FBiH: Bošnjačka većina već počela upravljati Zastupničkim domom
Page 1 of 1
FBiH: Bošnjačka većina već počela upravljati Zastupničkim domom
Mladen Bošković (HDZ BiH), nije danas dobio potrebnu podršku za dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i reda Hrvata. "Za" su glasovala 32 zastupnika, suzdržana su bila 34, a protiv je bilo 27, tako da ni on nije dobio podršku.
Bošković je potom zatražio pojedinačno izjašnjavanje. SDA je bila suzdržana, SDP, DF i NS protiv, SBB, A-SDA i PDA bili su za, a NIP suzdržan.
I Kluba DF/GS ponudio je svoju kandidatkinju za istu poziciju. Tako su za Maru Đukić glasovala 33 zastupnika, 31 je bio suzdržan, dok je 26 bilo protiv, čime nije dobila potreban broj glasova.
Alma Kratina potom je zatražila pojedinačno izjašnjavanje. Zastupnici SDA bili su suzdržani, HDZ i PDA protiv, SDP, DF i NS su bili za, SBB suzdržan, kao i Nezavisni blok te Narod i pravda.
Ni Sabina Čudić nije izabrana za dopredsjedavajuću iz reda Ostalih.
Ivica Pavković iz HDZ-a kazao je da je prijedlog DF-a za dopredsjedavajućeg iz rada hrvatskog naroda nastavak otimanja volje hrvatskog naroda. On je potom pobrojao mjesta, kako je kazao, u kojima većinski žive Hrvati te broj glasova koje je DF osvojio u tim mjestima, prenio je Avaz.
Alma Kratina, šefica Kluba DF-a, replicirala je, ponovivši velikobošnjačku mantru, kako je suvišno govoriti o tome kako je tko gdje glasao te da su na izborima glasovali građani.
Na početku sjednice predsjedavajući Zastupničkog doma Elvir Karajbić kazao je kako je razlog kašnjenja bio to što su se na Kolegiju razmatrali prijedlozi za dopredsjedavajuće te da Komisija za izbor i imenovanja još zasjeda.
Nakon toga, zastupnici su verificirali mandate Mirsadu Zaimoviću i Feliksu Vidoviću, koji su naknadno prihvatili mandate. Zaimović je bio direktor ''BH Telecoma'', dok je Vidović mandat dobio nakon što je od njega odustala Lidija Bradara.
Karajbić je nakon toga kazao da su privremenoj Komisiji za izbor i imenovanje pristigla dva prijedloga za dopredsjedavajućeg.
Damir Mašić, predsjednik ove komisije, naveo je da je Klub HDZ-a i dostavio prijedlog da dopredsjedavajući bude Mladen Bošković, DF je predložio Maru Đukić, a Naša stranka predložila je Sabinu Ćudić iz reda ostalih.
R.I. / Dnevnik.ba
Bošković je potom zatražio pojedinačno izjašnjavanje. SDA je bila suzdržana, SDP, DF i NS protiv, SBB, A-SDA i PDA bili su za, a NIP suzdržan.
I Kluba DF/GS ponudio je svoju kandidatkinju za istu poziciju. Tako su za Maru Đukić glasovala 33 zastupnika, 31 je bio suzdržan, dok je 26 bilo protiv, čime nije dobila potreban broj glasova.
Alma Kratina potom je zatražila pojedinačno izjašnjavanje. Zastupnici SDA bili su suzdržani, HDZ i PDA protiv, SDP, DF i NS su bili za, SBB suzdržan, kao i Nezavisni blok te Narod i pravda.
Ni Sabina Čudić nije izabrana za dopredsjedavajuću iz reda Ostalih.
Ivica Pavković iz HDZ-a kazao je da je prijedlog DF-a za dopredsjedavajućeg iz rada hrvatskog naroda nastavak otimanja volje hrvatskog naroda. On je potom pobrojao mjesta, kako je kazao, u kojima većinski žive Hrvati te broj glasova koje je DF osvojio u tim mjestima, prenio je Avaz.
Alma Kratina, šefica Kluba DF-a, replicirala je, ponovivši velikobošnjačku mantru, kako je suvišno govoriti o tome kako je tko gdje glasao te da su na izborima glasovali građani.
Na početku sjednice predsjedavajući Zastupničkog doma Elvir Karajbić kazao je kako je razlog kašnjenja bio to što su se na Kolegiju razmatrali prijedlozi za dopredsjedavajuće te da Komisija za izbor i imenovanja još zasjeda.
Nakon toga, zastupnici su verificirali mandate Mirsadu Zaimoviću i Feliksu Vidoviću, koji su naknadno prihvatili mandate. Zaimović je bio direktor ''BH Telecoma'', dok je Vidović mandat dobio nakon što je od njega odustala Lidija Bradara.
Karajbić je nakon toga kazao da su privremenoj Komisiji za izbor i imenovanje pristigla dva prijedloga za dopredsjedavajućeg.
Damir Mašić, predsjednik ove komisije, naveo je da je Klub HDZ-a i dostavio prijedlog da dopredsjedavajući bude Mladen Bošković, DF je predložio Maru Đukić, a Naša stranka predložila je Sabinu Ćudić iz reda ostalih.
R.I. / Dnevnik.ba
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: FBiH: Bošnjačka većina već počela upravljati Zastupničkim domom
Hektorović wrote:Alma Kratina, šefica Kluba DF-a, replicirala je, ponovivši velikobošnjačku mantru, kako je suvišno govoriti o tome kako je tko gdje glasao te da su na izborima glasovali građani.
Dayton i Washingtonski su sasvim jasni... Ovi se kunu u "BiH" a totalno ismijavaju njene osnove i ustav...
2018-04-10
imas u slobodnoj bosni temu na ovo gdje pisu kako je blok u kojem je df...dobio noz u leđa od 'partnera' u boku ne izabravsi ovu maru...sa tim su pokazali di je df-u i komsicu mjesto u tom 'bloku'...kako pisu to moze dovesti do raspada koaliciji poznavajuci komsicevu sujetu da ej on i njegova stranka bolji od drugih..ne bi bilo prvi put
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:imas u slobodnoj bosni temu na ovo gdje pisu kako je blok u kojem je df...dobio noz u leđa od 'partnera' u boku ne izabravsi ovu maru...sa tim su pokazali di je df-u i komsicu mjesto u tom 'bloku'...kako pisu to moze dovesti do raspada koaliciji poznavajuci komsicevu sujetu da ej on i njegova stranka bolji od drugih..ne bi bilo prvi put
Fahro je racionalan političar, po meni i najracionalniji među Bošnjacima... Kao racionalan i odgovoran čovjek, koji vodi i biznis, ne želi totalnu državnu krizu radi Komšićevih ispada.
2018-04-10
ta komsiceva koalicja u kojoj je df em je prevelika em ima previse sujetnih tipova...jos pravo nisu zajseli na vlast a imaju brdo problema unutar koalicije..slicno staje je i u kantonu sarajevo gdje je pitanje dana kada ce novi lokalni izbori za kanton sarajevoHektorović wrote:vuksadinare wrote:imas u slobodnoj bosni temu na ovo gdje pisu kako je blok u kojem je df...dobio noz u leđa od 'partnera' u boku ne izabravsi ovu maru...sa tim su pokazali di je df-u i komsicu mjesto u tom 'bloku'...kako pisu to moze dovesti do raspada koaliciji poznavajuci komsicevu sujetu da ej on i njegova stranka bolji od drugih..ne bi bilo prvi put
Fahro je racionalan političar, po meni i najracionalniji među Bošnjacima... Kao racionalan i odgovoran čovjek, koji vodi i biznis, ne želi totalnu državnu krizu radi Komšićevih ispada.
2015-09-08
Hektorović wrote:Maru Đukić
Baba iz Odžaka... nevjerojatno je kako uvijek nađu ovakve debile spremne za izdaju...
Demokratska fronta Odžak. Mara Đukić je rođena 1959. godine. Završila je srednju elektrotehničku školu. U Sarajevu je istovremeno završila dva fakulteta, i to Medicinski i Fakultet za fizičku kulturu. Završila je također dvije specijalizacije, pedijatriju i porodičnu medicinu. Kroz 30 godina rada obavila je skoro milion pregleda pacijenata. Sport joj je bio i ostao velika ljubav, te je aktivna i danas.
2018-04-10
vuksadinare wrote:ta komsiceva koalicja u kojoj je df em je prevelika em ima previse sujetnih tipova...jos pravo nisu zajseli na vlast a imaju brdo problema unutar koalicije..slicno staje je i u kantonu sarajevo gdje je pitanje dana kada ce novi lokalni izbori za kanton sarajevo
Nema u FBiH vanrednih izbora po Kantonima... samo preslagivanja tijekom mandata...
2018-04-10
svejedno..u ovom obliku ne mogu opsati sigurno cijeli mandat....problem je sto vecina ovih u bloku ne zeli sda za koalicijskog partnera...osim vjerojatno df-a i građanskog saveza suljagica koji nastupaju sa velikobosnjackih pozicija pa bi vjerojatno upali u dil sa sda...nemaju oni buducnosti...ovo ej bila sklepana koalcijija na brzinu da sjebu covica i hdz i eventualno fahru...Hektorović wrote:vuksadinare wrote:ta komsiceva koalicja u kojoj je df em je prevelika em ima previse sujetnih tipova...jos pravo nisu zajseli na vlast a imaju brdo problema unutar koalicije..slicno staje je i u kantonu sarajevo gdje je pitanje dana kada ce novi lokalni izbori za kanton sarajevo
Nema u FBiH vanrednih izbora po Kantonima... samo preslagivanja tijekom mandata...
2015-09-08
ova je igrala kosarku u jedinstvo aida tuzla sa onim zenskim gorostasom razijom mujanovic te osvojili naslov pravaka europe 1989 godine...ova mara je igrala cini mi se playmakera..Hektorović wrote:Hektorović wrote:Maru Đukić
Baba iz Odžaka... nevjerojatno je kako uvijek nađu ovakve debile spremne za izdaju...Demokratska fronta Odžak. Mara Đukić je rođena 1959. godine. Završila je srednju elektrotehničku školu. U Sarajevu je istovremeno završila dva fakulteta, i to Medicinski i Fakultet za fizičku kulturu. Završila je također dvije specijalizacije, pedijatriju i porodičnu medicinu. Kroz 30 godina rada obavila je skoro milion pregleda pacijenata. Sport joj je bio i ostao velika ljubav, te je aktivna i danas.
2015-09-08
da igrala je samo jednu sezonu 1988/89...ali vecinom je bila rezerva..
2015-09-08
te sezone zavrsila je kosarkasku karijeru i posvetila se doktorskom radu..vuksadinare wrote:da igrala je samo jednu sezonu 1988/89...ali vecinom je bila rezerva..
2015-09-08
vuksadinare wrote:ova je igrala kosarku u jedinstvo aida tuzla sa onim zenskim gorostasom razijom mujanovic te osvojili naslov pravaka europe 1989 godine...ova mara je igrala cini mi se playmakera..
Vidiš to nizam znao... od kud je ovi iskopaše...
:D
Jasno mi je kako se neko iz Sarajeva mora asimilirat, al ova živi u Odžaku...
2018-04-10
..pa igrala je kosarku...jedno vrijeme u sarajevu dok je tamo studirala...bila je solidna kako kazu..pa je presla jednu sezonu u tuzlu u jedinstvo kako je rekla jer je bila blize ođaku gdje je namjeravala zivjeti i raditi nakon karijere i cesce posjecivati obitelj zbog blizine...a tko ce znati zasto je odabrala DF...svatko ima svoje politicko razmisljanje...znam da je tad jedinstvo kao klub smatrano 'oazom bratstva i jedinstva'...Hektorović wrote:vuksadinare wrote:ova je igrala kosarku u jedinstvo aida tuzla sa onim zenskim gorostasom razijom mujanovic te osvojili naslov pravaka europe 1989 godine...ova mara je igrala cini mi se playmakera..
2015-09-08
vuksadinare wrote:..pa igrala je kosarku...jedno vrijeme u sarajevu dok je tamo studirala...bila je solidna kako kazu..pa je presla jednu sezonu u tuzlu u jedinstvo kako je rekla jer je bila blize ođaku gdje je namjeravala zivjeti i raditi nakon karijere i cesce posjecivati obitelj zbog blizine...a tko ce znati zasto je odabrala DF...svatko ima svoje politicko razmisljanje...znam da je tad jedinstvo kao klub smatrano 'oazom bratstva i jedinstva'...Hektorović wrote:vuksadinare wrote:ova je igrala kosarku u jedinstvo aida tuzla sa onim zenskim gorostasom razijom mujanovic te osvojili naslov pravaka europe 1989 godine...ova mara je igrala cini mi se playmakera..
Ti dođeš kao enciklopedija Ex-Yu sporta 80tih :D
2018-04-10
ljudi hoce da vjeruju u bajke
zato I lako popuse podvale o nekakvom gradanstvu, zajednickoj ljubavi I bogatstvu u ralicitosti
a I generalno neupuceni u problematiku osim sto su glupi
te kurceve skole sto zavrse "snagom misica" ne mijenjaju stvar
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
problem ove mare je u tome..sto je popusila od onih koji najvise pricaju o gradzanstvu,zajednicikim ljubavima...i nisu glasali za nju bar vecina...iz jednog jedinog razloga...sto je hrvatica...cega ona valjda do sad nije bila svjesna...jednom prilikom je neki srpski nacionalist rekao pocetkom devdesetih..za nekog hrvata iz beograda koji se prodavao pod krinkom..srpstva..'mozes ti biti polticki veci srbin od nas srba i mene ali ti si ipak hrvat i ne verujemo ti'prckov wrote:ljudi hoce da vjeruju u bajke
zato I lako popuse podvale o nekakvom gradanstvu, zajednickoj ljubavi I bogatstvu u ralicitosti
a I generalno neupuceni u problematiku osim sto su glupi
te kurceve skole sto zavrse "snagom misica" ne mijenjaju stvar
2015-09-08
i onaj rahman morina albanac koji ej bio veci milosevicevac i od dacica pa ga je slobo na koncu dao smaknuti jer je 'umro pod sumnjivim okolnostima'..jednostavno ej za slobu bio i dalje siptar makar mu ovaj dupe ljubio i jednsotavno mu nije previse vjerovao..izd'o si svje..danas si uz mene a sutra ces me izdati...za nekog treceg
2015-09-08
Ivica Pavković iz HDZ-a kazao je da je prijedlog DF-a za dopredsjedatelja iz rada hrvatskog naroda nastavak otimanja volje hrvatskog naroda. On je potom pobrojao mjesta, kako je kazao, u kojima većinski žive Hrvati te broj glasova koje je DF osvojio u tim mjestima.
Alma Kratina, šefica Kluba DF-a, replicirala je da je suvišno govoriti o tome kako je ko gdje glasao te da su na izborima glasali građani, prenosi Avaz.
2018-04-10
drug jastreb i ja...mozda marčelo... ..ali jednostavno u sjecanju mi je ta kosarkaska ekipa jedinstvo aida iz tuzle koja je postala prvak europe 1989 godine sa zenskim 'takcenkom' razijom mujanovic i oni dueli sa elemesom iz sibenika i danirom nakic...ova razija je morala samo stajati ispod kosa i davati koseve imala je preko 30 koseva po utakmici...ne znam je li ikad zabila ispod 30...u tom je bila bolja i od jordana i petrovica... ...mislim d aje bila visoka negdje 202,203 centimetra sto bi bilo u nekim parametrima muske kosarke oko 230 centimetara visine kod nekog kosarkasaHektorović wrote:vuksadinare wrote:..pa igrala je kosarku...jedno vrijeme u sarajevu dok je tamo studirala...bila je solidna kako kazu..pa je presla jednu sezonu u tuzlu u jedinstvo kako je rekla jer je bila blize ođaku gdje je namjeravala zivjeti i raditi nakon karijere i cesce posjecivati obitelj zbog blizine...a tko ce znati zasto je odabrala DF...svatko ima svoje politicko razmisljanje...znam da je tad jedinstvo kao klub smatrano 'oazom bratstva i jedinstva'...Hektorović wrote:vuksadinare wrote:ova je igrala kosarku u jedinstvo aida tuzla sa onim zenskim gorostasom razijom mujanovic te osvojili naslov pravaka europe 1989 godine...ova mara je igrala cini mi se playmakera..
Ti dođeš kao enciklopedija Ex-Yu sporta 80tih :D
2015-09-08
Similar topics
» Puhovski: U BiH je Bošnjačka većina
» Vlada FBiH: Najniža plaća u FBiH povećana za 520 kuna
» Jelka Miličević, potpredsjednica vlade FBIH iz HDZ-a: Za propast Aluminija krivu su uvijeti na globalnom tržištu, Vlada FBiH ima čistu savjest
» Linta i 'lintanje':'Večina Hrvata su ustaše kao i večina stranaka'
» Pitanje koje vjecno visi u zraku:'Zasto su hrvatski intelektualci(vecina)i partizani Hrvati(vecina)sutjeli o mitomaniji o 700 000 ubijenih Srba u Jasenovcu?
» Vlada FBiH: Najniža plaća u FBiH povećana za 520 kuna
» Jelka Miličević, potpredsjednica vlade FBIH iz HDZ-a: Za propast Aluminija krivu su uvijeti na globalnom tržištu, Vlada FBiH ima čistu savjest
» Linta i 'lintanje':'Večina Hrvata su ustaše kao i večina stranaka'
» Pitanje koje vjecno visi u zraku:'Zasto su hrvatski intelektualci(vecina)i partizani Hrvati(vecina)sutjeli o mitomaniji o 700 000 ubijenih Srba u Jasenovcu?
Page 1 of 1