TOVARI - Tito je navijao za Jajduk!
Page 1 of 1
TOVARI - Tito je navijao za Jajduk!
To je bio moj klub... Bili ste i za vreme narodnooslobodilačke borbe najbolji tim".
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Re: TOVARI - Tito je navijao za Jajduk!
Na svečanoj ceremoniji povodom 108. rođendana splitskog Hajduka predstavljena je biografija o najvećem hajdukovcu svih vremena,legendarnom golgeteru Frani Matošiću - "Frane Matošić - najveći kapetan".
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Bernard Vukas, Frane Matošić i Vladimir Beara činili su "sveto trojstvo" Hajduka.
Frane je umro 29. oktobra 2007 godine, tačno 57 godina nakon istorijske pobede nad Zvezdom za titulu prvaka u sezni u kojoj Hajduk nije izgubio meč. Bio je rezultat 1:1 kada je Matošić nokautirao beka Zvezde Branka Stankovića. Sudija mu nije dao crveni karton. Međutim, zbog ovog incidenta se našao pred partijskom komisijom i svoju odbranu je izneo na sledeći način:
"Žao mi je što Stankovića nisam udario jače."
Zbog svog ponašanja je isključen iz Komunističke partije Jugoslavije, ali je Tito odmah naredio da ga vrate.
Frane je umro 29. oktobra 2007 godine, tačno 57 godina nakon istorijske pobede nad Zvezdom za titulu prvaka u sezni u kojoj Hajduk nije izgubio meč. Bio je rezultat 1:1 kada je Matošić nokautirao beka Zvezde Branka Stankovića. Sudija mu nije dao crveni karton. Međutim, zbog ovog incidenta se našao pred partijskom komisijom i svoju odbranu je izneo na sledeći način:
"Žao mi je što Stankovića nisam udario jače."
Zbog svog ponašanja je isključen iz Komunističke partije Jugoslavije, ali je Tito odmah naredio da ga vrate.
flumen-
2015-08-21
"Navijači Crvene zvezde i Partizana me smatraju navijačem Hajduka, ali ja ne navijam ni za jedan klub", rekao je jednom prilikom Tito.
Međutim, 1971. godine Broz se malo izlanuo. Daragan Holce mu je saopštio da je Hajduk novi šampion Jugoslavije i on je rekao:
"Znam i čestitam. To je bio moj klub... Bili ste i za vreme narodnooslobodilačke borbe najbolji tim".
Međutim, 1971. godine Broz se malo izlanuo. Daragan Holce mu je saopštio da je Hajduk novi šampion Jugoslavije i on je rekao:
"Znam i čestitam. To je bio moj klub... Bili ste i za vreme narodnooslobodilačke borbe najbolji tim".
flumen-
2015-08-21
To se znalo i za vrijeme SFRJ. Tito jeste navijao za Hajduk, o tome se nije puno pisalo da se ne bi povrijedili drugi klubovi i govorilo ali se znalo i nije se bas krilo.flumen wrote:To je bio moj klub... Bili ste i za vreme narodnooslobodilačke borbe najbolji tim".
Jednom je u SN Reviji bio tekst o tome za koga navijaju najvisi funkcionari u SFRJ, sjecam se da su rekli za Tita, Dolanca, Bakalija, Josip Vrhovec je bio za Dinamo ako se dobro sjecam ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma jebalo se titu za nogomet ne znam ako je dva puta otisao na utakmicu...i to na finale njegova kupa i gle cuda dva puta kad je dinamo igrao..jednon dobio jednom izgubio..i zato mislim da je intimno kao zagorec za dinamo navijao..a politicki i javno simpatizirao hajduk tesko da je bio navijac hajduka
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Tito navijao za Partizan
» Unuk Tita otkrio za koga je Tito navijao:'Ma kakav Hajduk ili Zvezda,deda je bio strastveni navijac Partizana'
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Dok Njemačka gori a baja tovari
» Svim srcem sam navijao za Rusiju!
» Unuk Tita otkrio za koga je Tito navijao:'Ma kakav Hajduk ili Zvezda,deda je bio strastveni navijac Partizana'
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Dok Njemačka gori a baja tovari
» Svim srcem sam navijao za Rusiju!
Page 1 of 1