ISRAEL
Page 8 of 45
Page 8 of 45 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 45
Re: ISRAEL
Glede pluralizma nemamo mi što učiti od Židovah, nama su svi mediji prepuni "prava na izražavanje mišljenja", naravno onoga koje obezvrjeđuje Hrvate i Hrvatsku. Dvojezničnost, kakvu prakticira Izrael, s pločama na arapskom i pokornim arapskim stanovništvom, primjenjiva je i u Hrvatskoj. Tko bi se bunio protiv ćirilice u Vukovaru da nema četnikah u redarstvu, da Srbi svoju djecu ne šalju u četničke logore za obuku, da nam četnički sinovi ne ubijaju branitelje... Ono što možemo naučiti je da u obrani države i nacije nema milosti. Tko tebe kamenom, ti njega rafalom. U tom smislu: Napried, Izraele!Eva wrote:Pluralizam živi u Izraelu, i svi mogu svoje mišljenje slobodno izrazit bez bojazni po svoj integritet. Da tak nastupi neki Hrvat u HR, išlo bi prebrojavanje krvnih zrnaca i traženje srpskih srodnika. Evo, dobar si primjer našel, i nadam se da će se Hrvati malo educirati i po pitanju slobode izražavanja i uvažavanja različitih mišljenja, kad već nisu prihvatili izraelski model dvojezičnosti.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Sad će ona o Kolindi, samo što nije: te je ljepša, te je uspješnija. To ti je takva argumentacija. Još joj samo ostaje da skoči s bova.seksoje1 wrote:Ubi me argumentacijaEva wrote:A ti si morti blagajnik forumski? Ajde, stric prošetaj do Šentilja.
Ne dovodeći u pitanje da su Sirijci ispalili granatu na Golan, to je ipak sirijski teritorij, što briga Izraelce gdje Sirijci pucaju po svom teritoriju? A, da, okupirali su ga, sad im smeta što im uzvraćaju. Što se tiče "okrutnoga režima", ako je okrutnost mjerilo miešanja u unutarnje prilike suverenih državah, zašto nitko ne napadne Saudovu Arabiju? Ipak je to najokrutniji režim na Blistoku.Mad_Vlad wrote:Odgovor 2: Zato jer je od njih došla granata na Golan. Za rat u Siriji Izrael s pravom krivi Asada i njegov okrutni režim.
Golanska visoravan je sirijski teritorij.Mad_Vlad wrote:Izraelci su rekli da neće trpjeti nikakve provokacije iz Sirije na svom teritoriju.Ero wrote:Mad_Vlad wrote:
Odgovor 2: Zato jer je od njih došla granata na Golan. Za rat u Siriji Izrael s pravom krivi Asada i njegov okrutni režim.
To bi morao malo argumentirat. Ja nisam imao takav utisak.
Od svih bliskoistočnih režima meni se je činio najbliži europskim.
Uostalom gledam ove izbjeglice iz Sirije i mogu ti reći da mi ne djeluju kao čarapani.
Ima u našoj bližoj okolici puno lošijih od njih, ali ih zbog toga ne treba tuć i bucat im državu.
Neka žive kako znaju i umiju, njihova stvar...ali, eto, neki misle da su pozvani praviti red u tuđoj kući.
U Jerusalem Postu 1982. objavljen članak Smjernice za iduće desetljeće (poznat kao Kivounim) u kojem se najavljuje baš ovo što se sad događa: rastrojstvo moćnih arapskih državah i uspostava slabih paradržavnih entitetah. Dakle, komu je u interesu?Mad_Vlad wrote:Izrael hoće mir i stabilne zemlje oko sebe s kojima se može surađivati a ne divljake koji bi samo uništavali.
Hvataj se ti za glavu, ali kontinuitet hrvatske državnosti postoji. Očuvan je u institucijama hrvatskoga bana i Sabora kroz sve državne asocijacije, osim u razdoblju između 1922. i 1939.marcus-t wrote:kaja_333 wrote:Kako je ne bi imali, Hrvati imaju kontinuitet državnosti od 7 og stoljeća u raznim državnim asocijacijama. Židovi nemaju kontinuitet, potjerani prije 1000 godina. I Hrvati su nekoga potjerali kada su tu došli. To bi bila ta razlika.Yehudi wrote:
I Hrvatskoj je dana država koju nikada nisu imali.
Otprilike koliko je i Kosovo Srbija, a Krim dio Ukrajine. E sad, do pojedinaca je hoće li idalje živjeti u zabludi, ili će prihvatiti nove realnosti...Regoč wrote:Golanska visoravan je sirijski teritorij.Mad_Vlad wrote:Izraelci su rekli da neće trpjeti nikakve provokacije iz Sirije na svom teritoriju.Ero wrote:Mad_Vlad wrote:
Odgovor 2: Zato jer je od njih došla granata na Golan. Za rat u Siriji Izrael s pravom krivi Asada i njegov okrutni režim.
Uostalom gledam ove izbjeglice iz Sirije i mogu ti reći da mi ne djeluju kao čarapani.
Ima u našoj bližoj okolici puno lošijih od njih, ali ih zbog toga ne treba tuć i bucat im državu.
Neka žive kako znaju i umiju, njihova stvar...ali, eto, neki misle da su pozvani praviti red u tuđoj kući.
Pod izraelskom okupacijom, slažem se.AlfaOmega wrote:Otprilike koliko je i Kosovo Srbija, a Krim dio Ukrajine. E sad, do pojedinaca je hoće li idalje živjeti u zabludi, ili će prihvatiti nove realnosti...Regoč wrote:Golanska visoravan je sirijski teritorij.Mad_Vlad wrote:Izraelci su rekli da neće trpjeti nikakve provokacije iz Sirije na svom teritoriju.Ero wrote:Mad_Vlad wrote:
Okupacija ili ne, činjenica je da ga ovi nikad neće vratiti. 50 godina je prošlo, Izraelci već uvelike gore žive...
Događale su se i čudnije stvari. Da se netko vrati nakon 2000 godinah na svoju zemlju.AlfaOmega wrote:Okupacija ili ne, činjenica je da ga ovi nikad neće vratiti. 50 godina je prošlo, Izraelci već uvelike gore žive...
Realno, sve je stvar sile, mogućnosti i inteligencije.
I indijanci da sad hipotetski uspiju napraviti neku veliku bunu protiv bijelaca na američkom kontinentu, i da ih uspiju protjerati, ja bih prvi reka - svaka čast. Ali oni to ne mogu, jbg.
I indijanci da sad hipotetski uspiju napraviti neku veliku bunu protiv bijelaca na američkom kontinentu, i da ih uspiju protjerati, ja bih prvi reka - svaka čast. Ali oni to ne mogu, jbg.
Da, gledano 1815. ideja židovske države bila bi znanstvena fantastika. Realno, dok Amerika stoji iza Izraela, Izrael postoji. Kad ga Amerika napusti, propast će. Ne zbog snage Arapah, već zbog manjka novca.
Zato sam i inteligenciju spomenuo kao jedan od aduta. Stvoriš jak lobi u jakoj zemlji, i biraj želje. Jevreji su tu prednjačili u odnosu na ostale, i zato imaju kaj imaju.
A sad, jel to humano, pravedno, idealistički, priče su ionak za malu djecu, jerbo ovaj svijet još od pojave homo erectusa nije vidio ni pravdu, ni humanost ni idealizam. Kužiš sad zakaj se ne isplati pričati o Golanu kao o teritoriju koja nije dio Izraela? ;)
A sad, jel to humano, pravedno, idealistički, priče su ionak za malu djecu, jerbo ovaj svijet još od pojave homo erectusa nije vidio ni pravdu, ni humanost ni idealizam. Kužiš sad zakaj se ne isplati pričati o Golanu kao o teritoriju koja nije dio Izraela? ;)
genije moj,Israel ima godisnje samo stranih investicija 80 milijardi Ojra...i malo se informiraj o onom u cemu Israel drzi sam vrh svjecki u industrijama i znanosti..Regoč wrote:Da, gledano 1815. ideja židovske države bila bi znanstvena fantastika. Realno, dok Amerika stoji iza Izraela, Izrael postoji. Kad ga Amerika napusti, propast će. Ne zbog snage Arapah, već zbog manjka novca.
Guest- Guest
Regoč wrote:Da, gledano 1815. ideja židovske države bila bi znanstvena fantastika. Realno, dok Amerika stoji iza Izraela, Izrael postoji. Kad ga Amerika napusti, propast će. Ne zbog snage Arapah, već zbog manjka novca.
Guest- Guest
Ma sve jasno. Da se izrazim hrvatskim službenim jezikom do 1847.: de jure i de facto. Sila Boga ne moli; tko jači, taj tabači...AlfaOmega wrote:Zato sam i inteligenciju spomenuo kao jedan od aduta. Stvoriš jak lobi u jakoj zemlji, i biraj želje. Jevreji su tu prednjačili u odnosu na ostale, i zato imaju kaj imaju.
Ulaganja u Izrael vezana su uz američku podršku i transfer tehologijah. Malo bi toga došlo samo po sebi.
Istina, zato ja kuckam po računalu, a braco može dići sto kila na ležećki.Eva wrote:Ili još kraće, um caruje, snaga klade valja
Djeca koja odrastaju bez autoriteta, kasnije imaju problema s psihologijom.
Ja nikako položiti.
Ja nikako položiti.
crvenkasti-
2014-04-17
uhhhh,daj meni izvor tih informacija,pa da nes i tu zaradim..Inace,kolikogod bio blizu vatre,nikad nisam vidio ili imao info,gdje se vidi TKO i u cega ulaze lovu..Inace,takvi infoi,smrtnicima nisu bas dostupni...Regoč wrote:Ulaganja u Izrael vezana su uz američku podršku i transfer tehologijah. Malo bi toga došlo samo po sebi.
Kako mislis,samo po sebi..?? Kapital privlace ideje i dobro i regulirano trziste..Sad sto je Isral u haj-tehu sam vrh svjecki,a nije jak u prodavanju mooda pod boobrege,ebi ga...
Guest- Guest
Page 8 of 45 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 26 ... 45
Page 8 of 45