Dubai poslao tone pomoći za izbjeglice u Hrvatskoj
Page 1 of 1
Dubai poslao tone pomoći za izbjeglice u Hrvatskoj
7.00 sati - Transportni zrakoplov iz Dubaija s 37 tona robe, pomoći za izbjeglice u prihvatnom centru u Opatovcu, sletio je kasno sinoć u Zračnu luku Osijek.
- Radi se o termo-dekama, kabanicama, grijalicama i solarnim svjetiljkama, a na osječki su aerodrom dopremljene iz UNHCR-ova logističkog centra u Dubaiju. Ta humanitarna pomoć odmah se iz osječke zračne luke transportira u Opatovac gdje će već sutra (četvrtak, nap.a.) biti na raspolaganju. To je samo dio humantirne pomoći koja ovih dana u organizaciji UNHCR-a stiže u Hrvatsku – kazao je sinoć Jan Kapić, glasnogovornik UNHCR-a Hrvatska.
Iz Poljske bi danas, najavio je, trebale stići i prve kućice koje će biti postavljene u budućem prihvatilištu u Slavonskom Brodu.
Za pripreme posebnog leta iz Dubaija, pak, nije bilo puno vremena, iako je riječ o zahtjevnom cargo poslu.
- Nadam se da će biti još ovakvih letova, ali svakako nekim drugim, ljepšim povodom nego što je ovaj. Unatoč izuzetno kratkim rokovima, jer od najave leta do njegove realizacije je proteklo samo nekoliko sati, Zračna luka Osijek je dokazala da smo i tehnološki i organizacijski spremni za ovako brze i tehnički zahtjevne postupke – zadovoljan je Domagoj Marinić, direktor ZLO-a, a dodao je kako su zaradili i pohvaleTerencea Pikea, predstavnika UNHCR-a za Hrvatsku.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/zrakoplov-iz-dubaija-donio-37-t-robe-za-izbjeglice-u-opatovcu-stizu-i-kucice-za-prihvatilise-u-brodu-1032256/multimedia/p1
Last edited by epikur37 on 22/10/2015, 08:23; edited 2 times in total
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Dubai poslao tone pomoći za izbjeglice u Hrvatskoj
Baš lijepo, arapski saveznici brinu da ovaj tranzit Hrvatskoj ne bude preveliki teret ...
Last edited by epikur37 on 22/10/2015, 08:24; edited 1 time in total
2015-08-06
..a cuj moraju poduzeti da im se slucajno planovi ne poremete...pa traze najslabiju kariku....ne bi me cudilo da sad na milanovicev i ostojkin racun iskrcaju milijune....ili kao u srbiji padne im na pamet da uloze u 'zagreb na vodi'..znaju oni gdje se voli novac vise nego sebeepikur37 wrote:Baš lijepo, saudijski saveznici brinu da ovaj tranzit Hrvatskoj ne bude preveliki teret ...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Što ne povezoše nešto migranata, da neidu brezposleni u Europu?
seksoje1- Posts : 97
2015-09-25
a ko kaze da nisu....seksoje1 wrote:Što ne povezoše nešto migranata, da neidu brezposleni u Europu?
2015-09-08
Pa neka im ih pošalju skupa sa kućicama i hranom kada im odbiju zahtjev za azilom.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
....seik el-jihadi:'ostojko saljem ti nesto robe....znas sta trebas?'
Ostojko.'Salem alejkum jarane...znam...a je'l si ti posl'o ono..?
seik El-jihadi:'vidjet cemo..ovisi ocete li sipunit zadatak..'
Ostojko:'brate nema vremena izbori se blize...na vlast mogu doci krscani...a cuj i ovi me non stop jebu u mozak...mislim oni..znas..hm...jebiga..dugujem nesto 'sitno'..a oni nestrpljivi..'
seik El-jihadi:'prvo ono sto smo dogovirili i ugovorili..pa perje'
Ostojko:'ma znam brate..ali jeboga ti..vec mi ej noz pod grlom..'
seik El jihadi:'bit ce ti ionako..ako ne ispunis zadatak koji sam vam dao..'
Ostojko.'Salem alejkum jarane...znam...a je'l si ti posl'o ono..?
seik El-jihadi:'vidjet cemo..ovisi ocete li sipunit zadatak..'
Ostojko:'brate nema vremena izbori se blize...na vlast mogu doci krscani...a cuj i ovi me non stop jebu u mozak...mislim oni..znas..hm...jebiga..dugujem nesto 'sitno'..a oni nestrpljivi..'
seik El-jihadi:'prvo ono sto smo dogovirili i ugovorili..pa perje'
Ostojko:'ma znam brate..ali jeboga ti..vec mi ej noz pod grlom..'
seik El jihadi:'bit ce ti ionako..ako ne ispunis zadatak koji sam vam dao..'
2015-09-08
Slavonski brod će dobiti novu radnu snagu i jeftiniju, gospodarstvo će poskočiti vidiš kako tržište uvijek nađe način :D
2015-08-06
seksoje1 wrote:Što ne povezoše nešto migranata, da neidu brezposleni u Europu?
Nema mista, na povratku će voziti oružje i sim kartice za "fridom fightere" u Siriji.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Trebalo bi sagraditi i nekakve objekte gdje će izbjeglice moći ostvariti svoje ljudsko pravo na molitvu. Siguran sam da ih neće trebati mnogo moljakati da pomognu... :))
Kud u Brod, daleko mi to da pomazem potrebitima.
Bandic im spremio velesajam, zasto ih tu ne dopeljaju.
dijagram-
2015-08-09
jer si zoki nije dobar s bandicem i obrnuto..tj zaradu od toga en zele si međusobno dijelitdijagram wrote:Kud u Brod, daleko mi to da pomazem potrebitima.
2015-09-08
dobar,dooobar....politicari nisu imuni na mito,kako smo i vidjeli prijevuksadinare wrote:..a cuj moraju poduzeti da im se slucajno planovi ne poremete...pa traze najslabiju kariku....ne bi me cudilo da sad na milanovicev i ostojkin racun iskrcaju milijune....ili kao u srbiji padne im na pamet da uloze u 'zagreb na vodi'..znaju oni gdje se voli novac vise nego sebeepikur37 wrote:Baš lijepo, saudijski saveznici brinu da ovaj tranzit Hrvatskoj ne bude preveliki teret ...
Guest- Guest
Similar topics
» Katar poslao 50 tona pomoći za izbjeglice
» Karamarko posjetio izbjeglice na koje bi poslao vojsku: "HDZ će uskoro morati rješavati ovaj problem"
» Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
» NATO pokazao da Hrvatskoj može pomoći u slučaju agresije
» Predsjednik Srbije:Srbija šalje Hrvatskoj milijun eura pomoći
» Karamarko posjetio izbjeglice na koje bi poslao vojsku: "HDZ će uskoro morati rješavati ovaj problem"
» Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
» NATO pokazao da Hrvatskoj može pomoći u slučaju agresije
» Predsjednik Srbije:Srbija šalje Hrvatskoj milijun eura pomoći
Page 1 of 1