Kenwood Kenon osniva vijeće za budućnost
Page 1 of 1
Kenwood Kenon osniva vijeće za budućnost
Kako Večernji list doznaje iz više izvora, Vlada osniva novo nacionalno vijeće, ovog puta za inovacije, koje će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u kojem će kao članovi biti i drugi ministri, poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca...
Riječ je o tijelu koje bi konačno moglo promijeniti tmurnu sliku Hrvatske kada su u pitanju inovacije i koje će, kako su nam objasnili u Ministarstvu znanosti, pratiti izvršenje Strategije pametne specijalizacije te predlagati modifikacije iste te strategije. Inače, strategija je donesena za Vlade Tihomira Oreškovića, a definirala je najperspektivnije sektore koji su uz pomoć fondova EU trebali preporoditi hrvatsko gospodarstvo. Strategija se temelji na okupljanju kritične mase istraživača u znanstvenim institucijama i gospodarstvu koji su trebali zajednički raditi na istraživanju i razvoju radi postizanja istraživačke izvrsnosti i njezine komercijalizacije. Tadašnja je Vlada definirala i pet područja s najvećim potencijalom, a to su zdravlje i kvaliteta života, energija i održiv okoliš, transport i mobilnost, sigurnost te hrana i bioekonomija.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/plenkovic-osniva-vijece-za-buducnost-novi-tijelo-moglo-bi-promijeniti-tmurnu-sliku-hrvatske-346729
Riječ je o tijelu koje bi konačno moglo promijeniti tmurnu sliku Hrvatske kada su u pitanju inovacije i koje će, kako su nam objasnili u Ministarstvu znanosti, pratiti izvršenje Strategije pametne specijalizacije te predlagati modifikacije iste te strategije. Inače, strategija je donesena za Vlade Tihomira Oreškovića, a definirala je najperspektivnije sektore koji su uz pomoć fondova EU trebali preporoditi hrvatsko gospodarstvo. Strategija se temelji na okupljanju kritične mase istraživača u znanstvenim institucijama i gospodarstvu koji su trebali zajednički raditi na istraživanju i razvoju radi postizanja istraživačke izvrsnosti i njezine komercijalizacije. Tadašnja je Vlada definirala i pet područja s najvećim potencijalom, a to su zdravlje i kvaliteta života, energija i održiv okoliš, transport i mobilnost, sigurnost te hrana i bioekonomija.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/plenkovic-osniva-vijece-za-buducnost-novi-tijelo-moglo-bi-promijeniti-tmurnu-sliku-hrvatske-346729
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Kenwood Kenon osniva vijeće za budućnost
koje će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u kojem će kao članovi biti i drugi ministri, poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca...
ludilo ide dalje
2014-04-12
Meni se pari da je Kenwood neko ozvucenje ili sam ja totalka neinformirat???
Guest- Guest
frka wrote:Meni se pari da je Kenwood neko ozvucenje ili sam ja totalka neinformirat???
skoro si pogodio , oblikuju plastiku u jeftine proizvode , svaka slicnost s HR slucajna
2014-04-12
Similar topics
» Kenwood Kenon: Dan antifašiza ostaje
» Kenwood Kenon ide na komemoraciju u Varivode
» Kenwood Kenon na čelu NATO-a?
» Summit u Bruxellesu, Kenwood Kenon s čelnicima EU-a
» Kenwood Kenon- Tražimo da ih se deportira u Hrvatsku
» Kenwood Kenon ide na komemoraciju u Varivode
» Kenwood Kenon na čelu NATO-a?
» Summit u Bruxellesu, Kenwood Kenon s čelnicima EU-a
» Kenwood Kenon- Tražimo da ih se deportira u Hrvatsku