Novo američko istraživanje: Sir je opasan i izaziva ovisnost
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Novo američko istraživanje: Sir je opasan i izaziva ovisnost
[size=30]Pozor, siroljupci: Vaša omiljena namirnica izaziva ovisnost kao i droga[/size]
E.DO. / UTORAK, 27.10.2015 12:00Ako i ti spadaš u skupinu obožavatelja sira, vjeruj nam, nisi jedina • A upravo je sir bio glavna tema jednog nedavnog američkog istraživanja
Foto: 123 rf, Giphy
CHEDDAR, Gouda, Feta... Koja je tvoja omiljena vrsta?
Ako i ti spadaš u skupinu obožavatelja sira, vjeruj nam, nisi jedina. A upravo je sir bio glavna tema jednog nedavnog američkog istraživanja, koje je otkrilo kako sir izaziva jednaku ovisnost, kao i droga, ali s puno blažim posljedicama.
Istraživanje je provedeno na Sveučilištu u Michiganu, a ono je pokazalo kako je sir jednako zarazan kao droga, zbog sastojka koji se zove kazein. Radi se o proteinu, koji se nalazi u svim mliječnim proizvodima.
Kada se sir konzumira i potom probavlja, kazein otpušta opijate, koji se nazivaju kazomorfini, koji pak utječu na dopamin, jedan od transmitera koji reguliraju centralni živčani sustav.
U istraživanju je sudjelovalo 500 volontera, a ono je bilo podijeljeno u 2 manja istraživanja. U prvom, ispitanici su se morali izjasniti o tome za koju hranu, od 35 ponuđenih namirnica, smatraju da je najviše zarazna, a u drugom upitniku su od tih 35 različitih vrsta hrane, trebali otkriti čega bi im se bilo najteže odreći.
Na vrhu se tako našla pizza, a u stopu ju slijede čokolada, čips, kolači i hamburgeri.
Drugim riječima, što neka namirnica sadrži više masnoće te je više obrađena, to ona izaziva i veću ovisnost.
http://www.index.hr/rouge/clanak/pozor-siroljupci-vasa-omiljena-namirnica-izaziva-ovisnost-kao-i-droga/851945.aspx
E.DO. / UTORAK, 27.10.2015 12:00Ako i ti spadaš u skupinu obožavatelja sira, vjeruj nam, nisi jedina • A upravo je sir bio glavna tema jednog nedavnog američkog istraživanja
Foto: 123 rf, Giphy
CHEDDAR, Gouda, Feta... Koja je tvoja omiljena vrsta?
Ako i ti spadaš u skupinu obožavatelja sira, vjeruj nam, nisi jedina. A upravo je sir bio glavna tema jednog nedavnog američkog istraživanja, koje je otkrilo kako sir izaziva jednaku ovisnost, kao i droga, ali s puno blažim posljedicama.
Istraživanje je provedeno na Sveučilištu u Michiganu, a ono je pokazalo kako je sir jednako zarazan kao droga, zbog sastojka koji se zove kazein. Radi se o proteinu, koji se nalazi u svim mliječnim proizvodima.
Kada se sir konzumira i potom probavlja, kazein otpušta opijate, koji se nazivaju kazomorfini, koji pak utječu na dopamin, jedan od transmitera koji reguliraju centralni živčani sustav.
U istraživanju je sudjelovalo 500 volontera, a ono je bilo podijeljeno u 2 manja istraživanja. U prvom, ispitanici su se morali izjasniti o tome za koju hranu, od 35 ponuđenih namirnica, smatraju da je najviše zarazna, a u drugom upitniku su od tih 35 različitih vrsta hrane, trebali otkriti čega bi im se bilo najteže odreći.
Na vrhu se tako našla pizza, a u stopu ju slijede čokolada, čips, kolači i hamburgeri.
Drugim riječima, što neka namirnica sadrži više masnoće te je više obrađena, to ona izaziva i veću ovisnost.
http://www.index.hr/rouge/clanak/pozor-siroljupci-vasa-omiljena-namirnica-izaziva-ovisnost-kao-i-droga/851945.aspx
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Novo američko istraživanje: Sir je opasan i izaziva ovisnost
spreman sam, da ih oteram u q. sve sto je preterano škodi.
i zenska, msm vagina, stvara zavisnost. mnogi su izdahnuli na vagini.
pa šta sad, da prekinemo kontakte, druzenja, sa vaginom.
i zenska, msm vagina, stvara zavisnost. mnogi su izdahnuli na vagini.
pa šta sad, da prekinemo kontakte, druzenja, sa vaginom.
Guest- Guest
I miševi vole sir...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
jebo pas mater retardiranu i ko ova istraživanja provodi
Marc imaš problem sa znanosti...istinom, svjetlom :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Danas sam uzinat pozderao Limburger...tko zna sto je to,zna sve...
Guest- Guest
ima vic o tome...doktore, kako ja mogu živjeti 150 godina...doktor pita jel jedeš crveno meso, ne, to donosi rak...jel jedeš masno, ne, kolesterol, doktore dragi...no, onda jel piješ...ni kap doktore, ciroza i tako to...a jel pušiš...pa da rak pluća dobijem, što mi to treba.... a slatko, kolače, slatkiše, čokoladu... ne, pazim na šećer...pa koji kurac onda želiš živjeti 150 godina???
Last edited by Starhemberg on 27/10/2015, 21:39; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ja sam smrkao parmezan.bogomdani wrote:Danas sam uzinat pozderao Limburger...tko zna sto je to,zna sve...
omni-
2014-04-12
Grana Padano... ..no samo uz jela..Probaj Limburger..jest da smradom nadmasuje smrdljive tenisice,ali je genijalan..omni wrote:Ja sam smrkao parmezan.bogomdani wrote:Danas sam uzinat pozderao Limburger...tko zna sto je to,zna sve...
Guest- Guest
Ako baca na neopranu macu moglo bi se prezivit al nemoj mi brate onih miomirisa kanalizacije i trulih stakora.bogomdani wrote:Grana Padano... ..no samo uz jela..Probaj Limburger..jest da smradom nadmasuje smrdljive tenisice,ali je genijalan..omni wrote:Ja sam smrkao parmezan.bogomdani wrote:Danas sam uzinat pozderao Limburger...tko zna sto je to,zna sve...
omni-
2014-04-12
Inace nisam neki ljubitelj sira, kazu da je opasan i da izaziva ovisnost.
omni-
2014-04-12
Sirevi samo neki..moraju bit odlicni,inace:ne,hvala..;)
2014-04-12
Paski od gligore i dosta, aj dobro mogu i vrgorackoimocki:)maggie13 wrote:Sirevi samo neki..moraju bit odlicni,inace:ne,hvala..;)
dijagram-
2015-08-09
gdje je campi da nas prosvjetli?
Tony Soprano-
2015-08-15
volim ja i livanjski i neke francuske,danske..:Pdijagram wrote:Paski od gligore i dosta, aj dobro mogu i vrgorackoimocki:)maggie13 wrote:Sirevi samo neki..moraju bit odlicni,inace:ne,hvala..;)
2014-04-12
a da neku kozu privedeš k sebi pa da si sama spraviš sir... provjereno..... ovisnost o tom proizvodu ti ne bude škodila....
2015-08-08
Kozje mlijeko sam pio kao klinjo i ne pamtim ga po dobru...užasno smrdi... ali je navodno zdravije od kravljeg.michaellcmacha wrote:a da neku kozu privedeš k sebi pa da si sama spraviš sir... provjereno..... ovisnost o tom proizvodu ti ne bude škodila....
Guest- Guest
tog covjeka nema, a ni macka, a ni zvone od Usore.Tony Soprano wrote:gdje je campi da nas prosvjetli?
dijagram-
2015-08-09
koze su draga i cista bica..samo mlijeko ima preintenzivan okus..:)michaellcmacha wrote:a da neku kozu privedeš k sebi pa da si sama spraviš sir... provjereno..... ovisnost o tom proizvodu ti ne bude škodila....
2014-04-12
najadaptabilnije mlijeko, ali konkretno pričamo o siru, a sirevi na bazi kozjeg mlijeka su primus među sirevima...maggie13 wrote:koze su draga i cista bica..samo mlijeko ima preintenzivan okus..:)michaellcmacha wrote:a da neku kozu privedeš k sebi pa da si sama spraviš sir... provjereno..... ovisnost o tom proizvodu ti ne bude škodila....
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Novo moćno rusko oružje koje izaziva halucinacije
» Novo istraživanje: Možemo se približio SDP-u kao nikad dosad
» Objavljeno novo istraživanje, SDP-ova koalicija vodi u tri od četiri jedinice
» Novo istraživanje: HDZ uvjerljivo prvi, SDP nikad gori, Možemo! treća snaga
» NOVO ISTRAŽIVANJE CROBAROMETRA: Građani najviše vjeruju predsjednici, a kao najveći problem države navode nezaposlenost
» Novo istraživanje: Možemo se približio SDP-u kao nikad dosad
» Objavljeno novo istraživanje, SDP-ova koalicija vodi u tri od četiri jedinice
» Novo istraživanje: HDZ uvjerljivo prvi, SDP nikad gori, Možemo! treća snaga
» NOVO ISTRAŽIVANJE CROBAROMETRA: Građani najviše vjeruju predsjednici, a kao najveći problem države navode nezaposlenost
Page 1 of 3