Zemlje u kojima će 2100. godine život biti nepodnošljiv zbog visokih temperatura
Page 1 of 1
Zemlje u kojima će 2100. godine život biti nepodnošljiv zbog visokih temperatura
Tako se procjenjuje da će do 2100. godine život postati nepodnošljiv u zemljama Perzijskog zaljeva, piše Independent.
Tokom te godine u Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Saudijskoj Arabiji temperatura bi tokom dana mogla iznositi i do 77 stepeni celzija.
To će se dogoditi ukoliko se nastave zagađivanje okoline i emisija štetnih plinova u mjeri u kojoj se to dešavalo proteklih godina.
Toplotni talasi bi 2100. godine mogli biti veći nego što je ikada zabilježeno u historiji čovječanstva.
Kretanje vani tokom dana moglo bi pri takvim temperaturama izazvati trenutne zdravstvene probleme, upozoreno je u studiji.
Toplotni udari mogli bi izazvati i masovni egzodus stanovništva iz ovih zemalja, dodaje se.
Jedan od kreatora studije Elfatih Eltahir upozorio je i da bi hadž mogao svake godine odnijeti sve više života zbog visokih temperatura tokom dana.
http://www.klix.ba/scitech/nauka/zemlje-u-kojima-ce-2100-godine-zivot-biti-nepodnosljiv-zbog-visokih-temperatura/151027108
Jok ne , ostat će dole pržiti se na plus 77 stupnjeva.
Tokom te godine u Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Saudijskoj Arabiji temperatura bi tokom dana mogla iznositi i do 77 stepeni celzija.
To će se dogoditi ukoliko se nastave zagađivanje okoline i emisija štetnih plinova u mjeri u kojoj se to dešavalo proteklih godina.
Toplotni talasi bi 2100. godine mogli biti veći nego što je ikada zabilježeno u historiji čovječanstva.
Kretanje vani tokom dana moglo bi pri takvim temperaturama izazvati trenutne zdravstvene probleme, upozoreno je u studiji.
Toplotni udari mogli bi izazvati i masovni egzodus stanovništva iz ovih zemalja, dodaje se.
Jedan od kreatora studije Elfatih Eltahir upozorio je i da bi hadž mogao svake godine odnijeti sve više života zbog visokih temperatura tokom dana.
http://www.klix.ba/scitech/nauka/zemlje-u-kojima-ce-2100-godine-zivot-biti-nepodnosljiv-zbog-visokih-temperatura/151027108
Jok ne , ostat će dole pržiti se na plus 77 stupnjeva.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Zemlje u kojima će 2100. godine život biti nepodnošljiv zbog visokih temperatura
pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Guest- Guest
Re: Zemlje u kojima će 2100. godine život biti nepodnošljiv zbog visokih temperatura
Kaže Angela da će se svi Arapi vratit nazad nakon tri godine ako dole rat prestane ......
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kako da ne...dotad ce se nakotiti,osnovati familije,braca pozeniti sestre za papire,i onda im ti nakon 3 godine pokazi zakon,koji ce ih moci protjerati..
Guest- Guest
2100 godine san negdje kod razdjevicavanja 45-e ljepotice.
omni-
2014-04-12
Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Guest- Guest
A na granicama Eunije treba stajati svećenik sa svetom vodicom za pokrštenje. Tko neće, nek se peče i okreće.
I to je opcija, samo kažu da će se nakon otapanja leda u Sibiru početi širiti neki otrovni plinovi jer će početi trunuti gomila biljnih i životinjskih ostatakah koji su sada zaleđeni.Eva wrote:Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Posušiće mi se grah. ......
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Od nečeg moraš umrijet, kaj ne?Regoč wrote:I to je opcija, samo kažu da će se nakon otapanja leda u Sibiru početi širiti neki otrovni plinovi jer će početi trunuti gomila biljnih i životinjskih ostatakah koji su sada zaleđeni.Eva wrote:Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Guest- Guest
iduce zime,odnosno 10 mjesec,pitjim urediti moj brlog od brvana..Eva wrote:Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Guest- Guest
???..Sibir je po ljeti sasvim ugodan,bar vecina njega..po zimi,zna se..ugodno hladno...o cemu ti pricas? kakvi ostaci??Regoč wrote:I to je opcija, samo kažu da će se nakon otapanja leda u Sibiru početi širiti neki otrovni plinovi jer će početi trunuti gomila biljnih i životinjskih ostatakah koji su sada zaleđeni.Eva wrote:Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Guest- Guest
Cilj je preživjeti, zar ne?Eva wrote:Od nečeg moraš umrijet, kaj ne?Regoč wrote:I to je opcija, samo kažu da će se nakon otapanja leda u Sibiru početi širiti neki otrovni plinovi jer će početi trunuti gomila biljnih i životinjskih ostatakah koji su sada zaleđeni.Eva wrote:Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Negdje sam čitao, možda i gledao, tko bi se sad sjetio, da su pod sniegom i ledom u Sibiru ostatci mnogih životinjah i biljakah koji su trenutačno zamrznuti, a s rastom temperature počet će trunuti i time zatrovati atmosferu. To bi bio razlog da otpadne ideja o seobi u Sibir u slučaju daljnjega rasta temperature na Zemlji.bogomdani wrote:???..Sibir je po ljeti sasvim ugodan,bar vecina njega..po zimi,zna se..ugodno hladno...o cemu ti pricas? kakvi ostaci??Regoč wrote:I to je opcija, samo kažu da će se nakon otapanja leda u Sibiru početi širiti neki otrovni plinovi jer će početi trunuti gomila biljnih i životinjskih ostatakah koji su sada zaleđeni.Eva wrote:Mi ćemo, ak sve bude OK, slijedeće ljeto ехать в Сибирьbogomdani wrote:pa..ja sam ljetoj jedva docekao da pobjegnem iz Slavonije...grdo..nekoliko mjeseci bez kise,temperatura po noci rjetko ispod 31-32...uzas zivi.,.naljeto idem na sjever...ebo jug..
Similar topics
» Džaferović: Neću biti kandidat 2022. godine, član Predsjedništva BiH će biti Bakir Izetbegović
» Interaktivno: Zemlje kojima prijeti gubitak američke pomoći
» U Turskoj izbili prosvjedi zbog visokih cijena struje i plina
» Europske zemlje ubrzano donose zakone kojima se zabranjuju običaji migranata muslimana
» Afričke zemlje ne žele primiti natrag svoje građane kojima je odbijen status izbjeglice u EU
» Interaktivno: Zemlje kojima prijeti gubitak američke pomoći
» U Turskoj izbili prosvjedi zbog visokih cijena struje i plina
» Europske zemlje ubrzano donose zakone kojima se zabranjuju običaji migranata muslimana
» Afričke zemlje ne žele primiti natrag svoje građane kojima je odbijen status izbjeglice u EU
Page 1 of 1