JOŠ MALO O JASENOVCU
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: JOŠ MALO O JASENOVCU
Ako je itko patio pod moharhofašističkim režimom Karađorđevića,unda su to bili komunisti.Regoč wrote:
Ustaški postupci odmazda su za patnje Hrvatah pod velikosrbskim režimom, ako već tražiš koriene svih zalah.
I vidiš oni se zbog toga nisu iskaljivali na nevinoj srpskoj nejači. Platili su četnici,Puniša Račić,velikosrpski ideolozi,članovi Nedićeve vlade i sl.
Dakle ustaše su zbog zla u Kraljervini trebali proganjati žandare koji su mlatili narod (neke su čak primili u svoje oružnike),neke srpske oficire,članove četničkih udruženja i sl,a ne se iskaljivati nad nevinim seljacima,koji su čak bili u koaliciji sa Radićem,a još manje ubijati nevine Židove i vesele Cigane,koji im nisu nanijeli ama baš nikakvo zlo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Po običaju bolja od prethodne.flumen wrote:a kakva ce bit sezona ove godine?
2014-04-22
jbg moras biti iskren da su srbi imali najvise vlasti u kraljevini...a ljudi po obicaju ne vole bas vlast...no problem hrvatsko srpskog sukoba stariji je od kraljevine juge...nisu hrvati proglasili fetvu 'do istrage i nase'...jastreb wrote:Ako je itko patio pod moharhofašističkim režimom Karađorđevića,unda su to bili komunisti.Regoč wrote:
Ustaški postupci odmazda su za patnje Hrvatah pod velikosrbskim režimom, ako već tražiš koriene svih zalah.
I vidiš oni se zbog toga nisu iskaljivali na nevinoj srpskoj nejači. Platili su četnici,Puniša Račić,velikosrpski ideolozi,članovi Nedićeve vlade i sl.
Dakle ustaše su zbog zla u Kraljervini trebali proganjati žandare koji su mlatili narod (neke su čak primili u svoje oružnike),neke srpske oficire,članove četničkih udruženja i sl,a ne se iskaljivati nad nevinim seljacima,koji su čak bili u koaliciji sa Radićem,a još manje ubijati nevine Židove i vesele Cigane,koji im nisu nanijeli ama baš nikakvo zlo.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
pa, zapravo da.jastreb wrote:Ako je itko patio pod moharhofašističkim režimom Karađorđevića,unda su to bili komunisti.Regoč wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Taj je pamfletić bio ,istina,digao mnogo prašine i ljudi su se malo izluftali polupavši srpsjke radnje i kasnije se oko toga slegla prašina.vuksadinare wrote:
jbg moras biti iskren da su srbi imali najvise vlasti u kraljevini...a ljudi po obicaju ne vole bas vlast...no problem hrvatsko srpskog sukoba stariji je od kraljevine juge...nisu hrvati proglasili fetvu 'do istrage i nase'...
Hrvati i Srbi u Hrvatskoj isto su patili pod Karađorđevića režimom,a zajedno su djelovali i u seljačko-demokratskoj koaliciji i udruženo glasali za nju(HSS-SDSS).
A čak su i komunisti dali šansu ustašama da se zajedno bore protiv tog režima,ali ne.klerikalizam i zov fašizma su kod ustaša prevladali.
I dok su kod Srba možda i imali nekakve antipatije zbog velikosrpskog terora,nije mi jasno kog vraga su im učinili mirni i lojaklni Jevreji i veseli raspjevani Cigani.
Mislim moraš stvarno biti udaren u glavu da ubiješ zgodnu Romkinju.
2014-04-22
prvo jebao te naziv jevrej ako si hrvat reci ces zidov a sad ono bitno...zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...drugo..cigane ni danas ne vole ne volis ih ni ti a navodno si antifasist i stalno govoris kako ce nam cigani bit veci ptlroblem neg srbi..sto bi ih onda ustase morale voljetjastreb wrote:Taj je pamfletić bio ,istina,digao mnogo prašine i ljudi su se malo izluftali polupavši srpsjke radnje i kasnije se oko toga slegla prašina.vuksadinare wrote:
jbg moras biti iskren da su srbi imali najvise vlasti u kraljevini...a ljudi po obicaju ne vole bas vlast...no problem hrvatsko srpskog sukoba stariji je od kraljevine juge...nisu hrvati proglasili fetvu 'do istrage i nase'...
Hrvati i Srbi u Hrvatskoj isto su patili pod Karađorđevića režimom,a zajedno su djelovali i u seljačko-demokratskoj koaliciji i udruženo glasali za nju(HSS-SDSS).
A čak su i komunisti dali šansu ustašama da se zajedno bore protiv tog režima,ali ne.klerikalizam i zov fašizma su kod ustaša prevladali.
I dok su kod Srba možda i imali nekakve antipatije zbog velikosrpskog terora,nije mi jasno kog vraga su im učinili mirni i lojaklni Jevreji i veseli raspjevani Cigani.
Mislim moraš stvarno biti udaren u glavu da ubiješ zgodnu Romkinju.
2015-09-08
Ja sam književnik i kako ne bih stalno ponavljao Židovi,kažem i Jevreji.vuksadinare wrote:prvo jebao te naziv jevrej ako si hrvat reci ces zidov a sad ono bitno...zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...drugo..cigane ni danas ne vole ne volis ih ni ti a navodno si antifasist i stalno govoris kako ce nam cigani bit veci ptlroblem neg srbi..sto bi ih onda ustase morale voljetjastreb wrote:vuksadinare wrote:
Cigani doista prave probleme,ali ako među njima stekneš prijatelja taj će ti uvijek pomoći. Neki od mojih najboljih prijatelja su Romi.
I najbolja ženska u životu bila mi je Cigančica.
2014-04-22
vuksadinare wrote:zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...
Onda je to u redu, veliš?
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
a sezona, velis, bit ce bolja?
daj Boze...
ja sam bas htio uvrstiti u ponudu turistima obilazak Galeba...
daj Boze...
ja sam bas htio uvrstiti u ponudu turistima obilazak Galeba...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
pajdo ti opako muljas i manipuliras..mogao bi tu staviti tvoje postove o ciganima..narocito onima u lici...gebels bi bio ljubomoran na tebejastreb wrote:Ja sam književnik i kako ne bih stalno ponavljao Židovi,kažem i Jevreji.vuksadinare wrote:prvo jebao te naziv jevrej ako si hrvat reci ces zidov a sad ono bitno...zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...drugo..cigane ni danas ne vole ne volis ih ni ti a navodno si antifasist i stalno govoris kako ce nam cigani bit veci ptlroblem neg srbi..sto bi ih onda ustase morale voljetjastreb wrote:vuksadinare wrote:
Cigani doista prave probleme,ali ako među njima stekneš prijatelja taj će ti uvijek pomoći. Neki od mojih najboljih prijatelja su Romi.
I najbolja ženska u životu bila mi je Cigančica.
2015-09-08
nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjestaSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...
2015-09-08
Sabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...
Pa lakse im je bilo po pitanju "savjesti"...
Guest- Guest
vecina Hrvata uopce ne mrzi Zidove...
Rome i Srbe da, ali Zidove?
Rome i Srbe da, ali Zidove?
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
vuksadinare wrote:nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjestaSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...
Nebitno za rezultat.
2016-02-22
si i ti zidovka kad te ovo dirnulo...Sabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjestaSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...
Nebitno za rezultat.
2015-09-08
vuksadinare wrote:si i ti zidovka kad te ovo dirnulo...Sabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjestaSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:zidovi su ubijani ne iz interesa vec naredio svabo...
Nebitno za rezultat.
Ovo me dirnulo.
http://medjugorje-info.com/hr/vijesti-iz-svijeta/lea-deutsch-potresna-prica-o-hrvatskoj-anne-frank
2016-02-22
ja kazem svaka cast svim zrtvama ali treba reci da i hrvati imaju svojih zrtava i to ne malih vec jako puno a o njima se malo govori..cak se ne ispricava..obezvrjedjuju...idete se dotle da npr.jedna srpska ili zidovska zrtva vrijedi sto hrvatskih glava ..to mene vidis boli...i to jako jakoSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:si i ti zidovka kad te ovo dirnulo...Sabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjestaSabina Spielrein wrote:
Nebitno za rezultat.
Ovo me dirnulo.
http://medjugorje-info.com/hr/vijesti-iz-svijeta/lea-deutsch-potresna-prica-o-hrvatskoj-anne-frank
2015-09-08
vuksadinare wrote:ja kazem svaka cast svim zrtvama ali treba reci da i hrvati imaju svojih zrtava i to ne malih vec jako puno a o njima se malo govori..cak se ne ispricava..obezvrjedjuju...idete se dotle da npr.jedna srpska ili zidovska zrtva vrijedi sto hrvatskih glava ..to mene vidis boli...i to jako jakoSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:si i ti zidovka kad te ovo dirnulo...Sabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:
nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjesta
Nebitno za rezultat.
Ovo me dirnulo.
boli te jako jako? ma dođi kod mene majstore ja ću ti povaditi iz tijela sve što te boli a preventivno ću ti povadit iz tijela i ono što te ne boli i to sve bez anestezije. ne brini, operacija će biti uspješna.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:ja kazem svaka cast svim zrtvama ali treba reci da i hrvati imaju svojih zrtava i to ne malih vec jako puno a o njima se malo govori..cak se ne ispricava..obezvrjedjuju...idete se dotle da npr.jedna srpska ili zidovska zrtva vrijedi sto hrvatskih glava ..to mene vidis boli...i to jako jakoSabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:si i ti zidovka kad te ovo dirnulo...Sabina Spielrein wrote:vuksadinare wrote:
nije...ali zidovi su ubijeni najmanje iz mrznje..ili nekakvog smisljenog plana..utrpali ih svabe..vec kad rokate srbe i rome evo vam i zidove mi vise nemamo mjesta
Nebitno za rezultat.
Ovo me dirnulo.
Ova curica je bila Zagrepčanka, a Zagreb su kroz stoljeća gradili bogati obrtnici, Crkva, Družba hrvatskog zmaja i Židovi.
2016-02-22
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» JOŠ MALO O JASENOVCU
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
» Plenki gradi temelje za skidanje ploče u Jasenovcu?!Grb na ploči u Jasenovcu je problematičan!
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Prevrtljivi SDP:Malo bi ukidali općine i županije,malo ne bi-ovisno sa kim koaliraju
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
» Plenki gradi temelje za skidanje ploče u Jasenovcu?!Grb na ploči u Jasenovcu je problematičan!
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Prevrtljivi SDP:Malo bi ukidali općine i županije,malo ne bi-ovisno sa kim koaliraju
Page 5 of 6