Srbija rastura
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Srbija rastura
Hektorović wrote:https://avaz.ba/vijesti/biznis/455025/mustuluk-nismo-posljednji
Prema visini prosječne plaće u jugoistočnoj Evropi, Bosna i Hercegovina se nalazi na pretposljednjem mjestu.
Prema istraživanju hrvatskih ekonomista, najveću bruto plaću i dalje imaju Slovenci, slijede Hrvatska, Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, BiH i Srbija.
Pritom su jedino u Srbiji, izražene u eurima, plaće danas manje nego što su bile 2008. godine.
Tako je slovenska bruto plaća u prosjeku 1.632 eura, u Hrvatskoj 1.125, u Poljskoj 1.1109, a u Češkoj 1.0883 eura.
Mađari i Slovaci imaju isti prosjek - 993 eura.
Prema statistikama, prosječna bruto plaća u BiH iznosi 690 eura, a u Srbiji 543.
Nije u šoldima sve... mora se bezumlje zamijeniti domoljubljem i tek onda bude bolje.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Od ovih nisam uzimao pršut nego pancetu i stvarno je super. Firma iz Vinjerca. Pored toga što je ukusno oduševila me deklaracija. Piše ovako, sastav: svinjska potrbušina, morska sol. I nema ništa drugo.jasambrend wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:Samo nas slovenci šiju....
Sljedeće godine uz priljev iz turizma i vladine strateške projekte trebali bi ići još bolje.
Sendvič od pršuta iz Posedarja i paškog sira ti ne gine...
Po mogućnosti od firme Puntica, imaju sjajne proizvode.
Dok ne provan neke tobož španjolsko/talijanske skupe perverzije, pršut iz okolice Imackog je zakon zakona...
Španjolski otpada jer ga rade isto ka i oni Istrijani, okinu sve što valja i vele pršut...nema pršuta bez četiri prsta slanine, a da je dobar..
Inače svoje sam pršute sušio u sikovu, radi sjajno jedan lik doselio gore iz Drniša.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Niske cene zivota su bitne a ne visina plate.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Da , to se inače stručno zove standard , omjer visine plaća i troškova životaSerbinho-3 wrote:Niske cene zivota su bitne a ne visina plate.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
U HR se puno toga dobije na crno, na ruke etc...
U turizmu dodaj još barem 25% u neregistriranom kešu.
Moj brat Epi zna kako se to radi. I debo također.
U turizmu dodaj još barem 25% u neregistriranom kešu.
Moj brat Epi zna kako se to radi. I debo također.
Hektorović wrote:https://avaz.ba/vijesti/biznis/455025/mustuluk-nismo-posljednji
Prema visini prosječne plaće u jugoistočnoj Evropi, Bosna i Hercegovina se nalazi na pretposljednjem mjestu.
Prema istraživanju hrvatskih ekonomista, najveću bruto plaću i dalje imaju Slovenci, slijede Hrvatska, Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, BiH i Srbija.
Pritom su jedino u Srbiji, izražene u eurima, plaće danas manje nego što su bile 2008. godine.
Tako je slovenska bruto plaća u prosjeku 1.632 eura, u Hrvatskoj 1.125, u Poljskoj 1.1109, a u Češkoj 1.0883 eura.
Mađari i Slovaci imaju isti prosjek - 993 eura.
Prema statistikama, prosječna bruto plaća u BiH iznosi 690 eura, a u Srbiji 543.
Stvarno rasturaju jbte , tek san sad skužija da ovima u deset godina ne da nije plaća rasla nego je još i pala
Srbija rastura , doslovno , auuuu
2014-04-11
epikur37 wrote:Od ovih nisam uzimao pršut nego pancetu i stvarno je super. Firma iz Vinjerca. Pored toga što je ukusno oduševila me deklaracija. Piše ovako, sastav: svinjska potrbušina, morska sol. I nema ništa drugo.jasambrend wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:jasambrend wrote:
Dok ne provan neke tobož španjolsko/talijanske skupe perverzije, pršut iz okolice Imackog je zakon zakona...
Španjolski otpada jer ga rade isto ka i oni Istrijani, okinu sve što valja i vele pršut...nema pršuta bez četiri prsta slanine, a da je dobar..
Inače svoje sam pršute sušio u sikovu, radi sjajno jedan lik doselio gore iz Drniša.
Sirovina igra puno ulogu bez obzira na tehniku obrade i sušenja/dimljenja...i kad se naleti na pršut od domaće hranjene svinje, dođe ti pobacat sve plate s drniškim/istarskim/posedraskim delicijama...kum mi ima pršutanu kapaciteta 5000 komada, a nemam mu srca reći istinu mada se trudi i ima odličan pršut zaista, ali što su nekad ta čuda mirisala, a jebenti...dikod još uvik naletim na pravu stvar, al sve rijeđe...jebem ti svinje light s okusom haringe...
darth_vader-
2014-04-17
RayMabus wrote:Stvarno rasturaju jbte , tek san sad skužija da ovima u deset godina ne da nije plaća rasla nego je još i pala
Pa da
Ko što kaže Adem Vuchiqi, "Srbija je uspešna i razvija se a drugi zavide" :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
jasambrend wrote:epikur37 wrote:Od ovih nisam uzimao pršut nego pancetu i stvarno je super. Firma iz Vinjerca. Pored toga što je ukusno oduševila me deklaracija. Piše ovako, sastav: svinjska potrbušina, morska sol. I nema ništa drugo.jasambrend wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:
Sirovina igra puno ulogu bez obzira na tehniku obrade i sušenja/dimljenja...i kad se naleti na pršut od domaće hranjene svinje, dođe ti pobacat sve plate s drniškim/istarskim/posedraskim delicijama...kum mi ima pršutanu kapaciteta 5000 komada, a nemam mu srca reći istinu mada se trudi i ima odličan pršut zaista, ali što su nekad ta čuda mirisala, a jebenti...dikod još uvik naletim na pravu stvar, al sve rijeđe...jebem ti svinje light s okusom haringe...
Svakako, imao sam priliku gledati jednog delegata, sav važan došao u Plodine i kupuje 4 buta za prušte :)
Lukinov nije loš ali nema do domaćeg, masnijeg i većeg.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Katastrofa čoeče , pa svugdi imaš godišnju inflaciju bar oko 1% a obično bude i 1,5% dakle to je koliko novac negdje vrijedi pa plaće moraju to pratit dakle u deset godina to će uvik bit cifra od 10%Hektorović wrote:RayMabus wrote:Stvarno rasturaju jbte , tek san sad skužija da ovima u deset godina ne da nije plaća rasla nego je još i pala
Pa da
Ko što kaže Adem Vuchiqi, "Srbija je uspešna i razvija se a drugi zavide" :D
Nema toga brajo kod njih , plaće ostale iste još i pale a u deset godina zbroj inflacije je najmanje 10% a kod njih vjerovatno i 15%
2014-04-11
Dorada nije izvoz. Tako treba gledat i na turizam.AssadNaPodmornici wrote:Mi skuplji od Slovačke, a Slovačka ima 50milijardi $ izvoza industrije . Ludilo.
Ako uvoziš hranu i to izvezeš kroz turizam, onda to nije "čista zarada", kao što volimo reć.
Cijen wrote:Niske cijene nemaju bas prevelik utjecaj ukoliko ekonomija nije sasma ztvorena tj namjenska. To je danas slucaj u Sjevernoj Koreji i Venezueli. Nafta, energenti, tehnolgije, hrana, i uglavnom sve se kupuje na medjunarodnom trzistu. Tako da Mercedes kosta isto na cijeloj zemaljskoj kugli. Razlika moze biti u cijeni stanovanja i cijeni kruha sta bi se reklo bazne hrane. Sve ostalo je manje vise isto.
2014-04-14
jasambrend wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:jasambrend wrote::epikur37 wrote:Samo nas slovenci šiju....
Sljedeće godine uz priljev iz turizma i vladine strateške projekte trebali bi ići još bolje.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
O tme i jeste rijec..netto je ono sto se treba navoditi..jeboti RH brutto kad na kraju neto je manji nego u Ceskoj..da ne spominjem prosjecno realnu i minimalnu placu..AssadNaPodmornici wrote:pa zaključi sam, gdje je bolja netto plaća i troškovi života, u češkoj, slovačkoj ili RH.. gdje je uteklo 10% populaciije u 10godina, u Češkoj ili Slovačkoj, ili u Hrvatskoj i Venezuelipismejker wrote:imas istu tablicu sa NETTO iznosima?
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:jebote Hrvatska brutto plaća veća od Češke..
jesu li ovi iz HDZa normalni?
Treba nahraniti uhljeb armiju
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:Pritom su jedino u Srbiji, izražene u eurima, plaće danas manje nego što su bile 2008. godine.
epikur37 wrote:Samo nas slovenci šiju....
epikur37 wrote:Nije ni čudo što sve više ljudi želi doći i raditi upravo u Hrvatsku.
Pižon ti nije ravan!
Serbinho-3 wrote:Niske cene zivota su bitne a ne visina plate.
Naravno.....Kako da ne.... Lidl u Njemačkoj u prosjeku jeftiniji nego u Srb. Gorivo jednako stoji. itd itd ...a ti sad pogledaj omjer plaća D - RS
Državni aparat je preskup , a nevoljko se odriče u korist stanovništva pa tako da ta depresivna perspektiva ostaje do daljnjeg.
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Page 2 of 2