NASMIJANI PREVARANT
Page 1 of 1
NASMIJANI PREVARANT
Varalica Zlatko Mamić (44), koji je kao lažni nogometni skaut i tobožnji rođak Zdravka Mamića nudio nesuđenim dioničarima Dinama na otkup dionice tog kluba iako klub nikad nije privatiziran, završio je na MUP-ovoj tjeralici. Protiv njega je raspisan i europski uhidbeni nalog.
Taj rođeni Dervenćanin s prebivalištem u Zagrebu nasamario je 17 osoba, prisvojivši si 1,5 milijuna kuna. Tko zna koliko bi još “trgovao” dionicama da ga iz Dinama nisu prijavili policiji nakon što su ih nezadovoljni Dinamovi “dioničari” zasuli upitima jer im “rođak Zdravka Mamića nije isporučio dionice”. Kad Mamiću uđu u trag, prijeti mu do osam godina zatvora.
Svi oštećenici policiji su posramljeno ispričali da su Mamića poznavali kao vrlo uspješnog direktora iz tzv. piramidalne prodaje za jednu američku tvrtku koja se bavila prodajom zdrave hrane.
- Zlatko je uvijek nosio skupa odijela i satove. Vozio je skupocjene automobile, a kad bismo imali sastanak, mobitel mu je stalno zvonio pa je ostavljao dojam uspješnog poslovnog čovjeka. Nismo imali razloga sumnjati u njega - rekla je policiji jedna od osoba koja je za više tisuća eura kupila dionice i dio dobila natrag.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/gdje-su-nase-dionice-nezadovoljni-ljudi-zasuli-dinamo-pitanjima-slucaj-je-zavrsio-na-policiji-a-istraga-je-zavrsila-nevjerojatnim-otkricem/7961602/
Taj rođeni Dervenćanin s prebivalištem u Zagrebu nasamario je 17 osoba, prisvojivši si 1,5 milijuna kuna. Tko zna koliko bi još “trgovao” dionicama da ga iz Dinama nisu prijavili policiji nakon što su ih nezadovoljni Dinamovi “dioničari” zasuli upitima jer im “rođak Zdravka Mamića nije isporučio dionice”. Kad Mamiću uđu u trag, prijeti mu do osam godina zatvora.
- Priznajem navode iz optužnice. Točno je da sam se predstavljao kao osoba koja zna i poznaje ljude u Dinamu. I nije točno da sam raspolagao povjerljivim informacijama, jer nemam nikakve veze s Dinamom niti sam u Dinamu ikad radio. Cilj mi je bio samo doći do novca. Točno je, međutim, da sam ljudima govorio da će Dinamo biti prodan kao dioničko društvo. Povjerovali su mi, a ja sam zadržao njihov novac. Inače, radio sam u Njemačkoj, gdje sam upoznao neke ljude s kojima sam u dobrim odnosima te ću uz njihovu pomoć vratiti novac.
Svi oštećenici policiji su posramljeno ispričali da su Mamića poznavali kao vrlo uspješnog direktora iz tzv. piramidalne prodaje za jednu američku tvrtku koja se bavila prodajom zdrave hrane.
- Zlatko je uvijek nosio skupa odijela i satove. Vozio je skupocjene automobile, a kad bismo imali sastanak, mobitel mu je stalno zvonio pa je ostavljao dojam uspješnog poslovnog čovjeka. Nismo imali razloga sumnjati u njega - rekla je policiji jedna od osoba koja je za više tisuća eura kupila dionice i dio dobila natrag.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/gdje-su-nase-dionice-nezadovoljni-ljudi-zasuli-dinamo-pitanjima-slucaj-je-zavrsio-na-policiji-a-istraga-je-zavrsila-nevjerojatnim-otkricem/7961602/
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: NASMIJANI PREVARANT
Taj čovjek s klubom i sa Zdravkom Mamićem nema aposlutno nikakve veze osim što dijele isto prezime”, bio je nimalo utješan apel iz Dinama zbog kojeg se srušio svijet Vidoju P., susjedu Zlatka Mamića. Osim obećanih dionica za 1 euro, Mamić mu je obećao i posao u Dinamu, uzevši mu više od 32.000 eura. Lažne nade o zaposlenju trajale su godinu dana. Toliko su ga na “ledu” držali mailovi koje mu je slala izmišljena Vedrana i koja mu je ponudila čak četiri moguća posla. No termin zaposlenja kao i isplatu dividende je pomicala.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
AssadNaPodmornici- Posts : 22253
2018-06-14
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
Re: NASMIJANI PREVARANT
Ovce drugo niti ne zaslužuju...
Da ih nije opelješio ovaj, netko bi drugi...
Da ih nije opelješio ovaj, netko bi drugi...
Similar topics
» PREVARANT U BANOVINI?
» Kako je heroj postao prevarant
» NU2 - gost, prevarant i lažov Drago Plečko
» GERARD DEPARDIEU Kusturica je obični prevarant i lažov
» predsjednik koji ne želi otići s vlast samo bezobzirni prevarant, a ne i diktator. A nije diktator samo zato što ne može, ne zato što ne bi.
» Kako je heroj postao prevarant
» NU2 - gost, prevarant i lažov Drago Plečko
» GERARD DEPARDIEU Kusturica je obični prevarant i lažov
» predsjednik koji ne želi otići s vlast samo bezobzirni prevarant, a ne i diktator. A nije diktator samo zato što ne može, ne zato što ne bi.
Page 1 of 1