Nova radna snaga dolazi s Dalekog istoka
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Nova radna snaga dolazi s Dalekog istoka
Sad izmišljaju toplu vodu : penzioneri pola radnog vrimena , lovaju curice po srednjim školama da im rade liti na kasi.
On priča.o Filipincu a Filpinac košta u startu najeftiniji 6000 kuna i kad mu daš tih 4000 kuna na ruke jer mu moraš platit sve živo : režije , gorivo , stan , hranu i avionsku kartu koja dođe 6000 kuna a vamo neće dignit plaću s 4000 na 4500 meni a njemu će platit 6000 najmanje.
Moš mislit.
On priča.o Filipincu a Filpinac košta u startu najeftiniji 6000 kuna i kad mu daš tih 4000 kuna na ruke jer mu moraš platit sve živo : režije , gorivo , stan , hranu i avionsku kartu koja dođe 6000 kuna a vamo neće dignit plaću s 4000 na 4500 meni a njemu će platit 6000 najmanje.
Moš mislit.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
zaleć u kafić, makijato i: e a ovo mi je malo, to mi se ono ka neda, nisam budala...
kako to, kako to...rekao bi vojko v
zaleć u kafić, makijato i: e a ovo mi je malo, to mi se ono ka neda, nisam budala...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
AlfaOmega wrote:zamrzija neoliberalizam
Is Buffett a fan of MMT now?
Here's the key excerpt:
Those who regularly preach doom because of government budget deficits (as I regularly did myself for many years) might note that our country’s national debt has increased roughly 400-fold during the last of my 77-year periods. That’s 40,000%! Suppose you had foreseen this increase and panicked at the prospect of runaway deficits and a worthless currency. To “protect” yourself, you might have eschewed stocks and opted instead to buy 31⁄4 ounces of gold with your $114.75.
And what would that supposed protection have delivered? You would now have an asset worth about $4,200, less than 1% of what would have been realized from a simple unmanaged investment in American business. The magical metal was no match for the American mettle.
https://www.zerohedge.com/news/2019-02-23/berkshire-letter-highlights-shocking-25bn-loss-buffet-bashes-deficit-doomsayers
Warren Buffet prešao na MMT, moramo i Assada pridobiti na mračnu stranu
Guest- Guest
Da nisu bili tako gramzljivi i odma reagirali kad su političari počeli poskupljivat stvari i digli glas da će morat podić plaće ako se to nastavi i rekli stop poskupljivanju nego kako su u dogovoru s političarima onda je šema bila : oni će nastavit radit za manje ( poznato hdz/sdp stezanje kaiša al nestežu ga sebi nego radnicima ) , ne bi im sad uteklo 400 tisuća mladih a ovi ostali neće više da rade i sad pričaju priče čiji su naslovi ovo :
- Ima posla neće nitko da radi kme kme kme
- Ako nećete vi dovest ćemo mi crnce iz Tanzanije za 4000 kuna ( iako je očito da je trošak u startu 6000 kuna pošto mu mora osigurat sve živo )
HDZ/ SDP političari i hrvatski kapitalisti na putu ka ponoru.
- Ima posla neće nitko da radi kme kme kme
- Ako nećete vi dovest ćemo mi crnce iz Tanzanije za 4000 kuna ( iako je očito da je trošak u startu 6000 kuna pošto mu mora osigurat sve živo )
HDZ/ SDP političari i hrvatski kapitalisti na putu ka ponoru.
Last edited by RayMabus on Sat 23 Feb - 21:09; edited 1 time in total
2014-04-11
vojko je malo jače ljevičarsko govnoepikur37 wrote:Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
immortal-
2014-04-16
dobro sad ne znam kojeg je političkog smjeramortal wrote:vojko je malo jače ljevičarsko govnoepikur37 wrote:Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
2015-08-06
Pa dovedi Filipinca , on će za 4000 tebi radit cilo lito , samo mu daj malo kruva i vode , neki karton di će ležat i avionsku kartu od 6000 kuna.epikur37 wrote:Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
Dovedi slobodno , meni to uopše nesmeta.
2014-04-11
Može Filipinac i gladan radit , tuš odma uštedit 2000 kuna misećno.RayMabus wrote:Pa dovedi Filipinca , on će za 4000 tebi radit cilo lito , samo mu daj malo kruva i vode , neki karton di će ležat i avionsku kartu od 6000 kuna.epikur37 wrote:Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
Nek gladuje tri miseca , kad se vrati u Filipine jist će.
Ajde moj drugome vi priče pričajte.
2014-04-11
RayMabus wrote:Može Filipinac i gladan radit , tuš odma uštedit 2000 kuna misećno.RayMabus wrote:Pa dovedi Filipinca , on će za 4000 tebi radit cilo lito , samo mu daj malo kruva i vode , neki karton di će ležat i avionsku kartu od 6000 kuna.epikur37 wrote:Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
Nek gladuje tri miseca , kad se vrati u Filipine jist će.
Ajde moj drugome vi priče pričajte.
ja bum uzel domaću radnicu.
2015-08-06
Ma uzmi šta god oćeš , kakvi ste nebi čudija da se država dosjeti da će ona plaćat avio kartu od 6000 kuna pod izlikom nekom o lakšem nalaženju radne snage u turizmu.
Sisate nas ostale da bi vaš.sistem koji traje 30 godina u režiji HDZ i SDP preživija.
Vlastitu mater bi zajebali da možete.
Sisate nas ostale da bi vaš.sistem koji traje 30 godina u režiji HDZ i SDP preživija.
Vlastitu mater bi zajebali da možete.
2014-04-11
Srića moja šta van je krahira natalitet a uteklo 400 tisuća reproduktivnog stanovništva a Arapi nadolaze pa će ugrozit turizam pa nećete imat ni kune u proračunu za te svoje igrice koje ste naumili.
Čitan vas ko knjigu jer san jedan od vas.
Čitan vas ko knjigu jer san jedan od vas.
2014-04-11
Sad će katolička crkva forsirat ovo jer su ovi katolici a radna snaga iz regiona i Ukrajine su uglavnom pravoslavni ili islam. Već se radi neko spajanje biroa za zapošljavanje ovdje i u Filipinima. Znači teren se priprema. Pa će bit skupa karta pa će država našim novcem naravno stimulirat tu avio kartu do Filipina s nekih 10 do 15% možda i više pa eto i avio linije Hrvatska Filipini.
Na svu sreću na jadranu su upravo ti sezonski poslovi koji uglavnom zbog kratkog vremenskog trajanja nisu isplativi ovima no kaptol to ni nezanima , njihov je cilj dovuć Filipince u Zagreb a na Jadran šta bude.
Ko knjigu vas čitam.
Na svu sreću na jadranu su upravo ti sezonski poslovi koji uglavnom zbog kratkog vremenskog trajanja nisu isplativi ovima no kaptol to ni nezanima , njihov je cilj dovuć Filipince u Zagreb a na Jadran šta bude.
Ko knjigu vas čitam.
2014-04-11
Zagreb Manila avio linija.
10% stimulans na avio kartu = = 600 kuna.
Deset radnika = 6000 kuna
Sto radnika = 60.000 kuna
Tisuću radnika = 600.000 kuna
Izračunat ćete vi to sasvim dovoljno da dobijete tu isplativu liniju i popunjenu tokom cijele godine Zagreb Manila
10% stimulans na avio kartu = = 600 kuna.
Deset radnika = 6000 kuna
Sto radnika = 60.000 kuna
Tisuću radnika = 600.000 kuna
Izračunat ćete vi to sasvim dovoljno da dobijete tu isplativu liniju i popunjenu tokom cijele godine Zagreb Manila
2014-04-11
Sutra u SD: Rat za svakoga konobara , nude im Božnicu , 13 plaću
Pa daj Filipincu za kartu 6000 kuna ako je to tako
Pa daj Filipincu za kartu 6000 kuna ako je to tako
2014-04-11
Nish..brutalni zakoni trzista radne snage pocinju i RH pogadjati..
Guest- Guest
Sad čitam ovi Filipinci kuhari u Dubrovniku i Zagrebu kaže gazda da je samo papire platija 2000 eura.
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/clanak/id/560833/filipinski-chefovi-postali-face--u-gradu-zarauju-i-pet-puta-vise-nego-doma#&gid=null&pid=3
Filipini nisu demokracija , njihova vlada ako si ti poslodavac a nemožeš njima dat tisuću eura pečate da ga puste smatraju te neozbiljnim poslodavcem.
U prevodu ko ove bude tija morat će mu pečate i papire platit od 500 do 2000 eura.
Tko voli nek izvoli.
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/clanak/id/560833/filipinski-chefovi-postali-face--u-gradu-zarauju-i-pet-puta-vise-nego-doma#&gid=null&pid=3
Filipini nisu demokracija , njihova vlada ako si ti poslodavac a nemožeš njima dat tisuću eura pečate da ga puste smatraju te neozbiljnim poslodavcem.
U prevodu ko ove bude tija morat će mu pečate i papire platit od 500 do 2000 eura.
Tko voli nek izvoli.
2014-04-11
ako si ga slušao mogao si shvatiti, a i vidjeti na njegovom spotu aleksandra stankovićaepikur37 wrote:dobro sad ne znam kojeg je političkog smjeramortal wrote:vojko je malo jače ljevičarsko govnoepikur37 wrote:Daju se dobre plaće al domaći neće da rade...eno skoro sam otvorio temu...
Bujancu sigurno ne bi došao
immortal-
2014-04-16
ooooo, trpacina na vidiku
pa ajde, trpaaaaaj :D
pa ajde, trpaaaaaj :D
2014-04-11
filipinci su katolici to je ok