Preko milijun turista posjetilo Međugorje: "Ovdje je takav mir!"
Page 1 of 1
svetište
"Međugorje je mjesto gdje čovjek traži Boga, preko blažene Marije djevice, majke naše nebeske, i u većini slučajeva tko otvori srce to će naći", poručuje Branko Andrić iz Tomislavgrada.
10. studenoga 2018.
Katoličko svetište u Međugorju ove godine posjetilo je preko milijun turista. Broj Poljaka koji dolaze u Međugorje je u stalnom porastu, a to u Turističkoj zajednici povezuju s dolaskom posebnog papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka Hosera. Vikend i lijepo vrijeme brojni hodočasnici iskoristili su za posjet ovom malom mjestu, donosi N1.
Nakon turbulentnih godina u kojima se Međugorje najviše spominjalo u kontekstu polemičkih tonova iz Vatikana, smanjenja broja hodočasnika, ova sezona bila je dosta uspješnija za turističke radnike. Oko milijun gostiju posjetilo je ovo hercegovačko mjesto za čiji fenomen se još uvijek očekuje službeni stav Vatikana: priznanje ili negiranje ukazanja.
Na mjesto gdje se prije 37 godina prema navodima šestero djece ukazala Gospa, iz Engleske je prvi put došla Jenny. Ovdje je, kaže pronašla mir.
"Čula sam o ovom mjestu dosta od svoje majke, došla sam kako bih bila blizu Mariji, drugoj majci. Ovdje je takav mir, zaboravim na sve probleme i obveze. Jednostavno je prelijepo", kaže Jenny Shaw, turistkinja iz Engleske.
U ranim jutarnjim satima na glavnom parkingu nalazio se velik broj parkiranih automobila i autobusa. Ovih dana tu najviše borave gosti iz BiH i Hrvatske.
"Međugorje je mjesto gdje čovjek traži Boga, preko blažene Marije djevice, majke naše nebeske, i u većini slučajeva tko otvori srce to će naći", poručuje Branko Andrić iz Tomislavgrada.
"Lakši mi je život kad dođem ovdje, lakši puno", ističe Ivan Puljak iz Sinja.
Ukupno 2300 članova HDZ-a iz Karlovca ovaj vikend boravi u Međugorju. Došli su na, kako kažu duhovnu obnovu.
"To je jedan organizirani posjet, gdje smo išli s ciljem da se duhovno obnovimo i da posjetimo Međugorje. Pošto je to velika skupina ljudi, to je jedan poseban ugođaj, posebna atmosfera, nešto neopisivo, i što je posebno zanimljivo, ništa čovjeku nije teško", kaže Vladimir Halovanić iz Hrvatske.
https://www.vecernji.ba/vijesti/preko-milijun-turista-posjetilo-me-ugorje-ovdje-je-takav-mir-1281934
10. studenoga 2018.
Katoličko svetište u Međugorju ove godine posjetilo je preko milijun turista. Broj Poljaka koji dolaze u Međugorje je u stalnom porastu, a to u Turističkoj zajednici povezuju s dolaskom posebnog papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka Hosera. Vikend i lijepo vrijeme brojni hodočasnici iskoristili su za posjet ovom malom mjestu, donosi N1.
Nakon turbulentnih godina u kojima se Međugorje najviše spominjalo u kontekstu polemičkih tonova iz Vatikana, smanjenja broja hodočasnika, ova sezona bila je dosta uspješnija za turističke radnike. Oko milijun gostiju posjetilo je ovo hercegovačko mjesto za čiji fenomen se još uvijek očekuje službeni stav Vatikana: priznanje ili negiranje ukazanja.
Na mjesto gdje se prije 37 godina prema navodima šestero djece ukazala Gospa, iz Engleske je prvi put došla Jenny. Ovdje je, kaže pronašla mir.
"Čula sam o ovom mjestu dosta od svoje majke, došla sam kako bih bila blizu Mariji, drugoj majci. Ovdje je takav mir, zaboravim na sve probleme i obveze. Jednostavno je prelijepo", kaže Jenny Shaw, turistkinja iz Engleske.
U ranim jutarnjim satima na glavnom parkingu nalazio se velik broj parkiranih automobila i autobusa. Ovih dana tu najviše borave gosti iz BiH i Hrvatske.
"Lakši mi je život kad dođem ovdje, lakši puno", ističe Ivan Puljak iz Sinja.
Ukupno 2300 članova HDZ-a iz Karlovca ovaj vikend boravi u Međugorju. Došli su na, kako kažu duhovnu obnovu.
"To je jedan organizirani posjet, gdje smo išli s ciljem da se duhovno obnovimo i da posjetimo Međugorje. Pošto je to velika skupina ljudi, to je jedan poseban ugođaj, posebna atmosfera, nešto neopisivo, i što je posebno zanimljivo, ništa čovjeku nije teško", kaže Vladimir Halovanić iz Hrvatske.
https://www.vecernji.ba/vijesti/preko-milijun-turista-posjetilo-me-ugorje-ovdje-je-takav-mir-1281934
Re: Preko milijun turista posjetilo Međugorje: "Ovdje je takav mir!"
Možda ih Bog prosvijetli, ali mislim da je i On odustao od toga.
red wolf-
2016-02-10
BIH U SVJETSKOM VRHU: Rast turizma u BiH tri puta iznad svjetskog prosjeka!
U periodu januar – decembar 2017. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.307.319 posjeta, što je više za 13,7 posto u odnosu na isti period 2016. godine.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/77258/bih_u_svjetskom_vrhu_rast_turizma_u_bih_tri_puta_iznad_svjetskog_prosjeka.html
Međugorje: 75%, plus Neum i Mostar. ...ni riječi o tome.
U periodu januar – decembar 2017. godine turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 1.307.319 posjeta, što je više za 13,7 posto u odnosu na isti period 2016. godine.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/77258/bih_u_svjetskom_vrhu_rast_turizma_u_bih_tri_puta_iznad_svjetskog_prosjeka.html
Međugorje: 75%, plus Neum i Mostar. ...ni riječi o tome.
red wolf wrote:Možda ih Bog prosvijetli, ali mislim da je i On odustao od toga.
Povećao se broj u Međugorju, Bog radi svoj posa...
A možda i Vrag...Ipak je on ''Rex Mundi'' ovog svijeta...Eroo wrote:red wolf wrote:Možda ih Bog prosvijetli, ali mislim da je i On odustao od toga.
red wolf-
2016-02-10
Je li ti to on šapno na uvce?red wolf wrote:A možda i Vrag...Ipak je on ''Rex Mundi'' ovog svijeta...Eroo wrote:red wolf wrote:Možda ih Bog prosvijetli, ali mislim da je i On odustao od toga.
Ne, to ti je tvoj, kako ti vjeruješ, Bog rekao...Baš ga i ne slušaš vidim...Eroo wrote:Je li ti to on šapno na uvce?red wolf wrote:A možda i Vrag...Ipak je on ''Rex Mundi'' ovog svijeta...Eroo wrote:red wolf wrote:Možda ih Bog prosvijetli, ali mislim da je i On odustao od toga.
red wolf-
2016-02-10
Bog je moj najveći prijatelj. On je tu da mene sluša i pomaže kad god to zatražim od Njega.red wolf wrote:Ne, to ti je tvoj, kako ti vjeruješ, Bog rekao...Baš ga i ne slušaš vidim...Eroo wrote:Je li ti to on šapno na uvce?red wolf wrote:A možda i Vrag...Ipak je on ''Rex Mundi'' ovog svijeta...Eroo wrote:red wolf wrote:Možda ih Bog prosvijetli, ali mislim da je i On odustao od toga.
To je jednostavno tako. Nema tu nekog prevelikog mudrovanja i filozofiranja.
Hvala ti na ovome...Cijenim tvoju iskrenost.Eroo wrote:Bog je moj najveći prijatelj. On je tu da mene sluša i pomaže kad god to zatražim od Njega.red wolf wrote:Ne, to ti je tvoj, kako ti vjeruješ, Bog rekao...Baš ga i ne slušaš vidim...Eroo wrote:Je li ti to on šapno na uvce?red wolf wrote:A možda i Vrag...Ipak je on ''Rex Mundi'' ovog svijeta...Eroo wrote:
To je jednostavno tako. Nema tu nekog prevelikog mudrovanja i filozofiranja.
red wolf-
2016-02-10
Dali je nekima sada jasnije kakav je - ero - kreten ?
U biti komunist, udbaš, ateista ......Kad je trizan
A koji tu samo loži neo usrašku mladež ......kad je
Pa lijepo je to sto vjerski turizam u Hercegovini cvjeta.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Neka urede nogostupe I ceste od tih para a nije kao Zivinice....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
zasto, pa da kamenjar izgubi svoju originalnost :)epikur37 wrote:Neka urede nogostupe I ceste od tih para a nije kao Zivinice....
to lažljivo licemjerno đubre treba lopatom, kakvo poštivanje, tretre wrote:srbuhudime usraelski manje vrijeđaj pa će te i drugi više poštivatiYehudim wrote:Dali je nekima sada jasnije kakav je - ero - kreten ?
lik je ugnojen izmet kakav se rijetko sreće
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
ima i đavliEroo wrote:svetište
immortal-
2014-04-16
sad nam još samo nabroji tko tu spada u mladež hahahahahahahYehudim wrote:Dali je nekima sada jasnije kakav je - ero - kreten ?
immortal-
2014-04-16
Leviathan2 wrote:zasto, pa da kamenjar izgubi svoju originalnost :)epikur37 wrote:Neka urede nogostupe I ceste od tih para a nije kao Zivinice....
Nego.
epikur37 wrote:Neka urede nogostupe I ceste od tih para a nije kao Zivinice....
1981....bio i puno mi se više dopalo od ovoga danas.
Similar topics
» "Ovdje su svi zaposleni preko veze"
» Nudi milijun kuna ako netko dokaze da je u Jasenovcu bilo preko 1 500 zrtava
» Preko milijun ukrajinskih izbjeglica traže spas. Europa želi samo one s Bliskog istoka
» Povampireni srpski mediji o Jasenovcu:Nije 700 000 žrtava nego preko milijun..Tito ustaša koji je skrivao ustaše..
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
» Nudi milijun kuna ako netko dokaze da je u Jasenovcu bilo preko 1 500 zrtava
» Preko milijun ukrajinskih izbjeglica traže spas. Europa želi samo one s Bliskog istoka
» Povampireni srpski mediji o Jasenovcu:Nije 700 000 žrtava nego preko milijun..Tito ustaša koji je skrivao ustaše..
» Jadransko-jonska autocesta neće preko Dubrovnika, nego preko Trebinja
Page 1 of 1