Đapić : Komemoraciju iz Bleiburga treba premjestiti u Zagreb
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Đapić : Komemoraciju iz Bleiburga treba premjestiti u Zagreb
...jel obiljezava stradanje poginulih bracana u domovinskom ratu...odnosno izdvojili sredstva..ili su i oni na suprotnoj strani
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Ivica Maštruko, sociolog religije i bivši veleposlanik u Svetoj Stolici, mišljenja je da su katoličke vlasti u Austriji postupile ispravno, dobro i pametno i da su uputile jasan signal HBK-u, kao suorganizatoru, poruku da se na blajburškom polju radilo više o nacionalističkim skupovima, nego o odavanju počasti preminulima, ne samo na blajburškom polju, nego na cijelom Križnom putu. Maštruko kaže da ga čudi dosta oštro reagiranje HBK-a, koje želi ukazati na to da nije bilo dijaloga između dvije crkve, a u to Maštruko jako sumnja pa ocjenjuje da je njihovo reagiranje više usmjereno prema smirivanju desnih krugova u Hrvatskoj. Maštrukov je stav da je uvijek bilo upitno pokroviteljstvo Sabora nad komemoracijom. Ako se odluče komemorirati na nekom drugom mjestu, to neće biti ista stvar jer je Bleiburg postao simbol i po duhu, jedna proustaška manifestacija, mnogo više nego komemoracija žrtava. Ovo je odluka koja misu, a time i manifestaciju okupljanja uopće, dovodi u pitanje, kazao je Maštruko.
dakle sto bi onda trebali puniti supetarski proracun oni cije su clanovi obitelji stradali na kriznom putu...lijepo potratzu drugu turisticku destinaciju i amen...a nije ih malo koji ljetuju u supetru..
2015-09-08
Zašto nam više ne daju da budemo ustaše?
crvenkasti-
2014-04-17
Prika moj, ono na Beliburgu je trebala biti komemoracija i antiratna manifestacija i opomena ...vuksadinare wrote:dakle sto bi onda trebali puniti supetarski proracun oni cije su clanovi obitelji stradali na kriznom putu...lijepo potratzu drugu turisticku destinaciju i amen...a nije ih malo koji ljetuju u supetru..
A oni su napravili nesto potpuno suprotno zdravom razumu. Tamo se upraznjavao nekakav ustasonostalgicarski dernek na kojem su povijesne cinjenice izvrtane na glavu a ta tragedija iskorisrtavana za revizionisticko izvrtanje povijesti. Hocete li ikad shvatiti da povijesni revizionizam ne prolazi.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ok.....ali neka mi objasni onda neko zasto se napada hosovce...mislim ti isti kad su oni branili samo svoj dom..nisu masovno nikog ubijali osim cetnika koji su ih napadali...pa mene je verbalno napao 1991 covjek hrvat koji je bio partizan kad sam dosao doma u maskirnoj uniformi kad sam pristupio tigrovima da sam paravojnik....da koga ja to navodno branim njega ne...Ringo10 wrote:Prika moj, ono na Beliburgu je trebala biti komemoracija i antiratna manifestacija i opomena ...vuksadinare wrote:dakle sto bi onda trebali puniti supetarski proracun oni cije su clanovi obitelji stradali na kriznom putu...lijepo potratzu drugu turisticku destinaciju i amen...a nije ih malo koji ljetuju u supetru..
A oni su napravili nesto potpuno suprotno zdravom razumu. Tamo se upraznjavao nekakav ustasonostalgicarski dernek na kojem su povijesne cinjenice izvrtane na glavu a ta tragedija iskorisrtavana za revizionisticko izvrtanje povijesti. Hocete li ikad shvatiti da povijesni revizionizam ne prolazi.
2015-09-08
ZAGREB Odluka Katoličke crkve u Koruškoj o zabrani mise na Bleiburgu krajnje je neugodna za sadašnju hrvatsku vlast koja je od 2016. godine preko Hrvatskog sabora ponovno pokrovitelj komemoracije kod Bleiburga. Od 1. ožujka u Austriji je zakonom zabranjeno isticanje ustaških simbola pa su za njihovo isticanje kazne i 4.000 eura a za ponovno djelo 10.000 eura.
Nakon prošlogodišnje komemoracije, nekoliko je ljudi bilo privedeno i zadržano u istražnom zatvoru a prijatelj bivšeg HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnje uvjetno je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nacističkog pozdrava.
-----------------------------------------
Ma bićete mi vi ki bubice..............
Nakon prošlogodišnje komemoracije, nekoliko je ljudi bilo privedeno i zadržano u istražnom zatvoru a prijatelj bivšeg HDZ-ovog župana Zlatka Ževrnje uvjetno je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nacističkog pozdrava.
na koga mislis čedoYehudim wrote:ZAGREB Odluka Katoličke crkve u Koruškoj o zabrani mise na Bleiburgu krajnje je neugodna za sadašnju hrvatsku vlast koja je od 2016. godine preko Hrvatskog sabora ponovno pokrovitelj komemoracije kod Bleiburga. Od 1. ožujka u Austriji je zakonom zabranjeno isticanje ustaških simbola pa su za njihovo isticanje kazne i 4.000 eura a za ponovno djelo 10.000 eura.
2015-09-08
Yehudim wrote:[size=40][/size]
GRADONAČELNICA S BRAČA ODBRUSILA ČELNICIMA POČASNOG BLEIBURŠKOG VODA Tražili su donaciju, ona im lijepo objasnila da trebaju novac za važnu proslavu
Tračak svjetla u mrkloj tami', 'sada mi je dan ljepši' samo su neki od komentara na vijest koja je osvanula na Facebooku da je gradonačelnica Grada Supetra odbila molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.
Prva žena Supetra Ivana Marković u odgovoru se obraća predsjedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsjedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i glasnogovorniku Boži Vukušiću u kojemu jasno i precizno odgovara zbog čega ne može udovoljiti njihovom opetovanom zahtjevu da razmotri donaciju za njihove projekte.
- Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu čemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka, navodi su u odgovoru gradonačelnice.
sjajno
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
dostojanstvo su pokazali iza 45Yehudim wrote:[size=40][/size]
GRADONAČELNICA S BRAČA ODBRUSILA ČELNICIMA POČASNOG BLEIBURŠKOG VODA Tražili su donaciju, ona im lijepo objasnila da trebaju novac za važnu proslavu
Tračak svjetla u mrkloj tami', 'sada mi je dan ljepši' samo su neki od komentara na vijest koja je osvanula na Facebooku da je gradonačelnica Grada Supetra odbila molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.
Prva žena Supetra Ivana Marković u odgovoru se obraća predsjedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsjedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i glasnogovorniku Boži Vukušiću u kojemu jasno i precizno odgovara zbog čega ne može udovoljiti njihovom opetovanom zahtjevu da razmotri donaciju za njihove projekte.
- Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu čemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka, navodi su u odgovoru gradonačelnice.
ne znam tko bira gadove na vlast
immortal-
2014-04-16
zvjezdu i partizanski pokret treba zabraniti
2014-04-16
Ooooo...I to budem vidio...mortal wrote:zvjezdu i partizanski pokret treba zabraniti
red wolf-
2016-02-10
mortal wrote:zvjezdu i partizanski pokret treba zabraniti
dat ce bog u drugom zivotu krotkima
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Moj je dedo na Blajburgu bio, na hiljade ustaša zadavio
2016-11-17
Moj je dedo na Blajburgu bio, na hiljade ustaša zadavio
2016-11-17
ča, na vrime se presvuko?
2014-04-16
A mozda postoji paralelni svemir u kojem su tvoje drage ustase i njihove nacisticke gazde dobili rat.mortal wrote:zvjezdu i partizanski pokret treba zabraniti
A na kraju krajeva zabranite, ko vam smeta. Bilo bi i najpostenije da budete ustase do kraja.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
bumo, ne?Ringo10 wrote:A mozda postoji paralelni svemir u kojem su tvoje drage ustase i njihove nacisticke gazde dobili rat.mortal wrote:zvjezdu i partizanski pokret treba zabraniti
A na kraju krajeva zabranite, ko vam smeta. Bilo bi i najpostenije da budete ustase do kraja.
samo nikako dočekati da se to dogodi već jednom
odustali nismo
immortal-
2014-04-16
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Bernardić: Zagreb treba dobiti spomenik Franji Tuđmanu
» Džaferović : Zagreb se treba dobro zamisliti nakon odluke EP
» Marić o odustanku od kandidature za EMA-e: "Treba raditi na tome da dovedemo agencije u Zagreb"
» Miloš Zeman i Putin o novinarima:'Treba ih likvidirati...ne,treba im smanjiti broj'
» Garava iz Austrije hvalila BiH i kritikovala Hrvatsku: "EU migrantima treba dati šansu jer ih treba"
» Džaferović : Zagreb se treba dobro zamisliti nakon odluke EP
» Marić o odustanku od kandidature za EMA-e: "Treba raditi na tome da dovedemo agencije u Zagreb"
» Miloš Zeman i Putin o novinarima:'Treba ih likvidirati...ne,treba im smanjiti broj'
» Garava iz Austrije hvalila BiH i kritikovala Hrvatsku: "EU migrantima treba dati šansu jer ih treba"
Page 2 of 2