(Ne)pismenost hr novinara
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: (Ne)pismenost hr novinara
T. wrote:Ti bi daklem, da se tebi i mortalki pridruže kaja i ero...
Sve mi je drugo jasno, ali što bi s erom...
Yehudim- Posts : 4913
2018-03-06
Meni ne smeta toliko što ima nepismenih novinara, koliko što ima mnogo novinara kretena...
Guest- Guest
Razina novinarstva i cijele branse se urusila do dna. Arena bi danas bila najozbiljnija novina u rvata. Problem je sta to nije slucaj samo u DNRH.Svijetski trend s time da na Balkanu svaka glupost dozivi svoj procvat do neslucenih visina.
2014-04-14
A vidi ovog ...Krleza bog te jebo::)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=8oYrP5hYqXQ
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
¸za dvoje troje je potpuno u reduRegoč wrote:Dvojica i trojica su istoga spola, muškoga. Dvjema i trima je ženski spol. Da ti i ja, kao žensko i muško. činimo duet, bilo bi "nama dvoma", a da nam se pridruže Kaja ili Ero, dakle da nas bude dvoje ženskih i jedan muški ili jedna ženska i dvojica muških, bilo bi "nama troma". Istoznačno bi bilo dvojima i trojima, dvoje ili troje različitoga spola.mortal wrote:dvojici, trojici ????Regoč wrote:Dvoma i troma je posve u redu, odnosi se na više osoba različitoga spola.T. wrote:Bome to za hercegovinu i pučku školu ne vjerujem...Eroo wrote:Često ovakav tip nepismenosti primjećujem kod hr novinara.
Tako na TV čujem "dvaju zemalja" itd...da pogrešne naglaske i ne spominjem.
U Hercegovini govorimo jedan tip ikavsko-štokavskog dijalekta, ali se već
u pučkoj školi naučimo pravilno govoriti hr književni jezik.
Ne znam kako to ne uspijevaju visoko izobraženi TV komentatori, odnosno novinari.
Slušam nekadašnje tamošnje đake svakodnevno, 'nama dvoma', 'njima troma' itd. ...
čak ova riječ POSVE zvuči jako srpski
immortal-
2014-04-16
Naravno da je u redu jer je pravilno u nominativu. A pravilno je i "dvoma, troma" jer je to pravilno u dativu.mortal wrote:¸za dvoje troje je potpuno u reduRegoč wrote:Dvojica i trojica su istoga spola, muškoga. Dvjema i trima je ženski spol. Da ti i ja, kao žensko i muško. činimo duet, bilo bi "nama dvoma", a da nam se pridruže Kaja ili Ero, dakle da nas bude dvoje ženskih i jedan muški ili jedna ženska i dvojica muških, bilo bi "nama troma". Istoznačno bi bilo dvojima i trojima, dvoje ili troje različitoga spola.mortal wrote:dvojici, trojici ????Regoč wrote:Dvoma i troma je posve u redu, odnosi se na više osoba različitoga spola.T. wrote:
Bome to za hercegovinu i pučku školu ne vjerujem...
Slušam nekadašnje tamošnje đake svakodnevno, 'nama dvoma', 'njima troma' itd. ...
Zvuči i otadžbina pa nije.mortal wrote:čak ova riječ POSVE zvuči jako srpski
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Saborski zastupnik i šef županijskog HDZ-a pokušao podmititi Telegramovog novinara
» Putinova presica pred 1400 novinara :)
» VELIKA PREPIRKA GOTOVININA ODVJETNIKA I NOVINARA
» Facebook trajno blokirao "uskrslog" novinara Babčenka
» HDZ-ov gradonačelnik Požege izudarao novinara i udario njegovom glavom o zid
» Putinova presica pred 1400 novinara :)
» VELIKA PREPIRKA GOTOVININA ODVJETNIKA I NOVINARA
» Facebook trajno blokirao "uskrslog" novinara Babčenka
» HDZ-ov gradonačelnik Požege izudarao novinara i udario njegovom glavom o zid
Page 2 of 2