Cvijeće se budi: Hrvat Razim Halkić izabran u Medžlis Islamske zajednice Cazin
Page 1 of 1
Cvijeće se budi: Hrvat Razim Halkić izabran u Medžlis Islamske zajednice Cazin
Zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Razim Halkić u subotu je izabran za člana Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice u Cazinu.
U ovoj informaciji ne bi bilo ništa posebno zanimljivo da se ne radi o novopečenom hrvatskom zastupniku u Skupštini USK, koji je protekle sedmice vodio "bitku" za izbor predsjedavajućeg Skupštine, odnosno za funkciju koja pripada Hrvatima.
Prema dokumentu koji je u posjedu našeg portala, Halkić je bio među ukupno 28 kandidata te je u konačnici izabran u IO Medžlisa IZ Cazin.
[size]
Podsjetimo, protekle sedmice za novog predsjedavajućeg Skupštine USK, u ime Kluba Bošnjaka, izabran je Agan Bunić (SBB), a za njegovog zamjenika Razim Halkić (SDP) kao predstavnik Kluba Hrvata.
Zastupnik Laburističke stranke Anel Šahinović i Razim Halkić iz SDP-a, koji su se izjasnili kao Hrvati, nisu postigli međusobnu saglasnost o tome ko će biti predsjednik Kluba Hrvata, a potom i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine. Halkić je donedavno bio vijećnik u Gradskom vijeću Cazin i, kako saznajemo, i tada se izjašnjavao kao Hrvat.
[/size]
U ovoj informaciji ne bi bilo ništa posebno zanimljivo da se ne radi o novopečenom hrvatskom zastupniku u Skupštini USK, koji je protekle sedmice vodio "bitku" za izbor predsjedavajućeg Skupštine, odnosno za funkciju koja pripada Hrvatima.
Prema dokumentu koji je u posjedu našeg portala, Halkić je bio među ukupno 28 kandidata te je u konačnici izabran u IO Medžlisa IZ Cazin.
Podsjetimo, protekle sedmice za novog predsjedavajućeg Skupštine USK, u ime Kluba Bošnjaka, izabran je Agan Bunić (SBB), a za njegovog zamjenika Razim Halkić (SDP) kao predstavnik Kluba Hrvata.
Zastupnik Laburističke stranke Anel Šahinović i Razim Halkić iz SDP-a, koji su se izjasnili kao Hrvati, nisu postigli međusobnu saglasnost o tome ko će biti predsjednik Kluba Hrvata, a potom i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine. Halkić je donedavno bio vijećnik u Gradskom vijeću Cazin i, kako saznajemo, i tada se izjašnjavao kao Hrvat.
[/size]
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Cvijeće se budi: Hrvat Razim Halkić izabran u Medžlis Islamske zajednice Cazin
Zar ovi gore nisu i inače svi prijeklom Hrvati?
Re: Cvijeće se budi: Hrvat Razim Halkić izabran u Medžlis Islamske zajednice Cazin
Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
muslimani iz turske Hrvatske su redom HRVATI...(Poturice)
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.dzango wrote:Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
Kod lojavih je samo mijena konstanta.
2014-04-14
Što volim kad mi neko iz Hercegovine spočitava bilo šta tursko. Nemoj ba, Bakira ti.Eroo wrote:Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.dzango wrote:Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Mi se nismo miješali s njima. Genetska ispitivanja to dokazuju.dzango wrote:Što volim kad mi neko iz Hercegovine spočitava bilo šta tursko. Nemoj ba, Bakira ti.Eroo wrote:Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.dzango wrote:Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
Man'se vaše istorije i mitova.
za koga pripremaju taj dom vidi seHektorović wrote:Za Dom, do Drine!
ugrožavaju nas sve više
immortal-
2014-04-16
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
flumen wrote:
BiH nema himne...pa evo je, kuš bolje.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Niste vi sa njima nego su oni sa vama. Vidi se to i bez genetike.Eroo wrote:Mi se nismo miješali s njima. Genetska ispitivanja to dokazuju.dzango wrote:Što volim kad mi neko iz Hercegovine spočitava bilo šta tursko. Nemoj ba, Bakira ti.Eroo wrote:Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.dzango wrote:Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Genetika je zakon...Prošeći srednjom i južnom Srbijom pa ćeš vidjet šta ti je genetika.dzango wrote:Niste vi sa njima nego su oni sa vama. Vidi se to i bez genetike.Eroo wrote:Mi se nismo miješali s njima. Genetska ispitivanja to dokazuju.dzango wrote:Što volim kad mi neko iz Hercegovine spočitava bilo šta tursko. Nemoj ba, Bakira ti.Eroo wrote:Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.dzango wrote:Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
Ovi bi mogli lagano put Njemačke
https://www.klix.ba/vijesti/regija/bosnjaci-u-hrvatskoj-reagirali-na-deklaraciju-o-polozaju-hrvata-u-bih/181224078
https://www.klix.ba/vijesti/regija/bosnjaci-u-hrvatskoj-reagirali-na-deklaraciju-o-polozaju-hrvata-u-bih/181224078
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Eroo wrote:flumen wrote:
BiH nema himne...pa evo je, kuš bolje.
immortal-
2014-04-16
mjesto gdje su živjeli moji roditelji ostalo čisto.. bez ijednog turčinadzango wrote:Niste vi sa njima nego su oni sa vama. Vidi se to i bez genetike.Eroo wrote:Mi se nismo miješali s njima. Genetska ispitivanja to dokazuju.dzango wrote:Što volim kad mi neko iz Hercegovine spočitava bilo šta tursko. Nemoj ba, Bakira ti.Eroo wrote:Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.dzango wrote:Ovaj je Hrvat kao što je Ero Slovenac.
immortal-
2014-04-16
no ne znaci da potrebite cure i zene nisu sa Turčinima ašikovale..mortal wrote:mjesto gdje su živjeli moji roditelji ostalo čisto.. bez ijednog turčinadzango wrote:Niste vi sa njima nego su oni sa vama. Vidi se to i bez genetike.Eroo wrote:Mi se nismo miješali s njima. Genetska ispitivanja to dokazuju.dzango wrote:Što volim kad mi neko iz Hercegovine spočitava bilo šta tursko. Nemoj ba, Bakira ti.Eroo wrote:
Kao što si i ti Srbin, s obzirom na turske običaje.
Guest- Guest
Similar topics
» Hrvat ušao u vrh Islamske zajednice u BiH
» Odgovor Kluba vijećnika HDZ BiH u Općinskom vijeću Jajce glavnom imamu Zehrudinu ef. Hadžiću Medžlis islamske zajednice Jajce
» Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić izabran je za novog član Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj
» Zapaljena zgrada Islamske zajednice Bošnjaka u Bielefeldu u Njemačkoj
» Švedska: Nacistička zastava ispred škole Islamske zajednice
» Odgovor Kluba vijećnika HDZ BiH u Općinskom vijeću Jajce glavnom imamu Zehrudinu ef. Hadžiću Medžlis islamske zajednice Jajce
» Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić izabran je za novog član Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj
» Zapaljena zgrada Islamske zajednice Bošnjaka u Bielefeldu u Njemačkoj
» Švedska: Nacistička zastava ispred škole Islamske zajednice
Page 1 of 1