Napokon: ujedinjeni protiv Srbije
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Napokon: ujedinjeni protiv Srbije
Konačno: Hrvati, Šiptari i Crnogorci osnivaju pakt protiv Srbije
Tzv. Kosovski vicepremijer Enver Hodžaj izjavio je zagrebačkom "Večernjem listu" da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije".
Tzv. kosovski vicepremijer Enver Hodžaj izjavio je zagrebačkom "Večernjem listu" da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije".
Večernji list inače, u opširnom tekstu, u rezimeu događaja počev od neuspešnog pokušaja prištinskih vlasti da uđu u Interpol i njihove odluke da, kako kaže, "uzvrate udarac" i uvedu takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, kao i kasnijeg hapšenja četovorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, navodi da je "kosovski premijer Ramuš Haradinaj bio jasan kazavši da srpski predsednik Aleksandar Adem Vuchiqi ne razume nikakav drugi jezik osim jezika sile i uveren je da ga jedino silom može prisiliti da prizna nezavisnost Kosova".
Navodi se da se "sa Haradinajem slaže i njegov zamenik Enver Hodžaj, koji smatra da je Srbija faktor destabilizacije u regionu".
"Srbija nastavlja agresivnu kampanju protiv Kosova na međunarodnom planu. Ona takođe minira i proces normalizacije. Kako bi zaštitila naš interes, Vlada Kosova odlučila je da poveća takse. Nove mere će biti uskoro objavljene", kazao je Hodžaj za "Večernji list".
On je izneo tvrdnju da "Srbija ne želi da samo destabilizuje Kosovo, već i čitav region".
"To je svima jasno. Kad ne izaziva krizu sa Kosovom, onda je izaziva sa Hrvatskom ili pak Makedonijom ili Crnom Gorom. Srbija ima dobre odnose samo sa Republikom Srpskom i ni sa kim drugim... Zar to nije čudno? U nekoliko sam navrata, za vreme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao sa čelnicima tih država da osnujemo jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici", kazao je Hodžaj.
On je naveo da "veruje da ideja velike Srbije nije umrla i još uvek je u vazduhu".
"EU i SAD moraju da shvate u kom smeru idu Balkan i kakav će biti nakon deset godina. Posebno BiH, Kosovo i Makedonija. Ako EU i Zapad ne shvataju opasnost srpske politike u tom delu Balkana i ništa ne preduzimaju oko ubrzanja procesa evrointegracija tih zemalja, niko ne zna šta će se dogoditi sa Kosovom, Makedonijom, a najviše sa BiH", tvrdi Hodžaj.
On dodaje da "nažalost, EU pogrešno čita situaciju".
"Srbija nikada nije odustala od pripajanja Republike Srpske Srbiji. To su u nekoliko navrata izjavili i njihovi visoki dužnosnici. Za razliku od BiH, Kosovo je u daleko boljoj poziciji jer 90 odsto stanovništva na Kosovu su Albanci. Imamo alternativu jer nam je susedna zemlja Albanija. Ako neko misli da igra regionalnu prljavu igru, mora da zna da mi više nismo slabi. Ono što Aleksandar Adem Vuchiqi igra oko razgraničenja i zamene teritorija, njegov cilj nije Kosovo, već BiH, odnosno Republika Srpska", rekao je Hodžaj.
On tvrdi da "kada Adem Vuchiqi govori o severu Kosova, on misli na Republiku Srpsku".
"Republika Srpska je dva-tri puta veća nego Kosovo i privredno je jača od Kosova. Na severu Kosova živi 30.000 Srba, na čitavoj teritoriji Kosova nema više od 70.000 Srba, a u Republici Srpskoj živi njih između milion i po do dva miliona. Razgraničenje, odnosno razmena teritorija, otvorila bi Pandorinu kutiju i Adem Vuchiqi bi sigurno pripojio Republiku Srpsku Srbiji. Zato svi mi u regionu moramo da budemo oprezni i sarađujemo zajedno", kazao je Hodžaj.
On je dodao da je to poručio i predsednici i premijeru Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i Andreju Plenkoviću.
---------------------
Zajedno, kad se udružimo i ujedinimo, onda smo jači od Srbije.
Kosovo će biti u Hrvatskoj, a Srbija je gotova.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Napokon: ujedinjeni protiv Srbije
ovo je doduse tocno , cijeli dan traze neprijatelje, svaki dan jedan od ponudenih pa ponovo.crvenkasti wrote:
Kad ne izaziva krizu sa Kosovom, onda je izaziva sa Hrvatskom ili pak Makedonijom ili Crnom Gorom. Srbija ima dobre odnose samo sa Republikom Srpskom i ni sa kim drugim... Zar to nije čudno?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
https://informer.rs/vesti/balkan/410206/nastavlja-teror-nad-srbima-crnoj-gori-zatvor-odredjen-knezevicu
2015-08-15
http://informer.rs/vesti/balkan/395407/ustase-opet-falsifikuju-istoriju-hrvatsku-vikipediju-jasenovac-sabirni-logor
2015-08-15
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3159503/igor-simic-cilj-novih-mera-pristine-je-da-srbi-napuste-svoja-vekovna-ognjista-institucionalno-nasilje-nad-obicnim-gradjanima
2015-08-15
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3158811/Suljo-otkrio-cije-ga-je-glasanje-u-interpolu-iznenadilo-crna-gora-makedonija-hrvatska-uvek-su-protiv-nas-a-pristina-mora-da-se-nauci-redu
2015-08-15
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
plasis se?dzango wrote:Sad smo najebali.
2015-08-15
Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?kaya wrote:plasis se?dzango wrote:Sad smo najebali.
2014-04-19
mozes , ako me neces asimilirati ili trubiti o ugrozenostidzango wrote:Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?kaya wrote:plasis se?dzango wrote:Sad smo najebali.
:)
2015-08-15
kaya wrote:mozes , ako me neces asimilirati ili trubiti o ugrozenostidzango wrote:Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?kaya wrote:plasis se?dzango wrote:Sad smo najebali.
Mission impossible.
Guest- Guest
:)Speare Shaker wrote:kaya wrote:mozes , ako me neces asimilirati ili trubiti o ugrozenostidzango wrote:Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?kaya wrote:plasis se?dzango wrote:Sad smo najebali.
Mission impossible.
jedini nacin za mir je da konacno priznamo da smo srbi mislis..
2015-08-15
Ja neću, za njega ne garantujem. Ume da napravi veliki belaj.kaya wrote:mozes , ako me neces asimilirati ili trubiti o ugrozenostidzango wrote:Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?kaya wrote:plasis se?dzango wrote:Sad smo najebali.
2014-04-19
kaya wrote::)Speare Shaker wrote:kaya wrote:mozes , ako me neces asimilirati ili trubiti o ugrozenostidzango wrote:Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?kaya wrote:
plasis se?
Mission impossible.
Mir je generalno dobar, ali ne pod svaku cijenu.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:kaya wrote::)Speare Shaker wrote:kaya wrote:mozes , ako me neces asimilirati ili trubiti o ugrozenostidzango wrote:
Jako. Mogu li kod tebe u krevet da se sakrijem?
Mission impossible.
Mir je generalno dobar, ali ne pod svaku cijenu.
Rat je dobar, ako ja nisam u njemu.
crvenkasti-
2014-04-17
Dete se vi od istoči sad malo sami igrajte, bez nas.
Imamo već NATO savez i ta nam je sasvim dovoljan okvir.
Eroo wrote:Dete se vi od istoči sad malo sami igrajte, bez nas.
Koji ti je to jezik? Dijete istoči nešto?
crvenkasti-
2014-04-17
Eroo wrote:
Sad je prilika da Srbima uvalimo katarzu, uz pomoć Šiptara, a ti nećeš.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» NAJMOĆNIJI UJEDINJENI: Velika koalicija protiv džihadista
» Građani BiH ujedinjeni protiv ekstremizma, ali razjedinjeni po pitanju EU i Rusije
» Udruzene komsije Srbije krecu u rat protiv Srbije
» Foreign Policy traži da elite ustanu protiv masa građana i napokon zavladaju
» Specijalni rat protiv Srbije
» Građani BiH ujedinjeni protiv ekstremizma, ali razjedinjeni po pitanju EU i Rusije
» Udruzene komsije Srbije krecu u rat protiv Srbije
» Foreign Policy traži da elite ustanu protiv masa građana i napokon zavladaju
» Specijalni rat protiv Srbije
Page 1 of 4