WHO potvrdio: mesne prerađevine (slanina, šunke i kobasice) uzrokuju rak!
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
L'âme- Posts : 25744
2014-04-11
Re: WHO potvrdio: mesne prerađevine (slanina, šunke i kobasice) uzrokuju rak!
Pa med jest šećer. Jedina razlika između meda i šećera je što se u stolnom šećeru molekula glukoze i molekula fruktoze nalaze zajedno spojene u molekulu saharoze, dok su u medu glukoza i fruktoza odvojene.maggie13 wrote:
pravi medni secer :D
Tako da kad ljudi pričaju kako je med ljekovit pričaju zapravo gluposti. Med je jedino bogat kalorijama, kao i običan šećer.
Last edited by ostrakon on Mon 26 Oct - 23:00; edited 1 time in total
Guest- Guest
pa ja, e to je nesta neprocijenjivo. A u buducnosti ce bit jos vise cijenjeno, premda taj trend je aktivan vec nekih 30 godina ( kod pametnih ljudi oduvijek ). Tamo oko 2025 predvinjam antimarket revoluciju koja ce uzdrmati trziste i koncept prodaje hrane kao i prehrambenu indistriju do temelja. valja se pripremit.
pa,da,pravi oksimoron..odvojeno spojeno..:)ostrakon wrote:Pa med jest šećer. Jedina razlika između meda i šećera je što se u stolnom šećeru molekula glukoze i molekula fruktoze nalaze spojene, dok su u medu one odvojene.maggie13 wrote:
pravi medni secer :D
Tako da kad ljudi pričaju kako je med ljekovit pričaju zapravo gluposti. Med je jedino bogat kalorijama, kao i običan šećer.
Pitanje je daljnje spajanje ovih odvojenih iz meda ili sugeriras da je med zaista bezvrijedan?
2014-04-11
sta sad, ni med ne valja,, daj jebite se
da,komadic zemlje,dobro sjeme i sadnice,mali plastenik po mogucnosti..samo kako zastititi tlo od zagađenja vodom,etc.:)jokerman wrote:pa ja, e to je nesta neprocijenjivo. A u buducnosti ce bit jos vise cijenjeno, premda taj trend je aktivan vec nekih 30 godina ( kod pametnih ljudi oduvijek ). Tamo oko 2025 predvinjam antimarket revoluciju koja ce uzdrmati trziste i koncept prodaje hrane kao i prehrambenu indistriju do temelja. valja se pripremit.
Pritom,zakonskom regulativom ce se to onemogucit.
2014-04-11
Po svojoj stvarnoj vrijednost med je isti kao i bijeli šećer. Ako želiš paziti na unose šećera, kupuj čistu glukozu, ili grožđani šećer.maggie13 wrote:
pa,da,pravi oksimoron..odvojeno spojeno..:)
Pitanje je daljnje spajanje ovih odvojenih iz meda ili sugeriras da je med zaista bezvrijedan?
Fruktoza je za naš organizam toksin, slično poput alkohola i razgrađuje se u jetri, pretvara u glikogen i deblja.
Glukoza se spaljuje direkto u stanicama, daje energiju mišićima, tj. odmah se troši ako je ne konzumiramo previše pa ne deblja.
Guest- Guest
nasrecu,rijetko konzumiram med..no,sto kazes na pitanje mogu li se ove odvojene mplekule iz meda spajati s nekim drugima u kombinaciji te tvoriti nove,korisne spojeve.ostrakon wrote:Po svojoj stvarnoj vrijednost med je isti kao i bijeli šećer. Ako želiš paziti na unose šećera, kupuj čistu glukozu, ili grožđani šećer.maggie13 wrote:
pa,da,pravi oksimoron..odvojeno spojeno..:)
Fruktoza je za naš organizam toksin, slično poput alkohola i razgrađuje se u jetri, pretvara u glikogen i deblja.
Glukoza se spaljuje direkto u stanicama, daje energiju mišićima, tj. odmah se troši ako je ne konzumiramo previše pa ne deblja.
2014-04-11
iz šećera obično nastaju alkoholi fermentacijom, i mislim da mogu nastati uljamaggie13 wrote:
nasrecu,rijetko konzumiram med..no,sto kazes na pitanje mogu li se ove odvojene mplekule iz meda spajati s nekim drugima u kombinaciji te tvoriti nove,korisne spojeve.
Guest- Guest
maggie13 wrote:da,komadic zemlje,dobro sjeme i sadnice,mali plastenik po mogucnosti..samo kako zastititi tlo od zagađenja vodom,etc.:)jokerman wrote:pa ja, e to je nesta neprocijenjivo. A u buducnosti ce bit jos vise cijenjeno, premda taj trend je aktivan vec nekih 30 godina ( kod pametnih ljudi oduvijek ). Tamo oko 2025 predvinjam antimarket revoluciju koja ce uzdrmati trziste i koncept prodaje hrane kao i prehrambenu indistriju do temelja. valja se pripremit.
ovo je stvarno duboka tema, koja se grana na sve strane, jer se ne tice direktno hranei prehrambenih navika neg zapravo sustava drustvene kontrole. Pojasnit cu, premda nece bit najjasnije, jer bi za tocno i precizno objasnjenej valjalo pisat traktate. Prehrambena industrija kao i trziste sta je sleduje, i nacin na koje je koncipirano je zapravo jedna vrsta monopola koji osigurava funkcijniranje potrosackog drustva. Ljudi su zapolseni u tercijarnim, sekundarnim bransama, strapani u gradove, posadeni na pete katove. kupuju htanu u supermarketima, jebavaju s eda prstis trazeci najeftinije ponude, sta sve ne. POn, jadan nema kad nit ima di sta posadit, i sta uzgojiit. I onda jede sta mu dadnu, sta mu erviraju, sta je tog vikenda na akciji. Naravno, to drzavi dobro dode, jer onda individua mora radit da bi jeo, jer nema drugog nacina da dode do hrane, govorim figurativno. Pazi sad, kada tehnologija, ako i svijst dodu na tu razinu ( zvuci new age, ali bare with me ) da ljudi budu prehrambeno (vlastita hrana) energetski (vlastita struja, sta bi moglo bit u buducnosti, mislim male privatne kucne elektrane na sta vec bude moglo) i informacijski ( pozpuno slobodan pristup informacijama, ajmo rec neki web.3) neovisni, drustvo ovo koje poznajemo, nema ga vise. Mislim da ce s esve to odigrat kroz iducih 150- 200 godina.
Last edited by jokerman on Mon 26 Oct - 23:16; edited 1 time in total
za alkohol znam..a,ulja..khmm..kako nastaje ulje konoplje?ostrakon wrote:iz šećera obično nastaju alkoholi fermentacijom, i mislim da mogu nastati uljamaggie13 wrote:
nasrecu,rijetko konzumiram med..no,sto kazes na pitanje mogu li se ove odvojene mplekule iz meda spajati s nekim drugima u kombinaciji te tvoriti nove,korisne spojeve.
2014-04-11
jokerman wrote:sta sad, ni med ne valja,, daj jebite se
zanimljivo i logicno razmisljanje..i sama sam o tome razmisljala na takav nacin..no,nedostaje ti onaj dio o zskonskoj regulativi..mislis da ce drzava to dopustit?!jokerman wrote:maggie13 wrote:da,komadic zemlje,dobro sjeme i sadnice,mali plastenik po mogucnosti..samo kako zastititi tlo od zagađenja vodom,etc.:)jokerman wrote:pa ja, e to je nesta neprocijenjivo. A u buducnosti ce bit jos vise cijenjeno, premda taj trend je aktivan vec nekih 30 godina ( kod pametnih ljudi oduvijek ). Tamo oko 2025 predvinjam antimarket revoluciju koja ce uzdrmati trziste i koncept prodaje hrane kao i prehrambenu indistriju do temelja. valja se pripremit.
ovo je stvarno duboka tema, koja se grana na sve strane, jer se ne tice direktno hranei prehrambenih navika neg zapravo sustava drustvene kontrole. Pojasnit cu, premda nece bit najjasnije, jer bi za tocno i precizno objasnjenej valjalo pisat traktate. Prehrambena industrija kao i trziste sta je sleduje, i nacin na koje je koncipirano je zapravo jedna vrsta monopola koji osigurava funkcijniranje potrosackog drustva. Ljudi su zapolseni u tercijarnim, sekundarnim bransama, strapani u gradove, posadeni na pete katove. kupuju htanu u supermarketima, jebavaju s eda prstis trazeci najeftinije ponude, sta sve ne. POn, jadan nema kad nit ima di sta posadit, i sta uzgojiit. I onda jede sta mu dadnu, sta mu erviraju, sta je tog vikenda na akciji. Naravno, to drzavi dobro dode, jer onda individua mora radit da bi jeo, jer nema drugog nacina da dode do hrane, govorim figurativno. Pazi sad, kada tehnologija, ako i svijst dodu na tu razinu ( zvuci new age, ali bare with me ) da ljudi budu prehrambeno (vlastita hrana) energetski (vlastita struja, sta bi moglo bit u buducnosti, mislim male privatne kucne elektrane na sta vec bude moglo) i informacijski ( pozpuno slobodan pristup informacijama, ajmo rec neki web.3) neovisni, drustvo ovo koje poznajemo, nema ga vise. Mislim da ce s esve to odigrat kroz iducih 150- 200 godina.
2014-04-11
događa se obrnuto, iako sam vidio neke tradicionaliste s tim pokušajima pokretanja vlastitih tržišta i sljokerman wrote:maggie13 wrote:da,komadic zemlje,dobro sjeme i sadnice,mali plastenik po mogucnosti..samo kako zastititi tlo od zagađenja vodom,etc.:)jokerman wrote:pa ja, e to je nesta neprocijenjivo. A u buducnosti ce bit jos vise cijenjeno, premda taj trend je aktivan vec nekih 30 godina ( kod pametnih ljudi oduvijek ). Tamo oko 2025 predvinjam antimarket revoluciju koja ce uzdrmati trziste i koncept prodaje hrane kao i prehrambenu indistriju do temelja. valja se pripremit.
biljka uzima CO2 iz zraka i vodu H2O iz zemlje te onda pomoću sunčeve svijetlosti pravi lančaste i prstenaste (CH) molekule šećera i ulja.maggie13 wrote:
za alkohol znam..a,ulja..khmm..kako nastaje ulje konoplje?
sprema te šećere i ulja u sjemenke, a onda prešanjem tih sjemenik mi dobijemo ulje
određena ulja izlučuje i u obliku voska na pupoljcima, time se narkići vole drogirati, a ona se dobivaju otapanjem u nekom organskom otapalu
Guest- Guest
izlucuje ulje kroz pore..pod nekim uvjetima,prepostavljam..:)ostrakon wrote:biljka uzima CO2 iz zraka i vodu H2O iz zemlje te onda pomoću sunčeve svijetlosti pravi lančaste i prstenaste (CH) molekule šećera i ulja.maggie13 wrote:
za alkohol znam..a,ulja..khmm..kako nastaje ulje konoplje?
sprema te šećere i ulja u sjemenke, a onda prešanjem tih sjemenik mi dobijemo ulje
određena ulja izlučuje i u obliku voska na pupoljcima, time se narkići vole drogirati, a ona se dobivaju otapanjem u nekom organskom otapalu
2014-04-11
kic wrote:
događa se obrnuto, iako sam vidio neke tradicionaliste s tim pokušajima pokretanja vlastitih tržišta i sl
Guest- Guest
mislim da se tu radi o nešto gušćoj supstanci, pa se to klasificira kao vosak, dok su ulja tekuća iako sličnog sastavamaggie13 wrote:
izlucuje ulje kroz pore..pod nekim uvjetima,prepostavljam..:)
Guest- Guest
just curious,znam da nisi pobornik primjene tih alternativnih pripravaka ;)ostrakon wrote:mislim da se tu radi o nešto gušćoj supstanci, pa se to klasificira kao vosak, dok su ulja tekuća iako sličnog sastavamaggie13 wrote:
2014-04-11
maggie13 wrote:just curious,znam da nisi pobornik primjene tih alternativnih pripravaka ;)ostrakon wrote:mislim da se tu radi o nešto gušćoj supstanci, pa se to klasificira kao vosak, dok su ulja tekuća iako sličnog sastavamaggie13 wrote:
pa kad neznaš točno što je unutra
evo neki na youtubeu kuhaju kanabis u benzinu da bi iz njega izvukli te voskove/ulja sa THCom, i onda to prodaju kao lijek
nije li bolje da to onda napravi neki farmaceut u apoteci pa da bude čisto i sigurno?
ako već netko hoće koristiti takve pripravke
Guest- Guest
slazem se..ili u obrtu registriranom bas za tu djelatnost,ovlastenom od drzave..ti ne bi?ostrakon wrote:maggie13 wrote:just curious,znam da nisi pobornik primjene tih alternativnih pripravaka ;)ostrakon wrote:mislim da se tu radi o nešto gušćoj supstanci, pa se to klasificira kao vosak, dok su ulja tekuća iako sličnog sastavamaggie13 wrote:
pa kad neznaš točno što je unutra
evo neki na youtubeu kuhaju kanabis u benzinu da bi iz njega izvukli te voskove/ulja sa THCom, i onda to prodaju kao lijek
nije li bolje da to onda napravi neki farmaceut u apoteci pa da bude čisto i sigurno?
ako već netko hoće koristiti takve pripravke
2014-04-11
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Užas u Srbiji: prave kobasice od poludivljih konja
» Vucic potvrdio da se nalazi u SAD
» Klimatske promjene u Švedskoj uzrokuju požare
» VIŠESTRUKO TALENTIRANA: Predsjednica topi čvarke, a niti kobasice joj nisu strane
» MI5 utvrdio kako rusija i iran uzrokuju nerede na ulicama velike britanije...
» Vucic potvrdio da se nalazi u SAD
» Klimatske promjene u Švedskoj uzrokuju požare
» VIŠESTRUKO TALENTIRANA: Predsjednica topi čvarke, a niti kobasice joj nisu strane
» MI5 utvrdio kako rusija i iran uzrokuju nerede na ulicama velike britanije...
Page 5 of 7