Grci im uzeli ime , Bugari povijest a Albanci jezik
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Grci im uzeli ime , Bugari povijest a Albanci jezik
A jest nešto i Nostradamus spominja tu Makedoniju dosta a ja koliko san uspija isčitat iz njegovih tekstova oni prvi idu u kurac ....al prvo ide još jedan imigrantski val pa je onda ta priča
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/586539/makedonci-su-nastradali-grci-im-uzeli-ime-bugari-povijest-a-albanci-jezik
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/586539/makedonci-su-nastradali-grci-im-uzeli-ime-bugari-povijest-a-albanci-jezik
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Grci im uzeli ime , Bugari povijest a Albanci jezik
niti su im grci uzeli ime, nego su oni uzeli ime grcima. makedonci su bili grčko pleme koje je pričalo jednim od grčkih dijalekata. većina makedonije i jest i dan danas u grčkoj.
bugari povijest? hm? koliko ja znam , bugarsko carstvo, bugarski kraljevi,
Baš me brige pajdo , meni je bitno da ja iman podatke lika koji je iz 2500 otiša 1000 godina unatrag i ispriča povijest a onda ne ne netko to stavija na papiri meni u 2000 je to kugla kojon vidin budućnostAssadNaPodmornici wrote:niti su im grci uzeli ime, nego su oni uzeli ime grcima. makedonci su bili grčko pleme koje je pričalo jednim od grčkih dijalekata. većina makedonije i jest i dan danas u grčkoj.
Odo popit još jednu kavicu , dobro jutro
Sve je pod kontrolom , opusti se i uživaj , prispavat ovih par godina do trećeg svjetskog rata u Evropi
2014-04-11
qAssadNaPodmornici wrote:niti su im grci uzeli ime, nego su oni uzeli ime grcima. makedonci su bili grčko pleme koje je pričalo jednim od grčkih dijalekata. većina makedonije i jest i dan danas u grčkoj.
Guest- Guest
Vas izbacili iz igre?pizzon wrote:qAssadNaPodmornici wrote:niti su im grci uzeli ime, nego su oni uzeli ime grcima. makedonci su bili grčko pleme koje je pričalo jednim od grčkih dijalekata. većina makedonije i jest i dan danas u grčkoj.
Bigarska povijest da ali i makedonska , to je zajednička povijest
Današnji Makedonci u sjevernoj Makedoniji su potomci slavenskih plemena koji su bili previše zapadno da bi ušli pod bugarsku naciju
Bugari nisu Slaveni izvorno no upali su među Slavene i sklopili sprazum sa sedam slavenskih plemena i postepeno se slavenizirali
Današnji Makedonci u sjevernoj Makedoniji su potomci slavenskih plemena koji su bili previše zapadno da bi ušli pod bugarsku naciju
Bugari nisu Slaveni izvorno no upali su među Slavene i sklopili sprazum sa sedam slavenskih plemena i postepeno se slavenizirali
2014-04-11
jel to ono - tuga, buga, hrvat...RayMabus wrote:
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
RayMabus wrote:Bigarska povijest da ali i makedonska , to je zajednička povijest
Ako računaš-prirodna granica je negde na vardaru. Pirinska makedonija kulturološki, jezički više gravitira bugarskoj-vardarska makedonija (stara srbija) gravitira srbiji na isti način. Moj pokojni deda mi je pričao da makedonci kojima se prezime završava na ov i na ev vuku bugarsko poreklo, a ovi na ski vuku srpsko poreklo što se da videti i po nagdrobnim spomenicima njihovih predaka.
Guest- Guest
To ti je ovo ; Solunflumen wrote:jel to ono - tuga, buga, hrvat...RayMabus wrote:
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Solun
U 7 stoljeću Slaveni ga napadaju , vrlo poznata stvar koja se zove sveti Dimitrije , moći svetog Dimitrija kad se Solun obranio od slavenskih hordi
Normalno da je bugarski i makedonski jezik skoro pa isti , Bugari nisu Slaveni ali su stvorili bugarsku naciju sklopivši sporazum sa sedam slavenskih plemena koja su već bila tu pred zidinama Soluna i Carigrada
Makedonci su jedno od tih plemena koji su previše zapadno pa nisu upali skroz pod tu novu bugarsku naciju koja je jezično slavenska i isti jezik ko i ovi u Makedoniji
2014-04-11
RayMabus wrote:
Normalno da je bugarski i makedonski jezik skoro pa isti , Bugari nisu Slaveni ali su stvorili bugarsku naciju sklopivši sporazum sa sedam slavenskih plemena koja su već bila tu pred zidinama Soluna i Carigrada
Gramatički da, semantički i ne toliko.
Guest- Guest
Prezimena kod običnog puka nisu ni postojala koje stoljeće unazad tako da to nije mjerilo povijesti ranog srednjeg vijeka i formiranja ranosrednjih zajednicaSerbia Strong wrote:RayMabus wrote:Bigarska povijest da ali i makedonska , to je zajednička povijest
Ako računaš-prirodna granica je negde na vardaru. Pirinska makedonija kulturološki, jezički više gravitira bugarskoj-vardarska makedonija (stara srbija) gravitira srbiji na isti način. Moj pokojni deda mi je pričao da makedonci kojima se prezime završava na ov i na ev vuku bugarsko poreklo, a ovi na ski vuku srpsko poreklo što se da videti i po nagdrobnim spomenicima njihovih predaka.
Da utjecaj gravitiranja prema nekome postoji svugdje , to je zemljopis više
2014-04-11
Da ima nekih razlika no vidi se da im je korijen istiSerbia Strong wrote:RayMabus wrote:
Gramatički da, semantički i ne toliko.
2014-04-11
Do WWII svi "makedonci" su se prezivali na IĆ.Serbia Strong wrote:RayMabus wrote:Bigarska povijest da ali i makedonska , to je zajednička povijest
Ne mogu da nađem sliku porodične grobnice u Maćedoniji. Do polovine 20. veka se sahranjivali kao Veličković, od tada kao Veličkovski.
Guest- Guest
To ti nije mjerilo ranog srednjeg vijeka i formiranja država ( nacija u ovom slučaju bugarske i makedonske kao slavenskog plemena koje je bilo previše zapadno )Serbia Strong wrote:Ne mogu da nađem sliku porodične grobnice u Maćedoniji. Do polovine 20. veka se sahranjivali kao Veličković, od tada kao Veličkovski.
Prezimena kod običnog puka se pojavljuju tek koje stoljeće unatrag
2014-04-11
RayMabus wrote:To ti nije mjerilo ranog srednjeg vijeka i formiranja država ( nacija u ovom slučaju bugarske i makedonske kao slavenskog plemena koje je bilo previše zapadno )Serbia Strong wrote:Ne mogu da nađem sliku porodične grobnice u Maćedoniji. Do polovine 20. veka se sahranjivali kao Veličković, od tada kao Veličkovski.
Pa dobro, kada pogledaš-Mrnjavčevići su stolovali u Prilepu, Car Dušan Silni se krunisao za Cara Srba i Grka u Skoplju, Ohridska arhiepiskopija je nakon priznanja autokefalnosti postala SPC.
Guest- Guest
Ok al to je opet posli , to je sad zajednička povijest , Makedonci ( kao slavenski narod ) su tamo od prijeSerbia Strong wrote:RayMabus wrote:To ti nije mjerilo ranog srednjeg vijeka i formiranja država ( nacija u ovom slučaju bugarske i makedonske kao slavenskog plemena koje je bilo previše zapadno )Serbia Strong wrote:Ne mogu da nađem sliku porodične grobnice u Maćedoniji. Do polovine 20. veka se sahranjivali kao Veličković, od tada kao Veličkovski.
Pa dobro, kada pogledaš-Mrnjavčevići su stolovali u Prilepu, Car Dušan Silni se krunisao za Cara Srba i Grka u Skoplju, Ohridska arhiepiskopija je nakon priznanja autokefalnosti postala SPC.
2014-04-11
Makedonci, kao pravoslavni narod se ne pominju do početka 20. veka...
Guest- Guest
Pod tim imenom ne koliko ja znam , Makedonija je samo ime regije gdje su ta slavenska plemena doselilaSerbia Strong wrote:Makedonci, kao pravoslavni narod se ne pominju do početka 20. veka...
2014-04-11
RayMabus wrote:Pod tim imenom ne koliko ja znam , Makedonija je samo ime regije gdje su ta slavenska plemena doselilaSerbia Strong wrote:Makedonci, kao pravoslavni narod se ne pominju do početka 20. veka...
Dabome. Status naroda dobijaju tek kada je zajahao ustaša iz kuće cveća...
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Posljedice pada vrijednosti lire: Bugari i Grci pohrlili u Tursku u kupovinu
» '' TINJAJUĆI SUKOB GRČKA I TURSKA NA RUBU RATA? Grci: 'Naša vojska spremna je na svaku provokaciju!' TURSKI NACIONALISTI 'Ako Grci žele pasti u more, dobrodošli su!' ''
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Bugari i Turci ....trzavice
» '' TINJAJUĆI SUKOB GRČKA I TURSKA NA RUBU RATA? Grci: 'Naša vojska spremna je na svaku provokaciju!' TURSKI NACIONALISTI 'Ako Grci žele pasti u more, dobrodošli su!' ''
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Bugari i Turci ....trzavice
Page 1 of 2