Lud, zbunjen i naglušan
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Lud, zbunjen i naglušan
Ludilo: HRT “preveo” izjavu glasnogovornice Granične policije BiH
http://saff.ba/ludilo-hrt-preveo-izjavu-glasnogovornice-granicne-policije-bih/
http://saff.ba/ludilo-hrt-preveo-izjavu-glasnogovornice-granicne-policije-bih/
Last edited by Eroo on 27/10/2018, 16:44; edited 1 time in total
Re: Lud, zbunjen i naglušan
Civilizacija nezadrživo prodire i u Bosnu, odatle i je ovolika zbunjenost dobrih bošnja.
Slično su se ponašali i kad su im Hercegovci prvi put pokazali mobitel.
Slično su se ponašali i kad su im Hercegovci prvi put pokazali mobitel.
Lud, zbunjen i zloban, bi bio bolji naslov teme.
Zloba im pršti iz svake ćelije...ustvari islamofašizam, ako im prevedem na bošnjački.
Zloba im pršti iz svake ćelije...ustvari islamofašizam, ako im prevedem na bošnjački.
Po statistici u ukupnoj populaciji imamo cca 10% ljudi koji su ili gluhonijemi
ili sa lošim sluhom. Podnaslovi filmova ili značajnijih tv emisija im omogućavaju
sudjelovati u onome što nazivamo "svakodnevica". Hvale vrijedni su onakvi prijevodi.
"Dobri bošnjani" su još daleko od nekih civilizacijskih standarda, što i nije čudno, imajući
u vidu na koga se ugledaju. Njima je normalno i zamotavanje žena i osporavanje njihove
jednakopravnosti s muškarcima.
ili sa lošim sluhom. Podnaslovi filmova ili značajnijih tv emisija im omogućavaju
sudjelovati u onome što nazivamo "svakodnevica". Hvale vrijedni su onakvi prijevodi.
"Dobri bošnjani" su još daleko od nekih civilizacijskih standarda, što i nije čudno, imajući
u vidu na koga se ugledaju. Njima je normalno i zamotavanje žena i osporavanje njihove
jednakopravnosti s muškarcima.
Ni meni nije normalno prevoditi s bošnjačkoga na hrvatski, a kad se ide za gluhonieme imaju one što govore rukami.
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Regoč wrote:Ni meni nije normalno prevoditi s bošnjačkoga na hrvatski, a kad se ide za gluhonieme imaju one što govore rukami.
Nemo'š film "prevoditi" s rukama, kao ni javljanja s terena.
Za podnapise ne trebaš znanje gluhonijemih znakova,
niti čovjeka uživo. Plus toga ručno znakovlje je spor i nepotun
prijevod. Odvuče pažnju od slike...
Znam podosta o ovome, jer imam slučaj u široj obitelji.
Ovo doživljavam kao borbu protiv sramotne Deklaracije o zajednoičkom jeziku....Podržavam!
Nadam se da će uskoro početi titlovati i srpske i crnogorske emisije koje prikazuju u Hrvatskoj...
Nadam se da će uskoro početi titlovati i srpske i crnogorske emisije koje prikazuju u Hrvatskoj...
Guest- Guest
Naravno da možeš, kao što se "prevodi" Sabor.Eroo wrote:Regoč wrote:Ni meni nije normalno prevoditi s bošnjačkoga na hrvatski, a kad se ide za gluhonieme imaju one što govore rukami.
Čuj, vladam s gluhonijemim znakovljem. Komotno bih bio prevodilac.Regoč wrote:Naravno da možeš, kao što se "prevodi" Sabor.Eroo wrote:Regoč wrote:Ni meni nije normalno prevoditi s bošnjačkoga na hrvatski, a kad se ide za gluhonieme imaju one što govore rukami.
Slika prevodioca odvuče pažnju na njega, kod čega se slika događaja gubi...
Tekst ispod također, ali u manjoj mjeri.
Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju. Kakve ste vi to kurčeve ustaše? A da, ustašoidi.cassanowa wrote:Ovo doživljavam kao borbu protiv sramotne Deklaracije o zajednoičkom jeziku....Podržavam!
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Regoč wrote:Ni meni nije normalno prevoditi s bošnjačkoga na hrvatski, a kad se ide za gluhonieme imaju one što govore rukami.
Ova govori čistim Bosanskim narječjem Hrvatskog jezika, kao i recimo Dodik... koje je u biti i najbliže standardu književnog jezika... Što bi sad trebali prevoditi i Zagorce i Dalmatince koji su i dalje od standarda...
No od Hrvata nikad imperijalna nacija...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
Zato titlovi na sve takve emisije - da bolje razumimo....
Guest- Guest
Kakvi titlovi, ne zajebavaj. Ajd ono nješto torlačko, ali štokavsko nema smisla.cassanowa wrote:Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
Titlovi, titlovi....Dakako...Regoč wrote:Kakvi titlovi, ne zajebavaj. Ajd ono nješto torlačko, ali štokavsko nema smisla.cassanowa wrote:Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
Posli će reć da pričamo istim jezikom...Sve tako počne...iz sitnica...kao, nije važno....
Guest- Guest
Važno je čuvati hrvatski standard, ali nećemo ga sačuvati titlanjem bošnjačkoga, crnogorskoga i srbskoga.cassanowa wrote:Titlovi, titlovi....Dakako...Regoč wrote:Kakvi titlovi, ne zajebavaj. Ajd ono nješto torlačko, ali štokavsko nema smisla.cassanowa wrote:Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
Posli će reć da pričamo istim jezikom...Sve tako počne...iz sitnica...kao, nije važno....
Važno je čuvati hrvatski jezik, a sačuvat ćemo ga više i bolje titlanjem bošnjačkog, crnogorskog i srpskog, nego titlanjem nekog drugog jezika tipa engleskog, turskog, njemačkog, kineskog....itd....Regoč wrote:Važno je čuvati hrvatski standard, ali nećemo ga sačuvati titlanjem bošnjačkoga, crnogorskoga i srbskoga.cassanowa wrote:Titlovi, titlovi....Dakako...Regoč wrote:Kakvi titlovi, ne zajebavaj. Ajd ono nješto torlačko, ali štokavsko nema smisla.cassanowa wrote:Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
Guest- Guest
Tebi sigurno ne trebaju titlovi za hrvatski jezik ;Pcassanowa wrote:Važno je čuvati hrvatski jezik, a sačuvat ćemo ga više i bolje titlanjem....itd....Regoč wrote:Važno je čuvati hrvatski standard, ali nećemo ga sačuvati titlanjem bošnjačkoga, crnogorskoga i srbskoga.cassanowa wrote:Titlovi, titlovi....Dakako...Regoč wrote:Kakvi titlovi, ne zajebavaj. Ajd ono nješto torlačko, ali štokavsko nema smisla.cassanowa wrote:
Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.
Galge, šibe, sohe, žgalnje,
žveplene vruče skolke,
prangeri i klade
i smerti druge tolke,
pak v turnu i v gajbi kervave parade,
za kmetsku glavu tanec bez pomenjše gnade,
ni v peklu još ni bilo tak smolave balade
da ne bi gladnuš bogec ki od glada krade
na kraju konca zvitezil svoje jade.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Treba titlati i hrvatski. Moj gluhonijemi rođo će za to biti jako zahvalan.Regoč wrote:Važno je čuvati hrvatski standard, ali nećemo ga sačuvati titlanjem bošnjačkoga, crnogorskoga i srbskoga.cassanowa wrote:Titlovi, titlovi....Dakako...Regoč wrote:Kakvi titlovi, ne zajebavaj. Ajd ono nješto torlačko, ali štokavsko nema smisla.cassanowa wrote:Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
Nemaš pojma koliko bi mu to značilo.
Kao što rekoh, gluhih i naglušnih je cca 10%.
Budimo solidarni s našim starijima i gluhonijemima.
Šta bre kako stvari stoje? Ti kao ne znaš kako stvari stoje? Pa kako bi stajale jebote?cassanowa wrote:Nije bolje, bar ne one emisije uživo. A kako ćemo onda znati kako trenutno dišete?...Taktika se bazira i na prosudbi protivnika, pored ostalog.... Portali i novine lažu... A ipak smo nedavno ratovali, moramo biti na oprezu... Ovako, kad vidiš nešto uživo iz Srbije, imaš bolju predodžbu kako stvari trenuto stoje.dzango wrote:Zar nije bolje da srpske i ne prikazuju.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» kurti zbunjen trenutnim rezultatima glasanja
» Lud, zbunjen, normalan i suveren: epizoda pulski općinski sud
» Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija, iskrcavanje, junaci...:)
» Britanac zbunjen: Hrvat sa ovakvim brkovima nije fašista?
» Lud, zbunjen, normalan i suveren: epizoda pulski općinski sud
» Ja sam malo zbunjen..povlačenje, bežanija, iskrcavanje, junaci...:)
» Britanac zbunjen: Hrvat sa ovakvim brkovima nije fašista?
Page 1 of 2