Iva Alilović protiv Noći vještica
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Iva Alilović protiv Noći vještica
Iva Alilović protiv Noći vještica: "Mi smo katolici i ljubimo Boga"
prije 2 sata
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
I DOK SE neki Hrvati vesele prilici da se za Halloween ili Noć vještica maskiraju i zabave, Iva Alilović, supruga Mirka Alilovića, snažno se protivi takvom načinu zabave.
"Ne mora biti da sve što je popularno je automatski i dobro za čovjeka. Popularnost je relativan pojam. Znam puno mladih ljudi koji nisu nikada otišli na Noć vještica. Kao vjernica ne opravdavam Noć vještica zato jer vjerujem u Boga koji donosi kulturu života, a oni koji slave Noć vještica zapravo slave kulturu smrti", rekla je Iva za Story.
"To nije amerikanizacija, već sotonizacija društva jer žele skrenuti misli s naših svetinja i usmjeriti nas na poganske rituale koji su protivni vjeri i baš zato se te poruke šalju uoči dana svih svetih. Ja nisam nikada te večeri išla van, niti sam ga slavila jer mi smo katolici i ne slavimo vještice koje su dan prije Svih svetih", nastavila je.
Iva maske za Halloween brani i svojoj djeci.
"Jednostavno mi je normalno da zabranim to svojoj djeci i ukažem na to o kolikoj gluposti je zapravo riječ, koliko je to ružno, a ne lijepo. Mi ljubimo i slavimo Boga, a ne vještice i smrt. Osim toga, naši mrtvi su zaslužili poštovanje i ljubav. Između ostalog i zbog njih to kod mene ne dolazi u obzir, a što sam starija, to jasnije shvaćam neke stvari", kaže.
"U našem domu zapali se svijeća na dan Svih svetih, ode se u crkvu, na groblje i učimo našu djecu da poštuju one kojih nažalost više na ovom svijetu nema", objasnila je te dodala da se oni maskiraju u veljači, kad su maškare.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
prije 2 sata
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
I DOK SE neki Hrvati vesele prilici da se za Halloween ili Noć vještica maskiraju i zabave, Iva Alilović, supruga Mirka Alilovića, snažno se protivi takvom načinu zabave.
"Ne mora biti da sve što je popularno je automatski i dobro za čovjeka. Popularnost je relativan pojam. Znam puno mladih ljudi koji nisu nikada otišli na Noć vještica. Kao vjernica ne opravdavam Noć vještica zato jer vjerujem u Boga koji donosi kulturu života, a oni koji slave Noć vještica zapravo slave kulturu smrti", rekla je Iva za Story.
"To nije amerikanizacija, već sotonizacija društva jer žele skrenuti misli s naših svetinja i usmjeriti nas na poganske rituale koji su protivni vjeri i baš zato se te poruke šalju uoči dana svih svetih. Ja nisam nikada te večeri išla van, niti sam ga slavila jer mi smo katolici i ne slavimo vještice koje su dan prije Svih svetih", nastavila je.
Iva maske za Halloween brani i svojoj djeci.
"Jednostavno mi je normalno da zabranim to svojoj djeci i ukažem na to o kolikoj gluposti je zapravo riječ, koliko je to ružno, a ne lijepo. Mi ljubimo i slavimo Boga, a ne vještice i smrt. Osim toga, naši mrtvi su zaslužili poštovanje i ljubav. Između ostalog i zbog njih to kod mene ne dolazi u obzir, a što sam starija, to jasnije shvaćam neke stvari", kaže.
"U našem domu zapali se svijeća na dan Svih svetih, ode se u crkvu, na groblje i učimo našu djecu da poštuju one kojih nažalost više na ovom svijetu nema", objasnila je te dodala da se oni maskiraju u veljači, kad su maškare.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Iva Alilović protiv Noći vještica
ona neka u crkvu a tko hoće neka slavi vještice. svatko sretan i zadovoljan
"To nije amerikanizacija, već sotonizacija društva jer žele skrenuti misli s naših svetinja i usmjeriti nas na poganske rituale
Od kada Poganstvo ima veze sa Sotonizmom? Ljudi su bili pogani desecima tisuća godina, i danas je velik dio čovječastva pogan. Hindusi su pogani, pa donekle i Budizam jest..
Paganizam
Mnogo priroradnija religija od ovoga boljševizma koji zagovara trpačinu Europe a zove se katolička crkva
Od kada Poganstvo ima veze sa Sotonizmom? Ljudi su bili pogani desecima tisuća godina, i danas je velik dio čovječastva pogan. Hindusi su pogani, pa donekle i Budizam jest..
Paganizam
Mnogo priroradnija religija od ovoga boljševizma koji zagovara trpačinu Europe a zove se katolička crkva
u biti katolicka crkva sve pandane svojim svetkovinama a koji su stariji od njenih svetkovina u narodima koje su pokrstili zeli proglasiti opasnima, vrazjim i slicno.
ovo je keltski paganski obicaj mislim , ne znam sto su slavili, zetvu ili tako nesto..
ovo je keltski paganski obicaj mislim , ne znam sto su slavili, zetvu ili tako nesto..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kao i svaki drugi paganski obicaji,puni su uvjetno receno mracnog,misterioznog,i slicno..zato ih i proglasavaju vrazji...i to mi je malo vec overkill..vrag pa Vrag,a u sustini samo jedan on najmocnijih Angela..sin Bozji,kaya wrote:u biti katolicka crkva sve pandane svojim svetkovinama a koji su stariji od njenih svetkovina u narodima koje su pokrstili zeli proglasiti opasnima, vrazjim i slicno.
Guest- Guest
iva vjeruje u boga koji donosi kulturu zivota i zato ide na groblje
nevezano za ivu i njenu sisu koju rado pokazuje zvone li vama klinci na vrata za slatkise ?
nevezano za ivu i njenu sisu koju rado pokazuje zvone li vama klinci na vrata za slatkise ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
U Hrvatskoj je na djelu jedan proces koji užasava, a užasava ako možeš vidjeti ili spoznati njegov krajnji cilj. A na kraju tog cilja velika većina ljudi neće biti niti sretna, niti zadovoljna. Baš suprotno.AssadNaPodmornici wrote:ona neka u crkvu a tko hoće neka slavi vještice. svatko sretan i zadovoljan
red wolf-
2016-02-10
Isus je rođen oko 7 godine poslije nove ere. Dan koji se slavi kao njegov rođendan je zapravo poganski datum i svetkovina vezana za Sunce...kaya wrote:u biti katolicka crkva sve pandane svojim svetkovinama a koji su stariji od njenih svetkovina u narodima koje su pokrstili zeli proglasiti opasnima, vrazjim i slicno.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Isus je rođen oko 7 godine poslije nove ere. Dan koji se slavi kao njegov rođendan je zapravo poganski datum i svetkovina vezana za Sunce...kaya wrote:u biti katolicka crkva sve pandane svojim svetkovinama a koji su stariji od njenih svetkovina u narodima koje su pokrstili zeli proglasiti opasnima, vrazjim i slicno.
Paaaa.nije bas tako...
Guest- Guest
Je.pismejker wrote:red wolf wrote:Isus je rođen oko 7 godine poslije nove ere. Dan koji se slavi kao njegov rođendan je zapravo poganski datum i svetkovina vezana za Sunce...kaya wrote:u biti katolicka crkva sve pandane svojim svetkovinama a koji su stariji od njenih svetkovina u narodima koje su pokrstili zeli proglasiti opasnima, vrazjim i slicno.
Paaaa.nije bas tako...
red wolf-
2016-02-10
Ezeku,jel volis onako cure jakih straznjica da nekazem Guzica?
Guest- Guest
Ne.pismejker wrote:Ezeku,jel volis onako cure jakih straznjica da nekazem Guzica?
red wolf-
2016-02-10
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» '' ČUDO NAD STONEHENGEOM + AAA - (VIDEO) U Noći vještica viđen NLO nad jednim od najpoznatijih poganskih svetišta ''
» Čovjek dobio spor protiv crkve kod Karlovca, više neće smjeti zvoniti po noći
» Noć vještica
» Krepala vještica
» Noć vještica u Mostaru
» Čovjek dobio spor protiv crkve kod Karlovca, više neće smjeti zvoniti po noći
» Noć vještica
» Krepala vještica
» Noć vještica u Mostaru
Page 1 of 6