Turska kupuje sistem Patriot od 3,5 miljarde dolara
Page 1 of 1
Turska kupuje sistem Patriot od 3,5 miljarde dolara
Toliko o S 400
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/turska-kupuje-sistem-patriot-od-35-milijardi-dolara
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/turska-kupuje-sistem-patriot-od-35-milijardi-dolara
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Turska kupuje sistem Patriot od 3,5 miljarde dolara
Iskreno, nikad nisam ni vjerovao da ce oni ustrajati na S400, ali izgleda da su Ameri obecali izrucenje Gulena Turskoj.
Osim toga Ameri su odbili prodati F35 u slucaju da Turska kupi S400.
NA kraju je Amerika ipak imala jace adute a Turska je ipak u NATOu.
Ocekivano.
Osim toga Ameri su odbili prodati F35 u slucaju da Turska kupi S400.
NA kraju je Amerika ipak imala jace adute a Turska je ipak u NATOu.
Ocekivano.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ja koliko vidim, oni kupuju oba sistema.
dzango wrote:Ja koliko vidim, oni kupuju oba sistema.
i ja vidim da kupuju oba sistema. a i piše:
Američko odobrenje prodaje odbrambenog sistema Patriot uslijedilo je nakon što je Turska s Rusijom prošle godine potpisala sporazum o kupovini ruskog proturaketnog sistema S-400. Instalacija tog sistema u Turskoj se očekuje u oktobru naredne godine, a zvanični Washington negodovao je zbog tog sporazuma i tvrdi da ruski sistem nije kompatibilan s oružjem koje koriste saveznici unutar NATO-a.
Guest- Guest
Jedino ako oće bankrotirat, dva sistema , 120F 35......dzango wrote:Ja koliko vidim, oni kupuju oba sistema.
2014-04-11
Bacanje novcaRayMabus wrote:Jedino ako oće bankrotirat, dva sistema , 120F 35......dzango wrote:Ja koliko vidim, oni kupuju oba sistema.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A ćuj ako će narod to trpit da se ovi razbacuje njihovim parama .....Ringo10 wrote:Bacanje novcaRayMabus wrote:Jedino ako oće bankrotirat, dva sistema , 120F 35......dzango wrote:Ja koliko vidim, oni kupuju oba sistema.
2014-04-11
Nisam siguran šta će im F-35, PVO siguurno neće da se baci a i hleba ne jede.RayMabus wrote:Jedino ako oće bankrotirat, dva sistema , 120F 35......dzango wrote:Ja koliko vidim, oni kupuju oba sistema.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ma nek rade šta god hoće i onako im nikakvo oružje neće pomoć kad u Europi na vlast dođe antiislamska desnica
Ajmo još malo trpačine i islamističkih napada
2014-04-11
Zato i kupuju S-400 i Patriot. Neće da se baci.RayMabus wrote:Ma nek rade šta god hoće i onako im nikakvo oružje neće pomoć kad u Europi na vlast dođe antiislamska desnica
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
kao sto sam vec jedared pisao da ne vjerujem da ce se realizirati kupnja s400
i izgleda da ce i bit tako, jos bolje za ruse jer ameri nece imat direktan pristup sistemu a ionako ih jebe i s300
a erdo, pa lik je samo takav trgovac, jako dobro zna da ce mu ameri dati sve samo da se odmakne od rusije
s druge strane, ovo ce mu biti drugi put da je uvalio putinu do balcaka, a putko je zlopamtilo gore od bilo kakve babe, mos ga jedared naguzit i uz malo cile mile opet bit dobar, al dvaput je dvaput, tu vise nema cile mile
uglavnom, ocekujem zahladjivanje odnosa s turcadijom, jos ako ameri izruce gulena, erdo nikad sretniji i istog momenta ce zaboravit da mu je putin spasio guzicu
dobro odigrano od strane amerikanaca, sah mat tursko ruskim odnosima
i izgleda da ce i bit tako, jos bolje za ruse jer ameri nece imat direktan pristup sistemu a ionako ih jebe i s300
a erdo, pa lik je samo takav trgovac, jako dobro zna da ce mu ameri dati sve samo da se odmakne od rusije
s druge strane, ovo ce mu biti drugi put da je uvalio putinu do balcaka, a putko je zlopamtilo gore od bilo kakve babe, mos ga jedared naguzit i uz malo cile mile opet bit dobar, al dvaput je dvaput, tu vise nema cile mile
uglavnom, ocekujem zahladjivanje odnosa s turcadijom, jos ako ameri izruce gulena, erdo nikad sretniji i istog momenta ce zaboravit da mu je putin spasio guzicu
dobro odigrano od strane amerikanaca, sah mat tursko ruskim odnosima
ma kakv, s400 je prekrizen vecdzango wrote:Zato i kupuju S-400 i Patriot. Neće da se baci.RayMabus wrote:Ma nek rade šta god hoće i onako im nikakvo oružje neće pomoć kad u Europi na vlast dođe antiislamska desnica
2014-04-11
Izgleda da se Trump dogovorio sa Erdoganom
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sjedinjene-drzave-razmatraju-potpuno-povlacenje-vojnika-iz-sirije/181219096
Kurdi opet odjebani
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sjedinjene-drzave-razmatraju-potpuno-povlacenje-vojnika-iz-sirije/181219096
Kurdi opet odjebani
2014-04-11
Similar topics
» Grčka kupuje mlažnjake Rafale za 2,32 miljarde eura
» Mađarska kupuje izraelski PVO sistem "Gvozdena kupola"
» UN želi prikupiti 4 miljarde dolara za Jemen zbog gladi
» Italija smanjuje vojni proračun za pola miljarde dolara u 2019
» Ukrajini potrebno čak pet milijardi dolara mjesečno kako bi održali državni sistem
» Mađarska kupuje izraelski PVO sistem "Gvozdena kupola"
» UN želi prikupiti 4 miljarde dolara za Jemen zbog gladi
» Italija smanjuje vojni proračun za pola miljarde dolara u 2019
» Ukrajini potrebno čak pet milijardi dolara mjesečno kako bi održali državni sistem
Page 1 of 1