Crnogorac tvrdi tko se ne osveti ne posveti se.Bio sam najsretniji covjek na svijetu tog trenutka kad sam osvetio sina.
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Crnogorac tvrdi tko se ne osveti ne posveti se.Bio sam najsretniji covjek na svijetu tog trenutka kad sam osvetio sina.
znači da je ok ubit? ne sviđa mi se zurka od bivše pa ju ustrelim. ili ipak imamo neke uzuse?kaya wrote:dobro je napravio. tu su ubojice pravosude jer su oslobodili supocinitelje pa ih je covjek kaznio sam.
kada zakaze zakon ide obicajni zakon. zakon mijenja obicajni zakon a kada ga ne mijenja nego oslobada krivce neka ga ljudi uzmu u ruke.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Re: Crnogorac tvrdi tko se ne osveti ne posveti se.Bio sam najsretniji covjek na svijetu tog trenutka kad sam osvetio sina.
ponekad odem do kapije ali se onda brzo vratim kuci
ono rodis se i provedes zivot u strahu zbog grijeha drugih , to jos prihvatis kao normalno
bolesno jbg.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
kakva zurka, tipu su ubili sina dvojica, jedan je osuden drugi osloboden i on mu je presudio.veber wrote:znači da je ok ubit? ne sviđa mi se zurka od bivše pa ju ustrelim. ili ipak imamo neke uzuse?kaya wrote:dobro je napravio. tu su ubojice pravosude jer su oslobodili supocinitelje pa ih je covjek kaznio sam.
kada zakaze zakon ide obicajni zakon. zakon mijenja obicajni zakon a kada ga ne mijenja nego oslobada krivce neka ga ljudi uzmu u ruke.
ne bi trebao da ga je sud osudio.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
osim toga ubio je ubojicu, nije ubio nekoga iz njegove obitelji tko nema veze s tim.
2015-08-15
ma jebeš crnogorce. jesi li skužila promjenu stajlinga na precednici?kaya wrote:kakva zurka, tipu su ubili sina dvojica, jedan je osuden drugi osloboden i on mu je presudio.veber wrote:znači da je ok ubit? ne sviđa mi se zurka od bivše pa ju ustrelim. ili ipak imamo neke uzuse?kaya wrote:dobro je napravio. tu su ubojice pravosude jer su oslobodili supocinitelje pa ih je covjek kaznio sam.
ne bi trebao da ga je sud osudio.
2014-12-30
osobno da, ali pravno ne! davno smo napravili okvir. da ga nemamo poubijali bi se međusobno.kaya wrote:osim toga ubio je ubojicu, nije ubio nekoga iz njegove obitelji tko nema veze s tim.
2014-12-30
aha. ali vidis da okvir zakaze ponekad pa se ubojice kese roditeljima ubijenih .veber wrote:osobno da, ali pravno ne! davno smo napravili okvir. da ga nemamo poubijali bi se međusobno.kaya wrote:osim toga ubio je ubojicu, nije ubio nekoga iz njegove obitelji tko nema veze s tim.
no zato je dobio okvir, metaka.
vidis da ga je i sud kaznio minimalno, 7 godina za dvojicu.
znaci , priznali su na neki nacin da je u pravu :)
no pusti to, predsjednica, bolje izgleda , jos jedino da joj netko one kreacije baci u smece i usminka ju.
2015-08-15
odavno je pravo bilo čudno. pozitivno pravo je na strani slabijeg, a osveta je pravo povrijeđenog.kaya wrote:aha. ali vidis da okvir zakaze ponekad pa se ubojice kese roditeljima ubijenih .veber wrote:osobno da, ali pravno ne! davno smo napravili okvir. da ga nemamo poubijali bi se međusobno.kaya wrote:osim toga ubio je ubojicu, nije ubio nekoga iz njegove obitelji tko nema veze s tim.
no zato je dobio okvir, metaka.
vidis da ga je i sud kaznio minimalno, 7 godina za dvojicu.
znaci , priznali su na neki nacin da je u pravu :)
no pusti to, predsjednica, bolje izgleda , jos jedino da joj netko one kreacije baci u smece i usminka ju.
pa ex joj napravila ono oker odijelo. malo se precjednica nećka oko obleke. ali polako i sigurno ide u novi stajling.
2014-12-30
i recimo kod nas je pravni okvir da dolaziš iz fine familije, malo si bosančero, odeš u švajcarsku, guliš krumpire...
a meni frend skoro završi u zatvoru jer ima kod sebe 15 grama marice. okviri su malo čudni, slažem se s tobom.
a meni frend skoro završi u zatvoru jer ima kod sebe 15 grama marice. okviri su malo čudni, slažem se s tobom.
2014-12-30
pa jesu, okviri ili tocniji suci koji ih primjenjuju su zbilja malo cudni .veber wrote:i recimo kod nas je pravni okvir da dolaziš iz fine familije, malo si bosančero, odeš u švajcarsku, guliš krumpire...
onaj les iz samobora ubio 4, 5 ljudi u nesrecama na kopnu i moru i vozi se coek , juri po gradu.
s tim da nema kod njega kajanja , on ponavlja nesrece , bezocno laze , uporan je u zlocinu .
i sad da ga netko odvali mozes mu jedino reci svaka cast neka si.
2015-08-15
pa o tome ti govorim. malo sam anemičan...kaya wrote:pa jesu, okviri ili tocniji suci koji ih primjenjuju su zbilja malo cudni .veber wrote:i recimo kod nas je pravni okvir da dolaziš iz fine familije, malo si bosančero, odeš u švajcarsku, guliš krumpire...
onaj les iz samobora ubio 4, 5 ljudi u nesrecama na kopnu i moru i vozi se coek , juri po gradu.
s tim da nema kod njega kajanja , on ponavlja nesrece , bezocno laze , uporan je u zlocinu .
i sad da ga netko odvali mozes mu jedino reci svaka cast neka si.
...išao sam po oružani list, pravila se promijenila. ja sam tražio za držanje i nošenje, to je rigoroznije i ok. tip pokraj mene ima padavicu i traži dozvolu za lov. a psihijatar me pitao bili upotrjebio oružje? ono za kaj mi treba?
2014-12-30
nepravda u ljudima jaca zelju za osvetom , ne to sto su zedni krvi i gubitak toliko .
recimo ne znam koliko znate , krvna osveta se osim u krvi mogla rijesiti otkupom ili oprostom .
vise od pola ih zavrsavalo oprostom. dali su ubojicu na volju onom tko je izgubio nekoga da ga ubije ili mu oprosti. oprastali bi im . jer je pravda bila da ga mogu ako hoce ubiti . i onda bi izgubili volju za osvetom.
no da im se netko kesio i ne moze mu nitko nista , osloboden je a ubio je onda bi ga vjerojatno ubili.
recimo ne znam koliko znate , krvna osveta se osim u krvi mogla rijesiti otkupom ili oprostom .
vise od pola ih zavrsavalo oprostom. dali su ubojicu na volju onom tko je izgubio nekoga da ga ubije ili mu oprosti. oprastali bi im . jer je pravda bila da ga mogu ako hoce ubiti . i onda bi izgubili volju za osvetom.
no da im se netko kesio i ne moze mu nitko nista , osloboden je a ubio je onda bi ga vjerojatno ubili.
2015-08-15
s obzirom da su suci na balkanu nikakvi, nije niti loše ono po starim običajima.. a ne kod nas ih oslobađaju jer dolaze iz ugledne lopovske HDZove obitelji.... najbolje tada po starim običajima i ovoga tko je kriv i suca.. par takvih "presuda", popravila bi se kvaliteta pravosuđa za 1000%
ti znaš rimsko pravo. krv se mogla otkupit. kao i rob koji je zgrješio a žene su u tom mraku imale pravo na svoj miraz. doduše otac je bio glava kuće.kaya wrote:nepravda u ljudima jaca zelju za osvetom , ne to sto su zedni krvi i gubitak toliko .
2014-12-30
pfff, eto
u biti priznajete da pleme ima najbolji nacin izricanja pravde :)
u biti priznajete da pleme ima najbolji nacin izricanja pravde :)
da li je pravda oduzet čovjeku sve što ima, život. ili je pravda strpat ga u buxu 40 godina? ako si osobno pogođen irelevantan je pojam pravde. koliko vrijedi život dvoje talijana? ilii osjećaja moralnosti? sutkinja fino pajki.
da li je pravda oduzet čovjeku sve što ima, život. ili je pravda strpat ga u buxu 40 godina? ako si osobno pogođen irelevantan je pojam pravde. koliko vrijedi život dvoje talijana? ilii osjećaja moralnosti? sutkinja fino pajki.
2014-12-30
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vladimir Putin je najbogatiji čovjek na svijetu, tvrdi bivši ruski bankar
» Covjek koji trazi 'pravdu' za sina i bori se protiv tvorevine koju je sam stvarao ognjem i macem te zavio druge oceve i majke u crno
» Indijac sa 179 godina najstariji covjek na svijetu
» UN tvrdi da će na svijetu prvi nestati Balkan
» JAVIO se još jedan čovjek koji tvrdi da je predsjedničin bus okrznuo njegovo vozilo.
» Covjek koji trazi 'pravdu' za sina i bori se protiv tvorevine koju je sam stvarao ognjem i macem te zavio druge oceve i majke u crno
» Indijac sa 179 godina najstariji covjek na svijetu
» UN tvrdi da će na svijetu prvi nestati Balkan
» JAVIO se još jedan čovjek koji tvrdi da je predsjedničin bus okrznuo njegovo vozilo.
Page 2 of 2