Pitanje iz zemljopisa!
Page 1 of 1
Pitanje iz zemljopisa!
Postoji li i na jednom hrvatskom otoku rijeka, rječica, potok ili neka stabilnija tekućica? prešao sam preko 30 otoka a nikako da negdje nađem tekućicu. Ok jezero na Cresu...al tekućica.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Pitanje iz zemljopisa!
Da.epikur37 wrote:Postoji li i na jednom hrvatskom otoku rijeka, rječica, potok ili neka stabilnija tekućica? prešao sam preko 30 otoka a nikako da negdje nađem tekućicu. Ok jezero na Cresu...al tekućica.
Na Krku imaš Velu Riku ili Ričinu. Kod Baške.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Opis[uredi VE | uredi]
Vela Rika (krčka Suha Ričina) je najveći i jedini stalni vodotok nahrvatskim otocima, koja prima sve oborinske vode čitavebašćanske doline na jugoistočnom Krku. Na tom potoku su i jedini otočni slapovi na Jadranu visine 7m i 12m: slap Velababa odmah ispod izvorišta pod vrhom Veli Hlam i drugi slap Žanac uz cestu uzvodno od Drage Bašćanske. Izvire iz lokve na istočnoj strmini središnjeg krčkog vrha Veli Hlam (442 m) iznad Vrbnika,
2015-08-06
Hvala jastreba. Znači to je jedina stabilna tekućica od svih hrvatskih otoka...baš fora.
Bio sam na Krku u dva tri navrata al to nisam obišao, budem...egzotika. Slatka voda, tekućica usred otoka u slanom moru :)
Bio sam na Krku u dva tri navrata al to nisam obišao, budem...egzotika. Slatka voda, tekućica usred otoka u slanom moru :)
2015-08-06
Ima ondje uz samu cestu i jedan izvor,koji nikad ne presušuje i gdje je i usred ljeta voda hladna i svježa. I uvijek je tu hladovina.
Tu ljudi često zastaju ,piju ili pune boce tom vodom.
Izvor se zove Žanac.
Tu ljudi često zastaju ,piju ili pune boce tom vodom.
Izvor se zove Žanac.
2014-04-22
A imaš na krku i dva slatkovodna jezera. Jezero i Ponikve.
U Jezeru ima dosta ribe (šarani,babuške,linjaci,amuri...) i tu ja često pecam.
2014-04-22
jastreb wrote:A imaš na krku i dva slatkovodna jezera. Jezero i Ponikve.
Bio sam u Baškoj i Malinskoj te u prolazu za Lošinj. Ići ću opet, jedina tekućica na hrvatskim otocima mora biti posjećena. Fora mi je i vransko jezero na cresu, ima i legenda nešto kako je nastalo.
2015-08-06
pa iz ovog smo bar nešto naučili, nije ni svaki ključ pogodan.red wolf wrote:hahahahahahahahahahahahahahahakic wrote:hah, koja tema..
hahahahahahahahahahahakic wrote:pa iz ovog smo bar nešto naučili, nije ni svaki ključ pogodan.red wolf wrote:hahahahahahahahahahahahahahahakic wrote:hah, koja tema..
Guest- Guest
kic wrote:pa iz ovog smo bar nešto naučili, nije ni svaki ključ pogodan.red wolf wrote:hahahahahahahahahahahahahahahakic wrote:hah, koja tema..
Ma to me kopkalo cijelo vrijeme. Ima par jezera ali nigdje se niad nije spominjala živa tekućica na otoku. A to mi je egzotično kao na onim pacifičkim otocima... i vidi od svih koliko ih ima, masu otoka samo jedna ima.
2015-08-06
dobro da ne otvaram temu..jel ima ovakvih aparata za parkiranje na spomenutim otocima..?
Guest- Guest
Ajoj sveče...Nepopravljiv, rekoh ja...hahahahahahahahahahahahaha
Guest- Guest
bogomdani wrote:dobro da ne otvaram temu..jel ima ovakvih aparata za parkiranje na spomenutim otocima..?
To je s indeksa, tu sam već parkirao :D
2015-08-06
Similar topics
» Pitanje Dečakovih "mammona" stoga nije mentalitetno pitanje. To je socijalno i političko pitanje
» Nije pitanje, hoće li se BiH raspasti, pitanje je samo kada i na koji način
» Tomo Medved se spetljao na pitanje:'Pronalaze se masovne grobnice a nitko ne postavlja pitanje tko je pobio sve te Hrvate'
» PREDSJEDNICA 'Ako se dokaže da je netko svjesno kupio MiG-ove koji ne odgovaraju dokumentaciji, onda to nije samo pitanje korupcije, to je pitanje veleizdaje!'
» tesko pitanje tj sudbonosno pitanje za kicinja
» Nije pitanje, hoće li se BiH raspasti, pitanje je samo kada i na koji način
» Tomo Medved se spetljao na pitanje:'Pronalaze se masovne grobnice a nitko ne postavlja pitanje tko je pobio sve te Hrvate'
» PREDSJEDNICA 'Ako se dokaže da je netko svjesno kupio MiG-ove koji ne odgovaraju dokumentaciji, onda to nije samo pitanje korupcije, to je pitanje veleizdaje!'
» tesko pitanje tj sudbonosno pitanje za kicinja
Page 1 of 1