Mađarski MOL povukao tužbu protiv Hrvatske
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Mađarski MOL povukao tužbu protiv Hrvatske
http://www.vecernji.hr/vijesti/ekskluzivno-doznajemo-ma-arski-mol-povukao-tuzbu-protiv-hrvatske-1289790
vuksadinare- Posts : 100315
2015-09-08
Re: Mađarski MOL povukao tužbu protiv Hrvatske
....tko je zasluzan plenki ili kolinda...pitanje je sad
2015-09-08
jbg..sto je's je's ali bormes hdz-u ide veliki plus...
2015-09-08
ček tko je dobio okladu , Šejki ili marc? Jeli bila ovo oklada?
2014-04-15
uglavnom asila popusio..meni se cini d aje i on bio u kladin_razbojnik wrote:ček tko je dobio okladu , Šejki ili marc? Jeli bila ovo oklada?
2015-09-08
Orban je u problemima zbog robovskog zakona i najmanje šta mu triba je otvaranje neke nove fronte tamo di mu netriba a to je ovo sa Hrvatskom
https://www.blic.rs/vesti/svet/orban-pred-sobom-ima-najveci-izazov-a-napravio-je-i-takticku-gresku/39qqp0e
https://www.blic.rs/vesti/svet/orban-pred-sobom-ima-najveci-izazov-a-napravio-je-i-takticku-gresku/39qqp0e
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
n_razbojnik wrote:ček tko je dobio okladu , Šejki ili marc? Jeli bila ovo oklada?
tko se sjeca
svi su uvijek u pravu, po njima
Neide to tako, probaj to u supersport kladionici...kimono pun kostiju wrote:n_razbojnik wrote:ček tko je dobio okladu , Šejki ili marc? Jeli bila ovo oklada?
tko se sjeca
svi su uvijek u pravu, po njima
Bili smo bolji ali zajebo nas sudija
2014-04-15
n_razbojnik wrote:ček tko je dobio okladu , Šejki ili marc? Jeli bila ovo oklada?
Sad nitko, a marc se izvukao jer su Mađari odustali. Doduše, realno je to kao da sam ja dobio, jer je ovo odustajanje zapravo priznaje poraza, a ja sam tvrdio da će Mađari izgubiti.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:uglavnom asila popusio..meni se cini d aje i on bio u kladin_razbojnik wrote:ček tko je dobio okladu , Šejki ili marc? Jeli bila ovo oklada?
Pa on je tvrdio da Mađari sigurno dobivaju, ali se nije usudio kladiti.
Guest- Guest
Pao je dil zasigurno..takve stvari obicno zavrsavaju nekim dogovorom koji zadovoljava obje strane..svakako bolje nego sud..
Guest- Guest
pismejker wrote:Pao je dil zasigurno..takve stvari obicno zavrsavaju nekim dogovorom koji zadovoljava obje strane..svakako bolje nego sud..
Pao je deal da Mol zatvori Inine rafinerije, ne samo u Sisku što je tek prvi korak, nego kasnije i onu u Rijeci zbog navodne neisplativosti modernizacije i to iz razloga da ne konkuriraju mađarskim rafinerijama koje su naravno modernizirane na vrijeme.
U ovom slučaju je sve, ali ama baš bolje od takvog deala.
Guest- Guest
hm..mislim da ipak iza toga dila stoje ruski interesi...ne vjerujem bas ovo u zatvaranje rafinerije vise ensto oko LGn terminalaSpeare Shaker wrote:pismejker wrote:Pao je dil zasigurno..takve stvari obicno zavrsavaju nekim dogovorom koji zadovoljava obje strane..svakako bolje nego sud..
Pao je deal da Mol zatvori Inine rafinerije, ne samo u Sisku što je tek prvi korak, nego kasnije i onu u Rijeci zbog navodne neisplativosti modernizacije i to iz razloga da ne konkuriraju mađarskim rafinerijama koje su naravno modernizirane na vrijeme.
U ovom slučaju je sve, ali ama baš bolje od takvog deala.
2015-09-08
vuksadinare wrote:
hm..mislim da ipak iza toga dila stoje ruski interesi...ne vjerujem bas ovo u zatvaranje rafinerije vise ensto oko LGn terminala
Mislim da to ipak nije slučaj, makar je jasno da je glavni interes Rusije u tom biznisu da LNG ne zaživi, što nema veze sa gašenjem hrvatskih rafinerija.
Jasno je i zbog čega. Kada se pred obalom Litve kazao plutajući LNG terminal, Gazprom je odmah smanjio cijenu svog plina za to tržište za oko 30%.
I to je zapravo glavni cilj RH u vezi LNG-a. Smanjiti dobavnu cijenu ruskog plina, a ne izbaciti ga iz ponude, jer Rusima u tom biznisu realno nitko ne može konkurirati.
A Mađarska ovdje zapravo vodi svoju tradicionalnu politiku uništavanja doslovce svih hrvatskih potencijala koju je najbolje oslikao Lajos Kossuth sa onom svojom čuvenom da gdje je ta Hrvatska i da ne vidi Hrvatsku na zemljopisnoj karti.
Guest- Guest
veber-
2014-12-30
veber wrote:pa zaprlo jutros sisak
Nije. Odnosno nije operativno ili nije još. Samo je donesena takva odluka u vrhu Mola, pardon, Ine.
Guest- Guest
kada u italij bude gotova najveća rafinerija u svijetu i završi se plinovod iz alžira i maroka, a time i nigerije. rusi će popušit kurac, a ako ameri stvarno misle napravit plinovod do norveške braća pravoslavna će si moći podudlat kuraz. naravno cijene plina će u maloprodaji narast.Speare Shaker wrote:vuksadinare wrote:
hm..mislim da ipak iza toga dila stoje ruski interesi...ne vjerujem bas ovo u zatvaranje rafinerije vise ensto oko LGn terminala
Mislim da to ipak nije slučaj, makar je jasno da je glavni interes Rusije u tom biznisu da LNG ne zaživi, što nema veze sa gašenjem hrvatskih rafinerija.
Jasno je i zbog čega. Kada se pred obalom Litve kazao plutajući LNG terminal, Gazprom je odmah smanjio cijenu svog plina za to tržište za oko 30%.
I to je zapravo glavni cilj RH u vezi LNG-a. Smanjiti dobavnu cijenu ruskog plina, a ne izbaciti ga iz ponude, jer Rusima u tom biznisu realno nitko ne može konkurirati.
A Mađarska ovdje zapravo vodi svoju tradicionalnu politiku uništavanja doslovce svih hrvatskih potencijala koju je najbolje oslikao Lajos Kossuth sa onom svojom čuvenom da gdje je ta Hrvatska i da ne vidi Hrvatsku na zemljopisnoj karti.
2014-12-30
veber wrote:
kada u italij bude gotova najveća rafinerija u svijetu i završi se plinovod iz alžira i maroka, a time i nigerije. rusi će popušit kurac, a ako ameri stvarno misle napravit plinovod do norveške braća pravoslavna će si moći podudlat kuraz. naravno cijene plina će u maloprodaji narast.
Naravno. I zato Rusi nikada neće izgubiti prevladavajuću poziciju na plinskom tržištu, jer im nitko ne može konkurirati po cijenama, a bome niti po količinama koje mogu isporučiti.
Guest- Guest
zaprlo. radnici na plaći, starci na otpremnini. gecrk sa 7 ujutro danas, rijeka u preustroj. što znači da postaju distribucija.Speare Shaker wrote:veber wrote:pa zaprlo jutros sisak
Nije. Odnosno nije operativno ili nije još. Samo je donesena takva odluka u vrhu Mola, pardon, Ine.
2014-12-30
veber wrote:zaprlo. radnici na plaći, starci na otpremnini. gecrk sa 7 ujutro danas, rijeka u preustroj. što znači da postaju distribucija.Speare Shaker wrote:veber wrote:pa zaprlo jutros sisak
Sisak postaje distribucija ilitiga skladište za mađarsku robu, a Rijeku očekuje ista sudbina za koju godinu kada Mol odluči da nema ekonomskog interesa modernizirati tamošnju rafineriju odnosno kada odluči preuzeti monopol na hrvatskom tržištu i naravno diktirati cijene.
Naravno, ako Mol do tada još bude diktirao situacijom u Ini.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sejdo najavio tužbu protiv Hrvatske
» Stranka za BiH pokrenula tužbu protiv Hrvatske i Evropske unije
» Izetbegović sprema tužbu protiv Hrvatske zbog pelješkog
» Komšo jalov ti posao sa tužbom Dodo zaustavlja tužbu protiv Hrvatske
» Srpska stranka traži hitnu tužbu protiv Hrvatske zbog genocida
» Stranka za BiH pokrenula tužbu protiv Hrvatske i Evropske unije
» Izetbegović sprema tužbu protiv Hrvatske zbog pelješkog
» Komšo jalov ti posao sa tužbom Dodo zaustavlja tužbu protiv Hrvatske
» Srpska stranka traži hitnu tužbu protiv Hrvatske zbog genocida