Abenologija
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Abenologija
Inače meni bliska osoba je studirala u Puli i rekla mi je kako je većina Istrijana (ženskih) luda za tim kamenjima, proučavanjem alternativnih izvora. To je kao popularno tamo.
Nama na drugoj strani je to neobično jer smo izrazito "zatucana" sredina.
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
zatucani ste jer nemote babuljov u zemlji? jer ne verujete sa stenčice liču menzis?
e bogami ste zatucani
e bogami ste zatucani
2014-04-16
moji kameni su smaragd i tirkiz, no ništa ne znam o njima, samo me privlače i rado ih nosim :)
ni svaki smaragd isti,Noor wrote:moji kameni su smaragd i tirkiz, no ništa ne znam o njima, samo me privlače i rado ih nosim :)
ti si kamenist
2014-04-16
Od kristala imam čaše, vaze :)aben wrote:zatucani ste jer nemote babuljov u zemlji? jer ne verujete sa stenčice liču menzis?
e bogami ste zatucani
Vjerujem u ljekovitost bilja ali ići toliko daleko da nosam kristale oko vrata vjerujući da će odagnati moju negativnu mijenu...ne vjerujem. Volim se diviti odbljesku svjetla na kristalu, baš kao što se divim mjehuriću od sapunice :)
Čemu se ti diviš osim morske pjene?
ni ovo ne razumijem...želiš reću da sam kamenjarka?aben wrote:ni svaki smaragd isti,Noor wrote:moji kameni su smaragd i tirkiz, no ništa ne znam o njima, samo me privlače i rado ih nosim :)
ti si kamenist
a i ono check, check, check...pojasni, vidim da si preskočio
volin gljedati u nebo.mativka wrote:Od kristala imam čaše, vaze :)aben wrote:zatucani ste jer nemote babuljov u zemlji? jer ne verujete sa stenčice liču menzis?
e bogami ste zatucani
Vjerujem u ljekovitost bilja ali ići toliko daleko da nosam kristale oko vrata vjerujući da će odagnati moju negativnu mijenu...ne vjerujem. Volim se diviti odbljesku svjetla na kristalu, baš kao što se divim mjehuriću od sapunice :)
sve ruke sun ruvino jer sun bi u drva pošo, a gljedanje u nebo pospješuje brže zacjeljivanje rana na koži.
mislin, zoč se ravnozemljašima smimo smijati, a ovin glupostima ne?
2014-04-16
ako crnce držiš da su svi isti si rasist,Noor wrote:ni ovo ne razumijem...želiš reću da sam kamenjarka?aben wrote:ni svaki smaragd isti,Noor wrote:moji kameni su smaragd i tirkiz, no ništa ne znam o njima, samo me privlače i rado ih nosim :)
ti si kamenist
ako sve smaragde držiš da su svi isti si kamenist
ne sićun se ča je to bilo, ali, to je da, da, da
2014-04-16
pa nisu isti, jasno...ali im je zajednički nazivnik smaragd (Be3Al2(SiO3)6)aben wrote:ako crnce držiš da su svi isti si rasist,Noor wrote:ni ovo ne razumijem...želiš reću da sam kamenjarka?aben wrote:ni svaki smaragd isti,Noor wrote:moji kameni su smaragd i tirkiz, no ništa ne znam o njima, samo me privlače i rado ih nosim :)
ti si kamenist
ako sve smaragde držiš da su svi isti si kamenist
ne sićun se ča je to bilo, ali, to je da, da, da
kako bi ih ti podijelio ili razlikovao?
a bilo je....suhozid, pergola, smokva :)
metilda wrote::DIthildin wrote:metilda wrote:Ithildin wrote:metilda wrote:
uvijek ima sitnih duša s predrasudama kojih se teško riješiti ako se ne vidi šira slika.. mislim da sad konopljinog ulja ima i u ljekarnama, tako da je sitna duša postala još sitnijom...
A, nazalost, nije to to ... Osim toga, samo odredjene dijagnoze pokrivene su njome..
ne znam, nisam čitala što sve liječi konopljino ulje sa THC-om..
samo znam da sam promijenila mišljenje i to mi je trenutačno najvažnije .. ta sposobnost da i u ovim godinama mogu promijeniti mišljenje ako su argumenti dobri..
Plus plus plus plus plus plus plus
:D
evo baš sam čitala što sveta HIldegarda piše o ljekovitosti dragog kamenja.. na kraju ću si i ja kupiti jedan :D
http://cherryontop.eu/drago-kamenje-prema-sv-hildegardi/
Fora. :) Plavi kalcedon je peekrasan. Posebno njegova " cipkasta" podvrsta. Znaci Hildergard veli da se nosi kao narukvica.. :)
Guest- Guest
mativka wrote:Inače meni bliska osoba je studirala u Puli i rekla mi je kako je većina Istrijana (ženskih) luda za tim kamenjima, proučavanjem alternativnih izvora. To je kao popularno tamo.
Ne bih znala. Niti me zanima gdje je sto popularno. Pratim vlastite mijene.
Guest- Guest
A ne znam. Živim u području ravnozemlje. S balkona kao što sam napisala vidim ovisno o vremenu brda u Bosni. I točno znam kada će kiša. Ako ih vidim - biti će :)aben wrote:volin gljedati u nebo.mativka wrote:Od kristala imam čaše, vaze :)aben wrote:zatucani ste jer nemote babuljov u zemlji? jer ne verujete sa stenčice liču menzis?
e bogami ste zatucani
sve ruke sun ruvino jer sun bi u drva pošo, a gljedanje u nebo pospješuje brže zacjeljivanje rana na koži.
mislin, zoč se ravnozemljašima smimo smijati, a ovin glupostima ne?
A ta primjedba koliko tko ide daleko.. A gle, meni je "daleko" uopce to sto netko vjeruje u Boga ili bogove, ili kapitalizam.. Divim se mastovitim (teorijskim) konstrukcijama kao i netko odbljesku svjetlosti na kristalima. Razliciti smo. Drago mi je zbog toga.
Guest- Guest
I meni, kroz različitost učimo o sebi. Potvrđujemo ono u što nismo bili sigurni ili tražimo nove pute spoznaje.Ithildin wrote:A ta primjedba koliko tko ide daleko.. A gle, meni je "daleko" uopce to sto netko vjeruje u Boga ili bogove, ili kapitalizam.. Divim se mastovitim (teorijskim) konstrukcijama kao i netko odbljesku svjetlosti na kristalima. Razliciti smo. Drago mi je zbog toga.
"Velikom japanskom učitelju zena Hakuinu (1685. – 1768.) dolazi učenik i moli ga za naukovanje; on ga obara na pod, zagnjurivši mu glavu u vodu, i kad se ovaj skoro udavio, izvlači ga i kaže mu: Kada ti zen bude važan kao što ti je sada zrak za disanje, tada mi dođi ponovno. Čak i kada svog učenika doslovce obara na zemlju, njegova dobronamjernost nije upitna. On samo čeka trenutak kada će um njegova učenika sazrijeti i probuditi se."
Guest- Guest
Metilda, nikada mi neće biti jasna tvoja nevjerodostojnost!
A, sada idem po svoju knjižicu Zen misli otvoriti prvu i prepisati je tu...
Ovu sam otvorila,...:
Ptice su
nestale u nebo.
i posljednji se
oblak rasplinja.
Sjedimo zajedno,
planina i ja, sve
dok ne ostane
samo planina.
nestale u nebo.
i posljednji se
oblak rasplinja.
Sjedimo zajedno,
planina i ja, sve
dok ne ostane
samo planina.
mativka wrote:Metilda, nikada mi neće biti jasna tvoja nevjerodostojnost!
ja sam nekidan rekla da sam svjesna da sam egocentrična..
jesi li se ti ikada upitala je li problem u tebi?
Guest- Guest
Ja sam teška osoba..znam.metilda wrote:mativka wrote:Metilda, nikada mi neće biti jasna tvoja nevjerodostojnost!
Teško sebi k srcu nekoga uzmem...al sve zbog toga jer nisam površna.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
mativka wrote:Ja sam teška osoba..znam.metilda wrote:mativka wrote:Metilda, nikada mi neće biti jasna tvoja nevjerodostojnost!
Teško sebi k srcu nekoga uzmem...al sve zbog toga jer nisam površna.
da, mene nisi srcu uzela, ali u svakoj mojoj rečenici tražiti licemjerje i nevjerodostojnost je zbilja previše i za mene
što sad smeta? što se ithildin i ja nismo odmah posvadile?
ili što mi aben trenutačno ide na jetra..?
stalna na tom svijetu samo mijena jest...
ja uživam u promjenama koje mi se događaju između dvije gudure tamne noći duše
Guest- Guest
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Page 7 of 50