Ćiro o Tuđmanu i Titu
Page 1 of 1
Ćiro o Tuđmanu i Titu
https://www.glasistre.hr/hrvatska/miroslav-ciro-blazevic-htio-bih-umrijeti-bez-boli-boze-da-mi-je-umrijeti-bezbolno-577513
- Kako gledaš na Tita?
- A šta da ti ja kažem o Titu kad su mi od njegovih dva brata poginula. I onda, jednom, Tuđman s kojim sam bio, baca karte na stol i kaže: Ćiro, da vas više nikad nisam čuo da govorite protiv Tita. Da nije bilo Tita i AVNOJ-a, ne bi bilo ni Hrvatske, kaže on i poentira: Da nije bilo Tita, ne bi bilo ni Tuđmana, ubili bi me! Otad ne govorim protiv Tita. Pusti to. 'Ajde bok, sine moj.
- Kako gledaš na Tita?
- A šta da ti ja kažem o Titu kad su mi od njegovih dva brata poginula. I onda, jednom, Tuđman s kojim sam bio, baca karte na stol i kaže: Ćiro, da vas više nikad nisam čuo da govorite protiv Tita. Da nije bilo Tita i AVNOJ-a, ne bi bilo ni Hrvatske, kaže on i poentira: Da nije bilo Tita, ne bi bilo ni Tuđmana, ubili bi me! Otad ne govorim protiv Tita. Pusti to. 'Ajde bok, sine moj.
Guest- Guest
Re: Ćiro o Tuđmanu i Titu
Tuđmanova opčinjenost Titom i Ćirino zaziranje od Tuđmana nisu razlog da objektivno ne vrjednujemo Tita i njezovu ostavštinu.
TAko je. Ćirina braca se opredijelila iz neznanja na pogrešnu stranu i Franjo mu dobro rekao.Regoč wrote:Tuđmanova opčinjenost Titom i Ćirino zaziranje od Tuđmana nisu razlog da objektivno ne vrjednujemo Tita i njezovu ostavštinu.
To je ta bandoglavost BiH Hrvata koja nas je mnogo puta navela na pogrešan kolosijek i zbog čega smo često plaćali skupu cijenu. I do danas se nismo opametili.
Tito je najveća hrvatska povijesna ličnost. I ne samo hrvatska, on je prevazišao okvire Hrvatske pa i okvire nekadašnje SFRJ.
Eto vrednovao sam ga.
A Tuđman je odmah iza Tita. On je ipak značajan u hrvatskim povijesnim i političkim okvirima.
A to što to iritira i boli ustaški šljam i ološ zaboli me kitomir.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
imas neku drugu foru osim zaboli me kitomirRingo10 wrote:TAko je. Ćirina braca se opredijelila iz neznanja na pogrešnu stranu i Franjo mu dobro rekao.Regoč wrote:Tuđmanova opčinjenost Titom i Ćirino zaziranje od Tuđmana nisu razlog da objektivno ne vrjednujemo Tita i njezovu ostavštinu.
To je ta bandoglavost BiH Hrvata koja nas je mnogo puta navela na pogrešan kolosijek i zbog čega smo često plaćali skupu cijenu. I do danas se nismo opametili.
Tito je najveća hrvatska povijesna ličnost. I ne samo hrvatska, on je prevazišao okvire Hrvatske pa i okvire nekadašnje SFRJ.
Eto vrednovao sam ga.
A Tuđman je odmah iza Tita. On je ipak značajan u hrvatskim povijesnim i političkim okvirima.
A to što to iritira i boli ustaški šljam i ološ zaboli me kitomir.
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:Jebeš svu trojicu.
Sva trojica su vas dobro nategli :D
Tito priznajem da je u Yu okvirima demontirao veliku Srbiju za sva vremena...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Sve mladi proleteri i komunci. Nije Broz ništa demontirao već srpski komunisti, majke im ga nabijem kao i ovoj trojici.Hektorović wrote:dzango wrote:Jebeš svu trojicu.
2014-04-19
dzango wrote:Sve mladi proleteri i komunci. Nije Broz ništa demontirao već srpski komunisti, majke im ga nabijem kao i ovoj trojici.Hektorović wrote:dzango wrote:Jebeš svu trojicu.
Pa kod vas otpora i nije bilo... srpski delegati avnoja su većinom bili srbi prečani :D
Dok smo mi, što be reko Stipe, dvaput pobjedili :D
2018-04-10
I posle razni seru po forumu da je Jugoslavija bila nekakva srpska tvorevina i da su Srbi bili povlašćeni. Valjda po onoj da su Srbi uvek i svuda za sve krivi.Hektorović wrote:dzango wrote:Sve mladi proleteri i komunci. Nije Broz ništa demontirao već srpski komunisti, majke im ga nabijem kao i ovoj trojici.Hektorović wrote:dzango wrote:Jebeš svu trojicu.
Pa kod vas otpora i nije bilo... srpski delegati avnoja su većinom bili srbi prečani :D
2014-04-19
Maznili ste 4 milijarde zajedničkih (većinom hr) deviza iz NBJ, preuzeli JNA i sveukupno naoružanje i 4 glasa u zajedničkoj vladi od 8 glasova. Dakle, kontrola novca, zemlje, zračnog i morskog prostora. Šta je ostalo ostalim?dzango wrote:I posle razni seru po forumu da je Jugoslavija bila nekakva srpska tvorevina i da su Srbi bili povlašćeni. Valjda po onoj da su Srbi uvek i svuda za sve krivi.Hektorović wrote:dzango wrote:Sve mladi proleteri i komunci. Nije Broz ništa demontirao već srpski komunisti, majke im ga nabijem kao i ovoj trojici.Hektorović wrote:dzango wrote:Jebeš svu trojicu.
PS: Kako to da iste mogućnosti nisu imale ostale republike i narodi? Jebote i srpska logika...
dzango wrote:I posle razni seru po forumu da je Jugoslavija bila nekakva srpska tvorevina i da su Srbi bili povlašćeni. Valjda po onoj da su Srbi uvek i svuda za sve krivi.
Uz ovo što Ero govori, bili ste maksimalno povlašteni, uhljebljeni u policiji i vojsci, novac se slijevao u Beograd.
2018-04-10
Hektorović wrote:dzango wrote:I posle razni seru po forumu da je Jugoslavija bila nekakva srpska tvorevina i da su Srbi bili povlašćeni. Valjda po onoj da su Srbi uvek i svuda za sve krivi.
Uz ovo što Ero govori, bili ste maksimalno povlašteni, uhljebljeni u policiji i vojsci, novac se slijevao u Beograd.
Neće odgovoriti na ove konstatacije...Eventualno će nam Pizzon reći da kenjamao,
a Džango će baciti neku njihovu poštapalicu sa splava. Onda drugi dan nastave po starom...
Bili ste nadzastupljeni u javnim i državnim službama, a srbski nacionalizam se blago tretiral.dzango wrote:I posle razni seru po forumu da je Jugoslavija bila nekakva srpska tvorevina i da su Srbi bili povlašćeni. Valjda po onoj da su Srbi uvek i svuda za sve krivi.Hektorović wrote:dzango wrote:Sve mladi proleteri i komunci. Nije Broz ništa demontirao već srpski komunisti, majke im ga nabijem kao i ovoj trojici.Hektorović wrote:dzango wrote:Jebeš svu trojicu.
Similar topics
» Malo o Tuđmanu i Kolindi
» Plenki otkrio spomenik F. Tuđmanu
» Hrvatsko cvijeće o Franji Tuđmanu
» Zašto Grabar Kitarović pljuje po Tuđmanu?
» Bandić sutra dolazi na otvorenje spomenika Tuđmanu
» Plenki otkrio spomenik F. Tuđmanu
» Hrvatsko cvijeće o Franji Tuđmanu
» Zašto Grabar Kitarović pljuje po Tuđmanu?
» Bandić sutra dolazi na otvorenje spomenika Tuđmanu
Page 1 of 1