Islamofobija i fašizam u Bihaću
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Islamofobija i fašizam u Bihaću
bbcode imageסמאל wrote:
Pazi, snima s!
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
aj bar bosanci imaju o cem razglabat, nije im dosadno :)
I to je samo opis. Možda ipak vrijeđanje, jer se radi o nečem aktivnom...o glagolu.Regoč wrote:Kako bi se "prostačenje" uklopilo?Eroo wrote:Direktan prijevod uvrjeda = žaljivka. To je tek samo opis.Regoč wrote:Prosəm!Eroo wrote:Hvala!Regoč wrote:
Uvrjede.
Zmerljivka je isto to, ali s prizvukom prijetnje, psovanja.
Mislim da u hr nema za to izravnog prijevoda.
Fašist, cigan, kurva = žaljivka
Fašisto!Cigane! Kurvo!= zmerjanje
Da, najbliže je - vrijeđanje = zmerjanje....Vrijeđati = zmerjati.
Lijepo su im objasnili da je masovno dovoženje migranata u BiHać "dobitak" za njih.omni wrote:Sramota, ne zele svoju islamsku bracu. Umjesto da ih sve preotmu od zlih europljana oni se bune.
A tko ih ne bi pozelio u svom dvoristu. Istinski muslimani, oslobodjeni stega ovoga svijeta, oslobodjeni svih zakona koji ne potpadaju pod Sharia, zeljni klanja, ubijanja, rata, da ih netko posalje Stvoritelju, da oni salju i tako to. Samo da se ne radi sto produktivno ili smisleno, insallah.Eroo wrote:Lijepo su im objasnili da je masovno dovoženje migranata u BiHać "dobitak" za njih.omni wrote:Sramota, ne zele svoju islamsku bracu. Umjesto da ih sve preotmu od zlih europljana oni se bune.
omni-
2014-04-12
Jadni migranti. Njihova braca ih mrze,ne zele I n razumiju ... e, pa kud ide ovaj svijet ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Bilo kako bilo ali mi je malo cudna balijska logika. Sebi izaberu naconalistu a Hrvatima gradzana. Poslije se nadaju necemu dobrome. Srbadija samo gleda i misli, Bogu hvala da i nama ne biraju i cementiraju RS i dalje. Kila mozga...... Da U Bihacu pobijedili SDA i Komsic???? Koji su ovi sta progone izbjeglice??? Bit ce Komsini rvati. Koliko se zuci prosulo po onoj madjarskoj novinarki a u BiH "grupe gradjana" zaustavljaju busove i kontroliraju da nema "nepodobnih" u njima???? Da se tako sto desi u Njemackoj ili bilo gdje na svijetu, bio bi to cisti fasizam ali eto kod dobrih Bosnjanja nije. Fuj. KIla mozga....
2014-04-14
bice tu svega...meni s ecini prvo slijedi tabanje musliamni kontra muslimana razlika ej samo u nijansama boji i jeziku
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kako ej krenulo jos ce komso i 'gradzani' padat nicice pred dodom i covom da ih spasu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Eroo wrote:Eroo wrote:
PS:
Treba mi prijevod na hrvatski.
Šta radimo onome drugome kad ga nazivamo fašistom, kurvom, ciganom i slično? Riječi su psovke? Psujemo ga ili?
Imam dobar članak na temu "fašizam".
Naslov je "Zmerljivka: fašisti"
Dakle, ono "fašisto, kurvo, cigane itd" su na slovenskom zmerljivke i s njima zmerjamo nekoga.
Ne znam to prevesti na na hrvatski. Spadaju li pod psovke?
etikete
eno dodo i covic u banjaluci meze i dogovaraju :)vuksadinare wrote:kako ej krenulo jos ce komso i 'gradzani' padat nicice pred dodom i covom da ih spasu
Treba mi prijevod na hrvatski.
Šta radimo onome drugome kad ga nazivamo fašistom, kurvom, ciganom i slično? Riječi su psovke? Psujemo ga ili?
Imam dobar članak na temu "fašizam".
Naslov je "Zmerljivka: fašisti"
Dakle, ono "fašisto, kurvo, cigane itd" su na slovenskom zmerljivke i s njima zmerjamo nekoga.
Ne znam to prevesti na na hrvatski. Spadaju li pod psovke?
etikete
Još uvijek je to samo "opis" (vokativ!?!). Ipak je "vrijeđanje" najbliže. Nema boljeg prijevoda. Vrijeđanje i psovka u jednom.
Last edited by Eroo on Mon 22 Oct - 10:28; edited 1 time in total
Potez desetljeća. Ovo mu je kao "poljubi ili ostavi".Leviathan2 wrote:eno dodo i covic u banjaluci meze i dogovaraju :)vuksadinare wrote:kako ej krenulo jos ce komso i 'gradzani' padat nicice pred dodom i covom da ih spasu
Odgovor na Bakirovo: - Mi (SDA) biramo partnere za buduću vlast u BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/migrantske-porodice-s-djecom-iz-cazina-krenule-prema-bihacu/181022084
Samo trpaj, još, još...
Samo trpaj, još, još...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Hjelp baznia, djenosajd, sada pretrazuju autobuse,mamu im lojavu.
2014-04-14
Poznato još od kraja rata.סמאל wrote:Koja ironija.Na kraju će Bošnjaci prvi ustat protiv natrpavanja BiH muslimanskom braćom iz trećega svijeta.
Biti će izdominirani i majorizirani ali ne od Srba i Hrvata,več od drugih muslimana.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Oooo,pa gdje si ti,nisam te vidio 100 godinajastreb wrote:Poznato još od kraja rata.סמאל wrote:Koja ironija.Na kraju će Bošnjaci prvi ustat protiv natrpavanja BiH muslimanskom braćom iz trećega svijeta.
Biti će izdominirani i majorizirani ali ne od Srba i Hrvata,več od drugih muslimana.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
ma. evo.סמאל wrote:Oooo,pa gdje si ti,nisam te vidio 100 godinajastreb wrote:Poznato još od kraja rata.סמאל wrote:Koja ironija.Na kraju će Bošnjaci prvi ustat protiv natrpavanja BiH muslimanskom braćom iz trećega svijeta.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sinofobija, nova islamofobija
» Kina-islamofobija,ili zdrav razum
» U Bihaću dernek
» U Bihaću uzavrelo
» U bihaću stanje normalno
» Kina-islamofobija,ili zdrav razum
» U Bihaću dernek
» U Bihaću uzavrelo