MORH: Neće se povećati cijena zrakoplova F-16
Page 1 of 1
10. 11. 2018. prije 19 sati
Ministarstvo obrane objavilo je priopćenje u kojem navodi da zrakoplov F-16 neće poskupjeti. Time je reagiralo na medijske napise da će se prema proračunskim izračunima povećati cijena zrakoplova F-16.
"Radi istinitog i objektivnog izvješćivanja javnosti, Ministarstvo obrane je dužno reagirati na članak objavljen na portalu Defender.hr pod naslovom Nabavna cijena F-16 Barak otišla u nebo prema projekcijama proračuna za 2020 i 2021.
Portal Defender.hr je u navedenom članku objavio neistinite tvrdnje.
Naime, vrijednost nabave višenamjenskog borbenog aviona je fiksna, kao što je bilo prezentirano u ponudi, i iznosi oko 3.1 milijardu kuna, prema srednjem tečaju dolara 6.5 $, raspoređeno po ratama na 10 godina.
U projekcijama proračuna za 2020. godinu i 2021. godinu godišnje rate za otplatu aviona su uvećane za vrijednost PDV-a prema dinamici isporuke aviona, odnosno svih roba i usluga", navodi se u priopćenju MORH-a.
https://vijesti.hrt.hr/471637/morh-nece-se-povecati-cijena-zrakoplova-f-16
Re: MORH: Neće se povećati cijena zrakoplova F-16
Jugosi na respiratorima.
Gdje ima vatre ima i dima..vjerovatno je neki dil bio u pitanju,pa se sad t opovuklo,jer je puklo u javnost...
Guest- Guest
U HR je to specifičnost, di ima vatre ima i puno glupana. Bez njih-ništa.pismejker wrote:Gdje ima vatre ima i dima..vjerovatno je neki dil bio u pitanju,pa se sad t opovuklo,jer je puklo u javnost...
Do 2021.-e će biti dostavljeno 8 aviona (dvije trećine), plus sva ostala "roba".
Na sve to treba platiti 25% PDV. Čovjek mora stvarno biti gčup ako to ne kapira.
Ili možda zloban, a najvjerojatnije oboje.
Na stranu to da ne razumijem zašto država sama sebi plaća PDV.
https://obris.org/hrvatska/nabavljaju-se-rezervni-dijelovi-za-kiowe/Eroo wrote:U HR je to specifičnost, di ima vatre ima i puno glupana. Bez njih-ništa.pismejker wrote:Gdje ima vatre ima i dima..vjerovatno je neki dil bio u pitanju,pa se sad t opovuklo,jer je puklo u javnost...
Do 2021.-e će biti dostavljeno 8 aviona (dvije trećine), plus sva ostala "roba".
Na sve to treba platiti 25% PDV. Čovjek mora stvarno biti gčup ako to ne kapira.
Ili možda zloban, a najvjerojatnije oboje.
Na stranu to da ne razumijem zašto država sama sebi plaća PDV.
O kakvom se PDV-u radi?
Pročita i na kraju ništa nisan razumija.
PS: Članak je totalno glup, ali sam iz njega ipak saznao zašto je nabavka F-16 onoliko "poskupila".
PS2: ...i Debo je glup. I forumski ekonomisti također.
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Eroo wrote:PS2: ...i Debo je glup. I forumski ekonomisti također.
glup sam sto pitah ministarstvo da razjasni poskupljenje iskazano u buducem proracunu a ti pametan jer gledas bujanca
ili sam glup sto pitam kao sto se tu ima pitat
idite u srbiju gdje vam mjesto , misli 19st. & bjez sotono od ciste duse
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
debotoijusto wrote:Eroo wrote:PS2: ...i Debo je glup. I forumski ekonomisti također.
glup sam sto pitah ministarstvo da razjasni poskupljenje iskazano u buducem proracunu a ti pametan jer gledas bujanca
Glup si jednostavno zato što si glup, a moguće i iz razloga jer u tome nalaziš neko posebno zadovoljstvo.
Na forumske "ekonomiste" neću trošiti riječi.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:debotoijusto wrote:Eroo wrote:PS2: ...i Debo je glup. I forumski ekonomisti također.
Glup si jednostavno zato što si glup, a moguće i iz razloga jer u tome nalaziš neko posebno zadovoljstvo.
kad krenem gledat bujanca i citat solu holjevca i josipa jovica , kucnog prijatelja mojih roditelja koji imao osebujne tekstove 80-ih postanem pametan ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:Speare Shaker wrote:debotoijusto wrote:Eroo wrote:PS2: ...i Debo je glup. I forumski ekonomisti također.
kad krenem gledat bujanca i citat solu holjevca i josipa jovica , kucnog prijatelja mojih roditelja koji imao osebujne tekstove 80-ih postanem pametan ?
Ne bih te želio obeshrabrivati, ali bojim se da je to ipak mission impossible, bez obzira čije priloge čitao, slušao ili gledao. Jednostavno je riječ o prirodnom stanju stvari.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:debotoijusto wrote:Speare Shaker wrote:debotoijusto wrote:Eroo wrote:PS2: ...i Debo je glup. I forumski ekonomisti također.
Ne bih te želio obeshrabrivati, ali bojim se da je to ipak mission impossible, bez obzira čije priloge čitao, slušao ili gledao. Jednostavno je riječ o prirodnom stanju stvari.
dakle ti smatras da ministarstvo nema sto pucanima objasnjavati nelogicnosti u proracunu oko zrakoplova ?
molim sazet odgovor koji se drzi pitanja
2014-04-12
Similar topics
» MORH osnovao povjerenstvo o nabavi novih modernih borbenih zrakoplova
» MORH izdao knjigu o Krstičevićevim uspjesima, cijena je tajna
» Poslodavci neće u penziju smjeti slati 65-godišnjake koji to neće
» Može li Hrvatska povečati minimalac
» Njemačka će povećati broj vojnika u Maliju
» MORH izdao knjigu o Krstičevićevim uspjesima, cijena je tajna
» Poslodavci neće u penziju smjeti slati 65-godišnjake koji to neće
» Može li Hrvatska povečati minimalac