Poljska uhitila Huaweijevog uposlenika: on je Kineski špijun
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Poljska uhitila Huaweijevog uposlenika: on je Kineski špijun
heheheepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ma dobro je napisaoepikur37 wrote:Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:jbte, od ovijeh poljaka nijesam vidio vecih uvlakaca
osobina roba, jedared kad ga oslobodis, on pocne trazit novog gospodara
Antagoniziraju Ruse, sad su krenuli antagonizirati Kineze, sa Nijemcima su u sporovima...
I sve nade polažu u velikog brata preko oceana...
Sretno :)
idioti
sretno :)
dooobar
Leviathan2 wrote:znas sto je to po meni,neko pokusavanje da se pokaze neka vaznostHektorović wrote:[size=64]Why is Poland Washington’s choice for its Iran-focused global summit?[/size]
al igraju na krivu kartu i zamjeraju se svakom,
vidis cehe, nema ih ni za chuti skoro, a ceska se uredno razvija i gradi
ne trebaju im nato baze, ne trebaju im iranske prijetnje i slicno
to poljsko preseravanje me podsjeca ne jednog lika iz moj e mladosti, on se druzio s tipom koji je bio 208 cm visok i sirok ko ormar, i uvijek provocirao jer ga je veliki stitio
medjutim dogodilo se da je veliki odjedared otisao za australiju i ovaj kokosar se nasao na suhom, a koliko je onda shamarcina pokupio, za ne vjerovat
Jameri su izgubili svaki kredibilitet i povjerenje ostatka svijeta..arogancija i bahatost,izvjesnom nadmoci nad vecinom svijta ih je odvela na krivu politiku i put...
Guest- Guest
ko ih jebe, ja se nadam da cu dozivjet pad amerikepismejker wrote:Leviathan2 wrote:znas sto je to po meni,neko pokusavanje da se pokaze neka vaznostHektorović wrote:[size=64]Why is Poland Washington’s choice for its Iran-focused global summit?[/size]
to poljsko preseravanje me podsjeca ne jednog lika iz moj e mladosti, on se druzio s tipom koji je bio 208 cm visok i sirok ko ormar, i uvijek provocirao jer ga je veliki stitio
medjutim dogodilo se da je veliki odjedared otisao za australiju i ovaj kokosar se nasao na suhom, a koliko je onda shamarcina pokupio, za ne vjerovat
Jameri su izgubili svaki kredibilitet i povjerenje ostatka svijeta..arogancija i bahatost,izvjesnom nadmoci nad vecinom svijta ih je odvela na krivu politiku i put...
Leviathan2 wrote:ko ih jebe, ja se nadam da cu dozivjet pad amerikepismejker wrote:Leviathan2 wrote:znas sto je to po meni,neko pokusavanje da se pokaze neka vaznostHektorović wrote:[size=64]Why is Poland Washington’s choice for its Iran-focused global summit?[/size]
Ako ćeš poživjeti još 10ak godina hoćeš.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa trebao bih, jos sam maldjahan i vitalan pradjed :)epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:ko ih jebe, ja se nadam da cu dozivjet pad amerikepismejker wrote:Leviathan2 wrote:znas sto je to po meni,neko pokusavanje da se pokaze neka vaznostHektorović wrote:[size=64]Why is Poland Washington’s choice for its Iran-focused global summit?[/size]
Ako ćeš poživjeti još 10ak godina hoćeš.
May Allah destroy Australia
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
poolako i strpljivo,AssadNaPodmornici wrote:ja od kada sam počeo čitati , samo čitanj "propast amerike, pad amerike pad amerike".. bogami prošlo dosta godina, ništa od toga pada..
racunamo na nacionalsocijaliste kineze da ih svedu na pravu mjeru
pooolako
amerika je upravo u cipelama bivseg cccp, a ni on nije propao preko noci, trebalo im je dosta godina
:)
pooolako
amerika je upravo u cipelama bivseg cccp, a ni on nije propao preko noci, trebalo im je dosta godina
Kina impresivno proširije svoju mornaricu zadnje 3-4 godine...
Nevjerojatan tempo gradnje i inovacije...
Nevjerojatan industrijski potencijal.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
to što Kina lijepo raste, nemora značiti "propast amerike", pa čak niti stagnaciju amerike.. mislim da im je Trump napravio jebački posao.. u ostlaom i Kineski rast dolazi do svojih limita.. uskoro će imati stariju populaciju nego većina EU zemalja..Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:poolako i strpljivo,AssadNaPodmornici wrote:ja od kada sam počeo čitati , samo čitanj "propast amerike, pad amerike pad amerike".. bogami prošlo dosta godina, ništa od toga pada..
pooolako
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:to što Kina lijepo raste, nemora značiti "propast amerike", pa čak niti stagnaciju amerike.. mislim da im je Trump napravio jebački posao.. u ostlaom i Kineski rast dolazi do svojih limita.. uskoro će imati stariju populaciju nego većina EU zemalja..
Fora je da grade flotu koja će Amerima početi stvarati ozbiljan problem...
Ne za 20 godina, nego za 5-10 godina...
Upitno je koliko mogu dugo održati trenutni tempo izgradnje 6 razarača godišnje i 10+ korveta/fregata
Nego, Rusija je smanjila tempo naoružavanja...
2018-04-10
jel im treba vise?Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:to što Kina lijepo raste, nemora značiti "propast amerike", pa čak niti stagnaciju amerike.. mislim da im je Trump napravio jebački posao.. u ostlaom i Kineski rast dolazi do svojih limita.. uskoro će imati stariju populaciju nego većina EU zemalja..
Fora je da grade flotu koja će Amerima početi stvarati ozbiljan problem...
Ne za 20 godina, nego za 5-10 godina...
Upitno je koliko mogu dugo održati trenutni tempo izgradnje 6 razarača godišnje i 10+ korveta/fregata
Nego, Rusija je smanjila tempo naoružavanja...
kinezi idu drugim putem rasta nego amerikaAssadNaPodmornici wrote:to što Kina lijepo raste, nemora značiti "propast amerike", pa čak niti stagnaciju amerike.. mislim da im je Trump napravio jebački posao.. u ostlaom i Kineski rast dolazi do svojih limita.. uskoro će imati stariju populaciju nego većina EU zemalja..Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:poolako i strpljivo,AssadNaPodmornici wrote:ja od kada sam počeo čitati , samo čitanj "propast amerike, pad amerike pad amerike".. bogami prošlo dosta godina, ništa od toga pada..
pooolako
a zasto sam napisao da amerika u cipelama cccp
jer mora hranit i oblacit silne saveznike koji parazitiraju na njoj, to trump pokusava srezat al nece ici, preveliki su mu protivnici
pa gledao sam putina kad je razgovarao s glavesinama kompanija, moraju ne znam tocno do koje godine imati dvojaku proizvodnju fifti fifti jer je rekao da ce inace morat zatvarat firme i da nece ponovit gresku cccp da stanca oruzje pa da mu poslije beskorisno lezi, svaka od tih korporacija mora imat 50% vojen i isto toliko civilne proizvodnjeHektorović wrote:Leviathan2 wrote:
jel im treba vise?
2013-2015 se činilo kako su krenuli u utrku u naoružavanju, da su nastavili tim tempom industrija nebi imala šta raditi nakon 2025te...
Računaj da svaki borbeni avion traje po 30-40 godina...
najozbiljnije se s tim uhvatio kalasnjikov i mislim izmas, oni koji rade gusjenicare
Mnogi ne razumiju da nije fora nastancati 500 komada SU-57, pa da na odrzavanje trosis i bacas nenormalnu lovu, nego je fora nastancati recimo petnaestak ali usvojiti proizvodnju tako da ti industrija u sluaju potrebe moze smjesta preci na ratnu proizvodnju i onda ih nastancati po potrebi.Leviathan2 wrote:pa gledao sam putina kad je razgovarao s glavesinama kompanija, moraju ne znam tocno do koje godine imati dvojaku proizvodnju fifti fifti jer je rekao da ce inace morat zatvarat firme i da nece ponovit gresku cccp da stanca oruzje pa da mu poslije beskorisno lezi, svaka od tih korporacija mora imat 50% vojen i isto toliko civilne proizvodnjeHektorović wrote:Leviathan2 wrote:
jel im treba vise?
2013-2015 se činilo kako su krenuli u utrku u naoružavanju, da su nastavili tim tempom industrija nebi imala šta raditi nakon 2025te...
Računaj da svaki borbeni avion traje po 30-40 godina...
najozbiljnije se s tim uhvatio kalasnjikov i mislim izmas, oni koji rade gusjenicare
A gledao sam i ja to kad je Putin to govorio, svaka kompanija je dobila zadatak da razradi i civilni program sa odredjenim asortimanom u narddnih par godina a mnoge su vec krenule s time.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
da ali problem je što su većinom ruske firme državne firme, a poznavajući ruski mentalitet koji je isti ako ne i gori od Rh mentalitet, to su sve "uljanik, brodosplit, ina, kamensko" i slične firme, samo umjesto u RH to je Rusija.
sa takvom polu socijalističkom struktorom ekonomije, teško će rusija konkurirati zapadu ili kini. i dalje je prosječna plaća u rusiji 422€ , i to zahvaljući što im je 70% deviza od nafte, plina i takvih stvari.. bez toga bi bili na razini Ukraine na 250€ plaći..
od kada se kalašinkov firma privatizirala recimo, bila je pred propadanjem, a sada izvozi i u USA
sa takvom polu socijalističkom struktorom ekonomije, teško će rusija konkurirati zapadu ili kini. i dalje je prosječna plaća u rusiji 422€ , i to zahvaljući što im je 70% deviza od nafte, plina i takvih stvari.. bez toga bi bili na razini Ukraine na 250€ plaći..
od kada se kalašinkov firma privatizirala recimo, bila je pred propadanjem, a sada izvozi i u USA
AssadNaPodmornici wrote:da ali problem je što su većinom ruske firme državne firme, a poznavajući ruski mentalitet koji je isti ako ne i gori od Rh mentalitet, to su sve "uljanik, brodosplit, ina, kamensko" i slične firme, samo umjesto u RH to je Rusija.
Vlasnik je sad postao doministar obrane :D
2018-04-10
Svi na ajfone! Ne želimo da nas špijuniraju!
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
nije tocno, ruske drzavne firme imaju i privatne dionicare, kontrolni paket drzi drzava, no privatnici imaju veliki glas unutra, bas si spomenuo kalasnjikov i kak general veri, doministar odbrane, :)u kalasnjikovu jako velik dio dionica imaju saudijci, rusi manji dio a kontrolni paket ima drzava, medjutim direktori koje postavljaju skupa odredjuju pravac firme i njen razvoj, momentalno se u kalasnjikovu jebacki trude da usicare kakav ugovor od drzave zato su i rasirili asortiman, prodaja pusaka im i neide bas kako se misli, rade oni puno ali je puno i zaliha po svijetu od drugih proizvodjaca pa i samog cccp,AssadNaPodmornici wrote:da ali problem je što su većinom ruske firme državne firme, a poznavajući ruski mentalitet koji je isti ako ne i gori od Rh mentalitet, to su sve "uljanik, brodosplit, ina, kamensko" i slične firme, samo umjesto u RH to je Rusija.
trenutno ulazu u projektiranje elektricnih automobila a i koliko vidim bacili su se u izradu i malih jurisnih camaca za specijalne namjene
inace sto se tice izvoza u usa, ne izvoze nego se tamo radi po licenci
» Špijun koga se bojao čak i Tito
» U Beogradu jutros uhapšeni hrvatski špijun
» mongolija uhitila putina na aerodromu...
» Nije otkriven jedan špijun, već cela mreža
» Špijun koga se bojao čak i Tito
» U Beogradu jutros uhapšeni hrvatski špijun
» mongolija uhitila putina na aerodromu...
» Nije otkriven jedan špijun, već cela mreža
Page 2 of 3