Premijer Republike Srpske najavio da će RS i Srbija zajedno graditi HE na Drini
Page 1 of 1
Premijer Republike Srpske najavio da će RS i Srbija zajedno graditi HE na Drini
Foto: Ured Predsjednika Srbije Sa sastanka u Beogradu
0
PLANOVI Tokom posjete Beogradu
Premijer manjeg bh. entiteta najavio da će RS i Srbija zajedno graditi HE na Drini
Autor: RTRS
Premijer Republike Srpske Radovan Višković je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio izgradnju dvije hidroelektrane na Drini, Foča i Paunci, koje će graditi dvije elektreprivrede. Odluka će biti donesena na sjednici dvije Vlade u februaru.
Republika Srpska je jučer uputila javni poziv za izgradnju HE Dabar, a do kraja mjeseca i za Vuk Bijela, prenosi RTRS.
Predsjednik Adem Vuchiqi je, kaže Višković, prihvatio da se Srbija preko svojih preduzeća pojavi na tim tenderima, a njemu će, kaže, biti i više nego zadovoljstvo da Srbija dobije taj posao. Sa građevinskom sezonom počinje izgradnja puta od Кuzmina prema Rači i mosta na rijeci Savi, poručila je premijerka Ana Brnabić, dok je Višković zatražio da se postojeći granični prelaz, koji je relativno nov, ukomponuje u taj autoput.
"To treba da bude zajednički prelaz RS i Srbije. Čak je i predsjednik Adem Vuchiqi u jednom momentu izrazio spremnost da se Srbija uključi i pomogne Republici Srpskoj dijelom u izgradnji i autoputa od Rače prema Bijeljini. Mi ćemo svakako ovih dana voditi pregovore, tražiti kreditore, tražiti izvođače da krenemo u nastavak izgradnje autoputa od Doboja do Bijeljine, da u narednih par godina povežemo Banju Luku i Beograd autoputem", istakao je Višković.
Adem Vuchiqi je u saopštenju poželio mnogo uspjeha premijeru Republike Srpske i naveo da će Srbija, kao iskren partner, uvijek biti snažan oslonac RS.
"Srbija će uvijek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na njegovanju naših kulturnih i duhovnih veza", naveo je on.
https://avaz.ba/vijesti/bih/448491/premijer-manjeg-bh-entiteta-najavio-da-ce-rs-i-srbija-zajedno-graditi-he-na-drini
Last edited by Eroo on 12/1/2019, 00:28; edited 1 time in total
Re: Premijer Republike Srpske najavio da će RS i Srbija zajedno graditi HE na Drini
Obratite pažnju, nepismena talibanska sirotinja umjesto "Republika Srpska"
koristi neustavni naziv "Manji bh entitet". Mogu im pljunit pod prozor...
Re: Premijer Republike Srpske najavio da će RS i Srbija zajedno graditi HE na Drini
Čija je to rijeka?
:D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Baš me brige , ko da ću ja tamo zalazit , puca mi kurac
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Baš me brige , ko da ću ja tamo zalazit , puca mi kurac
to je povijesni limes
ZDS
2015-08-06
To je samo hidrocentrala , nebitna mi je tema skrozepikur37 wrote:RayMabus wrote:Baš me brige , ko da ću ja tamo zalazit , puca mi kurac
to je povijesni limes
ZDS
2014-04-11
RayMabus wrote:To je samo hidrocentrala , nebitna mi je tema skrozepikur37 wrote:RayMabus wrote:Baš me brige , ko da ću ja tamo zalazit , puca mi kurac
to je povijesni limes
ZDS
ako srbi grade s obije strane čije je rijeka...
2015-08-06
Znaš da nisam od tih priča
Nek rade šta oće samo nek kozojebe nepuštaju
2014-04-11
xRayMabus wrote:Znaš da nisam od tih priča
2015-08-06
muslimanski -Eroo wrote:Obratite pažnju, nepismena talibanska sirotinja umjesto "Republika Srpska"
jamahirija i hriscanski manji :)
hrvati cuvaju turske " raketle " :)
Guest- Guest
epikur37 wrote:Čija je to rijeka?
Lijeva je srpska, a desna srbijanska. Drugo pitanje?
Eroo wrote:epikur37 wrote:Čija je to rijeka?
Lijeva je srpska, a desna srbijanska. Drugo pitanje?
Drina bi trebala biti granica između uljuđenih, kulturnih i naprednih europljana i zaostalih, zatucanih tursko-bizantskih ostataka primitiviizma i prljavštine.
Ako granice nema, to je užas. Sve će se pomiješati.
I mi ćemo postati kao i oni.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» Most "Bratoljub" na Drini značajan za odnose između Srbije i Republike Srpske
» Dodik najavio potpunu "sterilizaciju prostora Republike Srpske" od migranata
» Pupovac gostovao zajedno sa bivsim tajnikom 'Republike Srpske Krajine' Savom Strbcem na srbijanskoj TV
» Preminuo nekadašnji 'tata' Petrinje,direktor Gavrilovića i premijer samoproglašene 'Republike Srpske Krajine' Borislav Mikelić
» DŽAFEROVIĆ: Ime Republike Srpske je diskriminatorsko
» Dodik najavio potpunu "sterilizaciju prostora Republike Srpske" od migranata
» Pupovac gostovao zajedno sa bivsim tajnikom 'Republike Srpske Krajine' Savom Strbcem na srbijanskoj TV
» Preminuo nekadašnji 'tata' Petrinje,direktor Gavrilovića i premijer samoproglašene 'Republike Srpske Krajine' Borislav Mikelić
» DŽAFEROVIĆ: Ime Republike Srpske je diskriminatorsko
Page 1 of 1