srbije....kaya wrote:Da, za ugostiteljstvo jesu idealni. Mislim da s hrvatima nema smisla ni pokusavati , oni neka idu konobariti u njemacku. Tamo su disciplinirani i njemci su zadovoljni s njima. Postuju sve, pauze, radno vrijeme i sretan je kad mu njemac kaze guten tag. Tu vjecno neka ljubomora radi kod njih, zasto netko ima lokal a on radi, zasto taj vozi bolji automobil, zasto ima ljepsu zenu, sto ga ne pusti ranije jer su mu frendovi na sanku , zasto cistiti sobu danas jucer ju je , sto on sad bas mora mijenjati bolesnog kolegu , kad ce placa i tako dalje i blize. Zagorcavaju zivot i sebi i vlasnicima ug. objekata. I da im daju 2000 eura srali bi i bili ljubomorni. Tako da da, filipinci u hotele, hrvati u njemacku.
2014-04-11
Filipinke rade i na mjesalicama ...vrti bolje nego elekticni otor ..sunce ti jebem onako male a vrtilice kakvih nema ..::)))Mobus ,....zavidim ti::))
Guest- Guest
frka wrote:Hrvatice ce dobiti konkurenciju ...eto srice za Mobijusa..One su sazaljive daju picke kogod zatrazi a i onima sramezljivima..katolkinje ...samo joj kazes da virujes u Papu ,,odma se popiski od srice::)))elike su radnice...Od jutra delaju a i navecer ako je potrebito..bit ce sexa i kod 'rvata:::)))
hahahah...rvati izgubljeni u bespućima povijesne zbiljnosti
Filipinke postaju hrvatske snahe? "One su kao naše žene prije 50 godina"
Spremne su na kompromise i jako su dobre domaćice. Katolkinje, drže do obitelji i braka. Poput Hrvatica, ali ne današnjih, modernih, nego onih prije 50-60 godina. I zato su Filipinke rješenje za sve demografske probleme koji muče Lijepu našu.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/provjereno-filipinke-kao-hrvatske-snahe-one-su-kao-nase-zene-prije-50-godina---469449.html
Guest- Guest
Meni je svejedno. Nije me uopće brige koja će mi se nataknit na kurac. Sve su na isti kalup.frka wrote:Filipinke rade i na mjesalicama ...vrti bolje nego elekticni otor ..sunce ti jebem onako male a vrtilice kakvih nema ..::)))Mobus ,....zavidim ti::))
2014-04-11
by RayMabus Today at 12:29
@frka wrote:
Filipinke rade i na mjesalicama ...vrti bolje nego elekticni otor ..sunce ti jebem onako male a vrtilice kakvih nema ..::)))Mobus ,....zavidim ti::))
Meni je svejedno. Nije me uopće brige koja će mi se nataknit na kurac. Sve su na isti kalup.
E moj ti jarane ..da ti znas kakvih slatkih zenskica ima neb tako divanijo..Ja sam svoje ranijo ko svrake ..a pjevale mi ko slavujceki..A kad ti nasloni ono toplo dupence pa kad proradi mjesalica ...jebo pare i stanove::))
Jesi se malo zainteresiro sada:)))))??? Ma napravit cu ja od tebe jebaca...ako nista platit cu nekoj ovdje sa foruma da te usreci...ne mogu te gledati takog nedojebatog:::))Ajmo zenske koja ce dat Mobijusu...placam 10 dana Espange::))
@frka wrote:
Meni je svejedno. Nije me uopće brige koja će mi se nataknit na kurac. Sve su na isti kalup.
E moj ti jarane ..da ti znas kakvih slatkih zenskica ima neb tako divanijo..Ja sam svoje ranijo ko svrake ..a pjevale mi ko slavujceki..A kad ti nasloni ono toplo dupence pa kad proradi mjesalica ...jebo pare i stanove::))
Jesi se malo zainteresiro sada:)))))??? Ma napravit cu ja od tebe jebaca...ako nista platit cu nekoj ovdje sa foruma da te usreci...ne mogu te gledati takog nedojebatog:::))Ajmo zenske koja ce dat Mobijusu...placam 10 dana Espange::))
Guest- Guest
Nisan , u biti san odspava na kauču , sad iden jist fažola. Nemoš od mene napravit ništa , nešto je odavno u meni umrlo prema njima. Nezanimaju me. Totalno nebitne osobe i stavka u životu.
2014-04-11
kaya wrote:
Ma daj, sto mislis da u austrijskim skijalistima radis cijelu godinu?
Da, oni ljeti imaju planinare. Zimi skijaši, ljeti planinari.
A najbolje, cijene u restoranu na vrhu Alpi iste su kao i cijene po restoranima u gradovima.
Guest- Guest
kaya wrote:Da, za ugostiteljstvo jesu idealni. Mislim da s hrvatima nema smisla ni pokusavati , oni neka idu konobariti u njemacku. Tamo su disciplinirani i njemci su zadovoljni s njima. Postuju sve, pauze, radno vrijeme i sretan je kad mu njemac kaze guten tag. Tu vjecno neka ljubomora radi kod njih, zasto netko ima lokal a on radi, zasto taj vozi bolji automobil, zasto ima ljepsu zenu, sto ga ne pusti ranije jer su mu frendovi na sanku , zasto cistiti sobu danas jucer ju je , sto on sad bas mora mijenjati bolesnog kolegu , kad ce placa i tako dalje i blize. Zagorcavaju zivot i sebi i vlasnicima ug. objekata. I da im daju 2000 eura srali bi i dalje i bili ljubomorni. Tako da da, filipinci u hotele, hrvati u njemacku.
£otk@-
2019-02-12
AssadNaPodmornici wrote:Country IQ
Philippines 86
pusti to njima ide dobro
Ali uglavnom morati ćemo nekog uvesti, navijam za Bjeloruse i Ukrajince pod uvjetom da nauče jezik, promijene (kroatiziraju) ime i prezime, i pristupe RKC.
Razlozi su integrativni i politički, druga generacija bi se mogla uvrstiti u hrvatski nacionalni korpus.
Riječ je i o iznimno lijepom narodu.
Razlozi su integrativni i politički, druga generacija bi se mogla uvrstiti u hrvatski nacionalni korpus.
Riječ je i o iznimno lijepom narodu.
£otk@-
2019-02-12
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Grčka integracijom migranata nadomješta manjak radne snage
» Hrvatskoj nedostaje radne snage, 29.000 radnih dozvola za strance u 2018
» Ministar Pavić našao rješenje za manjak radnika u građevini: Stižu Ukrajinci
» RS ostaje bez radne snage
» Egzodus radne snage iz BiH u HR
» Hrvatskoj nedostaje radne snage, 29.000 radnih dozvola za strance u 2018
» Ministar Pavić našao rješenje za manjak radnika u građevini: Stižu Ukrajinci